Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938912 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Pókember
« Válasz #3320 Dátum: 2012. május 05. - 15:26:32 »
Gwenből ultimate MJ-t csináltak.
Amivel a kör bezárul, mert az Ultimate MJ pedig az eredeti Gwen volt vörös hajjal.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #3321 Dátum: 2012. május 05. - 16:28:44 »
Igen ám,de az Ultimate MJ jelleme sose ért fel a 616 Gwenhez  ;) Jó-jó az ulti pók nem is a mélyenszántó gondolatokat tükröző sorozatok közé tartozik csak a két karakter közt ég és föld a különbség.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3322 Dátum: 2012. május 05. - 19:10:19 »
Nem tetszett az Avengers? :surp: Ha lesz időd, írhatnál róla véleményt a megfelelő topicba, kiváncsi lennék, miért csalódtál benne.
én is. Biztos a nagy hype. Nem azért kapott mindenhol 100%-okat, mert van benne valami eddig sosem látott, hanem mert annak, ami (akciófilm), tökéletes és páratlan.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3323 Dátum: 2012. május 05. - 22:35:37 »
Újra és újra nézem ezt a Pókember előzetest és nagyon jó előérzetem van. Nagyon sok mindenkit meg fog lepni ez a film. De csak úgy ha nem fogják se az Avengers-hez se a Batman-hez hasonlítani. Mindent a helyén kell kezelni. NEm igazán értem az embereket, hogy miért kell mindig a másikat csesztetni hogy az Avengers kaki a Batman meg király és fordítva. Én mint képregény rajongó nem is lehetnék boldogabb, hogy ilyen remek minőségi filmek vannak mostanába.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3324 Dátum: 2012. május 05. - 23:43:23 »
Nagyon sok mindenkit meg fog lepni ez a film.
Szerintem már eddig is sokmindenkit meglepett. :hehe:

Idézet
NEm igazán értem az embereket, hogy miért kell mindig a másikat csesztetni hogy az Avengers kaki a Batman meg király és fordítva. Én mint képregény rajongó nem is lehetnék boldogabb, hogy ilyen remek minőségi filmek vannak mostanába.
Nem csesztettük egymást, mindenki elmondta a véleményét a filmekről, tiszteletben is tartjuk egymás véleményét, ennyi.
Egyébként az új Pók filmet nem az Avengers-höz vagy a Batmanhez fogják hasonlítani, hanem a Raimi-féle Pók filmekhez.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3325 Dátum: 2012. május 05. - 23:49:17 »
NEm igazán értem az embereket, hogy miért kell mindig a másikat csesztetni hogy az Avengers kaki a Batman meg király és fordítva.
Ki, hol? Én eddig nem találkoztam ilyennel.

Óriási kérdőjel nekem az új Pók. Nincs kétségem felőle, hogy korrekt darab lesz, fájó hülyeségek nélkül, a kérdés, hogy fog-e nyújtani valami többet is?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3326 Dátum: 2012. május 06. - 00:53:53 »
Idézet
én is. Biztos a nagy hype. Nem azért kapott mindenhol 100%-okat, mert van benne valami eddig sosem látott, hanem mert annak, ami (akciófilm), tökéletes és páratlan.
Nein. Humor az van benne, fasza...meg látvány van benne, fasza. A többi, ami egy tökéletes akciófilmben van? Hol? Merre?

Karakterek? Totálisan szürke SÓlyomszem. Erkölcstelen, "gonosz" dolgokat művelő szuperkémből hipp-hopp önzetlen hőssé avanzsáló Fekete özvegy (a vicc, hogy még Clint is megjegyzi, mennyire megváltozott Natasha...kár, hogy ez a vásznon semennyire nincs kidolgozva, és totál hiteltelen). Még mindig nagyon cool, de a zseniális milliárdos playboy maszkon kívül már semmi karaktert nem mutató Vasember. Jól-jól pedzegetett, de a folyamatos akció, meg a karakterek közötti, izzadságszagúan megteremtett egyensúly miatt igazából parlagon hagyott AmKap, Thor és Hulk.

Semmilyen, infantilis Loki. Noname,noface,nopast Chitauri "Mindeggyaz, csak ütni lehessen". A kérdéseket direkte feltevő, de azokat nem megválaszoló, valamint pár méretes bullshittel is nyakon öntött forgatókönyv. Hát nekem ez volt az Avengers "nemtetszik" része.

Összességében egy gyenge 7/10-et tudtam ráadni. Valamivel összeszedettebb, koherensebb volt, mint a Transformers (és nem volt lobogó amcsi zászló, meg retardált poénok), de nagyjából nekem ezt a színvonalat jelentette. MOndjuk én az első Vasemberen kívül a többi, Marvel égisze alatt készült filmtől sem voltam valahogy elájulva.

Én nem azt vártam, hogy mondjuk TDK szintű, és komolyságú cucc legyen az Avengers, de ettől minőségibb dolgot vártam. Talán ha kevesebbet akcióznak, több idő marad a karakterekre, a sztori kifejtetlen, de oldalba szúró mellékágaira. Talán a csapatot is össze lehetett volna állítani szerencsésebben is.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3327 Dátum: 2012. május 06. - 01:13:56 »
Összességében egy gyenge 7/10-et tudtam ráadni. Valamivel összeszedettebb, koherensebb volt, mint a Transformers (és nem volt lobogó amcsi zászló, meg retardált poénok), de nagyjából nekem ezt a színvonalat jelentette. MOndjuk én az első Vasemberen kívül a többi, Marvel égisze alatt készült filmtől sem voltam valahogy elájulva.

Heh  :D , pont én is így vagyok vele.
Tetszettek a Marvel  Studio filmjei, de igazából, ami tényleg frankó volt az a Vasember, meg talán a Megtorló 2. A Bosszú Angyalai meg csak abból jobb , mint az előző kettőn kívüliek, hogy sokkal nagyszabásúbb és látványosabb. Pont azt mondtam a barátaimnak, hogy a Vasember első része után a többi film tényleg olyan, mint egy Disney családi film. :) ( ha nagyon megnézem a Vashapsi is nagyon megközelíti)
Korrekt popcorn mozikat raktak össze, de semmi extra. Legalább nem hatalmas speciális effekt, mint a Bayformers. (nemrég kezdtem el újra Transformers képregényeket olvasni és mérföldekkel jobbak, mint akár az első film is volt ) Komolyan a 3. rész kb. 1,5 órás végcsatáját szabályosan untam, ugyanakkor az Avengers meg végig szórakoztam,és nem volt unalmas.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3328 Dátum: 2012. május 06. - 01:42:35 »
Idézet
Tetszettek a Marvel  Studio filmjei, de igazából, ami tényleg frankó volt az a Vasember, meg talán a Megtorló 2. A Bosszú Angyalai meg csak abból jobb , mint az előző kettőn kívüliek, hogy sokkal nagyszabásúbb és látványosabb.
Igen, ezzel egyet tudok érteni. Minőségben sajnos nem jobb, mint a többi.

A Tf 2, 3 már a nézhetetlen kategória, azt kár említeni is. :D Az 1 még nagyjából korrekt volt, attól valóban jobb valamivel az Avengers. De mondjuk egy X2-höz képest sincs a fasorban sem (direkt nem a Batman filmeket mondom, mert az nyilván Nolan kezében alapból komolyabb hangvételű, vagy a Pókember 1-2-őt sem mondom, mert itt sokan nem tudják elviselni Tobey békaszemeit  ;D ).

Szóval  korrekt szórakoztató mozi az Avengers, de újra biztos nem nézném. A poénok kiválogatva is működnek, a látvány meg mindig is csak egy héj, amit tartalommal kell(ene) megtölteni, hogy igazán számítson.

Idézet
1,5 órás végcsatáját szabályosan untam, ugyanakkor az Avengers meg végig szórakoztam,és nem volt unalmas.
Hát, mondjuk én az Avengers film végi nagy csatájának az 1/3-ánál is már azon filóztam, mit kell venni az esti vacsihoz.  :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 06. - 01:44:31 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #3329 Dátum: 2012. május 06. - 01:51:07 »
A képregény és az azokból születő filmek 90%-a mindig is szórakoztató, ezt is helyen kell kezelni. És ha ezt nézzük az Avengers koncepciója és megvalósítása kiemelkedő. Persze hogy nem mennek bele Natasha véres múltjába és történetébe egy +12-es akció poén látvány orgiában. Hulk, Kapi és Thor karaktere meg szerintem teljesen ki lett bontva az előzményfilmekben (Kapi és Hulk még itt is). Vasembernek kreáltak egy filmbeli személyiséget, Rober D.J.-ra hangolva, amit nem lehet tovább elemezni, a film végén jelezték, hogy ha kell ő is komoly tud lenni. De ennyi. Sólyomszem, meg szerintem  teljesen korrekt volt és igazodik az ULTIMATE karakter jelleméhez, ahogy Fury is. (mármint az ultimates vol1 hez.)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3330 Dátum: 2012. május 06. - 02:42:57 »
Nem értek egyet. Pont az van, hogy AmKap film, meg a többi Marveles film is jóformán csak ilyen zagyva akciópoén limonádé volt,  így igazság szerint a karakterei csak felületesen voltak bemutatva. Whedon végre, nagyon jól elkapott belőlük egy-egy részt, de azt kibontatlanul hagyta. Innen a  hiányérzet nekem. Végre felcsillant a remény, hogy jó megközelítéssel foglalkoznak a hősökkel, erre itt is minden érdemi konfliktust, jellemet, vagy moralitást azonnal elfújt a csihi-puhi szele.
Idézet
Persze hogy nem mennek bele Natasha véres múltjába és történetébe egy +12-es akció poén látvány orgiában.
Na hát ez az. Akkor minek említik ezt egyáltalán, ha egy ilyen 180 fokos jellemváltozást elrendeznek 2 mondattal? Ebben a formában az egész film csak azt erősíti, hogy a hősei totálisan olyan 1 dimenziós karakterek, amelyeknek az átlagember hiszi őket. Én azt mondom, egy ilyen témát vagy csináljanak meg normálisan, vagy sehogy. Ami azt jelenti, hogy ha Natasha múltjában ilyen súlyos dolgok vannak, akkor azt fejtsék ki rendesen, vagy inkább ne is tegyenek említést róla, mert így csak hiányérzetet szül. Nem 10 oldalas pszichológiai lélektanulmányt várok, de egy ilyen gyökeres változást azért ettől szofisztikáltabban kellett volna bemutatni.

Idézet
Vasembernek kreáltak egy filmbeli személyiséget, Rober D.J.-ra hangolva, amit nem lehet tovább elemezni, a film végén jelezték, hogy ha kell ő is komoly tud lenni. De ennyi.
Hát igen. Ez a Vasemberben még friss volt és üde (bár megjegyzem ott a humorbomba mögött még volt ember is), a Vas 2-ben már csak jó poénok forrása, ahogy az Avengersben szintén...és ennyi. Kvázi Vasember a cool páncéllá, meg a poénos csávóvá redukálódott. Ha ez szerintetek elég egy Avengers filmbe, akkor tényleg nagyon eltérnek az elvárásaink.

Idézet
A képregény és az azokból születő filmek 90%-a mindig is szórakoztató, ezt is helyen kell kezelni.
Persze, egyikre sem Tarkovszkij utódfilmként, vagy Kuroszava szellemét minőségben megidéző valamiként tekintek. Csak szórakozás is lehet többféle: Minőségi szórakozás, vagy egynek, egyszer jó, de amúgy rémesen könnyen elfelejthető szórakozás.

Nekem minőségi szórakozás a 2 Nolan féle Batman film (vagy  a Burton féle 2 Batman film...de inkább az első), a Póki 1-2, az X-Men, X2, a Daredevil, a Kick/Ass, a Vasember, a V, a Sin City, a Penge..a többi, vagy felejthető, vagy egyenesen már nem is szórakoztató, simán csak rossz.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 06. - 02:45:15 írta pepo05 »

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3331 Dátum: 2012. május 06. - 08:34:04 »
Aú, aú, aú :spidey:

Na, én most rohadtul elkezdtem várni...
Amúgy rohadt furi, hogy Gwen tudja, hogy Petey Póki, nem rossz húzás, hogy nem húzzák részekig, de MJ-vel ezt jobb lett volna eljátszani.

He-he, ez tetszik, amikor szétrobban az asztalon a hálóvetője, és ráragad!  :lol:

Amúgy nagyon kíváncsi vagyok már rá, egyre jobban bejön.
SD. EJC.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3332 Dátum: 2012. május 06. - 10:20:59 »
Az X2 karakterei mivel vannak jobban kidolgozva? Én ugyanúgy le tudnám őket írni 1 mondatban, mint az Avengers hőseit. Szerintem nekik ennyi is elég hozzá, hogy mélységük legyen. Amerika kapitány, 1 mondat: azt hiszem elektromos árammal működik. Vagy remekül árnyalja a képet, amikor Tony azt mondja, hogy Am Kapban minden, ami különleges egy kémcsőből ered. Mint tudjuk, ez nem igaz, Tony nem ismeri még Am Kapot, és a hősben levő embert". Nagyon tetszett, amikor Coulson dumál a szuperkatona szérumról, meg hogy talán a gammasugárzás a titka, Rogers meg csak legyint egyet, hogy nem, nem az. Az ember az.

Sólyomszemmel kapcsolatban egyébként épp az a zseniális húzás, hogy mivel ő a többieknél egyébként is egyel szürkébb, Joss egyszerűen átrakta a rossz oldalra, így jobban kibontakozhat. A továbbiakban pedig párt alkot az Özveggyel.

Hulkra pedig nem tudom azt mondani, hogy nem volt "kidolgozva", Ruffalo minden mondata kb. saját magáról szólt.

Vasember, tudom, hogy egyedül vagyok vele, de szerintem a 2. rész sokkal jobb. Elsőre nagyon összecsapottnak tűnt, de később rá kellett jöjjek, hogy nem is feltétlenül az, és hogy ha mégis, ez jól áll neki. Tegnap újranéztem az első, részt, sajnos már egyáltalán nem tud úgy lekötni, mint anno, és 10 percenként bele tudnék kötni, elég sokszor láttam már hozzá. Az egyébként igaz, hogy Tony hozza a Vas 2 figuráját, de van 1 jó meg egy zseniális jelenet is vele kapcsolatban. Az egyik Potts, a kapcsolatuk kb az egyetlen, ami 3 film alatt fejlődött, a másik pedig Am Kap és Tony szócsatája, amikor Tony a szokásos lezserséggel hárítja a vádakat, Am Kap meg elmondja, hogy mit is jelent mindez (a milliárdos, zseni, playboy, emberbarát duma). Ilyen taslit azért még senkitől sem kapott a fegyvergyáros. :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 06. - 12:10:44 írta NERIDA »

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3333 Dátum: 2012. május 06. - 11:13:51 »
Az amerikai fórumokra gondoltam. Nem értek vele egyet, hogy a Raimi filmekhez kéne hasonlítani az új filmet. Mert aki azokért rajong annak nem fog tetszeni az új.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3334 Dátum: 2012. május 06. - 11:49:39 »
Nerida, szerintem nem ártana használni a spoiler gombot, nem biztos, hogy mindenki látta már az Avengers filmet. Illetve átmehetnénk a témával az Idei képregényfilmek topicba, eddig is ott veséztük ki a filmet. :smoff:

Az amerikai fórumokra gondoltam. Nem értek vele egyet, hogy a Raimi filmekhez kéne hasonlítani az új filmet. Mert aki azokért rajong annak nem fog tetszeni az új.
Persze, de szerintem akarva-akaratlanul is összehasonlítják az emberek. Mondjuk, nem véletlenül próbálnak a készítők mindenben eltávolodni az előző Pók filmektől, pont azért, hogy ne nagyon lehessen öszehasonlítani őket.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3335 Dátum: 2012. május 06. - 12:19:00 »
Oké persze, csak pepo ide írta a véleményét, én meg hogy válaszoljak rá egy másik topicba?
Miért is? :headscratch:
Ha valakinek tetszik Nolan Batmanja, az nem szereti a Burtonösöket? Dehogyis.

Az új Pókember kritikus szempontból egy aranybánya, rengeteg aspektusból lehet vizsgálni (Mennyiben más a Raimis érához képest, volt-e hatása a TDK vegyük komolyan magunkat atmoszférájának, hol helyezkedik el a Marvel-adaptációk között, mennyi benne a 616 és mennyi az ultimate, stb stb.) Ezért is várom már nagyon.

KÉRDÉS: Raimi tényleg Pókember rajongó volt, vagy azt csak úgy a marketing miatt súlykolták ezt? Tud valaki egy jó cikket arról, hogy hogy is került Pókember közelébe? Merthogy előtte őt inkább a horrorfilmjeiről ismerhettük, nem nagyköltségvetésű blockbusterekről.

Kíváncsi vagyok, hogy Marc Webb pölö hogy került a direktori székbe, mi alapján döntöttek mellette? Elég fiatal, és az 500 nap nyár is a Fox-nál készült, nem a Sonynál.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 06. - 12:25:19 írta NERIDA »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3336 Dátum: 2012. május 06. - 12:29:29 »
No mindegy, zárjuk le ezt a beszélgetést ebben a topicban. Annyit fűznék hozzá zárszóként, hogy ez a finom utalgatás nem érdemi karakterkidolgozás. Az én antennám is fogta ezeket, és ebből nagyon is az jött le, hogy Whedon remekül érti, érzi a karaktereit, és ezért volt akkora nagy luk, hogy inkább akciózgatással megy el az idő, ahelyett, hogy egy picit többet foglalkoznának velük.
Sólyomszem gonosz oldalra állítását, és ezzel egy egyszerű, jellegtelen bábbá avanzsálását zseniális húzásnak nevezni szerintem finoman szólva is eltévelyedett nézet, de hát kinek a pap, kinek a papné. :)
Téma befejezve a részemről és bocs az offért.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 06. - 12:36:12 írta pepo05 »

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #3337 Dátum: 2012. május 06. - 12:30:38 »
Jó páran vannak akik nem olvasnak képregény, mert "gyerekes", nem néznek rajzfilmet mert "gyerekes", így Pókembert csak a filmből ismerik, és ahogy először megismerték az számukra az igazi és szent. Rengeteg kommentet olvastam filmes oldalakon, ahol azon morognak, hogy "a hálóvetőt aztat csinálja?!? micsoda hülyeség!".
Tapasztalatból mondom, hogy sokan vannak így, sajnos. Ismerőseim akik csak a filmet látták mindig kérdezik tőlem, hogy, hogy lehet a kedvencem Pókember, Venom stb...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3338 Dátum: 2012. május 06. - 13:05:42 »
Átvittem a másik topicba az Avengers témát. Ott folytathatjuk, ha van kedvetek.

fájó hülyeségek nélkül
Ezt azért még ne kiabáld el... :hehe:

Amúgy szerintem Raimi filmjein látszik, hogy rajongó volt. Nagyon jól elkapta a képregények hangulatát. Sajna látszott az is, hogy a klasszikus sztorikért rajongott, ezért is lett Venom elcseszve.

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #3339 Dátum: 2012. május 06. - 14:04:43 »
Maradjunk annyiban, hogy a filmes Venommal, nekem nem a (valamennyire) klasszikus-hű eredet sztrorijával bajom, hanem, azzal, hogy az a karakter semmilyen lett. A Spectacularban is azért a klasszkius motívumok dominálnak, mégis nagyon jó lett (szerintem).

Venomnak az egyik nagy előnye a többi főgonosszal szemben, hogy ő mindent tud Pókiról, ezért sokkal több ponton tudja támadni. A filmben meg nem csinált mást, mint mindenki más, ő is előadta a raboljuk el MJ színdarabot.