Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949484 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:Pókember
« Válasz #4780 Dátum: 2013. március 05. - 22:09:24 »
Mi ez a cucc, az ilyen kabátokról mindig a Michelin baba jut eszembe.

Nem véletlen, ugyanis anno az ilyen típusú kabátokat tényleg a Michelin-baba után tervezték.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4781 Dátum: 2013. március 05. - 22:39:56 »
Tom, szó sincs arról, hogy nekem unalmas lenne. Engem a filmben levő bugyutaság zavar ami kepregényben teljesen természetes, de egy filmben sokszor nevetséges. Most nem tudok példát mondani, mert annyira nem emlékszem már rá.
De nem akarok egy mindent lefikázó baromnak tűnni, mert számomra a 2. rész még élvezhető volt. Maradjunk annyiban, hogy Raimi sosem lesz a példaképem a rendezők közt. :)
Korrekt. :D Igazából jogod van fikázni, ha valami nem tetszik neked. Elhiszem, hogy vannak akik csalódtak a Raimi-filmekben, ez természetes. Csak valószínűleg ők vannak kisebbségben, különben nem lett volna ilyen sikeres a Raimi-trilógia. :) Egyébként ez nem baj, hisz szubjektív a filmek megítélése, nem tetszhet minden mindenkinek. Csak azért egy bizonyos határon nem érdemes átesni a fikázásban. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4782 Dátum: 2013. március 05. - 22:44:16 »
Erőltetett humor a Hírharsonában?  :surp: Jameson maga volt az atomkirály karakter a Pókember-filmekben. Egyetlen mondata sem volt erőltetett, sőt, jobb volt, mint a képregényben.  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4783 Dátum: 2013. március 05. - 23:04:43 »
jobb volt, mint a képregényben.  :D
Szerintem is. :D Ő volt az, akit a képregényben utáltam, a filmben viszont imádtam. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #4784 Dátum: 2013. március 05. - 23:37:11 »
Raimi filmjeit a mellékszereplők és az ellenfelek játéka mentette meg. No meg a konkurencia teljes hiánya.

BuB

• Pókfej
« Válasz #4785 Dátum: 2013. március 06. - 07:03:43 »
Jaja, Jameson télleg atom volt, de abban van vmi, hogy a főszereplők elég gagyik lettek, Tobey is elég mellé nyúlás volt, meg Dunst is... :-\ nekem Ben Bácsi se volt annyira szimpi, szttem Sheen sokkal jobb volt.
Bár én imádom a kettőt, és az egyet is rohadt sokszor láttam és anno elvoltunk/tam ájulva tőle, de nekem is volt hiányérzetem rendesen... főleg Póki humora hiányzott írtóra, és ott nagyon karakter kiherélését érzetem, az első részben mé gigazából zavart, az egy hálóhintázás minta kétszeres felhasználása is, na meg, hogy a végén New York lakói "mentik meg..." :drying: a kettőt imádtam már, ott csak az örökös maszk levétel zavart, na meg a vonatos rész... az annyira facepalm rész... :roll:
Szal, hiába volt itt-ott jó Raimi film, azért voltunk elájulva tőle annó, mert nem volt mihez mérni, és csak az első nagy Pók film volt, naná, hogy összecsináltuk magunkat. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4786 Dátum: 2013. március 06. - 10:35:14 »
-Peter elég sűrűn kapkodta le a maszkját, nagy tömegben is.
Na nem mintha nem szenvedne Garfield sem maszkundorban. Ő is legalább annyiszor ugra-bugrált maszk nélkül, mint anno Tobey. De ez sajnos a filmek kelléktára. A filmek a drámára építkeznek, és pl a vonatos résznél ahogy erőlködik Pókember a megállítással, az elszenvedett kínt nehéz úgy ábrázolni, ha valakin egy egész arcod fedő maszk van. Maximum csak az erőlködős hörgést hallaná az ember. Érdekes, hogy az ilyesmi mellett elmegy az ember amikor képregényben olvassa a történetet, filmben más szabályok vannak, el kell fogadni. Képregényben le tudják írni az érzelmeket narrátorszövegekkel, a filmekben láttatni kell azokat.

Az, pedig hogy gagyinak érzik az emberek a régi Pókember filmet, az tényleg a korának köszönhető. Akkoriban tényleg hatalmas nagy szám volt, az akkori technika csúcsát felhasználták hozzá, de azóta eltelt 11 év, és rengeteget fejlődött a filmipar, valamint sok nagyon jó produkciót láthattunk, amik már túlszárnyalták a Pókembert. Ezt a legjobban a régi Star Wars filmekhez lehetne hasonlítani. '77-ben az volt a csúcs, az összes effektje vert minden korábbit, de mai szemmel nézve, még a '97-ben felújított változat is gagyi. Egyszerűen ennyit számít az azóta eltelt közel 40 év.

A régi trilógia hibája valóban a jellemfejlődések hiánya volt, legalábbis ami Petert illeti. Harry karaktere folyamatosan fejlődött, de MJ és Peter totál ugyanott maradt, mint amit az első film első 10 percében megismertünk, egy centit sem léptek előre.
De nehogy azt gondoljuk, hogy majd ez nem fordulhat elő az új Pókember film esetében sem. Könnyen bele lehet esni ebbe a csapdába.
Én egyébként amúgy sem értem, hogy most mivel is lett jobb ez az új Pókember film, mint amilyen az előző volt? Színészi alakításban szerintem nem sok lett az előrelépés. Én még Martin Sheen Ben bácsiját is súlytalannak éreztem, bár az is lehet, hogy közrejátszott benne, hogy az ember az első pillanattól kezdve tudja, hogy meg fog halni. Nem tudom. Gump mama May nénije meg alapból gáz volt szerintem, ennél még a régi is jobb volt a hisztijei ellenére is. Garfield sem adott sokkal többet a szerepbe, mint anno az első filmben Tobey, így én még várnék vele, hogy jobb Pókembernek kiáltsam ki. Meg kell nézni, hogy a karaktere fejlődik-e valamit a második részre. És eleve negatív pont az ASM-nek, hogy hiányoznak belőle a szenzációs mellékszereplők, amik a régiben benne voltak (az említett JJ és tsai), mert Stacy kapitány azért nem volt egy olyan nagy durranás ami ezt helyettesítette volna.
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 06. - 10:40:49 írta Sepi »

