Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 933803 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #4340 Dátum: 2017. augusztus 16. - 14:32:42 »
Te be vagy rúgva. :) Pókember szuperhős. (Most tekintsünk el attól, hogy úgy 30 éve már nem kőrőzi a rendőrség sem, csak igen ritkán). Azért, mert a rendőrök kőrözik, nem csak, hogy neki is bűnözőnek kéne hinnie magát, de még betyárbecsület is alakuljon ki benne?  :D "Engem teljesen igazságtalanul kőröznek, de mivel így bűnözőnek számítok, hát megesik a szívem ezen az Elektro nevű tömeggyilkoson is, hisz egy csónakban evezünk"?

Innen akkor válaszolok a többire is:
Egyfelől azért, mert ő is bűnöző, másfelől azért, mert igen, az ellenfelei többsége tisztelte ezt benne. Hányszor volt kiütve, és hányszor vették le az álarcát? Hány ellenfele tudta róla az igazságot, és hányan hozták nyilvánosságra? Szinte ez volt az egyetlen határ amit alig-alig léptek át.
Mintha kezdetben az lett volna a szakmában az íratlan szabály, hogy ott a csatatéren megküzdünk egymással, aztán mindenki megy a dolgára.
Soha semmi ilyesmi nem volt. Soha. Egyfelől a bűnözők sosem éreztek semmiféle szolidaritást senkivel - különösen azokkal nem, akik a meggazdagodásuk útjába álltak, és összeverték őket -, de ráadásul számtalanszor mondták is, hogy ha megtudják, ki ő, a családját is kinyírják bosszúból.
A pályafutása elején még előfordult, hogy nem vették le a maszkját, de csak azért, mert jelentéktelen volt, nem fontos. Vagy azért, mert ha egyszer legyőzték, bármikor legyőzik újra (mindig erre fáztak rá), vagy azért, mert úgyis meg akarták ölni, tök mindegy, ki van a maszk alatt. Amíg nem lett olyan szuperhős, akivel hosszú távon is számolni kell, nem volt érdekes, ki ő valójában, hisz többet nem okoz problémát.
Akik pedig tudták (Osbornok, Brock) azért nem árulták el, mert sokkal jobban kínozhatták azzal, hogy bármikor elárulhatják, plusz ők akartak bosszút állni, nem akarták másnak átengedni Pókembert.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4341 Dátum: 2017. augusztus 16. - 14:45:03 »
Te be vagy rúgva. :)
Sajnos nem. :D
A törvény és az erkölcs nem ugyanaz, de nem hiszem, hogy ez neked újdonság lenne.
Most tekintsünk el attól, hogy úgy 30 éve már nem kőrőzi a rendőrség sem, csak igen ritkán
Akkor valamiért pont mindig ilyen történeteket válogattok a kiadásba. ;)
"Engem teljesen igazságtalanul kőröznek, de mivel így bűnözőnek számítok, hát megesik a szívem ezen az Elektro nevű tömeggyilkoson is, hisz egy csónakban evezünk"?
Mintha csak tömeggyilkos ellenfelei lettek volna. ;D Sőt ahogy korában mondtam, Pókember esetében ez mondhatni mindegy, hogy tömeggyilkos, szimpla törvényen kívüli, vagy esetleg akár hozzá hasonló szuperhősről van-e szó. :D
Mondjuk a 90-es évektől lehet így van, hogy mindenki pszichopata (ott még Pókember is az XD), de szerintem azt az időszakot is már kissé konszolidálták, és ismét egyre több a szürke zónás karakter. Megjegyzem, az Elektro nevű tömeggyilkossal én valóban egészen jól tudtam azonosulni a legutóbbi történetben. :D

Értem, hogy a saját logikájával vélhetőleg igaza van, de én felnőtt fejjel őt egyre inkább szélsőségesen merev karakternek látom (nem csak őt :)), ami a háttér-története alapján érthető, de attól még ezt nem fogom pozitív tulajdonságnak látni. :)
« Utoljára szerkesztve: 2017. augusztus 16. - 15:09:05 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4342 Dátum: 2017. augusztus 16. - 15:26:11 »
Most tekintsünk el attól, hogy úgy 30 éve már nem kőrőzi a rendőrség sem, csak igen ritkán.
A Civil War alatt sikeresen az első helyre ugrott a körözési listán, a SHIELD-én volt csak talán magasabban Amerika Kapitány. Ez az állapot eléggé permanens volt a One More Day végéig.
Plusz annyira nem vagyunk messze az újabb Pókember-vadász különítmény bemutatásától a HiPókon.
Idézet
Egyfelől a bűnözők sosem éreztek semmiféle szolidaritást senkivel
Az olyan minik, mint a Foes of Spider-Man címek, a M.O.D.O.K.'s 11, vagy az Identity Disk ennek eléggé ellentmondanak. Pont, hogy a betyárbecsület tartja össze az egész szubkultúrájukat, ezt használta ki Hood a New Avengers környékén és erre alapult a híres jelenet, amikor a szuperbűnözők smeleges területének kikiáltott kocsmáját az egyik Ostor megtámadta. És sokuk ugyanúgy gyűlöli az olyan antiszociális machinátorokat, akik tényleg keresztülgázolnak mindenkin, mint Osborn. (Akit ugye még a saját csapattársai is rühelltek.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4343 Dátum: 2017. augusztus 16. - 16:52:53 »
A törvény és az erkölcs nem ugyanaz, de nem hiszem, hogy ez neked újdonság lenne.
Persze, hogy nem. Én csak azt mondom, hogy Pókember és a bűnözők tök ellentétes oldalon állnak, nem éreznek egymás iránt szolidaritást.
Idézet
Akkor valamiért pont mindig ilyen történeteket válogattok a kiadásba. ;)
Vannak ilyen időszakok, ahogy talgaby is írta. Például a Polgárháború egyik fő csapása az volt, hogy Pókembert hosszú év(tized)ek után ismét kőrözhessék a rendőrök. Előtte sokáig nem volt ilyen gondja.
Idézet
Mintha csak tömeggyilkos ellenfelei lettek volna.
Persze hogy nem, de a többségük gyilkos.
Idézet
Megjegyzem, az Elektro nevű tömeggyilkossal én valóban egészen jól tudtam azonosulni a legutóbbi történetben. :D
Épp itt van szerintem a kutya lényege elásva. Hogy tesz egy olyat, ami tényleg jónak tűnik, és sokan azonnal elfelejtik, hogy korábban meg megölt 30 embert. Attól pedig nem lesz semmis, amit korábban tett.
Az olyan minik, mint a Foes of Spider-Man címek, a M.O.D.O.K.'s 11, vagy az Identity Disk ennek eléggé ellentmondanak. Pont, hogy a betyárbecsület tartja össze az egész szubkultúrájukat, ezt használta ki Hood a New Avengers környékén és erre alapult a híres jelenet, amikor a szuperbűnözők smeleges területének kikiáltott kocsmáját az egyik Ostor megtámadta.
Nem, a Foes of Spider-Man címekben csak összeállt néhány szuperbűnöző egy közös balhéhoz (mint egy Baljós Hatos). Persze, Rinó megkímélte Pókember életét hálából, de a többiek simán kinyírták volna.
A "szuperbűnöző bárt" pedig nem akkor támadták meg először, korábban már Pókember is felfedezte, és jól elvert benn mindenkit. :)

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #4344 Dátum: 2017. augusztus 16. - 17:00:51 »
Deadly Foes of Spider-Man (1991) #1-4. várható hogy kiadjátok?

Todd

• Pókfej
« Válasz #4345 Dátum: 2017. augusztus 16. - 17:17:14 »
Persze, hogy nem. Én csak azt mondom, hogy Pókember és a bűnözők tök ellentétes oldalon állnak, nem éreznek egymás iránt szolidaritást.
Szerintem nem feltétlenül.
Szerintem a törvénytisztelő polgárok és a bűnözők állnak tök ellentétes oldalon. Pókember a saját céljai elérése érdekében (egy extrém felelősség/bűntudat lenyugtatása) megszegi a törvényt. A szuper-bűnözők igen nagy része valamilyen hasonló trauma hatására, szintén általa fontosnak vélt célok érdekében szegi meg a törvényt. Némelyik még azt is hiszi, hogy amit tesz, az mások érdekeit szolgálja.
Az eredeti témához visszatérve mondjuk Venom, pont nem ez a kategória, ő tényleg csak a megállításra váró pszichopata.
Vannak ilyen időszakok, ahogy talgaby is írta. Például a Polgárháború egyik fő csapása az volt, hogy Pókembert hosszú év(tized)ek után ismét kőrözhessék a rendőrök. Előtte sokáig nem volt ilyen gondja.
Nekem egyedül a New Avangers éra rémlik, hogy akkor teljesen tiszta volt, de mintha akkor is pont azért nem akart volna eredetileg a csapatba állni, mert félt, hogy ezáltal a közvélemény ellene fordul.
Háát, a szuperhősök egy elég nagy része is az. :)
Épp itt van szerintem a kutya lényege elásva. Hogy tesz egy olyat, ami tényleg jónak tűnik, és sokan azonnal elfelejtik, hogy korábban meg megölt 30 embert. Attól pedig nem lesz semmis, amit korábban tett.
Szerintem, nem tett semmi olyat, ami jónak tűnt volna, olyan rosszat tett, ami mások érdekeit is szolgálta. Nagy különbség. :)
« Utoljára szerkesztve: 2017. augusztus 16. - 17:21:24 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4346 Dátum: 2017. augusztus 16. - 17:49:14 »
Szerintem nem feltétlenül.
Szerintem a törvénytisztelő polgárok és a bűnözők állnak tök ellentétes oldalon. Pókember a saját céljai elérése érdekében (egy extrém felelősség/bűntudat lenyugtatása) megszegi a törvényt. A szuper-bűnözők igen nagy része valamilyen hasonló trauma hatására, szintén általa fontosnak vélt célok érdekében szegi meg a törvényt. Némelyik még azt is hiszi, hogy amit tesz, az mások érdekeit szolgálja.
Oooooké, te azt bizonygatod, hogy van párhuzam, holott a téma az volt, hogy mit éreznek egymás iránt. Elbeszélünk egymás mellett.
De nem mondhatod komolyan, hogy a fenti kettő akár távolról is egyforma. Mert ezzel akkor rá lehetne húzni a világ összes emberének minden tettét azzal, hogy mindegyiknek van valami indítóoka.
Idézet
Nekem egyedül a New Avangers éra rémlik, hogy akkor teljesen tiszta volt, de mintha akkor is pont azért nem akart volna eredetileg a csapatba állni, mert félt, hogy ezáltal a közvélemény ellene fordul.
Az a Fenegyerek volt.
Idézet
Háát, a szuperhősök egy elég nagy része is az. :)
Rozsomák. Szerintem elég kis része az. Megint csak: azért, mert valamelyikük véletlenül, vagy kényszerűségből megölt már valakit, még nem nevezzük gyilkosnak. De legfőképpen nem vesszük őket egy kalap alá azokkal, akik szándékosan ölnek és lelkiismeret furdalás nélkül.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4347 Dátum: 2017. augusztus 16. - 21:41:27 »
a prodigy, ricochet, hornet, dusk időszak nem ilyen volt? :) 1998
This is a joke. A real practical Joke.

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4348 Dátum: 2017. augusztus 16. - 23:26:16 »
Lehetséges, még nem tartunk ott, így ehhez nem tudok hozzászólni egyelőre, de miután Peter visszavonult, az ő mellékszereplői simán visszatérhettek volna Ben történeteiben.
Nem lett volna akkor olyan, hogy felesleges a csere? Úgy értem, hogy ha semmin sem változtatnak, akkor akár maradhatott volna Peter is.

Nem, mert elvileg a cél az volt, hogy egy korábbi állapotot állítsanak vissza (az esküvő előtti lazább csajozó időszakot), nem pedig teljesen új helyzetet teremtsenek. Ebből következőleg meg épp az lett volna logikátlan, ha nem térnek vissza régi mellékszereplők, főleg ha fel is veszi Peter személyazonosságát.

Szerintem ez nem csak érthető volt, de logikus is. Azt már látta, hogy Peter durván megváltozott valamiért. Aztán azt is látta, hogy Venom egy pszichopata gyilkos. Bármelyik hős nekiment volna, sőt, az, hogy Pókember megegyezett vele, talán azt hozhatta volna, hogy utána tőle is számon kérik.

