Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 576280 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2580 Dátum: 2012. november 05. - 21:27:53 »
Igazad van, persze.  :) Csupán másoltam őket, miután megkerestem egy kevésbé ismert csapat felhozatalt.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2581 Dátum: 2012. november 08. - 02:14:51 »
Veszítek-e valamit, ha nem olvasom el a vol2es Avengerst? Raadasul igy elso blikkre mintha a tobbi, 96-ban ujraindulo sorozat is mintha ugyanezen a szinten mozogna: mindenki mjad szetdurran az izomtól, amerika kapitánytól vasemberen keresztül az F4-ig.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2582 Dátum: 2012. november 08. - 06:25:42 »
Sokat nem, bár a Heroes Reborn úgy önmagában összességében annyira nem fájdalmas. De teljesen elkülönülő sztori.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2583 Dátum: 2012. november 08. - 07:08:14 »
Szóval elég elolvasnom a rebornt, ami mondjuk egy gyenge közepes?
És ez mindegyik sorozatra igaz?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2584 Dátum: 2012. november 08. - 07:09:57 »
Nem. Az F4 meglepően jó volt, az Iron Man vagy jó, vagy nagyon nem, az Angyalok borzalmasból mentek fel egészen olvashatóra, az Amerika Kapitány meg az ezmegmiből ment át enneksemmiértelmébe.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2585 Dátum: 2012. november 11. - 16:33:14 »
Érdekesek voltak azok a sorozatok, az alternatív sztori nekem bejött eléggé amikor olvastam őket, a rajzok úgyszintén.
HZs-n el is tudod olvasni őket. ;)

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2586 Dátum: 2012. november 13. - 23:59:42 »
Ha jól értem ez az egész 97-es év arról szólt, hogy a hősök korábbi életükre nem emlékezvén tevékenykednek? És ennek mi értelme volt? Ki talalta ezt ki? Egyáltalán, előre eltervezett dolog volt, h 12 szám után megint újraindítják a sorozatokat?

