Szia kedves (Spider)Tomi,
szertném megragadni az alkalmat, hogy legújabb kiadásod, Pókember- A Másik című 2 kötetes képregényt véleményezzem.
Először is szeretném megköszönni, hogy általad még mindig létezik magyar nyelvű, nem Ulimate és nem elektronikus Pókember sorozat. Kitartásod, elhivatottságod és képregény szereteted példaértékű.
Részemről jobban örülnék gyakoribb megjelenésnek, mint 2 kötet/év, de a másik oldalon ennél többet viszont nem tudnék/akarnék Pókember képregényekre költeni, figyelembe véve, hogy megvettem az összes eddig kiadott Batman, Watchmen, Sandman, stb.. képregény köteteket is + még olvasom a Dűne és Dexter könyveket, úgyhogy végülis ezt a â€lassú†ütemet el is tudom fogadni.
Ami az árat illeti,ha neten rendelem ~ 2500 Ft/6 = ~ 420 Ft/rész úgy gondolom mindenképpen elfogadható, főleg ha ilyen szép és igényes â€köntösbe†öltöztetett képregényről van szó.
Ámde a sok dícséretet félretéve engedd meg,hogy negatívumokat is írjak. Egyrészt nekem jobban tetszene az eredeti képregény méret, értsd magasabb és szélesebb, ill. meg kell hogy erősítsek egy korábban írt hozzászólást, miszerint a lapok hajlamosak kiesni. Ezeket a képregényeket én személy szerint nagy becsben tartom, ennek ellenére a Pókember Other 1. kötet borító utáni első 2 lapja nemsoká ki fog hullani. Ezenkívül az Other 2. kötet borító utáni 6 oldala össze volt ragadva fent jobb oldalt, úgyhogy ezeket szét kellett választanom (téptem ill. kisollóval vágtam). Ne érts félre, nem reklamálni akarok, csupán jelzem neked ezeket az észrevételeim. Főleg annak tükrében tűnnek ezek a kiadások rosszabb minőségűnek, hogy eddig megvettem az összes kiadott képregényedet és ezidáig egy hasonló minőségi probléma sem fordult elő.
Ami magát a történetet illeti egyetértek több korábbi hozzászólással,miszerint ez az eddigi legjobb általad kiadott Pókember képregény. Régen élveztem ennyire egy Pókember kötetet. Szintén egyetértek abban, hogy a nyomkövető kissé â€gagyiâ€, de Peter David és Mike Deodato tolmácsolásában ő is kíváló. Én személy szerint imádom Mide Deodato rajzait, de Pat Lee-ét egyáltalán nem. Pókembert még csak csak tud rajzoloni, de az emberi arcokat szörnyen rajzolja. Mike Wieringo jobb egy fokkal, de az ő rajzai meg túl vidámak ill. túl dedósak egy spiderman fő vonalhoz. De ezek még mind jobbak,mint John Romita Jr., na az az igazi tragédia. (szerintem, tudom hogy van akinek tetszik)
Nekem személy szerint nem jön be Pókember és Rozsomák, mint Bosszú Angyalai. Egyértelműen csak a pénz miatt kerültek be a csapatba. Amúgy ez Pókembernek totál karakter idegen.
Nem tetszenek a nagy Amerika kapitányos monológok sem. Ill. a Mary Jane-es lelkizős mindenbe mindent belemagyarázós részek sem. Sajnos én már csak ilyen röghöz kötött Pókember rajongó vagyok, akinek a The Child Within meg a Kraven utolsó vadászata meg a Vészmanós alap sztori ill. a klón sztori a kedvence.
Olvastam a korábbi hozzászólásokban, hogy semmi utalás nem lesz a jövőben az új képességekre meg a Pók oldalára. Pedig nekem ezek a részek tetszettek.
Jut eszembe ha már ennyit írok, hadd kérdezzem meg mi lett azzal a szállal amit JMS indított meg, hogy Pókember már öreg és más ruhája van, és el fog bukni a jövőben. Ezt a szálat se vitték tovább?
Üdvüzlettel
jst22