Szerző Téma: Kártyák, figurák, miegymás  (Megtekintve 714744 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:Kártyák, figurák, miegymás
« Válasz #2860 Dátum: 2010. június 21. - 22:06:08 »

Ben, a Gwen Stacy-s figura milyen? Mármint tuti jó, csak mégis kiváncsi vagyok hogyan lett megvalósítva.  :)
Mivel Ben NAAAAAGYON fáradt(még ahhoz is hogy géphez üljön),a k&@$ß#{@tt Vodás átképzés miatt engem kért meg hogy üzenjek :"Magad uram,ha szolgád nincsen"  ;) :D :google: :google:

Először ugyan én is googlehoz fordultam és csak utána mertem itt is megkérdezni, hogy hátha passzol egyik a Benéhez.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #2861 Dátum: 2010. június 21. - 22:09:47 »
Szerintem Ben úgy értette h ő a klón sztoris mukikat gyűjti, nem feltétlenül az eaglemoss sorozat által kiadott figurák közül. :spidey:

venom75

• Pókfej
« Válasz #2862 Dátum: 2010. június 22. - 06:25:56 »
Engem már nem izgat fel túlzottan a Marveles megjelenése. Ami érdekelt belőle azt innen-onnan már beszereztem régen.

Mondjuk és nem úgy értelmeztem.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #2863 Dátum: 2010. június 22. - 12:44:22 »
Tényleg most akkor vörös pók vagy skarlát pók? :P

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2864 Dátum: 2010. június 22. - 13:01:20 »
Egyiksem, Scarlet Spider.  ;D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2865 Dátum: 2010. június 22. - 13:05:44 »
vörös pók vagy skarlát pók? :P
skarlát pók

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2866 Dátum: 2010. június 22. - 14:08:12 »
A magyarul megjelent Pókemberekben Vörös Pók volt a neve.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #2867 Dátum: 2010. június 22. - 22:34:59 »
Akor scarlet witch is vörös boszorkány? ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2868 Dátum: 2010. június 22. - 22:56:18 »
Nem, azt valamiért lefordították Skarlátra.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2869 Dátum: 2010. június 22. - 23:23:52 »
Szerintem nincs baj sem a Vörös- sem a Skarlát Pókkal.

barghest

• Mysterio
  • **
  • Timber Wolf
« Válasz #2870 Dátum: 2010. június 23. - 08:47:08 »
Tehát akkor vörös pók a hivatalos fordítás.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2871 Dátum: 2010. június 25. - 00:19:49 »
Megnézném mi folyik le egy-egy fordító fejében... mmint kiváncsi vagyok arra, hogy mit vesznek figyelembe, mit nem, mikor épp újrakeresztelnek egy-egy karaktert.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2872 Dátum: 2010. június 25. - 09:10:21 »
KB:

"Superman, Superman... Mennyivel jobb lenne a Szuperember !"

:hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2873 Dátum: 2010. június 25. - 09:57:47 »
Ebben tudok segíteni, elég sokat bosszankodtam én is miatta, de végül megértettem az érveket. Mire vagy kíváncsi?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2874 Dátum: 2010. június 25. - 11:41:24 »
Ebben tudok segíteni, elég sokat bosszankodtam én is miatta, de végül megértettem az érveket. Mire vagy kíváncsi?