Elolvastam az angyalokat, és annyra rossz volt, hogy már most nem emlékszem, h miről szólt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2587 Dátum: 2012. november 14. - 09:28:23 »
Nem. Az egész arról szólt, hogy mivel Onslaught megölt mindenkit, hülyén jött volna ki, hogy utána ugyanúgy folytatódik mindenki története. Ezért egy évig - amíg visszatértek - elindítottak egy maxi sorozatot velük sztárrajzolókkal.
Vagy fordítva. Megszerezték a rajzolókat, ezért egy évre el kellet tüntetni a hősöket.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2588 Dátum: 2012. november 14. - 10:12:55 »
Igazából annyi, hogy a pókemberes klónsztori bebukott (nem kicsit, bár akkor még a hatása annyira nem érződött, csak az, hogy marhára meg se közelítette az X-részleget), és kellett valami, amivel a feltörekvő és éppen szétcrossoverező DC-t lenyomják. Ezért addig nyaltak az Image-nek, míg sikerült visszahozni Lee-t és Liefeldet (tudom, döbbenetes, de abban az évtizedben valami külső energiamező hatására annyira lement az emberek átlagos IQ-faktora, hogy Liefeldet imádták és jónak tartották), viszont szabad kezet kellett adni nekik a sorozatokban. Az Onslaught csak egy kifogás volt, amikor az a sztori elindult, azt se tudták, hogy mi lesz belőle. (Heh, azt se tudták még az írók se, hogy Onslaught ki vagy mi a fene lesz, menet közben találtak ki mindent.) Ezért kötöttek egy keretszerződést és az Image-esek kaptak négy fő címet meg egy bazi nagy marketingkampányt. Csakhogy négy-öt hónappal később a Marvelnél meglátták, milyen jól sikerült ez (stabil top10), és elkezdtek pofázni, hogy akkor most ők nagyobb részt kérnek a bevételből, mint amiben eredetileg szerződtek. Az image-esek meg szépen összepakoltak, távoztak, a sorozatok meg jól pofára estek. Hogy eredetileg is 12 hónapra tervezték-e, nem tudni, lehet, hogy igen.
Az elvi elgondolás amúgy az volt, hogy megpróbálták, hogy tetszene a népnek, ha teljesen a kilencvenes idők szellemében teljesen elölről kezdenék a Marvel sorozatait, hogy új embereket fogjanak meg, akiknek nincsenek előismereteik, és ezzel az új, korszakhoz alakított világgal vinnék tovább a szereket. Ha esetleg ez fene ismerősnek hangzana, mert az Ultimate-et is ugyanígy hirdették... nem véletlen, ugyanis az a világ nagyon sok szempontból a Heroes Reborn c. kísérlet sokkal pofátlanabbul és erőszakosabban tolt ismétlése volt, ami arra alapozott, hogy mivel 1998-ban az akkori olvasótábor 90%-a eltűnt az éterben (aktiválódott a 3.-on túli agysejtállomány is, és rájöttek, hogy Liefeld, McFarlane és a többi hasonló kvalitású ízlésromboló tettestárs kreálmányai igazából egyes kultúrákban emberiség elleni bűnnek számítanának), így senki se veszi észre, hogy tökéletesen ugyanazt csinálják még egyszer. A vicc az amúgy, hogy pontosan így történt, és máig nem tűnik fel senkinek, hogy például Millar Ultimates-e néha panelről panelre megegyezik a HR-es Avengers v2-vel, csak elfogadhatóbb rajzokkal és koherensebb(nek tűnő, ha csak az első szériát nézem) szöveggel.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2589 Dátum: 2012. november 14. - 10:46:46 »
Millar Ultimates-e néha panelről panelre megegyezik a HR-es Avengers v2-vel
pics or it didn't happen
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2590 Dátum: 2012. november 14. - 13:24:18 »
Olvasd el a v2 12 végét és az Ultimates 2 13-ban a furys találkozót.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2591 Dátum: 2012. november 14. - 13:57:21 »
Megnéztem, nem látom a panelenkénti egyezést. Rossz helyen néztem?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2592 Dátum: 2012. november 14. - 14:24:31 »
Vagy én emlékszem rosszul. Át kéne olvasnom újra, de az nagyon megragadt a HR kapcsán, hogy majdnem ugyanaz volt, mint az Ultimates. A cselekménynél már látványosabb (Fury verbuvál spontán szerveződés helyett, a Hulk tombolása, Loki háttérben cselszövése készíti elő a nagy kataklizmát, ami után a csapat úgy dönt, hogy függetlenedik a SHIELD-től... a bázisuk áthelyeződése és pontos helyszíne, a csapattagok viselkedése...), de tudom, hogy voltak jelenetek, amik majdnem koppra megegyeztek.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2593 Dátum: 2013. február 03. - 21:15:28 »
Olvasom a vol3-as avengerst, és azt kell mondjam, hogy Busiek távozása után óriási mélyrepülésbe kezdett ez a sorozat, Geoff Johnsnak nem igazán sikerült megragadni a fonalat. Egyrészt a Busiek által nyitva hagyott lehetőségekkel színte nem kezd semmit (pl vízió szőke ismerőse teljesen elfelejtődik), triatlonnak, jogbajnoknak és a baratnőjének meg csak úgy nyoma veszik, egy szó nem esik róluk, és röptében alakul egy teljesen új csapat.

Másrészt az új tagokkal kb. Semmit nem kezdünk, a harcok nem olyan monumentálisak (főleg az egyik iszonyatosan színezett sztori, ahol amazon és hulk bunyóznak, az nagyon ronda), a magánéleti szálakban meg semmi érdekes sincs. Egyedül a 63. Szám az, ami valamiért tetszik, de csak mert nagyon emlékeztet az infinite crisisre, illetve sólyom is erősen hajaz egy batman féle omac projectre. Talán az egyetlen dolog, ami bejött, hogy visszahozták ezt a régi összekötőt. Szerintetek?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2594 Dátum: 2013. február 03. - 21:26:06 »
Johnsot ott nagyon durván irányították felülről, ezért is hagyta ott alig egy év után a Marvelt teljes egészében. De hidd el, amit Austen művelt utána a címen Bendis megalapozásához, na az lesz a legalja.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2595 Dátum: 2013. február 04. - 01:46:07 »
Miért?Az avalonos sztori tetszett, az oltalmazós pedig rossz, de mit kell alapozás alatt érteni?
Amennyire én látom, a Káosz a következő eseményekre épül.
1 kör bubi halálára, de őt még johns öli meg a legutolsó számban.
2 wanda káoszmágiájára. Még a vol3 legelején csatol meg valami mágiát, amit aztán sokat gyakorol. agatha is csak  1-2 számban tűnt fel busieknél, a gyerekeiről meg szó sem esett, ezért ezek a részek még mindig homalyosak a számomra a Káoszból. Sokkal messzebre nyúlnak, johns és austen nem is nagyon foglalkozott vele, egyszer volt egy rossz álma, és kész.
3 darázs és sólyomszem kapcsolata. Oké, alapból nagy hülyesegnek tartom, és az egész pym-janet párossal nem tudott kezdeni senki semmit Busiek után, de az, hogy Bart és Janet kavarnak, nem tudom mivel járul hozzá a Bendis éra megalapozásához.
4 Vízió a vörös zöna óta egyetlen egy kepkockán tűnt fel, a Káoszban meg csak betoppan a semmiből. Hol volt addig? Austen azzal járult volna hozzá Bendis munkájához, hogy kihagyta?

Még valami?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2596 Dátum: 2013. február 04. - 06:27:31 »
Nem, Austen dolga egyszerűen az volt, hogy teljesen elvigye az egész sorozatot Busiek sztorijaitól. Történetileg em hiszem, hogy bármit kellett volna alapoznia, legalábbis ha Bendis későbbi irományaiból indulok ki, akkor már valószínűleg a Disassemblednél nem mondta el senkinek, mit tervez, legslábbis ha jók még a hét évvel ezelőtti emlékeim, a tie-inek vagy abszolút nem foglalkoznak az ottani eseményekkel (mint a Thorban) vagy ellentmondanak neki (talán az AmKapban).

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2597 Dátum: 2013. február 04. - 08:22:00 »
Értem. És hogyan fogytak ekkoriban a lapok? Tán Busiek írásai nem fogytak elég jól, hogy így el akartak távolodni tőle?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2598 Dátum: 2013. február 04. - 08:33:17 »
Busiek érájának végétől Bendisig alsó középkategória (55e környéke). Bendis dobta meg (kb. kétszerezte az eladásokat) utána.
Busiek írásainak megvolt egy nagyon erőteljes hangulata, sajátossága. Ha olvastad, érted, mire gondolok. Bendis egy teljesen más fajta író, mondhatni pont az ellentéte. (Busiek nagyon odafigyel a kontinuitásra, Bendis meg akkor is átírja, ha semmi szüksége rá, lásd Végtelen kesztyű vagy Marvel Boy.)

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2599 Dátum: 2013. február 04. - 09:25:39 »
Azt értem, azt viszont kevesbé, hogy a Bendis érát miért tartjak sokan a vol.3 "megerőszakolásának". Nem történik semmi, amit ellent mondana Busiek írasainak, csak más irányba vitte, új tagokkal, de azokat is 50-szer tisztességesebben toborozta össze, mint Johns, vagy a neve alatt dolgozó szerkesztők (akik minden magyarázat nelkül búcsút intett triatlonnak, ezüstkaromnak, jogbajnoknak és a baratnőjének, akikről azóta sem hallottam semmit). Sőt, Bendis tovabb vitte a Skarlát Boszis szálat, Busieknél egy idő után elfelejtődött, hogy gyakorolja az új képességeit (mondjuk logikusan gondolhatnánk, hogy azért, mert egyszerűen megtanulta használni), Agatha Harknessről meg szó sem esik Bendisig.
« Utoljára szerkesztve: 2013. február 04. - 09:28:30 írta Ron És Nerida »