Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 692218 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re: Spider-Man
« Válasz #680 Dátum: 2008. január 16. - 11:20:36 »
"Elment, sétálni, meg pár dolgot elintézni. És én soha több nem láttam"...ebből az következik, hogy nem a házban
lőtték le. Pedig ott történt.

nem, ebből egyáltalán nem csak az következhet, hogy a házon kívül lötték le. Lelőhették a házban is. Ami ebből biztosan következik, az egyedül az, hogy may, nem látta élve többé.
This is a joke. A real practical Joke.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #681 Dátum: 2008. január 16. - 12:07:11 »
Végül is igen, mert elvileg akkor is lelőhette, amikor Ben visszaért a házba és pont akkor lepte meg a betörőt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #682 Dátum: 2008. január 16. - 12:16:56 »
JMS pedig tényleg nincs tisztában a régi dolgok részleteivel. Nemrég csináltam egy F4-et, amiben van egy visszaemlékezés a Hulk eredetére, ami egyetlen kép, és két akkora ordító baromság van rajta, hogy már nekem fájt. Straczynski jó író, de a megalapozott univerzumokhoz sajna gyakorlatilag nulla érzéke van. A Thor is igaz, hogy kiváló (az egyik legjobb mostani ongoing), de teljesen nulláról indította azt is. De ha csak az Iconnak írna, ő lehetne a legjobb író a cégnél.
És abban egyetértek pepoval, hogy a JMS-Amazingben az MJ-s szál volt a legjobb. Amint azt dobni kellett, a béka feneke alá ment le  asztorik színvonala, ez főleg a CW környékén volt sajna érezhető.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #683 Dátum: 2008. január 16. - 21:12:19 »
Ismét egy csodálatos csókjelenetnek lehetünk szemtanúi Peter és JJ között az új számban. ;D Egyébként egy apró érdekességet vettem észre, nem is tudtam, hogy Stark mobiltelefonokat is gyárt. :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #684 Dátum: 2008. január 16. - 21:29:23 »
Egyébként egy apró érdekességet vettem észre, nem is tudtam, hogy Stark mobiltelefonokat is gyárt. :D
Megelőztél, épp most akartam írni, nekem is feltűnt.  A szám legvégén a szöveg nekem nagyon tetszett! Ritkán nevetek fel hangosan olvasás közben, most viszont ez kihozta belőlem:

"Ah well, it was a fun 46-year run for Spidey. What's that? You say ol' web-head can't be dead because we clearly have an issue next week? For all you konw itt'll be 22 blank pages with ads."
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #685 Dátum: 2008. január 17. - 00:40:59 »
Hogy esetleg az lett leírva, hogy Ben kint halt-e meg, vagy a házban, az részletkérdés, fogjuk rá, hogy may rosszul emlékezett a részletekre.
Azért, szerintem élete legnagyobb eseményére csak jól emlékszik... meg, hát, nem az a lényeg tényleg, hogy hol lőtték le, hanem, hogy mikor-miért. Ha összevesztek, és May nem látta őt többé, ez azt jelentené, hogy Ben visszament aludni a már alvó May mellé, aki erre nem ébredt fel, plusz a betörős zajra sem, csak mondjuk a lövésre. Nem lehetetlen, de elég nehezen hihető. Ám, semmiképpen sem magyarázná azt, hogy Maynek miért van lelkifurdalása, hogy miatta halt meg Ben bácsi. (!!) HIsz ez esetben kicsit se miatta halt volna meg. De ha akarsz frissebb példát: a legújabb számban Póki felmegy a Brooklyn-híd tetejére azzal a szöveggel, hogy annak idején megfogadta, hogy soha többé nem jön ide. Szerintem a Hírharsonát leszámítva Peter ide járt a legtöbbet.  :spidey: Még az Esküvős számban is itt volt, de a Klón sztorik alatt is, a régi Klón sztorik alatt is, de még nagyon sokáig sorolhatnám. Sőt, mi több, még Ben Reilly is járt ott.  :hehe:
Idézet
Lamontot meg azért kedveltem meg, amellett hogy nem egy hülye ember, mert a poénjai néha ütősebbek voltak a Pókénál is. :) És nem azt mondom, hogy legyen tele a Pókember csupa ilyen , poénkodó vagy humoros vagy ironizáló, vagy ökörködő vagy csak szimplán jófej emberekkel, mert akkor tök komolytalan lenne az egész sorozat, nem csupasz pisztolyt akarok, de legalább egy ilyen a pókfej mellett nem baj ha van.

Ezzel teljesen egyetértek viszont. A poénok nagyon eltűntek a sorozatból, pedig Pókember védjegye volt, szinte. JMS pozitívuma volt, hogy a poénok visszakerültek bele.  ;)
gaby, mi volt a Hulknál?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #686 Dátum: 2008. január 17. - 12:25:00 »
Most olvastam az ASM legújabb számát - 547 - , az első kép miatt pedig lefordultam a székről annyira röhögtem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #687 Dátum: 2008. január 17. - 15:08:54 »
kaine: Most mondanám, hogy várd meg a Húsvétot, mert akkor fog kikerülni, de akkor röviden: Benner rohan Rick felé, mint anno a legelső részben, és azt kiabálja: "Rick, ne! A bomba fel fog robbanni" Egyrészt életében nem találkoztak még előtte, fogalma sem lehetett, ki az, másrészt úgy indult el, hogy a visszaszámlálást leállították, de a segédje visszakapcsolta a tudta nélkül. Azért egy akkora mondaton belül két elég szép nagy baki már teljesítmény, mi?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #688 Dátum: 2008. január 17. - 15:32:56 »
Hát ez tényleg nem gyenge!  :lol:
Emlékszem, az F4 gyűjtését is ott hagytam abba, ahol ő a színre lépett. Gondoltam, itt vége mindennek, csinál nekik is egy új eredetet biztosan.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #689 Dátum: 2008. január 17. - 16:23:12 »
Marha egyszerű, JMS a Marvel Adventures Hulk első számát vette alapul. Ott már ismeri Bruce Ricket, és tudja, hogy a bomba fel fog robbanni. :D

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #690 Dátum: 2008. január 17. - 19:16:31 »
Öregem, ez azért meredek. :surp: Azért valaki szólhatott volna neki. Tényleg, már nincs az a képviselőféle, hogy ne legyenek ilyen hülye kavarások? Vagy alszanak?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #691 Dátum: 2008. január 17. - 23:00:42 »
Hogy lehet egy Adventurest alapnak tekinteni?
Nekem van különben erre egy verzióm. Amikor JMS-t felvették a Pókhoz, a Pókember a béka segge alatt volt minden téren. Eladások, történetek. JMS híres író, felbérelték, és szabad kezet kapott, hogy azt tehet, amit akar. Az elején még belekérdezett, aztán úgy gondolta, hogy már tud mindent, és nem kérdezett (Mellesleg ugyanezen okból voltak a vastag CsodaPókokban olyan nevek, mint Düh ezredes, Rejtély, és társai). Ez magyarázat lenne arra is, hogy miért van annyi vita Quesadával, hogy mi volt Q ötlete, és mi JMS-é. Mert, ha szabad kezet kapott, akkor nem kérdezett semmit, megírta a sztoriját, bevitte. Odaadta a Pókember szerkesztőnek, aki észrevette benne a hibát, és odatolta Quesada orra alá, aki szólt JMS-nek, hogy ez nem lehet benne (lásd ki az ikrek apja). De mivel JMS szabad kezet kapott, nem volt fair ezután azt mondani, hogy ezt nem írhatod, de mégis muszáj volt. Ebből adódhat a sok beleszólás JQ részéről.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #692 Dátum: 2008. január 17. - 23:13:05 »
És ezt hívják profi munkának egy zászlóshajónál. Csak gratulálni tudok. :spidey:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #693 Dátum: 2008. január 18. - 10:48:07 »
AZ F4-es szakasza egy elég érdekes dolog... egyrészt ugye Straczynski tévés múltja alapján a sci-fihez ért, méghozzá nem is kicsit. (Meg a misztikumhoz, de a klasszikus fantasy-hoz érdekes módon nem, ám a fantáziát igénylő történetekhez úgy, ahogy kevesen). Így elméletileg az eredetileg sci-fi sorozat F4-hez logikus választás lett volna. Csak sajna nem sci-fit írt, hanem lélektanulmányokat egy családon belül, ami nem lett volna kkora tragédia, de alatta az összes F4-tag jelleme kb. 40 évnyit ment vissza, mintha egyszerűen elsöpört volna több évtizednyi jellemfejlődést. Mai napig nem értem, miért nem akart egy Marveles Babylon 5-öt csinálni belőle, pedig ott volt a lehetőség az orra előtt, és jó eséllyel jó is lett volna. Millar most az előzetesek alapján nem tököl, átmegy teljesen sci-fibe a csapattal, nem hagyta ki a ziccert.

A Pókos dolog érdekes... ugye elég nagy valószínűséggel a Rising Stars miatt vették fdel oda, mert az egy szuperhősös sztori, és se nem sci-fi, se nem misztikus, bár újító, de mégis klasszikusabb szuperhősös vonalakat követ. (Egyébként mai napig ez az egyetlen kiemelkedően jó műve, amiben nincs misztikum.) A Pókember nagy bajban volt, ez tény, még az új első részek se segítettek sokat rajta. JMS logikus választásnak tűnt, de Quesada is úgy érkezett a főszerkesztői székbe, hogy volt pár terve a karakterrel (sajnos), ám mégis egy nagynevű írót pakolt  acímre, amikor azok köztudott, hogy nem szeretik, ha felülről utasítgatják őket, mit írjanak. Az üzleti érdek (gondolom azért Buckley se csendben malmozik...) szépen összeütközésbe került a szerkesztőivel, aminbek eredménye most egy erőltetetten vidám hangvételő részlegszerkesztői üzenet az ASM #546 végén, hogy most húdejó sztorik jönnek, már ezek miatt megérte az elmúlt évek átláthatatlan kavarása Pókember történeteivel.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #694 Dátum: 2008. január 23. - 20:18:27 »
A mostani Amazingben két rejtett dolgot vettem észre. Az egyik, hogy a taxi rendszáma CIVWAR, a másik, hogy az első oldalon van Peter "Things To Do" listája.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #695 Dátum: 2008. január 24. - 11:17:31 »
Én meg azt, hogy Dan Slotthoz nem illenek az olyan sztorik, amikben gyilkolnak. Ahhoz képest, hogy ez itt most egy retrosztori a '70-es évek hangulatában, gyakorlatilag jóval sötétebb tónusú történet, mint jópár JMS-sztori.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #696 Dátum: 2008. január 24. - 15:56:07 »
Ha már mindenkinek feltűnik valami, akkor én se maradjak ki: Mr. Negative emberi alakban kiköpött Chow Yun-Fat. Megint sikerült tökéletesen lemásolni egy színészt. Gratula a kreativitásért.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #697 Dátum: 2008. január 26. - 08:52:13 »
Visszaolvasva az jött le, hogy nem nagyon esett szó a BND-ről. Milyen az eddig megjelent 3 szám?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #698 Dátum: 2008. január 26. - 09:01:26 »
Eddig még nagy extra nem volt benne, még igazán nincs vége sem az első történetnek, így nem is igazán lehet róla véleményt mondani.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #699 Dátum: 2008. január 26. - 09:07:50 »
Szóval 3 szám alatt nem történt semmi?
Az rosszat jelent. :headscratch: