Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 427421 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re: Hihetetlen Pókember
« Válasz #420 Dátum: 2008. január 15. - 21:43:51 »
Idézet
de azért nem hiszem hoyg egyezett volna a vére Sarahéval. Vagy igen?
Ezt pontosan mire érted? A vércsoportokra? Mert azzal nem kell foglalkozni sose ügyelnek rá ilynekor... a Hősökben se..
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Dr Manhattan

• Bogár
  • **
« Válasz #421 Dátum: 2008. január 15. - 22:02:48 »
 Arra értettem hogy Sarah teste sz összes vért kivetette,amit a vérátömlesztéseknél kapott(a saját vércsoportjából),Peter vérét pedig befogadta,pedig nem is biztos hogy egyezik a vércsoportjuk :headscratch:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #422 Dátum: 2008. január 15. - 22:04:34 »
Ezek szerint Peter vére az univerzális szupervér. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Dr Manhattan

• Bogár
  • **
« Válasz #423 Dátum: 2008. január 15. - 22:05:20 »
Hehe,mondasz valamit :D

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #424 Dátum: 2008. január 15. - 22:06:13 »
Főszerkesztői utasítás volt, hogy a vére igenis jó lesz  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #425 Dátum: 2008. január 15. - 22:16:08 »
Hogyne. ;D Vagy hogy ez sehol se legyen gond, a marvel univerzumban alapból mindnekinke ugyanaz avércsoportja. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #426 Dátum: 2008. január 15. - 22:24:46 »
Hát igen, itt jön elő, hogy eredetileg Peter lett volna Sarah apja.  ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #427 Dátum: 2008. január 16. - 16:51:05 »
Nem fertöző nyugi :) megfogadtam hogy ráálok a könyvekre és Nerida mivel olyan szépen kérem úgy is segít nekem :)
már csak a 27. et kell beszereznem szegény hihi pókiból... bye

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #428 Dátum: 2008. január 17. - 22:32:51 »
Elképesztő. Elolvastam a Hihetetlen pókember 27-et, és azt kell mondjam sajnos, hogy ez tényleg kaki. :( Eddig nem gondoltam, hogy így el lehet egy történetet rontani. Olvastam már egyszerű, meg unalmas marvel sztorikat, de ez úgy el van rontva, ahogy van. Pedig az előző 3 résszel még nem volt komolyabb bajom.
Már az eleje nem tetszett, ahogy Peter nekiesik MJ-nek, és világ hazugjának akarja nevezni, holott csak őt akarta védeni, azzal, hogy nem mondta el. De ok, Petert érzékenyen érinti a téma, tudjuk be a tőle szokatlan heves és idióta (bocsánat mindenkitől, de nem tudok jobb kifejezést rá) kitörését ennek.
Aztán következik az, amikor a 6. és a 8. oldalon Norman asztalán egy notebook van. EGY LAPTOP! megnéztem direkt, a Harry drogozásával kapcsolatos történet és Gwen halála 1971-es és 1973-as történetben volt. MÉG SZEMÉLYI SZÁMÍTÓGÉP SEM VOLT AKKOR! Aztán következik az a gyenge belemagyarázás, egy klaszikus pók történetbe. Sehol máshol nem olvastam még ilyet, hogy egy klaszikus történetet így felforgattak volna.
Aztán jött az a TV adás. Azthittem Peter olyanokat fog, mondani, hogy ki volt Norman osborn, hogy van 2 gyereke, vagy hogy gwen az anyjuk, meg norman ölte meg. De nem, mond egy mondatot és ellibeg.
Aztán meg azt sem veszem be, hogy Pókember, akinek emberfeletti fizikai képességei vannak, mint erő, ügyesség, reflex, gyorsaság, meg azthiszem kitartás is, elájul egy vérátömlesztéstől. Grat. Ráadásul köztudott, hogy ő is gyorsabban gyógyul a normál embereknél, de persze ez sem számít. Aki kibírja a rinó meg a homokember pofonjait, akik 70-80 tonnákat tudnak megemeleni, az elájul egy vérátömlesztéstől.
Nem vagyok kiakadva, csak ezek után nem tudok jókat mondani erről a történetről.

Ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy az hogy Gwen lefeküdt Normennel tényleg annyira logikátlan, még a magyarázat ellenére is, hogy ez számomra csak annak tudható be, hogy norman valami tudat vagy érzelem módósító szert használt, és elcsábította Gwent.

Meg a 70-es években lengébb ruhákat hordtak, és Gwen rucija mindig elég bő volt ahoz, hogy elférjenek alatta az ikerk és még Peter se vegye észre. ;)

Gwen ruhája bő volt?  :o
Emlékezetem szerint mindig testhezálló fölsőt viselt. És amilyen szupermodel alkata volt, még egy gyorsabb lefutású terhesség is feltűnő lett volna.

...

