Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685373 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3180 Dátum: 2014. július 23. - 23:12:50 »
 :uhoh:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3181 Dátum: 2014. július 24. - 09:21:28 »
Nem értem mi baj van Romita Superman ábrázolásával. Addig oké,hogy van a csókának egy sajátos stílusa,de az eddigi képeket elnézve én ha akarnék se tudnék belekötni, mert mindent rendben találok! Pedig én se rajongok JRJR-ért :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3182 Dátum: 2014. július 24. - 13:55:48 »
Ez a kép nem is rossz, de a borító nagyon gáz. A bal karja olyan, mint egy Michelin-babának.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3183 Dátum: 2014. július 24. - 14:47:09 »
Pont egy mainstream szuperhős képregényben keresel logikát meg valós ábrázolást? Ami pluszba még ráadásul Superman? ;D Az évtizedek során szerintem volt már ennél durvább ábrázolása is Szupinak :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3184 Dátum: 2014. július 24. - 15:34:57 »
Ó, közel sem azt mondtam, hogy ez a legrosszabb. De miért ne kereshetnék "valós" ábrázolást?

Todd

• Pókfej
« Válasz #3185 Dátum: 2014. július 24. - 15:40:02 »
De legalább nem csak a női képregénykarakterek valóságos ábrázolásáról lehet vitatkozni. :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3186 Dátum: 2014. július 24. - 15:55:46 »
Ó, közel sem azt mondtam, hogy ez a legrosszabb. De miért ne kereshetnék "valós" ábrázolást?

Azért mert fikció és mint olyan igyekszik radikálisan eltérni a valós állapotoktól. Ilyen pl az anatómia amit ritkán vagy soha nem vesznek figyelembe! De beszélhetnénk még szuperhősök testfelépítéséről is, mivel köztudott,hogy náluk MINDENKI tökéletes és arányos testtel rendelkezik (a nők mellére pedig már nem térek ki,mert arra egy külön iparág is épült képregényes berkekben :hehe:)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3187 Dátum: 2014. július 24. - 16:07:23 »
Azért mert fikció és mint olyan igyekszik radikálisan eltérni a valós állapotoktól.
Ezt azért nem merném ilyen egyértelműen kijelenteni. Fikció a Sliders is, mégis hús-vér szereplők vannak benne. :) Romita Sr. idején lett igazán népszerű a Pókember is, és ő valós alakokat rajzolt. Szerintem a jelenlegi rajzoknak rengeteg közük van ahhoz, hogy 1: kevesebb a rajzoló, és bárkit alkalmaznak, aki határidőt betartva dolgozik (ha tudna jobban is rajzolni, emiatt nincs rá ideje) 2: reális rajzokkal nehéz lenne megkülönböztetni a rajzolókat a munkáik alapján, így az önkifejezés része, hogy próbálják egyéni irányba elvinni a rajzot.
Idézet
De beszélhetnénk még szuperhősök testfelépítéséről is, mivel köztudott,hogy náluk MINDENKI tökéletes és arányos testtel rendelkezik

Hát, aki pár éve a pályán van, az nem is lehet vézna, vagy duci. :) Amennyit a hősök ugrálnak, bunyóznak és futnak. :) És nyilván ugyanez a mozgás jót tesz a szuperhősnők melleinek is...  :hehe:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #3188 Dátum: 2014. július 24. - 16:15:53 »
Hát, aki pár éve a pályán van, az nem is lehet vézna, vagy duci. :) Amennyit a hősök ugrálnak, bunyóznak és futnak. :) És nyilván ugyanez a mozgás jót tesz a szuperhősnők melleinek is...  :hehe:

Hisz szupermellek mégis.  :hehe:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3189 Dátum: 2014. július 24. - 16:40:50 »
Idézet
Ezt azért nem merném ilyen egyértelműen kijelenteni. Fikció a Sliders is, mégis hús-vér szereplők vannak benne. :)

Azt elfelejted,hogy a Sliders szereplői hétköznapi hús-vér emberek akik véletlenül belecsöppentek a dimenziók közti utazásba! Tehát nem annyira klisé karakterek mint amilyenekkel a hollywood-i filmekben látunk (Statham,Willis,Cruise etc...)

Idézet
Romita Sr. idején lett igazán népszerű a Pókember is, és ő valós alakokat rajzolt.

Ebben viszont egyetértek veled :) Na meg abban is,hogy manapság fontosabb a határidő mint maga a rajz minősége. De az szerintem hülyeség,hogy rajzolóból lenne kevesebb! Elég csak megnézni bizonyos amcsi képregényes adatbázisokat amik tele vannak jobbnál jobb nevekkel a szakmából ;)

Idézet

És akinek nincs szüksége ugrálásra,mert teszem azt képes teleportálni vagy szárnyai vannak? ;D Nehéz elképzelni,de szerencsére nem minden hős ugrándozik háztetőkön csak az olyan arcok mint DD,Póki, Holdlovag,Shang-Chi, Vasököl, míg a többiek máshol is felbukkannak ami esetleg nem olyan kif*szító terep :lol:

Todd

• Pókfej
« Válasz #3190 Dátum: 2014. július 24. - 17:52:44 »
Ez mind nem magyarázat arra, hogy amikor a dokumentációban leírásra kerül a szokásos, "ereje megegyezik egy korának és súlyának megfelelő, rendszeres testmozgást nem végző férfival", akkor a képen miért egy kigyúrt fazon van? Vagy pl. Peter Parker előkerülő vén apjának miért van kockahasa.  :lol:
de pl. Bruce Wayne van valami fedősztorija az alakjára? Hogy sokszor vastagabb a nyaka, mint a feje és úgy alapból úgy néz ki mint egy Mr. Olympia.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 24. - 17:54:18 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #3191 Dátum: 2014. július 24. - 19:40:17 »
Wayne sport ember, jár síelni, ejtőernyőzni, meg ilyenek, mármint ilyesmi a fedősztorija. :)
Superman meg egy ikonikus alak, akinek a testfelépítésének tökéletesnek kell legyen. Nem véletlen, hogy a legtöbb fősodorbeli címben eddig legalábbis, arányos, izmoz felépítése volt. Nem lehet vézna, vagy Pókember testalkatú, mert Romita Jr.-nél, Hulk kivételével nagyon egy húron pendülnek a szuperhősök, testfelépítés terén. Nem azt mondom, hogy nem tetszik a rajzstílusa, (bár a régi jobban bejött, mint a mostani) de azért, mint a feljebb belinkelt képen is, ahol fut, hát..... :roll:

Raisu

• Traveller
« Válasz #3192 Dátum: 2014. július 24. - 19:41:55 »
Csak az a baj, hogy így Clark kinézete annyira ellentmond a tesze-tosza viselkedésének, amit felvett, hogy az már fáj. :roll:

balogh44

• Thanos
« Válasz #3193 Dátum: 2014. július 24. - 19:45:36 »
Nagyra nőtt, Smallville-i jófiú, aki mindig megette anyuci főztjét. :D

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3194 Dátum: 2014. július 24. - 20:14:33 »

Romita Sr. idején lett igazán népszerű a Pókember is, és ő valós alakokat rajzolt.

Hát, szerintem azért az is egy idealizált valóság, de pl nekem Ron Garney is nagyon bejön, nekem az övé tetszik legjobban ha realisztikusabb ábrázolásról beszélünk.

Emellett sokat gondolkodom azon, mi lenne ha lenne egy JRSR stílusú rajzoló a pók címen...milyenek lennének azok a rajzok a mai színezéssel?

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

balogh44

• Thanos
« Válasz #3195 Dátum: 2014. július 24. - 20:31:48 »
És mi a helyzet a festett alkotásokkal, merthogy olyan képregények is vannak, Alex Ross, Lee Bermejo, stb....? :)
Ott akaratlanul is, valahogy a realisztikus ábrázolás kerül előtérbe.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3196 Dátum: 2014. július 24. - 22:12:29 »
Hisz szupermellek mégis.  :hehe:
Mármint szupermODellek.  :D

De az szerintem hülyeség,hogy rajzolóból lenne kevesebb! Elég csak megnézni bizonyos amcsi képregényes adatbázisokat amik tele vannak jobbnál jobb nevekkel a szakmából ;)
Oké, de hiába, ha a rajzoló nem hajlandó robotolni. Gondold el, 15 éve rajzol, fantasztikus dolgokra lenne képes, de nem bontakozhat ki, mert futószalagon kell gyártania olyan rajzokat, amiket legszívesebben ki sem adna a kezéből, mert annyira a saját tudása alatt van, hogy szinte szégyelli.  ;)

Idézet
És akinek nincs szüksége ugrálásra,mert teszem azt képes teleportálni vagy szárnyai vannak?
;D Na igen, ők azok, ahol már az alkotói lustaság gyanánt ugyanúgy kell kinézniük. :) Én azt sem értettem soha, hogy mitől lesz automatikusan öngyógyító képessége minden mutánsnak. :)

Ez mind nem magyarázat arra, hogy amikor a dokumentációban leírásra kerül a szokásos, "ereje megegyezik egy korának és súlyának megfelelő, rendszeres testmozgást nem végző férfival", akkor a képen miért egy kigyúrt fazon van?
Mint fenn: alkotói lustaság. :) Vagy az elvárások gyűrűje.
Idézet
Vagy pl. Peter Parker előkerülő vén apjának miért van kockahasa.  :lol:
Miért ne gyúrhatna az öreg?  :D
Emellett sokat gondolkodom azon, mi lenne ha lenne egy JRSR stílusú rajzoló a pók címen...milyenek lennének azok a rajzok a mai színezéssel?
Erre még kapsz választ, mert JRJR rajzolt egy 6 részest, amit ki fogunk még adni.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3197 Dátum: 2014. július 24. - 22:25:09 »
Erre még kapsz választ, mert JRJR rajzolt egy 6 részest, amit ki fogunk még adni.

A régi stílusában vagy a szögletesben?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3198 Dátum: 2014. július 24. - 22:36:08 »
Bocs, rosszul olvastam, JRJR-re gondoltam. Mindegy, arra is lesz példa a PPP-ben, ha elkezdjük a Klónsztorit.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3199 Dátum: 2014. július 24. - 22:39:37 »
Bocs, rosszul olvastam, JRJR-re gondoltam. Mindegy, arra is lesz példa a PPP-ben, ha elkezdjük a Klónsztorit.

Aha, mert tényleg kíváncsi lennék egy JRSR vagy Ross Andru által rajzolt sztorira, ha napjainkban jelenne meg, értsd nem újraszínezve lenne ;)