Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630369 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Érdekességek
« Válasz #1040 Dátum: 2010. március 06. - 14:03:12 »
Ha kikapcsilnánk az olajkutakat (vagy elfogy az olaj) akkor kenyér sem lesz és több milliárd ember egyszercsak éhenhalna.
A kínaiak nem, mert ők ellennének a rizzsel.  :D
Főleg amikor dühből a srác rálépett a deszkájára, és a leszakadó darab eltalálta.
Az az egy, amire azt mondom, hogy megérdemelte a kis hülye. Esett egy hatalmasat, és persze ki a hibás? A deszka. Nem ő volt béna, dehogy.
Revenge of the Board.  :hehe:
Nem értem, hogy miért bolond az, aki bepróbál egy ilyen trükköt? Csak így tud fejlődni, ha mindig más és más dolgokat próbál ki és gyakorolja, és igen ebben sokszor benne vannak az esések, néha durvák, néha 1-2 karcolás.
De ha így nézed egy rakat sportban és a cirkuszban is csak bolondok vannak, hiszen azokban is jelentős a megsérülés esélye. ;)
Félig-meddig igazad van, az extrém sportok egyszerűen ilyenek. A korlátra felugró deszkásokkal nincs is semmi baj, ott tényleg csak véletlenül lehet igazán komoly bajod. De aki tetőkről ugrál le vele, meg a kocsi alá... na azok már tényleg agyhalottak.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1041 Dátum: 2010. március 06. - 14:04:49 »
Átállhattunk volna, de már késő. Mert az átálláshoz is energia kell és az fogyatkozik. Egyszer egy fizikustól hallottam az egyszerű választ a kérdésre, hogy "miért nem állunk át?" Erre ő:
Azért mert ez egy hétezer milliárdos üzletág.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1042 Dátum: 2010. március 06. - 14:16:38 »

Félig-meddig igazad van, az extrém sportok egyszerűen ilyenek. A korlátra felugró deszkásokkal nincs is semmi baj, ott tényleg csak véletlenül lehet igazán komoly bajod. De aki tetőkről ugrál le vele, meg a kocsi alá... na azok már tényleg agyhalottak.

Igen,  a deszkába belépős srác ott tényleg hibás volt, általában (amiket én láttam) az szokott ilyenkor lenni, hogy valaki mondjuk órákon át próbál egy trükköt és mindig csak egy kicsi kéne, persze ugye használódik a deszka is és nem csúszik annyira, vagy éppen a tetej túl csúszik ilyenkor eldurran 1-2 ember agya és belelép a deszkájába( jobb esetben eldobja jó messzire), de hát viselje a következményét! :) A kocsisnál is a srác hibája és örülhet, hogy megúszta, ilyenkor ha út szélén trükközünk mindig csak akkor állunk neki, ha meggyőződtünk róla , hogy nincs kocsi a közelben.

Viszont a korlátokkal kapcsolatban ellent kell mondanom neked,ugyanis egy korláton csúszni sokkal veszélyesebb és több tapasztalatot igényel , mint egy tetőről leugrás. Sokkal több a baleset is a csúszkáláskor ( ide az is beletartozik, ha legranak a korlátról a trükk befejezte után), mint az ugrásokból.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1043 Dátum: 2010. március 06. - 14:43:06 »
Oké, ezt biztos jobban tudod.  ;)

Régebben én is nagy gördeszkás voltam, de akkor még extrém dolgokat senki sem csinált vele (nem voltak még U pályák sem). Felmentem a Gellért-hegyre, és a Citadellától legurultam a körkörös pályán egy elég nagyot. :) Aztán gondoltam, megspékelem kicsit, és a végefelé van egy egyenes levezető út. A haverom nem mert lemenni, de én megpróbáltam, hogy majd oldalazva indulok, hogy ne gyorsuljon fel annyira a deszka. Aztán nagyjából a második oldalazás után így is annyira felgyorsult, hogy már nem tudtam vele kanyarodni, csak mentem lefelé ezerrel.  :D Az én deszkám spéci volt: sokkal gyorsabb volt, mint a gyáriak, viszont ezért sokkal érzékenyebb is. A legkisebb súlypont áthelyezésnél billent, fordult. Úgyhogy mozdulatlanná dermedve álltam rajta, mert tudtam, hogy ekkora sebességnél nem tudok leugrani róla, hisz ahhoz el kéne rugaszkodni. Aztán vészesen közelgett az út vége, ami beletorkollott egy kanyarodó főútba, ahol viszont már jártak kocsik. Nem volt választásom, ugrani kellett.  :D
Már nem emlékszem, hogy talpra érkeztem-e és a lendülettől estem el, vagy alapból úgy ugrottam le, de csúsztam, gurultam, minden - végül úgy álltam meg, hogy a hátamon csúsztam fejjel előre, és a lábaim átkerültek a fejem fölött. Így sikerült megállnom.
Aszfalt út volt, én pedig nyár lévén rövid gatyában, pólóban.  :D Megszámoltam: 22 helyen jött le rólam a bőr.  :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #1044 Dátum: 2010. március 06. - 14:54:13 »
Főleg amikor dühből a srác rálépett a deszkájára, és a leszakadó darab eltalálta.
Az az egy, amire azt mondom, hogy megérdemelte a kis hülye. Esett egy hatalmasat, és persze ki a hibás? A deszka. Nem ő volt béna, dehogy.
Igen, ez tényleg jogos. ;) Örülni kellett volna, hogy nincs komolyabb baja.

Kaine ez a nyári Gellért-hegyes deszkázás szó szerint meredek volt. :D Szerencse, hogy megúsztad ennyivel.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1045 Dátum: 2010. március 06. - 14:57:01 »
Az szép lehetett. :D Nah, de látod? Tudtad, hogy veszélyesebb az amit csinálsz mégis megpróbáltad. :D Nekem is volta néhány durvább balesetem is, de hát , mint mondtam ez szinte mindegyik sporthoz hozzá tartozik, ezekhez meg főleg. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1046 Dátum: 2010. március 06. - 15:00:58 »
Igen, ilyenkor az embernek nem a veszély jut eszébe, hanem bízik magában, hogy meg tudja csinálni.  ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1047 Dátum: 2010. március 06. - 16:59:18 »
Idézet
A rövid távú haszonszerzés miatti ragaszkodás az olajhoz nem szűklátókörűség?
Tudják ők is, hogy  lesz a biznisz vége, csak nem érdekli őket. "Inkább éljek még negyven évig királyként, miután meg meghalok, a francot sem érdekli, mi lesz az emberiség többségével."
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1048 Dátum: 2010. március 06. - 20:58:05 »
emelte a kis hülye. Esett egy hatalmasat, és persze ki a hibás? A deszka. Nem ő volt béna, dehogy.
Nem értem, hogy miért bolond az, aki bepróbál egy ilyen trükköt? Csak így tud fejlődni, ha mindig más és más dolgokat próbál ki és gyakorolja, és igen ebben sokszor benne vannak az esések, néha durvák, néha 1-2 karcolás.
De ha így nézed egy rakat sportban és a cirkuszban is csak bolondok vannak, hiszen azokban is jelentős a megsérülés esélye. ;)

Pontosan ! Tényleg nincs baj a korlátra felugró deszkásokkal vagy korisokkal de amikor a korlát vízszintes, végig akar rajt csúszini majd leugrani a 3-4 méterrel lejjebb futó útra... Lássuk be, elég kevés az esélye arra hogy ép bőrrel megússza...
Nem találtam meg azt az Összetörvé-s videót, ha látnád jobban megértenéd mire gondolok.
Amugy régebben én is koriztam meg deszkáztam. nekem volt a leggyorsabb deszkám a környéken.  8) A végén már tudtam vele ugratni is csak akkor már kezdett lecsengeni a lelkesedésem a dolog iránt.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1049 Dátum: 2010. március 07. - 15:03:41 »
"Inkább éljek még negyven évig királyként, miután meg meghalok, a francot sem érdekli, mi lesz az emberiség többségével."
Jól látod a problémát. De Magyarországon kisebb helyzetekben is ez az átlagos felfogás. :roll: Senkit sem érdekel az emberek érdeke, csak az a lényeg, hogy megszedd magad amíg tudod és mindenki le van sz@rva. Ezek az emberek tesznek a felelősségre és visszaélnek a hatalmukkal és lehetőségeikkel. Abba is hagyom, mielőtt kiakadnék. ;)

És bármily hihetetlen, az emberek többségét boldogítja a tudatlanság, a befolyásoltság, mert boldogítja őket valaminek a hiánya, amit úgy hívnak, hogy valós felelősség. Ahogy asszem a filmben is volt, az emberek többségének, hiába lenne lehetősége kitörni a mátrixból, kitörni a való világ fogyasztó társadalmának agymosott zombi szerepéből,mégsem tenné meg. :roll:
Így van. És fogalmuk sincs arról, hogy valójában mi a világ. Nagyon tetszett az a jelenet, amikor Neo felébred a hajón és fájnak a szemei, erre Morpheus azt mondja, hogy "Persze, mert még sohasem használtad őket." Hihetetlen jó metafora volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1050 Dátum: 2010. március 07. - 15:26:06 »
És nézd meg, hogy neo is mennyre kiakdt a valóságtól, fájt a szeme, rókázott, félt. Namost mi lenne egy olyan emberrel akinek nincs készen rá a tudata mint neonak? Meghalna. Ezért jó hogy mindenki eldöntheti, hogy akarja-e vagy nem? Ha mindenkit kirángatnának az mire lenne jó. Döntések sorát kell meghozni és meg kell érni az igazságra.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 07. - 15:28:20
...akinek meg ott van a zabszem a s*ggében mint Neonak és érzi, hogy valami nem stimmel, az addig keres amíg rá nem talál Morpheusra.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 07. - 15:28:20 írta VTomi »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1051 Dátum: 2010. március 08. - 12:04:58 »
Ezért jó hogy mindenki eldöntheti, hogy akarja-e vagy nem? Ha mindenkit kirángatnának az mire lenne jó. Döntések sorát kell meghozni és meg kell érni az igazságra.
Persze, itt jön a szabad akarat és talán pont ebben lehet gondolni a szellemi fejlődésre, hogy a tudatosság is egy út, amit a közepén nem lehet elkezdeni, csak az elején.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1052 Dátum: 2010. március 08. - 14:31:47 »
Idézet
Namost mi lenne egy olyan emberrel akinek nincs készen rá a tudata mint neonak? Meghalna. Ezért jó hogy mindenki eldöntheti, hogy akarja-e vagy nem? Ha mindenkit kirángatnának az mire lenne jó. Döntések sorát kell meghozni és meg kell érni az igazságra.
Ezt nem tudom elfogadni. Ki kellene ragadni midenkit, aztán vagy érett a valóságra, vagy nem. Inkább 10 olyan ember, aki tisztán látja a dolgokat, mint 1 milli olyan, aki struccként és bábként a homokba dugja a fejét. Szép dolog a szabad akarat, de a tökéletes megvalósítása képtelenség és értelmetlen, olyan formában, ahogy jelenleg működik, semmit sem ér.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1053 Dátum: 2010. március 09. - 12:02:23 »
Idézet
Namost mi lenne egy olyan emberrel akinek nincs készen rá a tudata mint neonak? Meghalna. Ezért jó hogy mindenki eldöntheti, hogy akarja-e vagy nem? Ha mindenkit kirángatnának az mire lenne jó. Döntések sorát kell meghozni és meg kell érni az igazságra.
Ezt nem tudom elfogadni. Ki kellene ragadni midenkit, aztán vagy érett a valóságra, vagy nem. Inkább 10 olyan ember, aki tisztán látja a dolgokat, mint 1 milli olyan, aki struccként és bábként a homokba dugja a fejét. Szép dolog a szabad akarat, de a tökéletes megvalósítása képtelenség és értelmetlen, olyan formában, ahogy jelenleg működik, semmit sem ér.

Őszintén remélem, hogy nem kerül a kezedbe nagyobb hatalom amíg így gondolkodsz :) A hasonló gondolkodás eddig csak népírtáshoz vezetett. Ezért igaz, hogy a "Nagy erő nagy felelősséggel jár"  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1054 Dátum: 2010. március 09. - 12:07:55 »
Ezt nem tudom elfogadni. Ki kellene ragadni midenkit, aztán vagy érett a valóságra, vagy nem.
Én se értek ezzel egyet.
Mint ahogy most se hiszem, hogy mindenkinek a nyakába kéne zúditani a világ összes problémáját.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1055 Dátum: 2010. március 09. - 12:16:04 »
Csak azért mondod ezt pepo mert benne vagy a "tíz" -ben.  Ha a te szabad akaratodat akarná korlátozni egy pepo akkor rögtön nem tartanád olyan célravezetőnek:) .  Egy kis empátiát kéne gyakorolni ;)
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 09. - 12:24:39 írta VTomi »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1056 Dátum: 2010. március 09. - 12:28:26 »
Mint ahogy most se hiszem, hogy mindenkinek a nyakába kéne zúditani a világ összes problémáját.
Nagyjából egyetértek. Meg az "élet" is úgy működik, hogy annyi problémát dob rád, amennyit pont elbírsz és meg tudsz oldani.

Egy kis empátiát kéne gyakorolni és akkor tisztul a kép:)
Azért ez most rád is igaz. ;)

Én megértem pepo gondolatait, és egy szinten igaza is van, csak így nem működne a dolog. Nem kéne hagyni az embereket a tudatlanságban, de ugyanúgy nem kéne rájuk erőszakolni azt, amit nem képesek felfogni. Kisebb adagokban viszont lehetne adagolni a tudatosságot és motiválni őket, hogy egyre gyorsabban fejlődjenek.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1057 Dátum: 2010. március 09. - 12:29:54 »
(Épp, mikor megnyitottam ezt a témát, megszólalt az Imperial March a zenelejátszómból. :) )
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #1058 Dátum: 2010. március 09. - 12:31:31 »
(Épp, mikor megnyitottam ezt a témát, megszólalt az Imperial March a zenelejátszómból. :) )

erről van szó :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1059 Dátum: 2010. március 09. - 13:17:06 »
A működőképességével nem foglalkoztam.  :)