BuB

• Pókfej
« Válasz #4787 Dátum: 2013. március 06. - 10:48:11 »
Nem tom, nekem amiatt jobban bejött Sheen  Ben bácsija, hogy itt jóval több szerepe, szövege volt, és nem csak két jelenetben volt 4 mondata, szinte Raiminél csak azért volt, hogy elmondja a híres mondatot, és Sheenel meg az votl a sluszpoén, hogy mindenki várta hogy mikor mondja el, de mésgsem tette :D
Idézet
Na nem mintha nem szenvedne Garfield sem maszkundorban. Ő is legalább annyiszor ugra-bugrált maszk nélkül, mint anno Tobey. De ez sajnos a filmek kelléktára. A filmek a drámára építkeznek, és pl a vonatos résznél ahogy erőlködik Pókember a megállítással, az elszenvedett kínt nehéz úgy ábrázolni, ha valakin egy egész arcod fedő maszk van. Maximum csak az erőlködős hörgést hallaná az ember. Érdekes, hogy az ilyesmi mellett elmegy az ember amikor képregényben olvassa a történetet, filmben más szabályok vannak, el kell fogadni. Képregényben le tudják írni az érzelmeket narrátorszövegekkel, a filmekben láttatni kell azokat.
Ebbe itt ott van igazság sőt, magyarázatnak kurta jó... csak nálam ott bukik meg, hogy a comicsban is és a játékban is jobban volt tálalva, mielőtt Póki neki ugrik a vonatnak, hátra küldi az embereket, és nem ott tobzódnak a nyakán, így nem is lájták, hogy kit rejt a maszk, sztem ez sokkal Pókosabb lett volna, mivel ott közre játszik az is, hogy próbálja őket azzal is megóvni, hogy az utolsó vagonba küldi mindegyiket.
Amúgy vhogy furi, hogy a kettő játékánál meg a 3 játékánál is az eredeti ötlet (Homokember tásulása Venommal...) sokkal jobb lett volna, int ami a filmbe került végül... :drying:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4788 Dátum: 2013. március 06. - 11:04:17 »
Raimi filmjeit a mellékszereplők és az ellenfelek játéka mentette meg. No meg a konkurencia teljes hiánya.
Ez majdnem minden szuperhősfilmre igaz. A szuperbűnözők mindig jobbak, ez fix, nem meglepő.
főleg Póki humora hiányzott írtóra
Az nekem is, de legalább 1 poén volt benne, míg az újban egy sem. Illetve az az egy, amit beletettek, jókora melléfogás volt, mert a világon semmi sem indokolta, tök hirtelen jött, nem lehetett tudni, miért is van.
A régi trilógia hibája valóban a jellemfejlődések hiánya volt, legalábbis ami Petert illeti. Harry karaktere folyamatosan fejlődött, de MJ és Peter totál ugyanott maradt, mint amit az első film első 10 percében megismertünk, egy centit sem léptek előre.
Ez nem igaz, MJ a harmadik részben hatalmasat ugrott, szerintem.
Idézet
És eleve negatív pont az ASM-nek, hogy hiányoznak belőle a szenzációs mellékszereplők, amik a régiben benne voltak (az említett JJ és tsai)
Ez igaz. Bár talán Gwen itt jobb, mint ott Mary Jane, viszont JJJ telitalálat volt, Dafoe tiszta Zöld Manó volt civilben, Oki doki baromira eltalált lett, a Homokember is jól sikerült, még Betty Brant is fantasztikus volt!
Ezzel szemben Connors doki egy picit sem emlékeztetett a képregényesre, Stacy kapitány szintén nem - bár ő azért jó volt így is -, és nincs más, mert minden Peter-Gwen-Connors hármasáról szólt.
Valaki írta, hogy Raimi mennyire mellényúlt a szereplőválogatással. Majdnem minden szereplő, akit hozott, tuti jó volt (Peter nem igazán, Mary Jane-nél pedig kiderült, hogy azért olyan kéne, aki legalább színész), ezeken kívül legfeljebb Eddie-t rontotta el, bár szerintem a producereken múlt, hogy fiatal legyen Brock.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4789 Dátum: 2013. március 06. - 12:07:47 »
Ez nem igaz, MJ a harmadik részben hatalmasat ugrott, szerintem.
Szerintem nem. Csak a Harry-vel közös jelenetei voltak jók, de az meg inkább Harry miatt volt jó. De ha ezeket leszámítjuk, a többi jelenetben ugyanaz a súlytalan alakítás volt benne, mint az előző két részben.

ezeken kívül legfeljebb Eddie-t rontotta el, bár szerintem a producereken múlt, hogy fiatal legyen Brock.
Ez szerintem egyértelmű, hogy miért volt így, hiszen Venom karaktere végig Peter negatív oldalára volt építve, és ezért kellett egy vele egyidős szereplő.

csak nálam ott bukik meg, hogy a comicsban is és a játékban is jobban volt tálalva, mielőtt Póki neki ugrik a vonatnak, hátra küldi az embereket, és nem ott tobzódnak a nyakán, így nem is lájták, hogy kit rejt a maszk, sztem ez sokkal Pókosabb lett volna, mivel ott közre játszik az is, hogy próbálja őket azzal is megóvni, hogy az utolsó vagonba küldi mindegyiket.
Igaz, csak akkor nem lett volna az a nagy drámai hatásvadász jelenet, amikor a végén Pókember már erején túl majdnem leesik a vonat elejéről, és csak az menti meg, hogy elkapják az utasok.
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 06. - 12:11:18 írta Sepi »

BuB

• Pókfej
« Válasz #4790 Dátum: 2013. március 06. - 12:26:28 »
Na. és az a jelenet onnantól kezdve nem tetszik, egy kalap sz... :roll:  és ilyen rossznak tartottam a hídas részt is... :-\ szerencse, hogy a háromba ezt nem erőltették...

Raisu

• Traveller
« Válasz #4791 Dátum: 2013. március 06. - 17:03:43 »
Nem tom, nekem amiatt jobban bejött Sheen  Ben bácsija, hogy itt jóval több szerepe, szövege volt, és nem csak két jelenetben volt 4 mondata, szinte Raiminél csak azért volt, hogy elmondja a híres mondatot, és Sheenel meg az votl a sluszpoén, hogy mindenki várta hogy mikor mondja el, de mésgsem tette :D
Vagyis inkább megtette, a létező legnyakatekertebb módon. Na, ha valamin fogtam a fejem az ASM-nél, akkor az az volt. Szerintem irtózatosan gáz volt.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4792 Dátum: 2013. március 06. - 18:07:22 »
Webb tweetelte. Milyen garázs ez, és vajon kié? Mindenestre jól néz ki  :brow:
"Day 21. The garage. pic.twitter.com/aC75Rsk4do "
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 06. - 18:13:13 írta Sullkrisz »
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

balogh44

• Thanos
« Válasz #4793 Dátum: 2013. március 06. - 20:22:26 »
Huh, mi ez valami szado-mazo alagsor?! :uhoh:  :hehe:
További idegesítő dolgok a régi Raimi filmekben:

-Raimi testvérének szerepeltetése, rohadtul tenyérbe mászó!
-Jemesonról elég nehéz volt elképzelnem, hogy kiadó főnök, családos apa, akinek hős fia van, az egész manus egy bohóc volt!
-Az utcai emberek, járókelők, mind komikusok voltak, egy olyan vélemény se volt Pókemberrel kapcsolatban ami komolyan vehető lett volna.
-Ebből fakadóan egymás után: utcai zenészek, vicces akcentusokkal beszélő ürgék, stb... :stupid:
-Parker egy ügyetlen roncs volt a magánéletben, még a 3. rész emo bulija rájátszott erre egy lapáttal!

Miben jobb a mostani film:

-Pókembernek van hálóvetője, mint a képregényben.
-Pókember sokkalta "pókosabban" mozog a vásznon.
-Garfield ugyan nem tökéletes mása a képregénybeli Parker-nek, de csak ezen az egy képen, köröket ver Tobey-ra:

-És még a zene, ami sokkalta kifinomultabb, modernebb!

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4794 Dátum: 2013. március 06. - 21:27:50 »
Huh, mi ez valami szado-mazo alagsor?! :uhoh:  :hehe:
További idegesítő dolgok a régi Raimi filmekben:

-Raimi testvérének szerepeltetése, rohadtul tenyérbe mászó!
-Jemesonról elég nehéz volt elképzelnem, hogy kiadó főnök, családos apa, akinek hős fia van, az egész manus egy bohóc volt!
-Az utcai emberek, járókelők, mind komikusok voltak, egy olyan vélemény se volt Pókemberrel kapcsolatban ami komolyan vehető lett volna.
-Ebből fakadóan egymás után: utcai zenészek, vicces akcentusokkal beszélő ürgék, stb... :stupid:
-Parker egy ügyetlen roncs volt a magánéletben, még a 3. rész emo bulija rájátszott erre egy lapáttal!

Miben jobb a mostani film:

-Pókembernek van hálóvetője, mint a képregényben.
-Garfield ugyan nem tökéletes mása a képregénybeli Parker-nek, de csak ezen az egy képen, köröket ver Tobey-ra:

-És még a zene, ami sokkalta kifinomultabb, modernebb!
Egy nyelvet beszélünk :D amúgy szerintem Andrew arca eléggé Parkeres. A haja modernebben van belőve mint a kepregenyben, ennyi.
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

balogh44

• Thanos
« Válasz #4795 Dátum: 2013. március 06. - 21:39:48 »
Így van, ráadásul azokat az ellenfeleket mutatja be, akiket eddig még nem láttunk vásznon! Zavaró volt, hogy Harry körül zajlott minden a régi filmekben!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4796 Dátum: 2013. március 06. - 21:48:10 »
Pedig bizonyos szempontból az összes ellenfél közül ő az egyetlen, akinek reális oka volt állandóan Pókembert cseszegetni.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4797 Dátum: 2013. március 07. - 07:47:31 »
Ne is haragudj, de nincs igazad. Most komolyan megfordult a fejemben, hogy olvastál te valaha Pókember képregényt? Vagy csak a Pókemberes részeket olvastad belőle, azokat az oldalakat meg átugrottad, amikben nem ő volt? Mert Jameson filmbéli változata volt eddig a leghűbb képregényes feldolgozás. Még egyetlen karatkert sem sikerült ennyire visszaadni a vásznon, mint őt. Ha ismernéd a képregényes JJJ-t, akkor ilyet nem mondtál volna, és ne az Ultimate-ből indulj ki.

Idézet
Ez igaz, de ezt senki nem vitatta.

Idézet
Ebben mi az új? Amikor a híradóban kérdeznek meg bárkit valamiről, azok is mindig olyan véleményt mondanak, amit nem lehet komolyan venni. De egyébként annak a jelenetnek amúgy sem az volt a célja, hogy társadalompolitikailag elemezzék Pókembert, hanem csak egy tükör volt a valóságban is látható híradós járókelős megkérdezős műsoroknak. Szóval ebben semmi kirívó nincs. Nézz csak meg egy amerikai ilyen járókelő megkérdezős blokkot, és csak ilyet fogsz látni.

Idézet
-Ebből fakadóan egymás után: utcai zenészek, vicces akcentusokkal beszélő ürgék, stb...
Ilyen amerika, ezen mit csodálkozol?

Idézet
Ez a technika fejlődése hozta magával, 10 év múlva biztosan gagyi lesz majd ez is az újhoz képest.

Idézet
Tobey-ra nem nehéz köröket verni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4798 Dátum: 2013. március 07. - 09:39:26 »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #4799 Dátum: 2013. március 07. - 10:58:29 »
Anne Hathaway mint Fekete Macska? Most akkor feltételezzem azt,hogy a DC-nek kémei vannak a Sony-nál?  ;D Azért megnéztem volna John Malkovich-ot mint Keselyű mert első ránézésre a tag hasonlít Toomes-ra. Viszont ennek fényében senki se szólja le Cameron-t amiért az osztrák tölgyet akarta okinak :hehe:
Ez a JJJ-s téma meg jobban megossza az embereket mint maga a trilógia. Nem vitatom,hogy JK Simmons tényleg hatalmasat alakított mint Jameson és főleg az a jelenet mikor a gyógyszereit készül bevenni :lol: A rajongók viszont elfelejtenek egyvalamit! Jonah karaktere a korai időszakban egy karikatúra volt és nem több annál. Egy Looney Tunes rajzfilmbe vagy ehhez hasonlóba illett volna nem pedig egy szuperhős comicsba...
Később azért az írók visszavettek a túlzott röhejfaktorból és onnantól kezdve már rendben volt a karakter. Na,de az egész Raimi film úgy ahogy van a hatvanas évekből merített és ennek megfelelően az összes szereplőre kiterjedt ez a bagatell,komikus viselkedés. Még Norman-re is pedig őt nem akárki alakította!!! Az Ultimate JJ legalább komoly és tényleg úgy viselkedik mint egy tekintélyes lapkiadó főnöke ;)