Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 683255 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3900 Dátum: 2016. december 20. - 20:31:53 »
Ezt szívem szerint még úgy is megvenném, hogy nem vagyok DC rajongó, annyira jól néz ki. Már csak azért megérné, hogy meglegyen. Brutális. Viszont kicsit átverés szagú. Túl szép, hogy igaz legyen. ezt így bevállalni. Remélem nem az lesz, hogy beszedik a pénzt, aztán nem jelenik meg végig, vagy egyáltalán.

Na ez az, pontosan ugyanerre gondoltam. Túl szép hogy igaz legyen, nagyon úgy néz ki, hogy ha el is indul valahol a felénél félbe fog szakadni. :-\
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3901 Dátum: 2016. december 20. - 20:42:26 »
Ezt szívem szerint még úgy is megvenném, hogy nem vagyok DC rajongó, annyira jól néz ki. Már csak azért megérné, hogy meglegyen. Brutális. Viszont kicsit átverés szagú. Túl szép, hogy igaz legyen. ezt így bevállalni. Remélem nem az lesz, hogy beszedik a pénzt, aztán nem jelenik meg végig, vagy egyáltalán.

Na ez az, pontosan ugyanerre gondoltam. Túl szép hogy igaz legyen, nagyon úgy néz ki, hogy ha el is indul valahol a felénél félbe fog szakadni. :-\

Az előfizetés részletei a megrendelőoldal Gy.I.K.-jában találhatóak.  :help:

BuB

• Pókfej
« Válasz #3902 Dátum: 2016. december 20. - 20:46:50 »
Félbe szakadás... hát az Ólmos is, meddig ment? Egy évig? 20 részt ért meg, aztán még 5-öt angolul.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3903 Dátum: 2016. december 20. - 21:19:46 »
A fordítás nem tudom milyen lesz,
Most meg mondom, hogy ultra gáz. Kb ugyanaz a színvonal, mint az Egmontos cuccok, amivel már gondolom találkoztak egy páran. Tehát totál hozzánemértők fogják fordítani és szerkeszteni zéró utánanézéssel. Ez már látszik abból, hogy olyan képregényt akarnak kiadni ami már rég (vagy nem is olyan rég) megjelent nálunk is.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3904 Dátum: 2016. december 20. - 21:27:07 »
Jah, Zöld Nyíl és Part Város... de jó lesz  ;D
legalább egy fant megkérhetnének, hogy a neveiknek járjanak utána...
De legalább WW Csodanő lesz  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3905 Dátum: 2016. december 20. - 21:33:15 »
legalább egy fant megkérhetnének, hogy a neveiknek járjanak utána...
Vedd fel velük gyorsan a kapcsolatot, még az is lehet, hogy munkát kapsz tőlük.  ;)

BuB

• Pókfej
« Válasz #3906 Dátum: 2016. december 20. - 21:38:29 »
Patza próbálta, de nem nem érte el őket...  :hehe:

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3907 Dátum: 2016. december 20. - 21:40:57 »
Egyet nem értek, mi alapján döntik el, melyik név legyen lefordítva és melyik maradjon eredetiben?  :headscratch:  :hehe:

Íme a neccesebbek leírásai:  ;D

"AZ IGAZSÁG LIGÁJA
A VILÁG LEGNAGYOBB HŐSEI ÖSSZEFOGNAK - A DC Comics legnagyobb hősei összeállnak, hogy létrehozzák az Igazság Ligáját. Batman, Superman, Csodanő, Zöld Lámpás és Flash összefog a Marsbéli Fejvadásszal, Fekete Kanárival, Hawkmannel és Red Tornádóval."

"ZÖLD ÍJÁSZ
A MODERN KOR ROBIN HOODJA, MEGFELELŐ HOZZÁÁLLÁSSAL - Oliver Queen egyike a DC Comics legnagyobb túlélőinek. Meg kellett volna halnia, amikor partra vetődött egy szigeten, ám ehelyett halálos íjásszá képezte ki magát."

balogh44

• Thanos
« Válasz #3908 Dátum: 2016. december 20. - 21:44:01 »
A kivitelezésről mit lehet tudni? Hány oldalas lesz, és mik a méret paraméterei?
Csak annyit tudok hogy HC kiadások.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3909 Dátum: 2016. december 20. - 21:48:33 »
Félbe szakadás... hát az Ólmos is, meddig ment? Egy évig? 20 részt ért meg, aztán még 5-öt angolul.

Épp ezt mondtam én is a másik topicban.  :)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Raisu

• Traveller
« Válasz #3910 Dátum: 2016. december 20. - 21:54:37 »
Mi van, ha olyan lesz a cucc, mint a reklámvideóban? Bubimentes. :D

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3911 Dátum: 2016. december 20. - 22:00:26 »
A kivitelezésről mit lehet tudni? Hány oldalas lesz, és mik a méret paraméterei?
Csak annyit tudok hogy HC kiadások.

Eredeti HC-kből kiindulva:

Product details:

Hardcover: 160 pages (HUSH 1), 176 pages (HUSH 2),  192 pages (Superman), 176 pages (Bábel tornya),  többiről nincs infó :nemtudom:
Language: English
Product Dimensions: 17.5 x 1.5 x 26 cm

Szerintem csak lefordítják és kész, semmi átszerkesztés, legfeljebb nem lesz semmi extra benne (mint mondjuk dokumentáció), csak a képregény, így megvonva az esetleges többlet oldalszámot az olvasóktól. Nem volna új keletű megoldás.  :roll:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3912 Dátum: 2016. december 20. - 22:14:29 »
Véleményem: a fordítása sz*r lesz. A megjelenés gyakorisága és ára brutál. A Panini sem tudott piacon maradni a havi 4 füzetével, pedig az Marvel volt, és nem túl drága. Ez pedig zsebkönyv formátum. Szerintem vagy nagyon hamar behal (nagyjából a második-harmadik teljes árú kötetnél, mint az ólmos annak idején), vagy még rosszabb: leviszi a Kingpin Batman fogyásait, így mi a DC-vel megszűnünk, ez a zsebkönyv pedig marad, amíg az emberek bírják pénzzel. Elképesztően hülye fejjel-a-falnak kiadás, és persze jogilag sem világos, hogy a Batman és fia, plusz a Bábel tornya jogai még nálunk vannak. Rákérdeztem a DC-től, hogy hogy megy ez.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3913 Dátum: 2016. december 20. - 22:18:23 »
Khm...
Ja vhogy ettől tartottam... és így vhogy gondolom én is... félek, hogy ezzel nektek is betesznek...

meg még midnig nem értem, ha az olmos behalt a gyakoriság és az ár miatt, azt hiszik ez majd menni fog? 2 hetente 3 ezerrel? Hogy...?  :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3914 Dátum: 2016. december 20. - 22:21:10 »
A Superman-es és Igazság Ligás meg túl alapjairól induló történeteknek tűnnek.
A supermanes igazából Johns Last Son of Krypton sztorija, ami az elmúlt évek egyik legjobb Superman-története, és nem igazán alapjaitól indul. (Meg a kötetes kiadásnak megvan az az előnye, hogy nem kísérti az eredeti füzetes megjelenés katasztrofális megjelenési sorrendje.)

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #3915 Dátum: 2016. december 20. - 22:30:08 »
meg még midnig nem értem, ha az olmos behalt a gyakoriság és az ár miatt, azt hiszik ez majd menni fog? 2 hetente 3 ezerrel? Hogy...?  :headscratch:

Jól befenyítik az esetleges rá előfizetőket.  :twisted: Mivel náluk ebben az esetben utólag kell fizetniük határidőre.  :stupid:
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 20. - 22:32:54 írta BlackArrow »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3916 Dátum: 2016. december 20. - 22:33:43 »
Rengeteg hasonló kiadvány van a piacon, ugyanettől a kiadótól. Építs harckocsit darabokból, vonatokat, stb. Csak nézz körül az újságosnál, tényleg sok jelenik meg. Volt már farmos, dinoszauruszos, Jégkorszakos, stb. Minddel megpróbálkoznak, aztán vagy bejön vagy nem alapon nyomják.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3917 Dátum: 2016. december 20. - 23:07:23 »
Véleményem: a fordítása sz*r lesz. A megjelenés gyakorisága és ára brutál. A Panini sem tudott piacon maradni a havi 4 füzetével, pedig az Marvel volt, és nem túl drága. Ez pedig zsebkönyv formátum. Szerintem vagy nagyon hamar behal (nagyjából a második-harmadik teljes árú kötetnél, mint az ólmos annak idején), vagy még rosszabb: leviszi a Kingpin Batman fogyásait, így mi a DC-vel megszűnünk, ez a zsebkönyv pedig marad, amíg az emberek bírják pénzzel. Elképesztően hülye fejjel-a-falnak kiadás, és persze jogilag sem világos, hogy a Batman és fia, plusz a Bábel tornya jogai még nálunk vannak. Rákérdeztem a DC-től, hogy hogy megy ez.

Zsebkönyv? :headscratch:

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3918 Dátum: 2016. december 20. - 23:30:39 »
Kíváncsi leszek, mi lesz ebből, mert jogilag sem adhatnák ki ezeket, meg az ár és a megjelenési gyakoriság is irreális, a fordítás meg már a leírásban is katasztrófális ("Akció képregény" pl. :) ).
Meg az egész teljesen érthetetlen: mik azok az előfizetői csomagok egyáltalán? Meg nincs semmi infó, hogy magyar nyelvű lesz egyáltalán, vagy mekkora lesz a mérete? Bár ha zsebkönyv méret, akkor szerintem nem kell aggódni nagyon, hogy valaki inkább azt veszi a Kingpines Batman helyett :). Valahol meg azt írják, már megjelent az első kötet, máshol meg, január van feltüntetve... Vicc az egész :).

sziki

• Vízember
  • *
« Válasz #3919 Dátum: 2016. december 20. - 23:37:27 »
Mondjuk Tominak nincs oka aggódni, szerintem a Kingpin reklámja, előfizetés stb. bőven el kellene, hogy vigye a piacot az ilyen kósza próbálkozásokkal szemben.
Ráadásul a Hushra még haraphatnak is az emberek, de a Batman fiára vagy a Bábel Tornyára aligha...Ha pedig hamar kudarcba fullad a dolog, akkor meg mindegy. Én most kapom az ívet rendesen a csoportban, ahol erről megy a vita. Sok jóra én sem számítok.
Amúgy nekem is ez lenne a kérdésem pl: Ha ugyanazt a fordítást csontra betolják a képregényt, mint ami a Kingpinben van, akkor mi van?