Nekem még megvannak a Vertigok, úgyhogy ahogy már más is írta, onnantól veszem majd a sorozatot, ami eddig még nem jelent meg. Persze megértem, hogy nem lehet arra alapozni, hogy mindenkinek megvan a régi 2006-ból

, lehet akkor a vásárlók egy része még nem is élt!

Szóval egyetértek, hogy előröl kell kezdeni.
Azzal is egyetértek, hogy ha lesz film tökéletes az időpont a kiadásra.
A 72 oldallal nem értek egyet, túl vékonynak tartom. Szerintem 96 oldaltól volna értelme, mint pl. a Batman karácsonyi ének, az úgy okés már.
Nincs értelme facebook szavazást alapul venni erre, mert pont a másik facebook szavazás mutatta meg, hogy az emberek azt szeretik a legjobban, amit pl. én is, tehát Mega-Marvel- X-Men Messiáskomplexus, Venom, ezek vezették a listát. Azt is érdekes volna látni, hogy egy ilyen szavazás után milyenek az eladások. Nem lepődnék meg, ha ellentmondásos lenne. Végülis a kiadó a szakértő, neki kell a legjobban tudni az igényeket, pl. az eladási adatokból, és mert eleve már érzi minek van realitása, és mekkora a konkurencia. Egy rosszul belőtt formátum egy rossz árazással vagy terjesztési formával a jelenlegi túlkínálati képregény piacon gyorsan padlóra küldhet egy kiadványt. A legnagyobb tiszteletem ellenére én itt most ezt érzem. Annak idején a Vampirella kiadásánál is megírtam, hogy szerintem nem lesz jó. Úgy is lett.
Az Y árát magasnak találom, pont a kínálat dömping miatt. Pl. a képkocka kiadót sokan drágának találják, de 10! klasszikus X-Men rész van benne, tele szöveggel, úgyhogy az szerintem nem drága. És ők is ott vannak már az újságosnál is, úgyhogy nem igaz, hogy csak a kiadótól lehet megvenni.
Érdekes dolog ez az ár kérdés, az első Vertigo 2850 Ft volt, 96 oldal, 2006-ban, na az drága volt. Közben 30-70%-ot emelkedett az átlagbér. Meg a 90-es évek közepén 2-300 Ft volt a 72 oldalas CSP, na az is drága volt. Meg se tudtam venni. Mondjuk csődbe is ment az a Semic-es vonal akkor. Most azonban a kínálat nyomja le az árakat. Én eddig 1-2 nagyon ritka kivételtől eltekintve mindent megvettem a Kingpin-től, de a most megjelent Batman különszámot 2200 Ft-ért nem, mert nekem az jelenleg már nem éri meg. A csapból is képregény folyik, hegyekben állnak az olvasatlan kötetek nálam, úgy, hogy tényleg megválogattam mit veszek meg, kivéve a Kingpin-t, de most már nálatok is sajnos meg kell szűrnöm, főleg ha valami rossz ár-érték arányú.
Ne legyen igazam, de a Vertigo vonal nagyon réteg képregény, a vázolt paraméterekkel nem hinném, hogy sikersztori lesz, ahogy egyszer már meg is bukott ez is, igaz, akkor még könyvesbolti terjesztésben.
Amúgy elővettem a Vertigo2-t a polcról, és sajnos legnagyobb bánatomra egy reccsenés mellett elengedett a ragasztás, igaz, csak az első oldal ragasztása vált le a borítóról.