Az igaz, hogy ez a konkrét eset annyira nem volt gáz, de általánosságban ez a jelenség zavar, így talán itt jobban zavart, mint kellett volna :)

Idézet
Engem ez a kettősség zavar nagyon a képregényekben: "nem ölök meg senkit, mert mindenkiben van valami jó és értékes, viszont közben soha még csak fel sem merül bennem, hogy egy negatív karakter véletlenül átállna a jó oldalra"...
Hát azért lásd be: ez nem túl gyakori, vagy életszerű dolog. Itt most bűnözőkről, gyilkosokról beszélünk, holott a suliban az addig kötekedő bunkóról sem feltételezted másnap azt, hogy már kedves srác lett belőle. :) Itt bizony bizonyítani kell.

Az a baj, hogy ez nem a valóság és ezért még inkább irreális ez a viselkedés és épp emiatt jóval nagyobb hiba is. A karakterek általában nem változnak meg, vagy ha mégis, akkor az sose tartós, mert jön egy újabb író és átalakít mindent. Van egyáltalán olyan gonosz a Marvel univerzumban a Venomon kívül, aki átállt és huzamosabb ideig a jó oldalon is maradt? Nagyon ritka az ilyesmi, ahogy az is, ha valaki nem tér vissza újra gyílkolászni.
A valóságban logikus lenne lecsukni az embereket, mert utána örökre rács mögött maradnak.
Aztán ott vannak a mangák/animék, amikben meg a gonosz karakterek nagyon sokszor átállnak idővel a jó oldalra. Ott megint logikus, hogy életben hagynak bizonyos személyeket, mert sokszor jól járnak vele.
Mindezzel szemben az amerikai képregényekben csak örökös szélmalomharcot vívnak a karakterek és ez egy idő után elég unalmassá tud válni. Még szerencse, hogy időnként néhány remek író képes feldobni a dolgokat :).

Idézet
Megjegyzem, az Elektro nevű tömeggyilkossal én valóban egészen jól tudtam azonosulni a legutóbbi történetben. :D

Ez megint egy érdekes téma, mert Elektro a valódi ellenség, a hatalom ellen lázadt. A Titkos Invázió végén pl. Osborne hőssé kiáltását erőltetettnek éreztem, mert ott egy közismert bűnöző lett hős és kapott nagy hatalmat, miközben csak annyit tett, hogy épp ő lőtte le a Skrull királynőt, amit valaki amúgy is megtett volna abban a helyzetben. Bár médiamanipulációval még hihető is.
Viszont Elektro a valóságban is létező legnagyobb gonoszok ellen küzdött: az elnyomó hatalom ellen. Ha belegondolunk ha ilyesmit jól használt volna fel, akkor ezerszer több jót tett volna, mint Pókember egész élete során. Mert Pókember csak elkap bűnözőket, akik utána kiszabadulnak és folytatják, amit már elkezdtek, míg Elektro a módszerével megdönthetett volna hatalmakat, amik komoly hosszútávú pozitív hatással lehettek volna az emberekre. Egy forradalmár lehetett volna, míg pókember csak felpofoz pár rosszfiút az utcán.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4349 Dátum: 2017. augusztus 16. - 23:46:35 »
Nem, mert elvileg a cél az volt, hogy egy korábbi állapotot állítsanak vissza (az esküvő előtti lazább csajozó időszakot), nem pedig teljesen új helyzetet teremtsenek.
A cél ez volt, de az olvasók felé a magyarázat nem.

Idézet
Az a baj, hogy ez nem a valóság és ezért még inkább irreális ez a viselkedés
Ezzel akkor nem tudok vitatkozni. Én mindig úgy nézem, és olvasom a képregényeket, hogy az (egy lehetséges) valóság. Pont akkor vesztem el az érdeklődésem egy képregény iránt, ha nagyon elrugaszkodik a valóságtól (hacsak nem eleve az a célja).
Idézet
Van egyáltalán olyan gonosz a Marvel univerzumban a Venomon kívül, aki átállt és huzamosabb ideig a jó oldalon is maradt?
Homokember elég sokáig volt a jó oldalon, aztán ott van Kaine is.

Idézet
Titkos Invázió végén pl. Osborne hőssé kiáltását erőltetettnek éreztem, mert ott egy közismert bűnöző lett hős és kapott nagy hatalmat,
Sajnos a politikát ismerve én már el tudom hinni. A megjelenésekor még én is szkeptikus voltam.

Idézet
Viszont Elektro a valóságban is létező legnagyobb gonoszok ellen küzdött: az elnyomó hatalom ellen.

Hát azért nem: egy sima gazdag ember ellen. És még azt is csak önérdekből, zsarolás miatt.
Idézet
Ha belegondolunk ha ilyesmit jól használt volna fel, akkor ezerszer több jót tett volna, mint Pókember egész élete során. Mert Pókember csak elkap bűnözőket, akik utána kiszabadulnak és folytatják, amit már elkezdtek,

Nem ezt mondanád, ha a te gyerekedet, apukádat mentette volna meg.  ;)

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4350 Dátum: 2017. augusztus 16. - 23:57:09 »
A cél és magyarázat az OMD-ben is ugyan ennyi volt, csak a Klónsztoris verziónak sokkal több értelme lett volna :).

Az tény, hogy önérdekből tette, de akkor is ő képes lehetett volna elérni valamit. Ha nem áll le Bennettnél, hanem továbbviszi a forradalmát, talán tényleg jobbá tette volna a világot, amiben mindenki jobban élhetne, és amiben lehet bizonyos szuperbűnözők, akiktől megmentené a rokonaimat a Pókember, létre se jönnének, mert nem sodródnak annyira a kétségbeesés szélére, hogy azzá váljanak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4351 Dátum: 2017. augusztus 17. - 00:10:44 »
A cél és magyarázat az OMD-ben is ugyan ennyi volt, csak a Klónsztoris verziónak sokkal több értelme lett volna :).
Az igaz, hogy a klónsztoris verzió ésszerűbb volt.
Idézet
Az tény, hogy önérdekből tette, de akkor is ő képes lehetett volna elérni valamit. Ha nem áll le Bennettnél, hanem továbbviszi a forradalmát, talán tényleg jobbá tette volna a világot, amiben mindenki jobban élhetne, és amiben lehet bizonyos szuperbűnözők, akiktől megmentené a rokonaimat a Pókember, létre se jönnének, mert nem sodródnak annyira a kétségbeesés szélére, hogy azzá váljanak.
Nem t'om. Amit leírsz, az a szocializmus, nem? Hogy ne legyenek kiugró emberek, akik a tehetségükkel, vagy eszükkel elérhetnek valamit, amire az egyszerű emberek irigyek lehetnének, és az egyszerűbbnek tűnő meggazdagodást válasszák, hanem legyen mindenki középszerű.   :nemtudom:

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4352 Dátum: 2017. augusztus 17. - 00:31:04 »
Egyáltalán nem, a szocializmus a másik szélsőség és egyik se jó. Én egy olyan rendszerről beszélek, ami olyan mint a jelenlegi, csak annyi a különbség, hogy nincs korrupció. Bár az igaz, hogy Elektró is legalább olyan korrupt lenne, ha hatalomra jutna, de legalább változna valami: kevésbé éreznék biztonságban magukat az elnyomó korrupt vezetők és médiamogulok, mint pl. Bennett, ha tudnák, hogy ilyen könnyen lenyomhatók. De a lényeg, hogy mindig azt mondom, hogy a szuperhősök, ha átvennék a hatalmat, akkor tisztíthatnák meg a világot igazán, mert a legnagyobb és legkárosabb bűnözők nem a társadalom alján, hanem a tetején vannak. És az ilyen sztorik szoktak legjobban zavarni, ha a társadalom által elnyomott emberek válnak szuperbűnözőkké és aztán a hősök még őket állítják le.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4353 Dátum: 2017. augusztus 17. - 07:54:44 »
Oooooké, te azt bizonygatod, hogy van párhuzam, holott a téma az volt, hogy mit éreznek egymás iránt.
A legjobb képregények mind utalnak is rá, ki is használják azt. A hős/bűnöző szerelmespárok, vagy a hősökből gonosztevőkké (vagy fordítva) válók, a főszereplők gonosz klónjai/alternatív valóságok beli megfelelői mind ugyanezt bizonyítják. Folyamatosan játszanak vele, hogy hol a határ a szuperhős és a szuperbűnöző között.
Lényegében te csak hosszasan példákkal kifejtetted azt, hogy a bűnözők nagy része azért nem öli meg, vagy leplezi le Pókembert (habár lehetősége lenne rá), mert túlságosan élvezik a játékot ahhoz, hogy véget vessenek neki. Ez szerintem egyfajta tisztelet, tisztelem az ellenfelemet. De a legjobban nem a Pókember képregényekben, hanem a Batman, Joker történetekben fejtik ezt ki.
A Megtorló pl. nem tiszteli, nem játszik velük simán úgy megöli őket, hogy az ellenfélnek esélye sincs védekezni, hogy nem is látja, hogy egyáltalán mi fog történni.
Mert ezzel akkor rá lehetne húzni a világ összes emberének minden tettét azzal, hogy mindegyiknek van valami indítóoka.
Miért, talán nincsen így? ;)
Van egyáltalán olyan gonosz a Marvel univerzumban a Venomon kívül, aki átállt és huzamosabb ideig a jó oldalon is maradt?
Hawkeye, Scarlet Witch, QuickSilver, Vision, Multiple Man. Nekem még ők jutnak eszembe hirtelen.
Viszont Elektro a valóságban is létező legnagyobb gonoszok ellen küzdött: az elnyomó hatalom ellen.
Nem, Elektro csak pénzt akart a műtétjére. Nem volt forradalmár, nem nézte az emberek érdekeit.

« Utoljára szerkesztve: 2017. augusztus 17. - 09:14:53 írta Todd »

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #4354 Dátum: 2017. augusztus 17. - 10:09:00 »
Hawkeye, Scarlet Witch, QuickSilver, Vision, Multiple Man. Nekem még ők jutnak eszembe hirtelen.

Ők jó példák, csak (bár lehet tévedek), de ők csak kis ideig voltak bűnözők, aztán átálltak a jó oldalra és általában ott is maradtak. Plusz ők alapból sem voltak vérszomjas gonosztevők, csak zavarodott, félrevezetett emberek. Nem úgy mint Venom, aki egy pusztító szörnyeteg volt az elején. Bár belegondolva Brock se volt gonosz alapból, szal nem tudom. Nem igazán tudok olyan hosszútávon tisztán gonosz karakterről, aki egyszer csak átállt és utána hosszútávon valóban a jó oldalon volt.

Nem, Elektro csak pénzt akart a műtétjére. Nem volt forradalmár, nem nézte az emberek érdekeit.

Tudom, ez tény, viszont ennek ellenére képes volt felkelteni az embereket és szítani a dühüket, még ha saját érdekeiért tette is ezt. Szóval én csak a lehetőségekről beszéltem. Gondolj csak bele, mire lenne képes a Kapitány, vagy Vasember, vagy más hősök, ha forradalmat akarnának indítani.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #4355 Dátum: 2017. augusztus 17. - 10:18:24 »
Tudom, ez tény, viszont ennek ellenére képes volt felkelteni az embereket és szítani a dühüket, még ha saját érdekeiért tette is ezt. Szóval én csak a lehetőségekről beszéltem. Gondolj csak bele, mire lenne képes a Kapitány, vagy Vasember, vagy más hősök, ha forradalmat akarnának indítani.

