Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 944046 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Pókember
« Válasz #2860 Dátum: 2011. július 27. - 21:20:48 »
Idézet
Gargan különben sosem volt bérenc és gyilkos sem, magándetektív volt.
Nem-e? Akkor a Jameson-nal való kapcsolatát te hogy jellemeznéd? Gyilkos meg csak azért nem lett, mert soha nem tudta megölni Pókunkat. Máskor meg nem mutattál, mit csinál. :D
Akkor nem ismered az eredetét.  ;) Mindaz, amit te leírsz azután lett, hogy Skorpiót csináltak belőle, és megőrült. MacGargan eredetileg egy sima, kicsit buta magándetektív volt, akit Jameson azért bérelt fel, hogy figyelje Peter Parkert, hátha kiderül, honnan szerzi azokat a Pókember fotókat. És ezzel máris itt a kapcsolat Pókemberhez, de mégse annyira arcbaverős, mint az, hogy "te vagy az oka, utállak, stb". Nagyon erős pozitívum számomra, hogy nem kizárólag Pókembert utálja, hanem ugyanúgy Jamesont is, ami máris kétszer színesebbé teszi a karakterét mindenki másnál.

Idézet
A Pók 2 közepén pl. már én is vártam, hogy na mikor jön már egy kis akció...
Én is.
Idézet
És igenis számít a látvány, a Pók 3-at az mentette meg nálam. Elég felemás film lett, de a végső harc olyan volt, hogy letetted tőle a hajadat, és tuti mindenkiben megmaradt.
Na ez meg a másik. Az elején, ha nem lett volna a Harry-bunyó, az eleje baromi vontatott lett volna.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #2861 Dátum: 2011. július 27. - 21:31:37 »
Ma megnéztem újra a Pókember 3-at. Azután hogy Peterre rámászik a szimbióta teljesen szétesik a film. Katasztrófa. Venomról ne is beszéljünk. Annak a 20 percnek a felét amiben szerepel ájultan töltötte mert Harry kiütötte. Szánalmas. Egyébként látszik hogy Raimi nem bírja a szimbióta történetet. Nem is tud vele mit kezdeni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2862 Dátum: 2011. július 27. - 21:42:50 »
Szerintem is sötét felhők vannka a film körül, én sem bízom benne, hogy jó lesz, Gyíkkal, vagy anélkül. Én csak a lehetőségekről beszéltem, mert nekem az nem tetszett, hogy egyből leírtátok. Na mindegy, ideje lassan túllépni ezen. :)
Idézet
Csakhogy már láttunk 3 Pók filmet, amik egyre magasabbra helyezték a lécet, és egyszerűen nőttek a nézői, rajongói elvárások is a filmmel szemben.
Ebben sok igazság van, de ha a stúdiók is enniyre fostak volna ettől, nem rebooth készülne most. Az első részben ugyanis mindig kel foglalkozni a kezdetekkel, ami úgymond akciómentes idő, szóval egy franchise első részében jellemzően mindig kevesebb akció és látvány van, mint a későbbiekben. Szóval ha mindenképpen attól tartanának odaát, hogy "jajj, a 3. Pókember filmeben olyan látvány volt, hogy beszarsz", akkor eleve el sem kezdték volna a forgatást. Szerintem pontosan tudják ők, hogy az indító résszel esély sincs a folytatások látványvilágát felülmúlni. Szerintem meg sem próbálják majd.
és nekünk is így kéne viszonyulni a filmhez. Nem a Pók3 szintű látványt várni, mert olyat úgy nem lehet csinálni, hogy mellette egy kicsit is működőképes legyen a film.

Idézet
Lehet hogy Webb jó rendező, nem tudom, de nekem már onnantól kétséges, hogy Pókember filmhez elég jó-e, hogy hagyta elb@szni a pókruha dizájnt... Plusz a színészválasztása is elég felemásnak tűnik...
No-no! Bár az 500 days.. nagy kedvencem, most nem Webb-et akarom védeni kifejezetten, bárki hasonló kaliberű rendező neve állhatna a helyén, de kapásból ne kenjünk már mindent rá. Eleve a kosztüm szubjektív dolog, nekem sem tetszik, de ha neki ez tetszik, hát ez tetszik. Az nyilvánvaló volt, hogy az eredeti Raimi féle nem jöhet újra, szóval valami módosítottat kell bevetni, hát pech, hogy nekünk pont nem jön be. A legnagyobb megdöbbenésemre rengeteg olyan véleménnyel találkoztam, akik szerint nagyon baró az új ruha. AMúgy lehet nem is Webb választotta az új ruhát, hanem a produkció dizájnjáért felelős brigád.