Szóval ha ebbe jobban belegondolok, akkor egy gyorsabb lefutású terhességnek, pont hogy előbb kellene látszódnia. Mivelhogy gyorsabban öregednek, már a terhességnek is előbb kéne látszódnia.
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 17. - 22:50:57 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #429 Dátum: 2008. január 17. - 22:54:11 »
A tévéadás még nem gáz, mert ha ezt elmondta volna, Norman is elmondta volna, hogy ő a Pókember. Plusz, gyakorlatilag már mindenki tudta, hogy Norman a Manó.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #430 Dátum: 2008. január 17. - 23:07:34 »
A tévéadás még nem gáz, mert ha ezt elmondta volna, Norman is elmondta volna, hogy ő a Pókember. Plusz, gyakorlatilag már mindenki tudta, hogy Norman a Manó.

Mindenki, csak a gyerekei nem?  :oh: Mert a történetből úgy tűnik. :)

Ha egyenként nézzük, akkor mindre lehet biztos valami magyarázatot adni (kivétel a notebookra :-\), de összeségében ez így sokk volt.
Gyorsan elolvasom inkább újra az újbosszúanygal kötetet (a kitörést), és elfelejtem ezt az egészet.
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 17. - 23:11:20 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #431 Dátum: 2008. január 17. - 23:28:13 »
Idézet
Mindenki, csak a gyerekei nem?

:lol: Úgy látszik Európába nem jutott el a híre.  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #432 Dátum: 2008. január 18. - 10:56:15 »
De, vannak még ilyen erőteljes belemagyarázások, pl. a Fantasztikus Négyes első kalandja (First Family mini - ne olvassátok el, elég gáz... nem az ötlet, hanem a gyatra kivitelezés), vagy az utóbbi idők legtöbbet emlegetett példája, Brubaker Deadly Genesise, ami az X-Men v1 második, tehát jó 40 éves számát retconolja, de vmi eszméletlen módon (az egészet lenulláza), és beleépít egy ottani időben jó 10 éves titkot, ami alapjaiban felforgatta az X-ek életét (mai napig vannak hatásai, nem is kicsiik). A különbség az, hogy bár ő is bulldózerrel csinált magának helyet a múltban a sztorihoz, azt minden részletében kidolgozta, adott neki előzményt és komoly utóhatásokat, ügyelt a részletekre, és bár ott is teljesen át lett formálva egy karakter (a prof), de mégis képes volt úgy kivitelezni, hogy még mindig lehet használni, ellentétben a Sins Pasttal, aminek csak egy kármentő sztorit csináltak az egyik mellékcímben (ami a sors ironiája, hogy sokkal olvashatóbb, mint az alapja, de ha kaine kiadja, úgyis meglátja mindenki) és inkább hagyták a fenébe elfelejtődni.

beigli69

• Grizzly
  • *
« Válasz #433 Dátum: 2008. január 18. - 11:33:48 »
Mivel az elmúlt 40-50 évnyi pókemberből igen jelentős mértékű epizód kiesett nálam, nekem nem okozott oly nagy törést a Gwen krakterén tett "erőszak". Az biztos hogy eléggé összekavarhat jó pár dolgot, de hát ha jól vettem ki a szavaitokból, nem okozott a dolog oly nagy törést pókember életében...
Ha önállóan nézem nem is olyan rosszak JMS történetei... Ha viszont elolvasnám valamennyi pók sztorit lehet hogy én is húznám a szám...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #434 Dátum: 2008. január 18. - 11:35:34 »
De az is lehet, hogy nem, mert én pl nem húzom a szám. :)
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 18. - 14:55:43 írta kaine »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Genal

• Grizzly
  • *
« Válasz #435 Dátum: 2008. január 18. - 16:00:10 »
Na énis elolvastam,összességiben a Sins Past nemtetszett főleg Gwen miatt mert sztem nemkelett volna belekavarni a múltba meg tök baromságnak tartom az egésszet......főleg azt h a végén mindkettő túlélte és Peternek tulajdonképpen nemsikerült segíteni nekik tehát h kb már halottak.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #436 Dátum: 2008. január 19. - 15:36:41 »
Megvettem én is. Szépre sikreült a búcsú. Nagyon sajnálom, hogy vége...pont most, amikor jött Deodato.  Ezekkel a szép rajzokkal...komolyan mondom öröm volt már csak a képeket is nézegetni.É spont a Sins Past után...Áhh, nem így kellett volna végetérnie ennek a lapnak. :(

Genal

• Grizzly
  • *
« Válasz #437 Dátum: 2008. január 19. - 16:42:50 »
igen énis nagyon sajnálom,a misztikus felében kapcsolódtam bele ebbe a sorozatba,az nemtetszett,ezsem.De itt a rajzok szépek voltak már,csak annyit mondok hajrá :kingpin:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #438 Dátum: 2008. január 19. - 20:03:38 »
Hát most tipikusan az az érzésem van, hogy mindegy lenne, JMS, meg Romita Jr is, csak lenne havilap továbbra is. :(

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #439 Dátum: 2008. január 19. - 20:47:59 »
Na, látjátok, ez az elhatározás hiányzott. Nekem sem tetszettek Romita Jr rajzai, igazából ki nem álhatom, JMS sztorijaitól nem voltam elragadtatva, de megvettem az összes számot. Ha mindenki így cselekedett volna, akkor nem kellene most ezen rágódnunk. ;)