Pl., hogy mi alapján döntenek egy-egy névről. Mert tudom, hogy sokszor nem lehet szószerint lefordítani őket, illetve, ha lehet is, akkor sehogyse szól és stb.. Ilyenkor meg újakat kell kitalálni persze, ami már újrakereszetelés.
Jó példa itt a Scarlet Spider, ami Vörös Pók lett, pedig a Skarlát Pók nem jobb v rosszabb.Nekem az jutna eszembe, hogy azért lett "Vörös", mivel már van egy Skarlát Boszorkányunk... de épp azért kérdem, mert gondolom csak van jobb magyarázat az ilyenekre.  
Jó téma itt az Avengers is, ami meg Bosszú Angyalai lett, melyet már nagyjából mindenki szeret és megszokott, erre meg jön a film és felmerül a "Bosszúállók" szó.
Eh, egyelőre ennyi.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 25. - 11:51:04 írta Szilánkmentes »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2875 Dátum: 2010. június 25. - 18:27:38 »
Attól tartok, a Vörös Pók éppen tőlem származik.  :-[ Annak idején fél évig én fordítottam a Pókembert, Szeredás Lőrinc felügyelete alatt. Szinte mindent átjavított benne - mai szemmel nézve jogosan :hehe: -, de nagyon kényes volt arra, hogy természetesnek hangozzon minden benne.
Így, amikor elértünk addig, hogy jön a Scarler Spider, eszembe sem jutott Skarlát Póknak javasolni, mert majdnem biztos voltam benne, hogy az lesz a válasz, hogy a "skarlát az nem szín". Persze, volt már Skarlát Boszorkányunk, de majdnem biztos, hogy azt a nevet nem ő adta, és őszintén szólva akkor ez nem is jutott eszembe. Úgyhogy mondtam a Vörös Pókot, ő meg rábólintott. Amire emlékszem, hogy a sajátja után elfogadta az enyémet, az a Grim Hunter volt, amit ő eredetileg Bősz Vadásznak fordított volna, de megemlítettem neki a Zord Vadász nevet, és végül jobban tetszett neki.
A Vörös Pók esetében tényleg nem szerencsés s Skarlát Pók elnevezés, mert ő ugye onnan kapta a nevét, hogy egy újságíró felnézett, és felkiáltott, hogy ott egy Pókember, aki másmilyen, röviden, leírta a cikkébe, hogy "a Vörös Pók", hogy megkülönböztesse Pókembertől. Vagyis kifejezetten a színe a lényeg, amiatt kapta a nevét, és a "skarlát" az tényleg nem egy szín magyarul. Legfeljebb autóknál, mert ott már olvastam elég vadakat.  ;D

A filmes fordítások alapból azért olyanok, amilyenek, mert (jogosan, sajnos) jobban figyelembe veszik a tömegeket, mint a képregényeseket. Mivel többen vannak. Az Intercom már jó fej, ők megkérdeznek engem a Marvel és DC filmeknél, de a többi forgalmazó nem. A Vasembert nem ők forgalmazták, így az Avengers sajnos Bosszúállók lett, alighanem már csak azért is, mert magyarul is volt már egy Avengers-film, amit szintén Bosszúállóknak fordítottak (bűnrossz volt).

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2876 Dátum: 2010. június 25. - 18:48:25 »
Végül is a lényeg, hogy jól szóljon és ne legyen egy komplett badarság a fordított név.
A Vörös Pók ezekszerint a helyes döntés volt akkor. A Zord Vadász meg alap, hogy jobb, mint a "bősz" szerintem is.  ;D

Amúgy az egyik általam legkedveltebb fordított név az a Pókgyilok, illetve a Vérontó. Szerintem marha jó nevek. Nem tudom, hol olvastam utóbbiról, hogy Mészárszéknak is említik (talán egyik CsodaPók levelezési rovatban  :P ), ami egyáltalán nem tetszik. Mészárszék, mint karakternév ?.. fura picit :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2877 Dátum: 2010. június 25. - 18:59:16 »
A rajzfilmben hívják úgy. A Pókgyilok tényleg klassz. :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2878 Dátum: 2010. június 25. - 19:02:18 »
Ezennel is hálás lehetek a szinkronmentes rajz-/filmnéző szokásomnak.  :hehe:

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2879 Dátum: 2010. június 25. - 19:30:11 »
A rajzfilmben Venom egyébként Méreg néven szerepelt. :D De volt ott még 1-2 jó név.