Jól rémlik, hogy az Ultimate Amerika Kapitány volt is elnök?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4356 Dátum: 2017. augusztus 17. - 10:36:06 »
Ha jól tudom Victor Von Doom-ból is jó karakter lett, de nem olvastam ezeket az új sztorikat.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4357 Dátum: 2017. augusztus 17. - 12:45:30 »
Én egy olyan rendszerről beszélek, ami olyan mint a jelenlegi, csak annyi a különbség, hogy nincs korrupció.
Elektro nem a korrupció ellen lépett fel, hanem a gazdagok ellen. Az emberekből a legmélyebb ösztöneiket hozta elő, miszerint "nekünk azért rossz, mert ők ilyenek, ők az oka". Ahogy Hitler a zsidókkal.
Idézet
De a lényeg, hogy mindig azt mondom, hogy a szuperhősök, ha átvennék a hatalmat, akkor tisztíthatnák meg a világot igazán, mert a legnagyobb és legkárosabb bűnözők nem a társadalom alján, hanem a tetején vannak.
Most éppen Osborn. Próbálják is leállítani.
A legjobb képregények mind utalnak is rá, ki is használják azt. A hős/bűnöző szerelmespárok, vagy a hősökből gonosztevőkké (vagy fordítva) válók, a főszereplők gonosz klónjai/alternatív valóságok beli megfelelői mind ugyanezt bizonyítják. Folyamatosan játszanak vele, hogy hol a határ a szuperhős és a szuperbűnöző között.
Hálás téma, nem is vitás. De ettől nem lesz Pókember gonosztevő.
Idézet
Lényegében te csak hosszasan példákkal kifejtetted azt, hogy a bűnözők nagy része azért nem öli meg, vagy leplezi le Pókembert (habár lehetősége lenne rá), mert túlságosan élvezik a játékot ahhoz, hogy véget vessenek neki. Ez szerintem egyfajta tisztelet, tisztelem az ellenfelemet.
Ez egyáltalán nem tisztelet, de tényleg. És ők ellenségek, nem ellenfelek. Ellenfél a sportban van.
Idézet
De a legjobban nem a Pókember képregényekben, hanem a Batman, Joker történetekben fejtik ezt ki.
Az más tészta, ezzel nem vitatkozom.
Mert ezzel akkor rá lehetne húzni a világ összes emberének minden tettét azzal, hogy mindegyiknek van valami indítóoka.
Idézet
Miért, talán nincsen így? ;)
Először is nincs - lásd az őrülteket -, másodszor, ha így van, akkor miről szól a vita? Intézzük el azzal, hogy mindenki egyforma, mert gondolkodunk.  :)
Gondolj csak bele, mire lenne képes a Kapitány, vagy Vasember, vagy más hősök, ha forradalmat akarnának indítani.
Erre megvan a válasz. a Polgárháború. Sajnos nem túl sokat.
Ha jól tudom Victor Von Doom-ból is jó karakter lett
Igen, jelenleg úgy tűnik. Mint annak idején Magneto.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4358 Dátum: 2017. augusztus 17. - 13:33:31 »
De ettől nem lesz Pókember gonosztevő.
Nem, valóban nem lesz az, bűnözőt írtam, nem gonosztevőt. :)
Először is nincs - lásd az őrülteket -, másodszor, ha így van, akkor miről szól a vita?
A mentális betegségeknél is lehet visszafejteni kiváltó okokat, Pókember is mentális betegségben szenved (minimum PTSD amit azonnal rámondok, de a szorongás/depresszió is tuti).
A vita pedig még mindig arról, szól(t), hogy van-e érzelmi kötődés (és hasonlóság), a szuperhősök és szupergonoszok között. Szerintem még mindig igen. :) Mindketten élvezetet lelnek a fizikai erőszakban (igen, Pókember is), és mindketten áthágják a törvényeket.
« Utoljára szerkesztve: 2017. augusztus 17. - 13:39:17 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4359 Dátum: 2017. augusztus 17. - 13:49:55 »
Nem, valóban nem lesz az, bűnözőt írtam, nem gonosztevőt. :)
Ettől bűnöző sem lesz. :) A példáid alapján nem a Fekete Macskával kellett volna összejönnie akkor, hanem valami szuperhős nőcivel.
Először is nincs - lásd az őrülteket -, másodszor, ha így van, akkor miről szól a vita?
Idézet
A mentális betegségeknél is lehet visszafejteni kiváltó okokat, Pókember is mentális betegségben szenved (minimum PTSD amit azonnal rámondok, de a szorongás/depresszió is tuti).
Persze, hogy szorong és sokszor depis is. Vagy azt akarod mondani, hogy akkor ezzel együtt már őrült is?
Idézet
A vita pedig még mindig arról, szól(t), hogy van-e érzelmi kötődés (és hasonlóság), a szuperhősök és szupergonoszok között. Szerintem még mindig igen. :) Mindketten élvezetet lelnek a fizikai erőszakban (igen, Pókember is), és mindketten áthágják a törvényeket.
Szerintem nincs. De alapvetően nem érzelmi kötődésről volt szó, hanem betyárbecsületről. Ami meg végképp nincs, szerintem. Pókember élvezi a fizikai erőszakot? Sorold!