Sziasztok!
Mar ossze-vissza keresgeltem olyan forumokat, ahol magyar figuragyujtok tanyaznak, de semmit nem talaltam, igy orulok, hogy rabukkantam erre a forumra itt.
Jomagam is foleg 6-7 inch-es meretu figurakat es 12 inch-es szobrokat gyujtok szuperhosos es videojatekos temaban.
Latom ratalaltatok a kinai bootlegekre.

Valoban sok a kinai hamisitvany, melyek kozul a LED-es vilagito mellkasuakat kell leginkabb kerulni.
A Diamond Select Mark VI Vasember replikak allitolag jo minoseguek, de en csak azert nem vettem beloluk, mert szerintem mar az eredeti figura vallai is el vannak szabva. Tul szelesre sikerultek.
En inkabb maradtam a Hasbro Mark VI-nal, aminek ugyan kevesbe szep a festese, cserebe sokkal ara'nyosabb.
Viszont nem minden kinaban kaphato figura bootleg. Sok loose Neca es Diamond Select figura (Pl.: Hulk Unleashed, Captain America, Venom) factory reject. Ez annyit tesz, hogy lehet, van rajta egy minimalis ontesi, vagy festesi hiba, ami miatt visszadobtak oket a gyartosoron.
Hogy hogy kerultek a kinai arusokhoz, az persze mar nem tiszta.
Nomeg persze sokat gyartanak ott helyben, igy a kinai arusoknak megvan a modszeruk arra, hogy viszonteladoi szandekkal akar bontatlan verziokhoz is olcsobban hozzajussanak.
Leginkabb a Crazy Toys foglalkozik nagyipari masolassal. Ok foleg Hot-Toys, Sideshow, Bowen es Kotobukiya figurakat/szobrokat koppintanak, sokszor meglepoen jo minosegben. De van, amikor a szobrok merete csokken par centit az ontoforma zsugorodasa miatt. De az is lehet, hogy szandekosan csinaljak, mert azt hiszik, hogy igy mar egy egyedibb termeket arulnak es nem lehet belekotni jogilag.

A legfrissebb Kotobukiya ARTFX+ Marvel Now Hulk, Captain America es Black Widow replikakrol szerintem egy beavatatlan szem nem mondja meg, hogy hamisitvany, annyira jol sikerultek.