Szavazás

Kit kedveltek a legjobban a Pók-mellékszereplők közül?

May néni
Flash Thompson
Mary Jane
Betty Brant
Fekete Macska
J. Jonah Jameson
Robbie Robertson
Glory Grant

Szerző Téma: Spider-Man (amerikai kiadás)  (Megtekintve 717218 alkalommal)

0 Felhasználó és 11 vendég van a témában

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
Re:Spider-Man (amerikai kiadás)
« Válasz #3980 Dátum: 2013. augusztus 14. - 11:41:13 »

Egy szuperhősös  képregénynél meg igazából a legtöbb rajongó pont azt szereti, hogy nem reális. Hogy egy piros jelmezbe öltözött alak egy démonszerű jelenséggel küzd egy repülő vasalódeszka tetején, miközben az két lángoló kardot tart a kezében.

Nekem az egyik kedvenc rajzolóm Ron Garney.
Az ő rajzai realisztikusok, de még is átjön az, hogy Pókember egy szuperhős és nem csak egy hétköznapi ember, emellett passzol JMS stílusához és ahoz ahogy az író  Peter Parker karakterét írja.

Én a Polgárháborút nem tudnám elképzelni Ron Garney nélkül.

(Mellesleg egy Ramos karikatúra szerű rajzaival nem lehetne megjeleníteni, egy olyan mérnöki csodát, mint pl Tony páncélját.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3981 Dátum: 2013. augusztus 14. - 11:52:29 »
Azért nem szereted, mert nem a megszokott. Amit te megszoktál az az a Pókember ábrázolás ahogyan a PPP oldalain szerepel. Ettől eltér, sőt a legtöbb képregényrajzolótól eltérő a stílusa. Sokkal bevállalósabb egyedibb és elrugaszkodottabb. Nekem az tetszik benne hogy a saját íze szerint formálja a figuráit, dinamikusak, látványosak és nem az előtte lévő rajzolóról másolja Pókit. Elhiszem, hogy egy Romitához szokott olvasónak furcsa és gúnyos ez a rajz, de én örülök, hogy benne van ez az egyediség, hogy 100 rajzoló közül is felismernéd, mert nem csak abban különbözik, hogy más Pókember szemlencséjének a mérete.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3982 Dátum: 2013. augusztus 14. - 11:58:42 »
(Mellesleg egy Ramos karikatúra szerű rajzaival nem lehetne megjeleníteni, egy olyan mérnöki csodát, mint pl Tony páncélját.

Nem is ő rajzolja a vasembert, de azért szerintem nem csinálja rosszul:

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #3983 Dátum: 2013. augusztus 14. - 13:12:39 »
Nekem sem jön be Ramos stílusa,de ne felejtsétek el azt sem,hogy ezek a képek amiket a monitoron keresztül látunk legtöbbször nyomtatásban sokkal jobban néznek ki.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3984 Dátum: 2013. augusztus 14. - 13:38:50 »
Egy fénykardos manót készül megerőszakolni egy őrült tudós, akinek a tudatát egy szuperhősbe ültették. Nem látom az okot amiért ez komolyabb rajzolót kívánna.
Ezzel a hozzáállással sosem tudtam mit kezdeni. Ha így látod az egészet, nem értem, miért olvasol képregényeket.  :nemtudom:
Képzeld el, ha például az elmúlt negyed század egyik legjobb animációs sorozatának tartott Animaniacs a Polar Express realisztikus stílusában készült volna a szándékosan karikatúra-szerű ábrázolás helyett.
Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a művet, de kérdés, hogy egy rajongói kör tartja-e a legjobbnak, vagy ez mondjuk meglátszik valami általánosabb körben is? Én épp azt nem tartom véletlennek, hogy az összes moziba kerülő nagy rajzfilm realisztikusan van rajzolva. A Disney ugye domináns a piacon, és nem véletlenül lettek ekkorák, mert mindig is nagyon szépeket rajzoltak. Híresen szépeket.
Idézet
Egy szuperhősös  képregénynél meg igazából a legtöbb rajongó pont azt szereti, hogy nem reális. Hogy egy piros jelmezbe öltözött alak egy démonszerű jelenséggel küzd egy repülő vasalódeszka tetején, miközben az két lángoló kardot tart a kezében.
Igen, de most a sztoriról beszélsz. Abban tényleg az a jó. De nem a rajzban szeretik azt. Szerintem.
Idézet
Igazából a legtöbben ilyesmiért olvassák ezeket a képregényeket, és nem azért, hogy egy sötét ruhába öltözött alak másfél órán keresztül filozofálgat azon, hogy az emberi fajnak eleme-e az anarchiára törekvés, és ha igen, akkor a társadalmi berendezkedések nem csak egy álságos önámítás részét képezik, amivel az ember mindig másoknak akar megfelelni a valós saját igényeinek kiélése helyett.
Hogy ne csak általánosságokban beszéljek, hanem a mi rajongói körünkről is: ha ez így lenne, nem tartanák jó sokan a legjobb Pók-írónak J.M. DeMatteist. Nem csak, hogy totál realisztikusak az írásai műfajon belül, de mennyivel átérezhetőbb volt az egész, amikor átkerült az Amazing-címre, Bagley mellé.

Nekem az tetszik benne hogy a saját íze szerint formálja a figuráit, dinamikusak, látványosak és nem az előtte lévő rajzolóról másolja Pókit. Elhiszem, hogy egy Romitához szokott olvasónak furcsa és gúnyos ez a rajz, de én örülök, hogy benne van ez az egyediség, hogy 100 rajzoló közül is felismernéd, mert nem csak abban különbözik, hogy más Pókember szemlencséjének a mérete.
Téged teljesen megértelek, Kani, mert te szakmai szempontból nézed őt. De számomra elfogadhatatlan az az érv, hogy azért jó, hogy ő rajzolja Pókembert, mert 100 közül is felismerhető a stílusa. Egyedi. Oké. De az egyedi nem egyenlő a jóval. Ha teszem azt Sólyomszemet rajzolna, nem zavarna, lehetne ott is egyedi. De Pókembernél azért többnyire a realisztikus ábrázolásmód a megszokott, már csak azért is, mert ugye úgy hirdették mindig is, hogy a világ legemberibb szuperhőse. Akivel a legkönnyebb azonosulni. De Ramos mellett ez totál lehetetlen. Elfogadom, hogy művészi szempontból Ramos jó. Különleges. De Pókember rajzolónak továbbra sem szabadna lennie, szvsz.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3985 Dátum: 2013. augusztus 14. - 13:50:32 »
Idézet
amikor elmentek egy moziba, láttok egy filmet, ami nem lenne rossz, de van benne néhány következetlenség, marhaság, vagy béna párbeszédek, akkor általában úgy jöttök ki a moziból, hogy azért csalódottak vagytok, sőt, lehúzzátok a filmet (millió példa rá bármelyik képregényfilm, amelynél az a lehúzás indoka, hogy ezt és ezt miért csinálta, miért mondta, stb). Ennek az oka, hogy a film nem ÉLETSZERŰ. Mert az életben így nem beszélnek, ilyen hülyék nem lehetnek, etc.

Akkor most már tudod miért nézek ferde szemmel a képregény adaptációk 90%-ra ;D De egy filmet és képregényt összehasonlítani tényleg nem okos dolog, mert amit az egyikben lehet azt a másikban vagy nem, vagy roppant döcögősen! Ramos-szal meg úgy vagyok,hogy mostanra elkezdtem megkedvelni a Pókemberét, viszont az X-Men-től még egy darabig távol tartanám mert ott még számomra furán hatna a stílusa.
Amióta Slott-tal együtt viszik a Pókit nekem az az érzésem minden egyes elolvasott sztori után,hogy elég erőteljesen hajaznak a rajzai a hatvanas évek stílusára :) Valahogy ötvözi a rajzfilmes elemeket a korai Kirby éra vonásaival :spidey:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3986 Dátum: 2013. augusztus 14. - 14:06:37 »
Nekem az tetszik benne hogy a saját íze szerint formálja a figuráit, dinamikusak, látványosak és nem az előtte lévő rajzolóról másolja Pókit. Elhiszem, hogy egy Romitához szokott olvasónak furcsa és gúnyos ez a rajz, de én örülök, hogy benne van ez az egyediség, hogy 100 rajzoló közül is felismernéd, mert nem csak abban különbözik, hogy más Pókember szemlencséjének a mérete.
Téged teljesen megértelek, Kani, mert te szakmai szempontból nézed őt. De számomra elfogadhatatlan az az érv, hogy azért jó, hogy ő rajzolja Pókembert, mert 100 közül is felismerhető a stílusa. Egyedi. Oké. De az egyedi nem egyenlő a jóval. Ha teszem azt Sólyomszemet rajzolna, nem zavarna, lehetne ott is egyedi. De Pókembernél azért többnyire a realisztikus ábrázolásmód a megszokott, már csak azért is, mert ugye úgy hirdették mindig is, hogy a világ legemberibb szuperhőse. Akivel a legkönnyebb azonosulni. De Ramos mellett ez totál lehetetlen. Elfogadom, hogy művészi szempontból Ramos jó. Különleges. De Pókember rajzolónak továbbra sem szabadna lennie, szvsz.

Igen akkor jól értjük egymást, én ezeket a rajzokat tényleg technikailag nézem, és amit Ramos, Edgar Delgadoval művel az számomra egy példás munka!
Megértem, hogy számodra ez gúny, mert én sem szeretem, ha egy általam kedvelt dolgot kifiguráznak.
Így csak remélni tudom, hogy ha eljutunk odáig akkor a Ramos éra nem lesz átugorva, mert én nagyon szeretem és annál is jobban várom!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3987 Dátum: 2013. augusztus 14. - 14:37:32 »
Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a művet, de kérdés, hogy egy rajongói kör tartja-e a legjobbnak, vagy ez mondjuk meglátszik valami általánosabb körben is?
Fizikai képtelenség, hogy ne ismerd ezt.
Idézet
De Pókembernél azért többnyire a realisztikus ábrázolásmód a megszokott, már csak azért is, mert ugye úgy hirdették mindig is, hogy a világ legemberibb szuperhőse. Akivel a legkönnyebb azonosulni.
És amit hála az égnek Slott olyan erővel és sebességgel vágott ki az ablakon tavalyelőtt, hogy csak úgy zúgott. Elhagyta az összes földhözragadt nyavalygást, nem kellett ötoldalanként egy sirám a halott ismerősökről, se arról, hogy mennyire nincs pénze, se a többi összes dologról, ami a hetvenes években kegyetlen jó volt, a nyolcvanasban már túlhaladott, a kilencvenestől felfelé meg félelmetesen begyöpösödött és idejétmúlt. Slott alatt Pókember egy szuperhős. Egy saját Pók-barlanggal, ahol olyan szuperkütyüket gyárt, amit akar. Egy rakás elképzelhetetlenül okos és futurisztikus ismerőssel. Elhagyott minden "emberi" tényezőt, hogy végre alig fél évszázad után kimozduljon abból az állapotból, ahová még az idősebb Romita rakta – és Ramos stílusa ehhez nagyon jól passzol: hivalkodó, mozgalmas, zsibongó, nem evilági.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3988 Dátum: 2013. augusztus 14. - 15:31:12 »
Fizikai képtelenség, hogy ne ismerd ezt.
Tudod: más generáció.  :hehe:

Idézet
Slott alatt Pókember egy szuperhős. Egy saját Pók-barlanggal, ahol olyan szuperkütyüket gyárt, amit akar. Egy rakás elképzelhetetlenül okos és futurisztikus ismerőssel.
Hát igen. Mint Batman, vagy inkább Vasember. Nekem jobban bejöttek azok a történetei, ahol mondjuk Bettyt kellett kimentenie egy szeretetet hirdető szekta karmai közül, mint azok, ahol megint a világot menti meg. De ne érts félre: nagyon jók as mostani sztorik is, de mennyivel jobbak lennének más rajzolóval. :) Ahol - PÉLDÁUL - kifejezőek az arcjátékok, mimikák, mint például Deodatónál.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3989 Dátum: 2013. augusztus 14. - 16:41:51 »
Én pl Deodato-tól tudnék a falra mászni ;) Pedig ő nem rajzfilmszerűen ábrázolja a karaktereket és mégis!

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #3990 Dátum: 2013. augusztus 14. - 17:53:40 »
Akkor most én leszek a  sátán fia. Nem szeretem, nem is érdekel és nem is veszem a PPP-ket. Nem az én világom nem az én stílusom, hidegen hagy, viszont mostanában olvastam végig Slot Superiorját és amikor Ramos rajzolja, azokat imádom a legjobban. Szerintem a legtökéletesebb választás ehhezt a címhez, különösen tetszik hogy az egész inkább hat egy rajzfilmnek, mint egy realisztikus dolognak.
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 14. - 17:58:03 írta Pádi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #3991 Dátum: 2013. augusztus 14. - 18:05:24 »
Ezzel a hozzáállással sosem tudtam mit kezdeni. Ha így látod az egészet, nem értem, miért olvasol képregényeket.  :nemtudom:
De miért ne állhatna hozzá így? Nem kell feltétlenül a művészet csúcsaként tekintenie mindenkinek arra, amit szeret. Ő szereti a Pókembert annak ellenére, hogy tudja, hogy ez egy viszonylag egyszerű igényeket kielégítő szórakoztató képregénysorozat. Nem egy véresen komolyan venni.
Én is így vagyok vele.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3992 Dátum: 2013. augusztus 14. - 18:12:22 »
Senki sem beszélt a művészet csúcsáról. De én nemigen különböztetem meg a képregényeket a könyvektől, vagy filmektől. Mindegyik egy-egy sztorit mesél el, ami vagy tetszik, vagy nem. Ha tetszik, megnézem/elolvasom a folytatást is. Ha nem, akkor meg nem. A viszonylag egyszerű igényeket kielégítő, az az Adventures sorozat. Pókemberben ennél jóval több van, csak ritkán hozzák elő belőle.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3993 Dátum: 2013. augusztus 14. - 18:34:51 »
Az, hogy valaki kritikát fogalmaz meg egy sorozattal kapcsolatban, miért egyenlő azzal, hogy az neki nem tetszik, és akkor minek nézi olvassa stb..  ;)
Pókemberben ennél jóval több van, csak ritkán hozzák elő belőle.
Ez akkor kábé olyan, mintha egy bunkó ember azzal védekezne, hogy én amúgy ritkán kedves is szoktam lenni. A környezete számára ez igen kevés vigaszt nyújthat.  ;)

Amúgy amennyit nyomtatásban láttam Ramosbol, az nekem se tetszett, jó a stílusa, viszont a kihúzása ronda, recések a vonalak, mintha rossz minőségű filctollal dolgozna, manapság ez már eléggé elfogadhatatlan, hogy valami így kerüljön egy élvonalbeli képregényben nyomtatásba. Ha azóta ezt orvosolták már, amit igen valószínűnek tartok, akkor nincs vele problémám.
« Utoljára szerkesztve: 2013. augusztus 14. - 18:41:53 írta Todd »

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3994 Dátum: 2013. augusztus 14. - 18:56:32 »
Kaine: Bachalo-t ismered? Ő sokkal "rosszabb" mint Ramos, néhe elég kinézni, hogy mi történik a paneleken... mégis sokan szeretik.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3995 Dátum: 2013. augusztus 14. - 19:22:31 »
Itthon vagy kint? Mert nem mindegy, szerintem!
Amúgy utálom, Ramossal egyetemben, én lehet hogy régi módi gondolkodású vagyok, de ilyen lába nincs egy embernek:

Egyedi a stílusa? Aláírom, könnyen felismerhető, de nem Pókember füzetekbe való! Rajzoljon Hulk-ot, vagy bármi mást, csak egy fontos Marvel főcímet ne! Egyébként meg már annyira nem izgat, hiszen nem mirajtunk múlik, kik rajzolják odakint.
Azt tervezem, hogy az "Újra feketében" után leálok a Hihipók vásárlásával, és csak a PPP fog érdekelni!

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3996 Dátum: 2013. augusztus 14. - 19:45:50 »

Azt tervezem, hogy az "Újra feketében" után leálok a Hihipók vásárlásával, és csak a PPP fog érdekelni!
És azért jó hogy bejelented a kiadó fórumán,mert úgyis havonta van 3-4 kívánságod hogy mit kellene Kaine- k kiadnia,de nem támogatod a kiadót mivel bojkottálod a kiadványait. :headscratch:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

balogh44

• Thanos
« Válasz #3997 Dátum: 2013. augusztus 14. - 20:23:39 »
Nem, csak valahogy félek azoktól a sztoriktól. Egészen idióta sztorik születtek a Brand New Day után. Én nem bojkottálok semmit, saját szuvenír jogom eldönteni mit veszek meg és mit nem. De rosszul fogalmaztam, nem leállni fogok, csak szelektálni. Azt ugye szabad?

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3998 Dátum: 2013. augusztus 14. - 20:31:45 »
Itthon vagy kint? Mert nem mindegy, szerintem!
Amúgy utálom, Ramossal egyetemben, én lehet hogy régi módi gondolkodású vagyok, de ilyen lába nincs egy embernek:

Teljes mértékben egyetértek!
Ez nem egy ember lába!
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3999 Dátum: 2013. augusztus 14. - 20:48:42 »
Én nem bojkottálok semmit, saját szuvenír jogom eldönteni mit veszek meg és mit nem.

saját szuvenír jogom

szuvenír jogom

:headscratch:

Ilyenre gondolsz?

:nemtudom: