Szerző Téma: Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)  (Megtekintve 842661 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
Re:Csodálatos Pókember (Semic-füzetek)
« Válasz #4800 Dátum: 2014. október 06. - 14:40:22 »
Mikor lesz már jövő március?  :D
2015-ben.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #4801 Dátum: 2014. október 06. - 16:34:51 »
Wáóóó!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4802 Dátum: 2014. október 06. - 17:29:33 »
Kivéve, ha kormányzati dekrétummal kihagyjuk. Akkor csak 2016-ban.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4803 Dátum: 2014. október 06. - 20:32:29 »
Hopp, egy kimaradt oldal a 118. számból:

:(

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #4804 Dátum: 2015. szeptember 16. - 02:31:39 »
Egy kérdés: A pókember és a fekete macska 2. részében a fekete macska doksiban az 5. és 6. kép melyik pókemberből való és ki rajzolta?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4805 Dátum: 2015. szeptember 16. - 12:16:06 »
Valamelyik Pókember annual szám második története volt, és ha jól emlékszem/látom, akkor Joe Bennett. Találkozhatsz még a munkáival később a PPP-ben is, vagy éppen a Ragadozókban.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #4806 Dátum: 2015. szeptember 16. - 18:43:00 »
Aham meg is van: Peter Parker Spider-Man Annual 2000. Köszi  ;)

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4807 Dátum: 2015. szeptember 20. - 11:13:28 »
A CSP 94. szám borítóján a vezér feje miért maradt le?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4808 Dátum: 2015. szeptember 20. - 11:16:22 »
Ki tudja? Nem vették észre? SENKI sem vette észre, én is csak azért, mert megvettem az eredeti kiadást később.

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4809 Dátum: 2015. szeptember 28. - 11:47:09 »
A 120. szám PPP topikban felvetett témájához itt szólnék hozzá. Úgy veszem észre, nem csak bennem van/volt a hiba, mikor megvettem, és óriási csalódást okozott. Én "csak" egy rajongó voltam, nem fanatikus, így nem volt meg a minimális háttértudásom sem, hogy értelmezni tudjam a benne lévő sztorikat, vagy még inkább el tudjam helyezni valahol. A rajzok nagyon nem tetszettek. Kivételt minden tekintetben A csók című történet jelentett egyedül. Igazából csak azért nem teszem pénzzé a példányomat, mert mégiscsak gyűjtő is vagyok. Laikusként azt gondolom, hogy elég nagy öngyilkosság volt az ugrás és az emelt oldalszámmal járó áremelés is. Nem tudom, volt-e már ez itt téma, de pontosan mi indokolta ezt az ugrás dolgot annak idején?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4810 Dátum: 2015. szeptember 28. - 12:32:13 »
Sajnos már egy ideje leszálló ágban volt a Pókember, méghozzá a Nemzetellenes összeesküvés óta. McFarlane erősen megosztó volt: voltak, akik imádták, voltak, akik ki nem állhatták, és lassan egy éve csak ő rajzolt a CSP-be. Talán betett az is, hogy a Nemzetellenes alatt fél évig talán semmi egyéb sem volt a lapban, mármint cikkek, levelezés, ilyesmik, vagyis aki nem bírta Mekit, az csak megvette a lapot, és semmit sem talált benne, amit akart.
Ezért (is) váltottak át akkor az Amazingről a Web of címre, ami viszont azoknak nem tetszett, akik szerették Mekit, és kitartottak mellette. Amikor én odamentem, és láttam, hogy mik a lehetőségek, akkor ajánlottam, hogy adjuk ki a Rózsa nevét, ami annyiban tényleg jó volt, hogy az alatt nem voltak negatív olvasói levelek, az mindenkinek tetszett. Viszont úgy véltem, hogy az olvasók megtartása érdekében feltétlenül vissza kellett állni az Amazingre - például emiatt sem lehetett a 6-7 részes Child Withint sem kiadni. Egy még belefért, hogy a 100-as számba valami komolyabb kerüljön, aztán vissza is álltunk rá a 102-essel. De mire elértünk addig, az olvasók Meki óta lefeleződtek. Úgy volt, hogy a Semic nem csinálja tovább az egészet, megszűnik a Pókember. Ekkor jött ez a lehetőség, hogy közös kiadás, költségmegosztás, illetve annak kipróbálása, ami Hollandiában jól bevált: ott is viszonylag keveset adtak el a Pókemberből, de elég drágán adták, és így eltartotta az újságot az a kevés ember is. Nem gondolnám, hogy a dupla terjedelmet dupla áron kellett volna adni alapesetben, ez nyilván közrejátszott.
Viszont elég sokan reklamáltak azért is, hogy 32 oldalas a Pókember - a többi képregény ugye mind 48 -, és teljesen olvasóbarátnak tűnt, hogy végre 72 oldalas lesz.

Amire senki sem gondolt, hogy a történetek világszinten is vállalhatatlanok lesznek. Hisz csak 5 hónappal voltunk az amcsi kiadás után, még én sem olvastam azokat a történeteket (még ugye internet sem volt, tehát a kiadónak is várnia kellett, amíg a Marvel elpostázza az aktuális képregényeket), és az egyedüli író is totál leszerepelt. 20 részig kellett várni, mire észbe kapott a Marvel, és a Spider-Man címet átadták egy másik írónak, de addig, vagyis másfél évig kínszenvedés volt minden történet. Nem feltétlenül az író hibája volt: a 90-es évek végére jellemző lett a sok dark sztori, és az olvasóknak már elegük lett az újabb és újabb fordulatokból, ezért a Marvel meghagyta, hogy minden legyen olyan, mint a 60-as években, laza és könnyed, semmi keménység. Hogy ezt miért pont Howard Mackie-re bízták, nem tudom, hisz ő addig csakis komolyabb sztorikat írt (a teljes Ghost Rider v2, vagy a pókos Klónsztori), és egyszerűen nem tudott mit kezdeni ezzel a tingli-tangli írással.
Na ezt vettük át mi is, és nem volt miből válogatni (mint ahogy most a Hihetetlen Pókembernél), tehát mindent le kellett adni, ami kijött. Nem túl szerencsés megoldás, de akkor nem volt választása a kiadónak: vagy átállunk erre, vagy már nem jelenik meg a Pókember.
Újabb probléma volt, hogy Szeredás Lőrinc épp távozott, és új szerkesztő-fordító jött, aki a legfontosabb dolgot hagyta figyelmen kívül, ami egy újságnál csak létezik: a határidőt. Mindig késett a fordítással, emiatt késtek a megjelenések - néha egy egész hónapot - és hogy a kiadó ezt behozza, volt, hogy kéthetente jelent meg a Pókember - a duplájára emelt áron. Gondolom voltak, akiknek egyszerűen nem volt ennyi pénze, voltak, akik úgy gondolták, hogy egyszerűen nem hajlandóak ennyit fizetni azokért a gáz történetekért - és itt ért véget a CSP v1 a 127. számmal, decemberben.
« Utoljára szerkesztve: 2015. szeptember 28. - 12:35:00 írta kaine »

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #4811 Dátum: 2015. szeptember 28. - 12:42:52 »
Így már érthető. Köszi a kimerítő választ!

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4812 Dátum: 2015. szeptember 28. - 12:59:54 »
A rajzok nagyon nem tetszettek. Kivételt minden tekintetben A csók című történet jelentett egyedül.
Igen, az nagyon jó volt. De azért én még az első sztoriban sem csalódtam rajz szempontjából. Azért John Byrne elég jó rajzoló. De az tény, hogy utána a már kockásodott Romita Jr és a Webspinners Zulli-rajzai eléggé lehúzta a színvonalat.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4813 Dátum: 2015. szeptember 28. - 19:39:24 »
Kaine, ha jól veszem ki soraidból, akkor lényegében nekünk, olvasóknak kellett volna más magatartást produkálni, és akkor nem kellett volna vissza állni az Amazing-re? :headscratch: Mindenképpen indokolt lett volna az "ugrás", akkor is, ha több, más cím is szóba kerülhetett volna?
A kiadó sosem kommunikált velünk olvasókkal, sosem kérte ki a véleményünket, hogy vajon pl. tetszene-e Frank Miller féle Póki Lámpás Jack első feltűnésével, legyen-e másik cím is. Amúgy Bagley/Butler/Emberlin egész szépen produkált, de gondolom, ahogy írtad is, addigra a régebbi rajongók közül sokan leléptek.
Tudjátok mit sajnálok? Azokat a klasszikus Sakálos sztorikat, amiket a gyorsabb befejezés érdekében keményen megvagdostak. :(

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #4814 Dátum: 2015. szeptember 28. - 21:40:21 »
Azokat én is sajnálom.  :(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4815 Dátum: 2015. szeptember 28. - 21:45:34 »
Kaine, ha jól veszem ki soraidból, akkor lényegében nekünk, olvasóknak kellett volna más magatartást produkálni, és akkor nem kellett volna vissza állni az Amazing-re?
Ha azt sugallod, hogy az olvasók hibája, hát dehogy. Szerintem egyszerű "tanulópénz" volt, hisz addig senki sem tudta, milyen visszhang kíséri a más címeket, hisz addig csak Amazing volt.
Idézet
Mindenképpen indokolt lett volna az "ugrás", akkor is, ha több, más cím is szóba kerülhetett volna?
Nem a cím miatt volt indokolt, hanem a kevés vásárló miatt.
Idézet
A kiadó sosem kommunikált velünk olvasókkal, sosem kérte ki a véleményünket
Mégis hogy tette volna? Ismétlem, nem volt internet akkoriban. Most, hogy van, most is max 100 ember válaszol egy ilyesfajta kérdésre, ami döntési szempontból kevesebb, mint elég, akkoriban jött volna rá 15 levél?
Idézet
Tudjátok mit sajnálok? Azokat a klasszikus Sakálos sztorikat, amiket a gyorsabb befejezés érdekében keményen megvagdostak. :(
Ott nem annyira vagdosás volt, hanem csak kihagytunk 2 számot, aminek a következő számos első oldali összefoglalójával ismertettük, hogy mi maradt ki.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4816 Dátum: 2015. szeptember 28. - 22:17:21 »
Lényegében akkor Meki volt a hibás.  :hehe:
Már értem én, de az hogy nem volt internet, szerintem nem mentség. A füzet havonta jelent meg, levelezési rovattal együtt, szerintem biztos lettek volna olyan hangok, (pl. a tiéd is, már jóval hamarább ;) ) akik építő jelleggel tudtak volna szolgálni, egy ilyen felmérés céljából.
Aztán nem tudom, ki emlékszik (lehet egyáltalán elfelejteni?) azt a számot is, ami a 120 után jelent meg, és a közepéről ki volt vágva, félbe két doksis oldal? Ott a nyomda aludhatott el de nagyon, vagy nem tudom. Szerencsére a 127. szám első belső borítóján pótolva lettek.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4817 Dátum: 2015. szeptember 28. - 22:46:12 »
Már értem én, de az hogy nem volt internet, szerintem nem mentség. A füzet havonta jelent meg, levelezési rovattal együtt, szerintem biztos lettek volna olyan hangok, (pl. a tiéd is, már jóval hamarább ;) ) akik építő jelleggel tudtak volna szolgálni, egy ilyen felmérés céljából.
Szerintem még mindig nem lett volna mérvadó egy felmérés 20 válasszal.
Idézet
Aztán nem tudom, ki emlékszik (lehet egyáltalán elfelejteni?) azt a számot is, ami a 120 után jelent meg, és a közepéről ki volt vágva, félbe két doksis oldal? Ott a nyomda aludhatott el de nagyon, vagy nem tudom. Szerencsére a 127. szám első belső borítóján pótolva lettek.
Volt ilyen??? Hogy érted, hogy félbe volt vágva két oldal? A 127. belső borítón pedig semmi ilyesmi nincs.
Volt egy hasonló, az egyik UltiPókban, még az elején, hogy az egyik oldal angolul maradt benne, amit az utána lévőben pótoltak.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4818 Dátum: 2015. szeptember 28. - 23:20:00 »
Ne csináld már! :D
A 125. szám közepe nyomdai hibás volt, hosszában rosszul lettek az oldalak levágva.
Még a 127. első belső borítójára oda is írtátok hogy nyomdai okokból kimaradt "Életlopás" ismertetője következik, plusz Sikoltás.
De átküldöm neked e-mailbe  képeket. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4819 Dátum: 2015. szeptember 28. - 23:34:03 »
Mármint az "Életlopás" maradt ki, nem az ismertetője, nem?
Köszi a képeket, szerintem nyomdahibás a számod. A többieknek a 125. számban van félbevágott oldal?