Viszont csak ötlet szintjén, mi vollna a helyzet, ha kisebb terjedelemmel jönne ki a következő könyv? Értem ez alatt, hogy nem 5 szám lenne benne 120 oldalon (bár fogalmam sincs, hogy hogyan jött ki neked 5 történet 120 oldallal, mert ha a borítókat levesszük, akkor is éppenhogy 100 felett lenne az oldalszám), hanem 3 szám lenne benne kb 70 oldallal.
Emlékszel arra a szavazásra valahol itt? "Y 48 oldalon 2000 ft-ért?" Csúnyán megbukott, mindenki drágállotta.
Hogy érted azt, hogy éppen hogy csak 100 felett lenne az oldalszám?

22 oldal x 5=110. Borítók nélkül. Lehet különben, hogy kiférne 112 oldalra is különben.
Végigolvasgattam az összes hozzászólást , tényleg elgondolkodtam , lehet , hogy én nem vagyok az a nagy fan , de ha befizetek és ugyebár megveszem a kötetet kifizetek 7000ft egy könyvért amit majd egy év elteltével más 750 ft-ért vesz meg.
6400. Egy év elteltével egészen biztosan nem lesz 750 ft, hiszen már 3 év eltelt a Vertigo kiadása óta. A rendkívüli akció igazi célja az, hogy megismertesse a Vertigo sztorikat minél több emberrel, vagyis mondjuk úgy, hogy "beágyazzon" a későbbieknek. Annak idején tisztában voltam vele, hogy tök ismeretlen képregényekért az a 2500-as ár nem kevés, hiszen tiszta lutri. Nézd meg, hogy a többi képregények közel nem ennyire olcsók, csak ez.
Bennek is mondom, hogy ne utalj mindig a főoldali árakra, illetve de igenis arra kéne, de te a börzés akciókra utalsz vissza. Csak ott volt 750 a Vertigo. A főoldalon továbbra is 1600 körüli az ára.

Minden üzletben vannak időszakos akciók, most a börzére időzítettem többet egyszerre, mert a Fesztiválon egyáltalán nem lesznek. Az pedig mindig benne van a pakliban, hogy a régebbi dolgok olcsóbbak. Ez tény, és több éves rutin, ezt valaki vagy elfogadja, vagy nem. A Semictől is meg lehetett venni 500 ft-ért a régebbi számokat, amik 1-2 évesek voltak. Bármilyen üzletbe mész be, ha megjelenik egy újabb termék, vagy márka, az előző olcsóbb lesz - még az autók esetében is. Ha valakinek megéri várni 2 évet arra, hogy legyen egy akció, az úgyis olyan, hogy rendes áron sose vette volna meg, mert nem igazán érdekli a dolog, ha addig képes volt rá várni.
A képregénynek elvileg egy értékálló dolognak kell lennie. Én is ezért mondtam, hogy úgy benne lennék, ha a korábbi kötetek árát visszaemelnéd Tomi, mert az tényleg pofátlanság, ha valaki úgy veszi meg a könyvet, hogy szépen kivárja amíg a béka segge alá nem megy az ára, míg mások tisztességesen megveszik rendes áron. Az ember alaptermészete hogy rendkívül genyó, és biztosra veszem, hogy rengetegen kivárnák az árcsökkenést, de ez azt is jelentené, hogy megbukik a kötet, mert az a pár ember, aki rendes áron megvenné, nem termeli ki, nem is képes kitermelni annyi nyereséget, hogy legalább annyi befollyon mint a befektetett összeg.
A képregény értékálló, de igazi értéke mindig akkor lesz, ha már kifutott az első nyomás. Ha már nehéz hozzájutni. Sajnos eddig könyveknél ilyen kevés van, de a Káoszból éppen most rendelt az Alexandra még 100-at, és nem bírok vinni nekik, mert csak 4 van. Annak például várható, hogy megy majd fel is az ára.
Sajnos a másikban sok igazság van. Bár nem hiszem, hogy túl sokan várnának vele, de én is olvastam már olyan hsz-t, hogy nem veszik meg, amíg nem jön ki még 1-2 kötet, hogy lássák, hogy megmarad-e a sorozat. És nem fogják fel, hogy éppen őmiattuk dől be. De nem gond. Ha összejön az a 100 ember, majd nekik folytatjuk kis példányszámban valahogy. Csak nekik, és akkor lesz értéke a sorozatnak.
De, ha esetleg összejön a kiadáshoz szükséges összeg, akkor talán jó lenne, ha CSAK azok kapnának rá kedvezményt, akik beszálltak a kiadási költségbe.
Azt nem tudom megtenni, mert akkor nem tőlem veszik meg, hanem a bookline-tól, aki ad kedvezményt 10-15%-ot. Ellenben azt megtehetem, hogy akik előfizettek, azoknak még olcsóbban adom majd, mint másoknak. Ez a minimum.

Hülye a példa, de mi lett volna, ha a siker ellenére az Amazing Fantasy 15. ára mára dollár tízezrek helyett 1 cent lenne.
Amit az előbb írtam: csak az első nyomásnak nagy az értéke. És eltelt 50 év. 1964-ben még biztos túrót sem ért az AF 15 se.
Nézd meg a főoldalt. 20-30-40%-os árengedmények. Tudom én hogy semmi jogom beledumálni, de ez akkor is rengeteg.
Erre gondoltam az előbb. A webshopban 20% az általános.
A könyvek árából 20%-ot elengednek, s még utána rajta van az ő haszon-kulcsuk is!!!
Kaine majd megmondja, hogy az mennyi is.
Az Alexandra 50%-ot vesz le, a Libri 58%-ot, a Lira 55%-ot. Az 576 a legjobb, 45%-ot.
Tehát aki meg akarja venni, akkor az a börzés árnál ne tehesse olcsóbban!!!
Ezt foggal-körömmel tartani szeretném.