Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630253 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #280 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:46:58 »
hogy vannak helikoptert ábrázoló hieroglifák (ez utóbbit még a TV-ben láttam valahol...).

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #281 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:47:48 »
Nem csalódtam benned, Ben... tudtam, hogy te rögötn hozod a bizonyítékot... ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #282 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:51:27 »
Idézet
Mert lehetett több olyan dologról is tudni, amely többször is megcáfolta azt, az akadémiák, meg a tudosók persze azokat a bizonyítékokat nem fogadták el, mert az ő elméleteikbe nem beilleszthető. Nem újkeletű dolog ez, a tudósok mindig is nehezen fogadták el az új dolgokat. Párszáz évvel ezelőtt mágján égették el azt, aki azt állította, hogy a Föld nem lapos, és hogy nem a Föld a világegyetem központja. És nehogy azt higyjétek, hogy sokat változtak a "tudósok". Mai napig kivont karddal védenek olyan elméleteket, amelyek több sebből véreznek.
MOst nem azért, mert én is egyetemre járok, de ez a szöveg úgy ahogy van, minden szempontból nevetséges kategória.Ez is egy nevetséges sztereotípia, amit a filmek, meg ez és az viccesen sugalltak és beleivódott a köztudatba, azért, mert az emberek szerették elhinni, hogy úgy van. Látszik, hogy nem fordultál meg igazi tudósok körében, vagy éppen nem vettél részt komolyabb tudományos oktatásban. Megsúgom, hogy manapság már inkább az a helyzet a igazi tudósok között, hogy semmit sem tartanak tökéletesen bebizonyítottnak, és erősen konzervatívnak nevezk azokat, akik gröcsösen ragaszkodnak a régi dolgokhoz. Lenézésnek nem mondanám, de finoman elmosolyodnak az öreg profokon, akik még mindig úgy oktatnak, mint 30 éve, pedig már mindneki tisztában van vele, hogy amit mond azt azóta jócskán megcáfolták. Már nem azért, de a tudósok mondták hogy a Föld gömbölyű és az egyház mondta, hogy nem az, és pont őket égették meg. Persze volt rá példa, hogy valaki előjött valamivel, amit az adott tudományos társadalom elképzelhetetlennek tartott és le se xarták, érdekes módon 30 évvel később Nobel díjat kapott az egyén. Itt nem az történik, hogy a tudósok görcsösen ragaszkodnak az "elméleteikhez" (már az is fura, hogy elméletekről beszélünk, amikor azért a tudományos társadalomban az elmélet szót tényleg csak olyan dolgokra használják, amire csak elképzelések vannka, megcáfolhatatlan bizonyítékok nincsenek), hanem elképzelhetetlennek tartották, de miután az évek során sorra jöttek a korábbi feltevéseket igazoló bizonyítékok, mindenki elfogadta a dolgokat bizony, mert a tudós a racionalitás embere. Szóval a tudósok nem védenek kivont karddal olyan elméleteket amelyek több sebből véreznek. Megjegyzik, hogy szerintük még minidg ez áll a legközelebb a valósághoz, de vannak ellene is bizonyítékok, szóval elmondják, hogy a teljes folyamat azóta sem ismert.
Idézet
Ehhez minden jogod meg van. De egy valamit ne felejtsünk el: mai napig az evolúciós elmélet az egyetlen, amit a jelenlegi genetikai, molekuláris biológiai és biokémiai bizonyítékok is alátámasztanak! Ezt nem lehet tagadni, ebben nem hinni kell, ez így van.
MIvel másra semmilyen bizonyíték nincs gyakorlatilag, így kizárásos alapon marad az evolúció....
Idézet
Ahogy azt az idézet mondatom után is leírtam, hogy az általános nézetében nem hiszek. Nevezetesen az ember evolúciójában. Elméletileg teljességgel lehetségesnek tartom, csak vannak benne komoly hiányosságok, amelyet az olyan példákkal próbálnak betömni, mint az általad is említett Ferraris-Trabantos példa. Csakhogy még mindig ott van a neander-völgyi ember és a homo sapiens közötti hatalmas evolúciós rés, amit tudtommal azóta sem sikerült kitömni.
Még mindig itt járunk hogy hit. Hinni valamiben. Amire megcáfolhatatlan bizonyítékok vannak, abban nem hinni kell, azt el kell fogadni, ha tetszik ha nem. Márpedig az evolúcióra anniy bizonyíték van, hogy fel sem kéne, hogy merüljön, hogy valaki hisz-e benne vagy sem. Evolúció van és volt. Ez tény. Lehet, hogy nem teljesen úgy ahogy elképzeljük, ahogy magyarázzuk, de valamilyen formában iztos hogy volt és van is. MIelőtt még vaskalaposság érne: ha az isteni teremtésre halmoznának fel ilyen menniységű bizonyítékot, azonnal fordulatot vennék és Isten teremtését hírdetném. De erre nincs bizonyíték, az evolúcióra meg gyakorlatilag megszámlálhatatlan van, akkor is ha van benne néhány fekete lyuk(ezt is általában az okozza, hogy egyszerűen nem találtak még olyan leletet, ami nem azt jelenti, hogy nincs is), szóval innentől kezdve miről is beszélünk? Hinni az evolúcióban?
Egy kérdés: a neander völgyi nem evolúciós mellékág volt?
Idézet
Nevezetesen, hogy vannak mitológiai bizonyítékok, ókori írások, stb, amit minden kutató figyelmen kívül hagy, és amelyek más megvilágításba helyezik a dolgokat. És én sem a Daniken könyvek alapján állítom azt, hogy valami bűzlik egyiptomban.
Azért olyan ókori írásokra ne alapozzunk már számtalan tudományos dologban, amik úgy készültek, hogy a lejegyzőnek konkrétan anniy hozzáértése volt az adott dologhoz, mint most mari néninek a Helicobacterium pylori sejtfalában lévő lipopoliszacharidhoz. :)
Idézet
Világszerte rengeteg kutató van, amely olyan bizonyítékokkal állt elő, amely alapjaiban rengeti meg a civilizált világba vetett hitünket, és amelyek bizonyíthatják, hogy pl a piramisok már azelőtt ott álltak, mikor még az ősemberek botokkal rohangáltak a sztyeppéken, és még egy összetett szavat sem tudott kiejteni.
Egyszerű a helyzet: ha több bizonyíték halmozódik fel arra, hogy a piramisok már régóta ott vannak, és össze lehet rakni egy logikus folyamatot, amit alátámasztanak a bizonyítékok, akkor el kell felejteni az egyiptomiakat és azt kell elfogadni. De tudtommal ezek még mindig a megmagyarázhatatlan érdekeségek címszó alatt futnak és jóval több bizonyíték van arra, hogy mégiscsak az egyiptomiak építették a piramisokat. Mellesleg külön kell választani a tudományban az olyan dolgokat, amit pl az ember már manipulálhatott, pl a piramisok eredetét, vagy az evolúciót, amibe nem volt beleszólása az embernek és nem tudott bizonyítékot hamisítani.
Idézet
A hozzászólásodból tisztán látszik, hogy te is csak mosolyogsz ezen, és nem fogadod el azt amit nem az egyetemen tanítottak neked.
Azért ha valaki egy komolyabb egyetemre jár, ott nem szarral gurigáznak, meg fikciókra építenek, hanem tényekre. És igen, ha a tudomáynos, világszintű szakirodalom minden egyes művében le van írva, hogy számtalan módon bebizonyították már, így és így és így, hogy mondjuk a mitokondrium belső membránja nem átjárható ptotonok számára, akkor igen, hajlamos vagyok elhinni, hogy talán ez igaz is. Inkább ennke a több 1000 embernek hiszek, mint néháyn élénk fantáziájú embernek, akik valószínűleg soha nem végeztek igazán komoly kutatást a dolgokban, hanem valaki az orruknál fogva vezette őket. Persze az is lehet, hogy mind egy globális összeesküvésemlélet része vagyunk és az egyetemeken direkt hamis dolgokat tanítanak, de szerintem erre azért kicsi az esély.
Idézet
Én csak azt utálom, amikor valaki rá akarja erőltetni a saját nézeteit másokra. Ezért sem akarok én sem meggyőzni másokat, én csak kifejtettem a saját véleményem bizonyos dolgokról.
Továbbra is ildomos különbséget tenni a képlékeny, és homályos elméletek, nézetek között, valamit az olyan dolgok között, amikre már anniy bizonyíték halmozódott fel, és az ellenvetések is megcáfolva lettek, hogy tényként kezelhetjük őket.

szerk:
Idézet
Bár tudtommal nincs ott semmilyen rés (sőt, elvileg mind neandervölgyiek is vagyunk részben, mert konkrétan a neandervölgyi faj beolvadt a homo sapiensbe), de ha lenne is, akkor attól még miért lenne az egész hülyeség? Csak azért mert még senki nem találta meg a hiányzó láncszemet?
Akkor én sem értem mi itt a probléma. A köztes állapotra vonatkozó lelet hiányzik és kész...
Sajnos sokaknak nehezére esik elismerni, hogy a majmokkal közös ősünk van, hogy hogy akár egy egérrel 93%-ban megegeyzik a fehérjekészletünk, vagy egy csimpánzzal 98%.os egyezést mutat a dns-ünk, de attól ez még így van. Nem magamtól találtam ki, leszekvenálták mindkét dns minden bázisát és ez az eredmény jött ki. A tudósokat is meglepte anno, de nem az történt, hogy a megcáfolására kezdtek el bizonyítékokat keresni, hanem a megmagyarázhatatlan bizonyítákot próbálták meg megmagyarázni. (ami persze azóta szinte teljes mértékben sikerült is).
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #283 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:53:08 »
Nem csalódtam benned, Ben... tudtam, hogy te rögötn hozod a bizonyítékot... ;D

És ha alaposabban szemügyre veszed a képet, láthatod, ahogy a helikopterből Rambo ráveti magát a tunikába öltözött űrlényekre.  :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #284 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:54:19 »
Akkor azokat az embereket miért nem utálod (pl jelen esetben magadat is), akik meg akarnak győzni mindekit arról, hogy a tudósok hülyék, vaskalaposak és nem fogadnak el semmi újatt? Ezzel te is (és mindenki más is, aki ezt állítja) másokra akarod ráerőltetni a nézeteidet... ;)
Már ne is haragudj, de mikor akartam én meggyőzni ezzel bármikor is bárkit? Többször is említettem, hogy ez az én véleményem. ;)  :nezze:

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #285 Dátum: 2009. szeptember 22. - 16:58:34 »
Ben: én igazából egy Romulán Harcimadárnak néztem azt, te nem? ;D

Sepi: mit bizonygatsz itt már hosszú hozzászólások óta? És mit írtál nekem is? Hogy én is vaskalapos vagyok és minden tudós begyepesedett, és nem hajlandóak elfogadni az újdonságokat. Ha te hajlandó lennél elfogadni más nézetét, akkor nem állítanád ezt még mindig, nem írnád le többször, hogy pl engem is meggyőzz a véleményedről. ;) Én amit írtam, nem rossz szándékból írtam, de akkor is ez van, bocsi...

*Szerk: igen, tudom, hogy odaírtad, hogy te senkit nem akarsz meggyőzni, de az üzenet alapján szerintem ezt még te magad sem hiszed el teljesen... ;)
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 22. - 17:00:29 írta dr samson »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #286 Dátum: 2009. szeptember 22. - 17:02:48 »
Ben: én igazából egy Romulán Harcimadárnak néztem azt, te nem? ;D

Inkább mint egy korai ferengi cirkáló, de a Harcimadár sem lehetetlen. Erről viszont eszembe jutott az a Star Trek epizód (TNG talán) amikor egy bolygón összegyűlnek a földiek, a klingonok és még valamelyik faj, és valami ősi lény holografikus kivetülése közli velük, hogy a legtöbb faj tőlük eredeztethető, mert ők szórták szét magjaikat az Univerzumban, és voltaképpen minden idegen egy nagy családhoz tartozik.  :) Ha eszembe jut melyik rész ez még ma megnézem.  :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #287 Dátum: 2009. szeptember 22. - 17:16:10 »
Sepi: mit bizonygatsz itt már hosszú hozzászólások óta? És mit írtál nekem is? Hogy én is vaskalapos vagyok és minden tudós begyepesedett, és nem hajlandóak elfogadni az újdonságokat. Ha te hajlandó lennél elfogadni más nézetét, akkor nem állítanád ezt még mindig, nem írnád le többször, hogy pl engem is meggyőzz a véleményedről. ;) Én amit írtam, nem rossz szándékból írtam, de akkor is ez van, bocsi...
Na látjátok, ezért nem szeretek fórumon ilyesmikről beszélni, mert totál elbeszélnek egymás mellett az emberek, és csak kiforgatjuk egymás szavait. Mintha nem fogadtam volna el bizonyos részeket a te hsz-edből is. Mintha nem mondtam volna, hogy idézem: "Ebben igazad is van". Csak én még hozzátettem valamit, és mikor a végére írom, hogy én ezzel senkit sem akarok meggyőzni, csak pusztán a saját véleményemet mondtam el, máris meg akarok mindenkit változtatni? Mikor akartalak téged, vagy bárki mást is meggyőzni? Mondtam én azt, hogy ez csakis így lehetséges, ahogy én leírtam, és punktum?

Idézet
Persze az is lehet, hogy mind egy globális összeesküvésemlélet része vagyunk és az egyetemeken direkt hamis dolgokat tanítanak, de szerintem erre azért kicsi az esély.
Pepo, te is félreértetted amit mondtam. Mert egy szóval nem mondtam, hogy az egyetemen szart tanítanak. Nem mondtam, hogy minden csak hamis dolog. Csak annyit jegyeztem meg, hogy nem kell mindent feltétlenül elfogadni úgy, ahogy tanítják. És ebben nincs semmi kivetnivaló dolog, hiszen mindig is ez a nézet volt az ami előrevitte a szekeret. Ha nem így lett volna, akkor még mindig a barlangokban ülnénk a tábortűz mellett. ;)

Idézet
ha az isteni teremtésre halmoznának fel ilyen menniységű bizonyítékot, azonnal fordulatot vennék és Isten teremtését hírdetném. De erre nincs bizonyíték, az evolúcióra meg gyakorlatilag megszámlálhatatlan van, akkor is ha van benne néhány fekete lyuk(ezt is általában az okozza, hogy egyszerűen nem találtak még olyan leletet, ami nem azt jelenti, hogy nincs is), szóval innentől kezdve miről is beszélünk? Hinni az evolúcióban?
Ez is félreértésből indult ki. Én sem, más sem mondta azt, hogy Istentől származunk, és egyikünk sem lóbált itt a kezében bibliát, hogy azzal bizonyítsa az igazát. Pusztán arról beszéltünk, hogy nem feltétlenül van úgy az evolúció, ahogy azt jelen állás szerint állítják. Nem mondtuk, hogy feltaláltuk a spanyol viaszt. Mert ahogy te is mondtad, bármikor előkerülhetnek olyan bizonyítékok, amelyek megváltoztathatják a jelenlegi nézeteket. Mi csak ezekről viskuráltunk.

Ezért jó egyébként ilyen témákról élőben beszélgetni, mert úgy sokkal jobban lehet ilyen témákról kommunikálni, mint így fórumon. Kevesebb a félreértés, és bővebben ki tudja fejteni az ember a véleményét. Ezért mondtam, hogy utálok ilyen témákról fórumon beszélni. Egy csomó dolgot már elfelejtek a hsz végére amit még le akartam írni, szóban meg gyorsabban lehadarja az ilyet az ember, és a folyamatos beszélgetés révén jobban az eszébe is marad. Szóval majd egyszer egy ital mellett kitárgyalhatjuk a saját nézeteinket.  :D

És doki kedvéért a hsz végére hozzáteszem hogy: az általam leírt dolgok pusztán az én saját véleményemet tükrözik. Nem örökérvényű szabályok, csak egy átlagember véleménye bizonyos dolgokról. Bárminemű egyezés vélt vagy valós személlyel, eseménnyel, a puszta véletlen, vagy egy megátalkodott gonosz gazfickó műve. Mellékhatások elkerülése érdekében kérjük keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét.  :D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #288 Dátum: 2009. szeptember 22. - 18:16:27 »
Ben, ugye tudod, hogy azt az epizódot konkrétan azért kellett megírniuk, mert annyit baszogatták őket amiatt, hogy miért néz ki minden humanoid lény olyan egyformán a sorozatban, hogy már kellett rá valami választ adniuk... :D

Sepi: lehet nem voltam érthető, leírom mégegyszer, máshogy. Tehát, adott egy egyetemi professzor, aki azt tanítja, azt mesélni a barátainak, ismerőseinek, stb, amiben ő hisz. Szerinte így vannak a dolgok. Te ezeket az emberek saját bevallásod szerint utálod, mondván rád akarják erőltetni a véleményüket, ha mondjuk egy ilyen ember tanít téged. Ellenben itt vagy te. Te is hiszel valamiben, te is ezt meséled a barátaidnak, ismerőseidnek, és ha lenne rá lehetőséged, nyilván te is ezt tanítanád. Vagyis, akarva-akaratlanul, te is valamilyen szinten megpróbálod rávenni az emberek arra, hogy úgy gondolkodjanak, ahogy te, abban higgyenek, amiben te, nem igaz? Persze ez nem tudatos, nem is azt mondom, de remélem így már sikerül érzékeltetnem azt ellentmondást, ami szerintem a hozzászólásodban volt, és amire már az elején is próbáltam utalni. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #289 Dátum: 2009. szeptember 22. - 18:17:48 »
Ben, ugye tudod, hogy azt az epizódot konkrétan azért kellett megírniuk, mert annyit baszogatták őket amiatt, hogy miért néz ki minden humanoid lény olyan egyformán a sorozatban, hogy már kellett rá valami választ adniuk... :D

Hopp ezt nem tudtam.  :o :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #290 Dátum: 2009. szeptember 22. - 18:37:26 »
Igen, doki, igazad van, hiszen bármennyire is nem akarja az ember befolyásolni a másikat saját véleményével, nem biztos, hogy valóban úgyis lesz. Ez tény, ezen nem is lehet vitatkozni. De hogy menjünk át a tanításra, szerintem lehet úgy is tanítani, hogy ne erőltesse rá a tanulókra a tanár a tananyagot. Persze ezt nem lehet minden tantárgynál megtenni, hiszen vannak olyan tananyagok amelyeken nem lehet vitatkozni. Hiszen például 2 meg 2 az mindig négy, nem pedig 5. Csak vannak olyan dolgok, amelyeknél nyitva kellene hagyni a lehetőséget arra, hogy nem biztos, hogy ez vagy az az elgondolás öt év múlva is meg fogja állni a helyét. Hogy például maradjuk az egyiptomi példánál, lehet hogy öt vagy tíz év múlva kiderülhet, hogy nem azok építették azokat akiknek most tulajdonítjuk. Mert még a mai napig nincs olyan elmélet amely megállná a helyét a piramisok építéséval kapcsolatban, mégis kész tényként vannak dolgok beállítva a történelemkönyvekben.
De ha én sem fogalmaztam egyértelműen, akkor kifejtem, hogy én azokat az embereket nem szeretem, akik szánt szándékkal a saját elképzeléseiket erőltetik az emberre, úgy hogy meg sem adják az esélyt az embernek, hogy eldöntse hogy elfogadjon más lehetőséget. Például ezért áll fel a ször a hátamon a vallással kapcsolatban is. Ahol mindenáron meg akarják győzni az embert, hogy az Isten termtett mindent, minden az ő akarata, stb, és más lehetőség nincs. Szerencsére mára már ez a helyzet sokat javult, szerencsére már nem erőltetik magukat az emberekre, de a jehovistáktól még mindig kiver a víz. Szerencsére már azokkal sem találkoztam jó ideje.
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 22. - 18:39:13 írta Sepi »

