Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630378 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Érdekességek
« Válasz #4160 Dátum: 2015. február 05. - 22:21:38 »
Hogy ne lenne! Nagyon sok helyen róla írnak, biztos meghívják majd különböző helyekre, ha okosan csinálja szép karriert futhat be.
De ahhoz elég lett volna önmagában az egyik is, nem a full set. Meg, hát egy karrier az egész életéért cserébe?
Idézet
Nem gondolom, hogy nagyobb baj lenne a fejében, mint azoknak nőknek, akik a fent említett beavatkozásokat akarják.
Szerintem azok a nők nem ilyenek, nem eltorzultak. Csak van egy ideál eléjük téve, aminek meg akarnak felelni, mert azt látják, hogy úgy jobban érvényesülnek. Nyilván nem egészséges gondolkodásmód ez sem, de mindenképpen szolidabb. Elrejthető, visszacsinálható, nem annyira feltűnő.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4161 Dátum: 2015. február 05. - 22:44:42 »
Kaine, szerintem a két eset motivációja pontosan ellentétes.
Amikor egy lány "sablonszépre" szabatja magát, akkor az a társadalmi normáknak való kényszeres megfelelés, úgy érzi, így ő szebb, sikeresebb lesz. Az aki szándékosan torzzá teszi magát, nyilván nem társadalmi nyomásra teszi ezt, vagy legalábbis nem ilyen értelemben. Ez ugyanarra a társadalmi nyomásra egy ellentétes válasz. Amikor nem megfelelni akar neki, hanem szembemenni vele, provokálni. Ugyanaz, mint a lázadó punkok, rockerek, a provokatív öltözködés, vagy viselkedés, csak ennek a lehető legvadabb végletekig való eltúlzása. Eközben ő valószínűleg nem érzi úgy, hogy a saját énképét eltorzította, sőt éppen azt érzi, hogy ebben a formában teljesedik ki.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4162 Dátum: 2015. február 05. - 22:48:37 »
Ezt értem, csak a megértéssel van gondom. A mai fiatalok már átestek a ló túlsó oldalára ezzel a "nem olvadok be a tömegbe, egyéniség vagyok" dologgal. Már mindegy mivel tűnnek ki, csak tűnjenek, legyen az akár extrém valami, mint ez. Mintha olyan nagy baj lenne ha valaki túlnyomó részben normális. Sokszor már feltűnési viszketegség inkább.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4163 Dátum: 2015. február 05. - 23:02:00 »
Ez nyilván minden esetben valamilyen belső feszültség külső megnyilvánulása, gondolom nagyrészt az, hogy nem kap elég figyelmet a környezetétől. És ha ezt nem tudja valamilyen konstruktív dologgal elérni, akkor inkább teszi valamilyen dekonstruktív módon, akár társadalmi, vagy szélsőségesebb esetekben, mint ez, a saját maga rombolásával.
Én ezt elsősorban még mindig inkább globális problémának látom, mint egyéninek. Számomra a csávó nem őrültebb, mint az a társadalom, ami ellen ilyen formában tiltakozik, és mint az a társadalom, ami a szélsőséges, hangos, deviáns egyéneket kapja fel.
Mivel ma már nem azzal lehetsz sztár, ha valamiben jobb vagy, mint mások, hanem ha te vagy a legrosszabb, és a többiek újjal mutogathatnak rád, hogy hé én ettől sokkal jobb vagyok, de jó, akkor megnyugodtam.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4164 Dátum: 2015. február 06. - 00:09:51 »
Én ezt elsősorban még mindig inkább globális problémának látom, mint egyéninek. Számomra a csávó nem őrültebb, mint az a társadalom, ami ellen ilyen formában tiltakozik, és mint az a társadalom, ami a szélsőséges, hangos, deviáns egyéneket kapja fel.
Ezzel nem értek egyet. Szerintem ez a pali túlment minden ésszerű határon. Tiltakozhatna számtalan más formában, és megoldhatná a saját feszültségét egészen más módszerekkel is. Van aki ilyenkor csoportokhoz verődik, van, aki agykontrollt tanul, van aki vallásos lesz, és van ez a fajta megoldás a "világ problémáira". Bruce Lee jól mondta 40 éve (és Jack Sparrow is felmondta a leckét jól):

« Utoljára szerkesztve: 2015. február 06. - 00:11:26 írta kaine »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4165 Dátum: 2015. február 06. - 00:11:11 »
Nem feltétlenül lázadásnak tenném be a real life Red Skull (  :D ) tetteit. A cikkből az jön le, hogy ő a karakterré akar válni; valószínűleg az életének egy kulcsfontosságú időszakában megfogta  a karakter oly mértékben, hogy minél inkább egyesülni szeretne vele, ideológia helyett (ami inkább ijesztő lenne) kinézetben teszi.

Főleg, ha egy apáról van szó, kevesebb esélyt látok arra, hogy valamilyen feltűnési zavarról lenne szó, illetve tüntetőlegesen tenné.

A szőrrel kapcsolatosan meg, tuti, hogy a végső stádium után megválik tőle, gondolom a mindennapokban egyszerűbb meghagyni. 

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #4166 Dátum: 2015. február 06. - 06:25:51 »
Osztom kaine véleményét.Tényleg túlment minden határon.Lehet ezt bárhogy magyarázni.De minek?Gyerekeket lehetne a palival ijesztgetni.
Todd,gyanús vagy te nekem,ezzel a nagyon liberális mindent elfogadok hangú szöveggel.Te midtől váltál meg?  :lol:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4167 Dátum: 2015. február 06. - 17:19:45 »
Attól, hogy valamit nem nézel jó szemmel még nyugodtan elfogadhatod - legfőképpen, hogy ebben az esetben egyikünk életét sem befolyásolja.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #4168 Dátum: 2015. február 06. - 17:26:53 »
A pedofilokat sem nézem jó szemmel.Őket is nyugodtan fogadjam el?Ráadásul az életünket se befolyásolják.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4169 Dátum: 2015. február 06. - 17:29:54 »
A pedofil nem csak magát befolyásolja, hanem az áldozatait. Az úriember a testén végzett módosításokkal nem befolyásol senkit, csak önmagát. De nyilvánvaló különbségeket egy felnőtt embernek nem kéne magyaráznom.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4170 Dátum: 2015. február 06. - 17:53:11 »
Ezzel nem értek egyet.
Olyan nagyon én sem. Lévén nekem eszembe sem jutna semmi ilyesmi, annak örülök, ha nem kell sebészhez mennem, és ha nem éri tű a bőrömet.
Tiltakozhatna számtalan más formában, és megoldhatná a saját feszültségét egészen más módszerekkel is. Van aki ilyenkor csoportokhoz verődik, van, aki agykontrollt tanul, van aki vallásos lesz, és van ez a fajta megoldás a "világ problémáira".
Az emberek 90%-a nem tudja a belső feszültségeit valamilyen hasznos tevékenységgé fordítani.
Megjegyzem, (itt is) sokan a vallásosságot is elítélik. ;)
Todd,gyanús vagy te nekem,ezzel a nagyon liberális mindent elfogadok hangú szöveggel.
Ezt a "gyanús vagy" szöveget már vagy egy tucatszor elmondtad, ennyi idő alatt nem igazolódtak még be a gyanúid?
Most színt kell vallanom, én igazából egy homokos japán pedofil fekete roma eunuch vagyok.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. február 06. - 18:09:09 írta Todd »

Raisu

• Traveller
« Válasz #4171 Dátum: 2015. február 06. - 18:02:58 »
Most színt kell vallanom, én igazából egy homokos japán pedofil fekete roma eunuch vagyok.  ;D
És ráadásul még vallásos is... Nem lehetett könnyű életed, hallod-e!

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #4172 Dátum: 2015. február 06. - 18:08:20 »
Todd!

Mindig is tudtam.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #4174 Dátum: 2015. február 08. - 14:33:43 »
el sem hiszem milyen szépek ezek a füzetek, pár napja kaptam őket

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4176 Dátum: 2015. február 10. - 22:36:39 »
HP képregényben.
http://imgur.com/gallery/9wRxD

Kedvencem a varázscsóvák elképzelése az utolsó panelen.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4177 Dátum: 2015. február 10. - 23:07:16 »
Baromi jó az egész. Nagyon tetszik, hogy se nem irodalmi adaptációt csinál, se nem a filmet képregényesíti meg.
Hanem feldolgozza a jeleneteket a képregény formanyelvén. Így kellene ezt csinálni.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #4178 Dátum: 2015. február 11. - 17:00:33 »
Nagyon szép! Tetszik, hogy nem akarja a színészek arcát utánozni.

Ju

• Pókfej
« Válasz #4179 Dátum: 2015. február 11. - 22:53:58 »
Nem tudom, hallottatok-e már róla... egyelőre minden idők legjobban támogatott Kickstarter kampánya:  :D