Bár, ha kiadnád, az egyik szemem sírna, a másik nevetne, mert egyrészt egy piszok jó sztori (bármit is mondjon talgaby...)
Annyira jó sztori, hogy sikerült a jelek szerint végleg tönkretennie a karaktert, annyira, hogy a rajongói a teljes, zéróról indított rebootra se tértek vissza. Ja, és annyira, hogy Dodsonék ellenére elérte a karakter történetének abszolút mélypontját.
Lehet, azért, mert az erős, öntudatos amazon harcosból, az ENSZ béke-nagykövetéből egy dekoltázsos félhülyét csinált, aki az emberek között töltött 12 éve ellenére azt se tudta, hogy mi az a hitelkártya és hogy az autók benzinnel mennek. Annak ellenére, hogy könyvet írt az emberek és az amazonok világának összehasonlításáról, és hogy az amazonok fejlettebb technológiával bírnak, mint a bolygó nagy része.
De amúgy tényleg jó történet. Jól van megrajzolva. Aztán szerencsére jött Simone és elkezdte jól megírni.
A Marvel piaci részesedése visszaesett a DC-hez képest de ezt Talgaby jobban tudja. Kijavít ha rosszul gondolom.
Vissza, sőt, évtizedes negatív rekordon állt novemberben a különbség, alig néhány százalék választotta el őket. De a DC-nek az egy egyszerese meglendülés volt, de a várható éves átlag most kb. egy 38-40%-os Marvel-fölény lesz olyan 32-34%-os DC-vel szemben. (Bár szerintem izgalmasabb lesz a 3-5. hely sorsa, az Image-DH-IDW hármas totális háborút vívott idén egymással.)
BIRDS OF PREY
CATWOMAN
TEEN TITANS
Ezekkel az a baj, nehéz egy konkrét sztorit kiemelni. Bár Tomi a BoP-ot valószínűleg hosszan akarná, de Macskanőből mindkét ongoingjában évekre előre gondolkoztak, a legismertebb, Brubaker-szakasz meg egy 25+1 füzetes, egybefüggő tömb. A Jim Balent által rajzoltaknál vannak ugyan kivehető sztorik, de azok lehet, túl régiek lennének már (tipikus kilencvenes évek). Teen Titansból egyet tudnék, minden idők legjobban alulértékelt crossoverét, a Teen Titans vs. JLA: The Technis Imperative-ot. Amit ráadásul az egyik legelfeledettebb Pérez-utánzó, Jimenez rajzolt.
Tomi, mi lenne ha kiadnád a Red Son-t? 
Presztízsveszteség? Az egyik legismertebb Superman-történetet szétszedve, fanfüzetben kiadni? Nemhiába áldoztam be hatezret tavalyelőtt csak azért, hogy honosíthassam, digitálisan is sokkal jobb minőséget kívánt, mint a régi közepes szkenek. Meg ott el lehet felejteni, hogy más menjen mellé, darabja 48 oldal.
És a The Spectre?
Vagy azok nagyon összefüggőek?
Talgaby, valami info?
A v1 régi. A v2 marha komor. Moench írta, de korából adódóan akármilyen összefüggő, a legtöbb füzet megállja a helyét. A v3 Ostranderrel hasonló. A v4 viszont DeMatteis és 2001... nem olvastam, de esélyes az író és az idő alapján, hogy ott már erősen szálakban gondolkoztak. Bár ha Tomi hajlandó átbogarászni a v2-t és v3-at, akkor simán akadhat egy rakás kiadható egyrészesre.
Ő lenne Etrigán, aki lovagol azon az izén. Magyarul megjelent egy közös sztorija az Acélemberrel. Szerintem megfontolhatnád.
Megint az a baj, hogy kirby-féle régi, a modernebb viszont szinte csak többrészesekből áll. Pedig olyan nevek vannak rajta, hogy Alan Grant vagy Garth Ennis.