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #291 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:13:28 »
Ugyan már, jehova tanuival a legjobb vitázni, megfelelő mennyiségű alkohol után... ;D

És ha már az érdekességeknél tartunk: úgy tűnik én vagyok a fórumon az első "sertés pestises" (ahogy a Ságvári gimiben emlegetik) személy a fórumon. Bár csak 50% rá az esély, mert a doktornő sem tudta megmondani, hogy csak egy szimpla torokgyulladásom van-e vagy a H1N1-et kaptam-e el (ha azt is, akkor is valami enyhe verziót, mert kb tized olyan szarul sem érzem magam, mint a tavaszi influenza idején), szóval kaptam 1000 mg-os szélesspektrumú antibiotikumot és gyakorlatilag megtiltotta, hogy emberek közelébe menjek... :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #292 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:20:46 »
Pénteken egész délután Jehovisták elől rejtözködtem.
Amúgy mivel magam a Creacionizmus elvét vallom magamének (vagyis Isten teremtette a világot, de magára hagyta) megjegyezném, hogy a Biblia sehol sem cáfoja az evolúciót, csupán azt írja, hogy Isten teremtette a világot, de az eszközt nem, és ügye az evolució, az már maga az eszköz.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #293 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:22:00 »
Doktorom csináltatok neked kitűzőt

a jehovákkal nekem semmi bajom sincs. A kutyám szokott tárgyalni velük.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #294 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:23:24 »
Ben: így elektronikusan is egy nagy puszit küldök neked, hátha te is elkapod... ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #295 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:24:11 »
Az a baj, hogy először váltottam velük pár szót, és ebböl ők már lrögtön azt szűrték le, hogy engem feltétlenül el kell csábítaniuk az egyház számára.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #296 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:25:17 »
Amúgy mivel magam a Creacionizmus elvét vallom magamének (vagyis Isten teremtette a világot, de magára hagyta) megjegyezném, hogy a Biblia sehol sem cáfoja az evolúciót, csupán azt írja, hogy Isten teremtette a világot, de az eszközt nem, és ügye az evolució, az már maga az eszköz.
Akkor első körben megtanulhatod helyesen leírni. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Todd

• Pókfej
« Válasz #297 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:27:13 »
Oké, így jó: Kreacionizmus. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #298 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:28:19 »
Az a baj, hogy először váltottam velük pár szót, és ebböl ők már lrögtön azt szűrték le, hogy engem feltétlenül el kell csábítaniuk az egyház számára.

Minél inkább tiltakozik ellene az ember, hogy berontsanak az otthonába és felvilágosítsák az élet alapvető igazságairól, majd felajánlják hogy jutányos árért megveheted bölcsességeik kicsiny könyvét (4900 Ft + áfa), annál jobban és annál többször jelennek meg az ajtódban.  :stupid:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #299 Dátum: 2009. szeptember 22. - 19:29:43 »
Oké, így jó: Kreacionizmus. ;D
Így már nem báncsa a szemem. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?