Ugyanúgy azt is kétségbe vonom, hogy a színészeket ő válogatta ki, teljesen szabad kézzel. Mark Webb egyetlen, sikeres független filmmel a háta mögött még nem olyan név, aki olyan szerződést tud kiharcolni magának egy ilyen fontos, és nagy anyagi elvárások előtt álló filmnél, ami garantálja neki a szabadkezűséget. Eleve már azzal erősen szűkítették a mozgáskörét, hogy Ultimate vonalra lőtték be az új Pókot, ezért May néninek, meg a többieknek is fiatalabbnak kell lennie. Ezt figyelembe véve Gwent leszámítva szerintem jó és passzoló színészek fognak játszani a filmben (így látatlanban mondva persze), a főszereplő meg egyenesen telitalálat ilyen szempontból.

Idézet
És igenis számít a látvány, a Pók 3-at az mentette meg nálam. Elég felemás film lett, de a végső harc olyan volt, hogy letetted tőle a hajadat, és tuti mindenkiben megmaradt.
Jah, csak ezt onnan is meg lehet közelíteni, hogy ha az eksünt egy picit is visszaveszik, talán több idő jutott volna a karakterekre, akkor Peter sötét mivoltát is be lehetett volna mutatni értelmesen, lehet nem tudják le a dolgot egy 10 percig tartó emo-Pók szánalommal,  Homi fordulata sem lett volna olyan megalapozatlan, hogy kifordult a számon a popcorn és sorolhatnám.
Nyilván az a legjobb, ha jó ás jól írt sztori+karakterek+ fasza látvány kombó van, ezt nem vitattam sehol, csak azt írtam, hogy ha a kettő nem lehet együtt, akkor én inkább az előbbire szavazok.  Márpedig pont arról beszélünk, hogy komoly kétségeink vannak a filmet illetően, szóval legoptimistább álmainkban várjuk csak azt, hogy ez a tökéletes mix be fog következni...ezért vettem a spektrum két oldalát, a két szélsőséget.

Summa-summarum, én a Gyíkot elégnek, sőt jó választásnak tartom, úgy vélem, vele megvan az esély egy JÓ filmre (míg mondjuk egy Skorpióval erre a készítőktől függetlenül kisebb esélyt látnék, márha ragaszkodnak a képregényes Skorpióhoz), de én sem bízom benne, hogy tényleg az lesz. De ennek nem az ellenség az oka, hanem az Ulti vonal, a tapasztalatlan, korlátozott rendező ésatöbbi.

Idézet
Mindaz, amit te leírsz azután lett, hogy Skorpiót csináltak belőle, és megőrült. MacGargan eredetileg egy sima, kicsit buta magándetektív volt, akit Jameson azért bérelt fel, hogy figyelje Peter Parkert, hátha kiderül, honnan szerzi azokat a Pókember fotókat.
Nem látom az ellentmondást. Azt írtam rá, hogy bérenc, gyilkos. Nos, igen, Jameson bérence volt. Egy pipa. Miután Skorpió lett, eléggé bizonyos, hogy több embert is megölt, csak a szuperhősképregényben ezt nem nagyon szokták nagytotálban mutatni. Két pipa. Abban igazad van, hogy az dob egy kicsit a karakterén, hogy Jamesont is utálja.
Idézet
Az elején, ha nem lett volna a Harry-bunyó, az eleje baromi vontatott lett volna.
Ezt komolyan úgy írod, mintha nem az alkotók hibája lenne, hogy amúgy akciók nélkül uncsi lett volna a film eleje (meg amúgy a többi része is). Nem, ez pont azt mutatja, hogy milyen rossz film is a Pók 3, mert a tömény unalmat, és a bicskanyitogató hülyeségeket felüdülésként törte meg olykor egy-egy látványszcéna. Ettől még az akciójelenetek szerepe nem értékelődik fel általában...csak a Pók3-nál értékelődik fel ennyire, mivel mellette semmi más nem volt a filmben (a Harry-Peter viszonyt leszámítva), amit értékelni lehet.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2863 Dátum: 2011. július 27. - 22:47:44 »
A Pókember 3-ban nem csak Harry-Peter kapcsolata volt klassz, hanem Harry -MJ kapcsolata is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2864 Dátum: 2011. július 28. - 00:08:19 »
Szerintem az nem volt elcseszve, de olyan túl jó sem volt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2865 Dátum: 2011. július 28. - 01:13:43 »
Igazából pont a film feletti sötét felhők miatt vagyunk szkeptikusak a Gyíkkal kapcsolatban. Így, ha mégis jó lesz, pozitívan csalódunk. ;D
De egyébként, ha Raimi maradt volna a rendező, és nem reboot film lenne, sokkal optimistábban várnám a Gyíkot, elhiheted. ;)
Szóval ha mindenképpen attól tartanának odaát, hogy "jajj, a 3. Pókember filmeben olyan látvány volt, hogy beszarsz", akkor eleve el sem kezdték volna a forgatást. Szerintem pontosan tudják ők, hogy az indító résszel esély sincs a folytatások látványvilágát felülmúlni. Szerintem meg sem próbálják majd.
Hát, az nem baj, ha a 3. részt nem akarják felülmúlni, de azért legalább a 2. rész színvonalát hozni kéne. Hiába reboot, akkor is van már 3 Pókember film, amihez az emberek viszonyítani fogják. És azért az eddigi Pók filmek bőven tejeltek annyit, hogy a stúdió simán odatolhatna 200 milliót a film segge alá, ha akarna. Ha nem költenek rá ennyit, az azt jelenti, hogy ők maguk sem biztosak a reboot sikerében.
Idézet
és nekünk is így kéne viszonyulni a filmhez. Nem a Pók3 szintű látványt várni, mert olyat úgy nem lehet csinálni, hogy mellette egy kicsit is működőképes legyen a film.
Oké, ezt mi, rajongók megértjük. De mi van azokkal a nézőkkel, akik csak felszínesen ismerik a képregényt, vagy teljesen laikusok? Vagy csak az első 3 Pók filmet ismerik? Biztos vagyok benne, hogy sok ember a látvány miatt ül be majd erre a filmre, és nem elég, hogy újra végig kell nézniük az eredettörténetet, de még a látvány is visszafogott legyen? Nekik lehet, hogy pont emiatt nem tetszene a film. Ráadásul manapság sok filmet a látványeffektekkel adnak el, a stúdiónak ezekkel is konkurálnia kell. Plusz, a sok cgi itt is jó fegyver lehet, mert ha nem jól sikerül a rebootolás, azaz nem lesz elég jó a sztori, akkor a látvány még mindig megmentheti a filmet. Egyébként abban bízom, hogy ha már a teaserbe is benyomták azt az fps-stílusú részt, akkor talán mégse fog spórolni a stúdió a látvánnyal. Ismétlem, nem kell túlszárnyalni a cgi-vel a Pók 3-at, de azért jó színvonalat kéne hozni ezen a téren.
Különben én úgy vagyok vele, hogy ha az első Pókember fimet is 200 millióból készítették volna, akkor nagyon fasza akciókat és látványt kaptunk volna. De abban az esetben teljesen érthető volt, hogy nem ugrálhattak a költségvetéssel, mert első Pók mozifilmként jóval nagyobb volt a rizikó, hogy bukta lesz-e. Raiminek ilyen szempontból nehezebb dolga volt. Viszont a 3 Pók filmmel nagyon felfuttatta a franchise-t, úgyhogy az új filmnél, még ha reboot is, nyugodtan gondolkozhatnak nagyobb költségvetésben, mint anno Raimi a Pók 1 esetén.

Idézet
Most nem Webb-et akarom védeni kifejezetten, bárki hasonló kaliberű rendező neve állhatna a helyén, de kapásból ne kenjünk már mindent rá.
Oké, lehet hogy nagyon meg van kötve Webb keze, ezt nem tudom, de ugyebár egy film készítése során (elvileg) végső soron a rendező felelős mindenért. Ő bólint rá a látvány-és jelmeztervekre, a kiválasztott színészekre, a forgatókönyvre, stb. Nyilván nem kap teljesen szabad kezet, illetve kompromisszumokat kell kötnie, de mégiscsak van egy bizonyos hatásköre és felelőssége neki is. Ha kaki lesz a film, akkor mindenki (vagy legalábbis a nézők többsége) a rendezőt fogja anyázni, nem a stúdiót.

Idézet
A legnagyobb megdöbbenésemre rengeteg olyan véleménnyel találkoztam, akik szerint nagyon baró az új ruha.
Igen, én is hallottam, hogy az amcsiknak tetszik... Nem tudok rá mit mondani, hülyék. :stupid: ;D Mondjuk nekik a Raimi-féle szimbióta pókruci is tetszett, szóval lehet hogy nem is kéne meglepődnünk...

Idézet
talán több idő jutott volna a karakterekre, akkor Peter sötét mivoltát is be lehetett volna mutatni értelmesen, lehet nem tudják le a dolgot egy 10 percig tartó emo-Pók szánalommal,  Homi fordulata sem lett volna olyan megalapozatlan, hogy kifordult a számon a popcorn és sorolhatnám.
Peter sötét oldalának bemutatásánál nem az idő rövidsége volt a gond, hanem hogy rossz irányból közelítették meg a témát. Ahelyett, hogy agresszívabbá tették volna (mint a rajzfilmben), ezt az emo baromságot találták ki.
Mondjuk az a része jó volt, hogy a fekete szerkóban sokkal durvábban harcol Harry-vel, és meg is nyomorítja az arcát. Csak a tánci-tánci nagyon nem kellett volna...
Homi fordulata alatt mit értesz pontosan? Illetve mi nem tetszett benne?

Idézet
Summa-summarum, én a Gyíkot elégnek, sőt jó választásnak tartom, úgy vélem, vele megvan az esély egy JÓ filmre (míg mondjuk egy Skorpióval erre a készítőktől függetlenül kisebb esélyt látnék, márha ragaszkodnak a képregényes Skorpióhoz), de én sem bízom benne, hogy tényleg az lesz. De ennek nem az ellenség az oka, hanem az Ulti vonal, a tapasztalatlan, korlátozott rendező ésatöbbi.
Én attól tartok, hogy a rebootban nem lesz hiteles Peter és Connors kapcsolata. Ha már korábban szóba került az X-Men First Class: ott is ez volt a bajom, egyszerűen nem volt elég hiteles nekem, hogy olyan rövid idő alatt milyen marha nagy barátok lettek Charles és Erik. (A tányérforgatós jelenet nekem se ütött nagyot, ráadásul ott pont az jutott az eszembe, hogy mennyire cgi az a parabola, amit elforgat. :hehe: ) Szóval valami ilyesmitől tartok a Gyík esetében is. Plusz vele nem lehet olyan jó akciókat csinálni, mint pl. az eddigi pók-ellenségekkel. De nem baj, nekem ez a véleményem, neked meg az, majd meglátjuk, milyen lesz a film. Kívánom, hogy legyen igazad, és legyen jó a Gyík, mert más ellenfelet úgysem választhatunk helyette. :hehe:
Egyébként Skorpival is lehetne jó filmet csinálni (nyilván nem egy történetindító részbe kellene belerakni, hanem valamelyik folytatásba), csak kéne hozzá egy jó Jameson is. Mellesleg jó kezekben Skorpi karakteréből is többet lehetne kihozni, mint a képregényben.

Idézet
Miután Skorpió lett, eléggé bizonyos, hogy több embert is megölt, csak a szuperhősképregényben ezt nem nagyon szokták nagytotálban mutatni.
Pedig de, a magyarul kiadott skorpiós sztoriban is simán kinyírt egy biztonsági őrt a szökésekor, aztán később aprította a rendőröket is. Egyébként nem tudom, miért baj az, hogy gyilkos, hiszen a pók-ellenségek nagy része mind gyilkos. ;D

Idézet
Nem, ez pont azt mutatja, hogy milyen rossz film is a Pók 3, mert a tömény unalmat, és a bicskanyitogató hülyeségeket felüdülésként törte meg olykor egy-egy látványszcéna. Ettől még az akciójelenetek szerepe nem értékelődik fel általában...csak a Pók3-nál értékelődik fel ennyire, mivel mellette semmi más nem volt a filmben (a Harry-Peter viszonyt leszámítva), amit értékelni lehet.
Azért szerintem igazságtalan, hogy ennyire lehúzzák a Pók 3-at. Tény hogy sok hülyeség volt benne, de azért Homokember nagyon jó volt benne (tetszett az is, amikor Póki bosszútól fűtve el akarta kapni őt, ezért folyton rádióadást hallgatta), a Harry-Peter szál szintén, illetve a Kaine által említett Harry-M.J. szál szintén. Tényleg az volt a gond a filmmel, hogy rábízták Raimire a forgatókönyvírást. Ő meg túl sok mindent zsúfolt bele, ettől kissé szappanoperás lett (már vártam, hogy M.J. mikor fog megvakulni... :hehe: ), illetve Venommal nem tudott mit kezdeni, őt nem kellett volna erőltetni a filmbe. Jó forgatókönyvíróval, f*szább filmet kaptunk volna. De Homit és Harryt nagyon eltalálta Raimi, illetve a látványt is értékelem a filmben. A végén a nagy bunyó annyira odab@szós volt, hogy az engem kárpótolt a film sok hülyeségéért. :) Persze lehet mondani, hogy a látvány mentette meg a filmet, de azért azon kívül volt más pozitívuma is a filmnek. Ugyanakkor vannak filmek, amiket még a nagy látvány sem tud megmenteni, lásd TF2. :D

Egyébként látszik hogy Raimi nem bírja a szimbióta történetet. Nem is tud vele mit kezdeni.
Igen, ez sajnos pontosan így volt.
« Utoljára szerkesztve: 2011. július 28. - 01:19:29 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2866 Dátum: 2011. július 28. - 12:08:17 »
Biztosan nagyobb lesz a költségvetés, mint a Pók1-nél. Az új X-Men is jóval többet kapott, mint az első X-film.
Szerintem is igazságtalan a Pók3-at annyira lehúzni. Volt benne két nagyon gáz dolog, az emó és Venom, de minden más működött benne. Harry és Peter civil bunyója a film egyik legmagasabb csúcspontja szerintem.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2867 Dátum: 2011. július 28. - 12:10:16 »
Harry és Peter civil bunyója a film egyik legmagasabb csúcspontja szerintem.

Hát elég magasan harcoltak az biztos.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2868 Dátum: 2011. július 28. - 13:06:27 »
Harry minden megnyilvánulása a film csúcspontja volt.
És az egyetlen főganyé, aki kreatívabban gondolkozott, a raboljuk el Mary Jane-t féle tervektől.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2869 Dátum: 2011. július 28. - 19:05:22 »
Naja. Szegény M.J., minden részben elrabolták. :lol:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2870 Dátum: 2011. július 28. - 22:00:26 »
Te Tom, én már beleuntam ebbe a diskurzusba, ugye nem haragszol, ha most kitérek a válaszadások elől? :)

Majd a film után belelendülünk újra. :spidey:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2871 Dátum: 2011. július 29. - 18:55:20 »
Oké, semmi gond, szerintem is túlragoztuk picit.

venom75

• Pókfej
« Válasz #2873 Dátum: 2011. augusztus 01. - 11:07:10 »
A harmadik OK.  :D

BuB

• Pókfej
« Válasz #2874 Dátum: 2011. augusztus 01. - 11:50:56 »
He, a ruha olyan, mint valami páncéling. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2875 Dátum: 2011. augusztus 01. - 13:01:36 »
Emma Stone-micsoda szempár :sweetheart:
Tejet kérek! Csokisat!

BuB

• Pókfej
« Válasz #2876 Dátum: 2011. augusztus 01. - 13:13:00 »
Most nézem a könnyű nőcskét, abban szerepelt a legutóbb... hát nem tom, ott vmiért nem jött be, vagyis úgy ahogy kezdek kiábrándulni belőle. :hehe:

BuB

• Pókfej
« Válasz #2877 Dátum: 2011. augusztus 01. - 22:02:28 »
No, van egy szinkronos előzetesünk is már.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #2878 Dátum: 2011. augusztus 01. - 22:40:43 »
Ez vágott.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2879 Dátum: 2011. augusztus 03. - 11:29:45 »
pffííííh, az kemény  :uhoh: