Szerző Téma: Vampirella  (Megtekintve 71147 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:Vampirella
« Válasz #100 Dátum: 2010. november 26. - 17:08:03 »
Na jó a sztori nem egy nagy szám elismerem, de van benne egy remek csajbunyó  :brow:.

kzoli

• Sakál
« Válasz #101 Dátum: 2010. december 05. - 20:18:33 »
Mézesmadzag elhúzva. Remélem lesz újabb kötet is.  :brow:

venom75

• Pókfej
« Válasz #102 Dátum: 2010. december 05. - 20:27:50 »
Holnap nekem is megjön a hölgy , sajna csak kedden olvashatom , de már most mondom jöhet a következő én biztosan vevő leszek.

kzoli

• Sakál
« Válasz #103 Dátum: 2010. december 05. - 20:29:56 »
Kettő vásárló már egészen biztos. Hatványozzátok! :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #104 Dátum: 2010. december 18. - 16:22:20 »
Na szóval elolvastam, nagyon tetszett.
Érdekes, hogy korábban egyesek megkérdőjelezték, hogy vajon mennyire fogok értékelni én egy ilyen rendhagyó vámpírtötrténetet, aki annyira maradi/sznob elveket vall a jó vámpírtörténetekkel kapcsolatban.Hát a kérdésem az, hogy mi volt ebben a rendhagyó?
Sőt éppen ellenkezőleg, 97-ben ennyire hagyományos és régi vágású vámpartörténetet csinálni, gratulálok az alkotóknak.
Minden a helyén volt amit elvárok egy ilyen témájú műtől: vérengzés, erotika, vallás, misztikum.
A rajzok is eszméletlen szépek, azok is csak erősítik a klasszicista hatást.
Köszönöm Kaine, tudom, hogy esélytelen, de több ilyet még. :kingpin:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #105 Dátum: 2010. december 18. - 19:51:51 »
Egyrészt kösz D-Toxnak, hogy olvashattam a Vampirellát. ;D
Másrészt a marketingszöveg, hogy ez nem horror, akár büntetőjogi kategória is lehetne - és most azért nincs smiley, mert ezt komolyan mondom - ugyanis pofátlan hazugság. Ez horror és nem is a visszafogottabb fajtából. Ami amúgy nem feltétlen egy negatívum.
A sztori kapcsán nekem végig olyan érzésem volt amúgy, hogy eredetileg Cusko rajzolt 10-20 Vampirella-posztert egy pin-up gyűjteménybe, aztán valaki kitalálta, hogy ebből mégis inkább képregény kéne, és írattak hozzá egy sztorit. Nagyon szépek a képek, nagyon szépen pózolnak rajta a szereplők sok helyen, de a sztori a rajzok miatt elég sok helyen szétesik, és nehezen is szedi magát össze.
A másik még, amit megemlítenék, hogy a mai tendenciákkal ellentétben ez már túl sűrű volt. Szó szerint száz kilométereket és napokat ugrálgatunk néha egy-egy lapozásnál, a kulcsjelenetek lemennek 2-3 panelben, hogy átadják a helyük a pózolós csatajeleneteknek, de még azok is nagyrészt úgy néznek ki, hogy az egyik pillanatban rohamoznak, a következő panelen mindenki hulla. Nagyon tömény a sztori.
A fordítás kapcsán csak annyit, hogy Tominak sose volt erőssége az ilyen archaikusabb, patetikusabb szöveg, és ez itt is meglátszik (egy-két helyen nagyon), de alapvetően egész szépen vette az akadályt. Látszik, hogy a pénze múlhat rajta. ;D

Összességében egy egész kellemes, de inkább csak szép klasszikus vámpíros horror egy hard fantasy környezetben, de ebbéli minőségében eléggé hiánypótló a piacon. Ugyanakkor az, hogy ilyen kis méretű, ilyen rövid (még gerincre se futja, bármennyire is próbálta a nyomda), az ára kegyetlen. Ha albumméret lenne, amit a festmények eléggé megkövetelnek (bármennyire is füzetként jelent meg eredetileg) vagy eggyel alacsonyabb árkategória lenne, még azt mondanám, jó, de így tényleg csak megköszönöm a munkát és a lehetőséget, hogy elolvashattam és igen, igen, igen sok szerencsét kívánok a megtérüléséhez. MOndanám, hogy megfelelő közegnek kellene reklámozni, de leszámítva a klasszikus hard rock/nehézfém rajongói oldalakat, fogalmam sincs, van-e idehaza még elérhető közönség az ilyen fajta lemezborító-jellegű fantasy/horror-sztorikhoz.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #106 Dátum: 2010. december 18. - 20:48:35 »
Egyrészt kösz D-Toxnak, hogy olvashattam a Vampirellát. ;D

Így legalább tudom, hogy Tomitól átvetted a cuccokat  :D .

Bár ugye a történetet még nem olvastam, de 1-2 helyen reklámoztam a kötetet:
http://vampire.lap.hu/
Itt meg van adva pár magyar vámpír-rajongó oldal címe.
Sajnos 1-2 vámpíros oldalnál volt egy kis gond, ugyanis meghívás alapján válogatják be a tagjaikat. Így oda nem nagyon kerülhet be mezei ember.
Lehet Kaine-nek írnia kellene az oldal gazdáinak, már ha meg vannak adva az elérhetőségeik, hogy megjelent egy jó kis vámpíros cucc. Hátha írnak róla 1-2 sort a főoldalukon, fórumokban stb.
Az sem lenne utolsó reklámnak.
« Utoljára szerkesztve: 2010. december 18. - 20:50:13 írta D-TOX »

fdave

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #107 Dátum: 2010. december 18. - 21:07:53 »
Talgaby kábé úgy látja a Vampirellát ahogy én, kivétel hogy szerintem meg sokkal inkább fantasy, mint horror. Sőt utóbbi szvsz elhanyagolható tényező a történetben. :)

Ami pedig a reklámot illeti: már több, mint egy hete megírtam a Könyvesblogra az ajánlót, az adminok jól meg is szerkesztették, remélhetőleg a napokban ki is kerül az oldalra. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #108 Dátum: 2010. december 18. - 21:20:31 »
Igen, de én arra gondoltam lentebb, hogy kifejezetten egy másik célközönségnek kellene, márpedig lehet, ez olyasmi, amit a hard rockerek is olvasnának, mert ez effektíve egy történetbe foglalt lemezborító. :D

venom75

• Pókfej
« Válasz #109 Dátum: 2010. december 19. - 09:16:12 »
Nekem A4-es méretben van meg eredetiben , igazán ott jön ki a képek szépsége.Amúgy az ár ahhoz a mérethez jobban passzolt volna.

balogh44

• Thanos
« Válasz #110 Dátum: 2010. december 19. - 13:23:19 »
Ha kapcsosan jelent volna meg, nem ragasztva, akkor olcsób lett volna? :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #111 Dátum: 2010. december 19. - 14:48:20 »
Minden a helyén volt amit elvárok egy ilyen témájú műtől: vérengzés, erotika, vallás, misztikum.
A rajzok is eszméletlen szépek, azok is csak erősítik a klasszicista hatást.
Köszönöm Kaine, tudom, hogy esélytelen, de több ilyet még. :kingpin:
Szépen tükrözted az én véleményemet is a műről. :) A folytatással még várjunk, hogy ezzel mi lesz. Direkt azért is választottam ezt (a festményeken túl), mert ez one-shot, vagyis kicsit sem folytatásos. Próbálok inkább ilyenekben gondolkodni mostanában, bár majdnem lehetetlen, különben.
Másrészt a marketingszöveg, hogy ez nem horror, akár büntetőjogi kategória is lehetne
Szerintem is sokkal inkább fantasy, mint horror.
Idézet
Nagyon szépek a képek, nagyon szépen pózolnak rajta a szereplők sok helyen, de a sztori a rajzok miatt elég sok helyen szétesik, és nehezen is szedi magát össze.
Pedig szép kerek történet.
Idézet
A másik még, amit megemlítenék, hogy a mai tendenciákkal ellentétben ez már túl sűrű volt. Szó szerint száz kilométereket és napokat ugrálgatunk néha egy-egy lapozásnál, a kulcsjelenetek lemennek 2-3 panelben
Hát, nyilván meg volt adva, hogy 48 oldal. Emlékszel, a múltkori festett kiadásunkra? 5 részes, vagy 3 évig készült...
Idézet
A fordítás kapcsán csak annyit, hogy Tominak sose volt erőssége az ilyen archaikusabb, patetikusabb szöveg, és ez itt is meglátszik (egy-két helyen nagyon), de alapvetően egész szépen vette az akadályt.
Nem igazán volt benne archaikusabb szöveg. Sokkal inkább éreztem amolyan Miller-féle néhány szavas rövid mondatok sorának. Jó lenne, ha le tudnád írni, mire gondoltál, de mivel nincs belőle neked, gondolom, ez almás.
Idézet
Ugyanakkor az, hogy ilyen kis méretű, ilyen rövid (még gerincre se futja, bármennyire is próbálta a nyomda), az ára kegyetlen.
Elfelejted, hogy egy festett képregény messze nem az az árkategória, mint a rajzolt.  ;) És még a Vadász Lelke sem jutott be "eggyel lejjebb", vagy 1500 alá.  ;)
Bár ugye a történetet még nem olvastam, de 1-2 helyen reklámoztam a kötetet:
Már hogy konkrétan írtál nekik 1-1 oldalra, hogy megjelent?
Ami pedig a reklámot illeti: már több, mint egy hete megírtam a Könyvesblogra az ajánlót, az adminok jól meg is szerkesztették, remélhetőleg a napokban ki is kerül az oldalra. ;)
Na, az király lenne. Írnak róla a d-kultúrán is, plusz az origón is majd, vagyis azért felkeltette néhányak kíváncsiságát a mű. :)
Ha kapcsosan jelent volna meg, nem ragasztva, akkor olcsób lett volna? :headscratch:
Jóval, de akkor nem veszi be az Alexandra és a Libri.

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #112 Dátum: 2010. december 19. - 16:16:18 »
A vámpíros oldalak fórumára írtam egy rövidke üzenetet a kiadványról, s megadtam a főoldali hír linkjét mellé! Tehát nem az oldal üzemeltetőinek/rendszergazdáinak/tulajdonosainak küldtem levelet. Lehet, ha te írnál nekik, küldenél pár képet ízelítőül, akkor talán valami kis cikkben, hírben megemlékeznének a kiadványodról.   

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #113 Dátum: 2010. december 19. - 20:38:17 »
Felveszem majd a kapcsolatot valahogy, köszi.  ;)

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #114 Dátum: 2010. december 21. - 21:18:24 »
Aki még nem rendelkezik oldalbordával, annak azt üzenem: Ne nősülj meg!
Ma megmutatván Tomitől beszerzett újdonságaimat, a következő reakciókat kaptam Vampirella-val kapcsolatban:
- "Szipolyok"..? Mi ez a sz#r? Ez gyagyi, ronda.
- Dehát festett...!
- Mennyibe került?
- Gyök kettő huf...
- Mennyi??? Azon vehettél volna nekem valamit ehelyett!
...
Tovább nem is írom, elolvasni még nem mertem...rettegésben élek!
(Ha majd elolvasom, írok értelmes kritikát is :P)
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #115 Dátum: 2010. december 21. - 21:47:33 »
Ne csodálkozz, teljesen természetes női reakció, amikor egy bombanővel állítasz haza...  :hehe:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #116 Dátum: 2010. december 21. - 22:36:16 »
Miért, ezt is beraktad a Vampirella mellé? :headscratch:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #117 Dátum: 2010. december 21. - 23:17:43 »
Vampirella cikk a jó kis Könyves Blogon  8)

http://konyves.blog.hu/2010/12/21/dogos_fantasy_szexi_hosno

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #118 Dátum: 2010. december 21. - 23:38:04 »
A cikk jó, de ez a hozzászólás sokat elárul a képregény presztízséről Mo.-n.

"A képregényíró kifejezésen kuncogtam, elképzeltem, amint jegyzetfüzetébe "buborékokat" rajzol, beleír egy-egy mondatot, pl. hrrr-grrr!!! áááááh!"

Kedves aranyos tájékozott, így ismeretlenül is megkedveltem... :drying:
"Live for nothing or die for something, your call."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #119 Dátum: 2010. december 21. - 23:50:59 »
Ja, a trollok mindenhol ott vannak.