Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938979 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
Re:Pókember
« Válasz #3340 Dátum: 2012. május 06. - 15:22:21 »
A raimis kérdésemre továbbra is várom a választ. :)
fájó hülyeségek nélkül
Ezt azért még ne kiabáld el... :hehe:
Pedig biztos vagyok benne.

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #3341 Dátum: 2012. május 06. - 15:41:19 »
KÉRDÉS: Raimi tényleg Pókember rajongó volt, vagy azt csak úgy a marketing miatt súlykolták ezt?

Hát nem furcsa, hogy minden rendező rajong a szuperhőséért? :smsarcasm:
Egyébként gyorsan átfutottam egy cikket, egy régi újságból, ott azt írják, hogy azért választották őt, mert "ő tud  a legjobban azonosulni Peter Parkerrel".
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 06. - 15:46:53 írta Parrosbajusz »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3342 Dátum: 2012. május 06. - 16:03:52 »
Inkább Peter azonosult Raimival.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3343 Dátum: 2012. május 06. - 18:48:21 »
Kaine, te mit Pók-polihisztor, nem tudsz erről valamit?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3344 Dátum: 2012. május 06. - 19:56:18 »
Én annak idején minden cikket elolvastam, akár hivatalos volt, akár forgatási élmény egy rajongótól. Egyértelműen állíthatom, hogy Raimi nagy Pókember-fan.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3345 Dátum: 2012. május 06. - 23:29:36 »
Igen ezt én is olvastam. Viszont amit Venommal művelt arra nincs mentség. Sztem senkit nem érdekelt, hogy nem rajong érte de akkor is a legjobb tudása szerint kellett volna a szimbióta sztorit kezelnie. A filmből süt hogy utálja az egészet és egy profi rendező sztem ezt nem teheti meg. Nem véletlenül rebootolták az egészet. Ha annyira elégedettek lettek volna akkor mehet a 4. rész. Itt nem a pénzről volt szó mert a 3. film termelt rendesen. Sztem annyi volt az egész, hogy Raimi megint bele akart piszkálni a forgatókönyvbe és a stúdiónak elege lett.

Én mindig azt mondom, hogy mindenki azt csinálja amihez ért és az tisztán látszik a 3. részből, hogy Raimi nem tud írni. Azért haragszom rá ennyire mert tudta ő is, hogy az emberek mennyire várták ezt köztük én is mert imádom a szimbióta storit és Venomot és mégse volt képes félretenni a saját ellenérzéseit.

Az első 2 filmet ettől függetlenül nagyon szeretem még mindig, de minél többet tudok meg Pókemberről annál inkább látszanak a filmek hibái ami persze a felületes forgatókönyv hibája mind a két filmnél. Persze az új filmmel szemben se vagyok elfogult biztos, hogy annak is lesznek hibái, pontatlanságai a képregényhez képest és ha a film rossz lesz én leszek az első aki beismeri. De egyelőre pozitívan állok hozzá mert amit eddig tudok a filmről abból látszik, hogy jobban ragaszkodnak a képregényhez. Engem például egyáltalán nem érdekel, hogy a vaslóságban lehet-e hálóvetőt csinálni vagy nem, mint ahogy sokan panaszkodnak miatta. Ez egy fantasy, nem kell ragaszkodni a valósághoz. Még annyit, hogy ha Connorst ki merik nyírni az nálam kapásból minusz 3 pont az értékelésben.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3346 Dátum: 2012. május 07. - 00:11:53 »
Nem csak Venommal volt ott a baj. Hanem sok mindennel...például a tánci emópók verte ki szerintem mindenkinél a legjobban a biztosítékot. Ha Raimi ekkora rajongó volt, nem tudom dekódolni, ilyet hogy írhatott bele, vagy miért forgatta le ezt a részét a filmnek. Ezt minden épeszű rajongó azonnal kukázná. :headscratch:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3347 Dátum: 2012. május 07. - 00:23:50 »
Tény, hogy a 3 egy széteső katyvasz, és nem működik egész estés játékfilmként, most hirtelen eszembe jutott, mennyire unatkoztam rajta, és mennyire vártam, hogy na talán majd most beindul, na majd most, de aztán semmi, és végül is jobban belegondolva talán még sosem ért akkora csalódás. Talán ha az SW I idejében nem 8 éves vagyok, az beelőzhetett volna, de most hirtelen nem tudok mást mondani. Nagy csalódás volt mondjuk a TF2 is, de azt egyáltalán nem szerettem előtte ennyira, hogy megérintsen a film szarsága.

Na de a lényeg, hogy: talán a Pók3-ban volt a legtöbb képregényes utalás. Ezt akkor sem lehet elvitatni előle, hogy ha önmagában rossz is. Furcsa ellentmondás ez.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3348 Dátum: 2012. május 07. - 00:37:09 »
Elehem van abból hogy utalgatnak. Valósítsák meg. A technika már nem akadály. Az Avengers sem véletlenül ilyen sikeres. Végre utalhatnak rá, hanem megvalósíották.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3349 Dátum: 2012. május 07. - 00:44:04 »
például a tánci emópók verte ki szerintem mindenkinél a legjobban a biztosítékot. Ha Raimi ekkora rajongó volt, nem tudom dekódolni, ilyet hogy írhatott bele, vagy miért forgatta le ezt a részét a filmnek. Ezt minden épeszű rajongó azonnal kukázná. :headscratch:
Szerintem ez nem a rajongással függ össze. Egyszerűen azt gondolta, hogy az emós rész majd milyen vicces lesz. Amúgy Venomot is csak a rajongók nyomására tette bele, ez volt a baj. Ha egyszer nem szereti, ki kellett volna hagynia. Inkább berakott volna egy másik klasszik főgenyát, pl. Skorpiót, jobban jártunk volna. A végén lett volna egy Harry + Peter vs. Homi + Skorpi  team-up, az se lett volna rossz. :D

Na de a lényeg, hogy: talán a Pók3-ban volt a legtöbb képregényes utalás. Ezt akkor sem lehet elvitatni előle, hogy ha önmagában rossz is. Furcsa ellentmondás ez.
Ez azért van, mert szabad kezet kapott, illetve ő írta. Nem lett annyira rossz film szerintem, csak eléggé... felemás. De a végén a nagy team-up battle nagyon látványos finálé volt, nálam ez javította fel az összképet a filmről.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3350 Dátum: 2012. május 07. - 00:54:12 »
Idézet
Szerintem ez nem a rajongással függ össze. Egyszerűen azt gondolta, hogy az emós rész majd milyen vicces lesz.
Aha. Mutass akkor egy olyan Pók fant Raimin kívül, aki szerint ez vicces.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3351 Dátum: 2012. május 07. - 01:40:38 »
Elehem van abból hogy utalgatnak. Valósítsák meg. A technika már nem akadály. Az Avengers sem véletlenül ilyen sikeres. Végre utalhatnak rá, hanem megvalósíották.
Ööö. én arra szerettem volna utalni ezzel, hogy bár a Pók3 a leggyengébb, mégis ebben van a legtöbb képregényes utalás, ez pedig ellentmondás annak fényében, hogy Raimi pók-fan.

Idézet
Amúgy Venomot is csak a rajongók nyomására tette bele, ez volt a baj. Ha egyszer nem szereti, ki kellett volna hagynia.
Ezt felejtsük már el, majd pont egy 250 millás blockbusterbe szól bele a világhoz képest elenyésző rajongótábor, mert a fejesek olvassák a képregényes fórumokat meg a youtube kommenteket? De ha már kilóg a lóláb, akkor a Homokembernek ötödannyi köze nincs a 3. rész "dramaturgiájához", mint Venomnak, szóval ha valakit el tudok képzelni, hogy az utolsó percekben még beleírták, az nem Venom, hanem Homokember. Thomas H. Church nagyon meghatóan tudott nézni, de a karaktere csak szálldogált a semmiben. Venomra ellenben tényleg épült valami (ami rossz volt, persze).

Idézet
Aha. Mutass akkor egy olyan Pók fant Raimin kívül, aki szerint ez vicces.
Jelen! Az egy nagyon jó kis funkys aláfestés. Egyébként magát az idétlenkedést persze én is tök idegennek érzem, de ebben a betétben vannak a legjobb Jamesonos poénok - ezek működtek volna akkor is, ha Peter közben nem táncikál az utcán. Amikor felteszi a lábát az asztalra, és Jameson ránéz, az tényleg óriási. Kár, hogy végülis az egészet taccsravágja ez az emózás.

Idézet
De a végén a nagy team-up battle nagyon látványos finálé volt, nálam ez javította fel az összképet a filmről.
Nálam meg tovább rombolta. A Venomos harc kb 20 másodperc, de még ekkor sem Pókember-Venom csatát látunk, hanem Peter-Brock csatát: az alkotók túlzott igyekezetükben, hogy a figurákat közelibbé tegyék, elfelejtették rájuk rakni a maszkot, így lesz Venomból egy sima ember, aki ragad a trutyitól. Jajj de idegesített, hogy nem tudták rendesen mutatni. Ha javított valami valamit, akkor az a zene volt.

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #3352 Dátum: 2012. május 07. - 07:41:47 »
"Az így készültben" meg azt mondták, Homokembert azért rakták bele, hogy meg tudják mutatni, milyen menő a CGI amivel dolgoznak.

A filmnek ez volt a másik nagy hibája, a sűrűn (és feleslegesen) alkalmazott, gagyi CGI.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 07. - 09:48:38 írta Parrosbajusz »

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3353 Dátum: 2012. május 07. - 09:32:09 »
Raimi azért távozott mert...
Öhm oké, de ez most hogy jött ide? Inkább az érdekel, hogy jött.

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #3354 Dátum: 2012. május 07. - 09:51:35 »
Igazad van, nem ide tartozik, módosítottam.

Egyébként nekem az első részen kívül egyik se jött be igazán, örülök rebootnak,ha másért nem is csak azért mert a számomra ellenszenves szereplőgárda le lett cserélve.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 07. - 10:01:00 írta Parrosbajusz »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3355 Dátum: 2012. május 07. - 10:07:48 »
Igen ezt én is olvastam. Viszont amit Venommal művelt arra nincs mentség. Sztem senkit nem érdekelt, hogy nem rajong érte de akkor is a legjobb tudása szerint kellett volna a szimbióta sztorit kezelnie. A filmből süt hogy utálja az egészet és egy profi rendező sztem ezt nem teheti meg.
Szerintem van itt összefüggés. Raimi alighanem azok a Pókkedvelők közé tartozik, akik az abszolút geek kategóriába tartoznak (született is erről egyszer egy paródia strip). Akik nem az egész Pókember életművet kedvelik, hanem - ismerek ilyet, tényleg! - azt állítják, hogy Pókember csak addig volt jó, amíg Steve Ditko rajzolta. Vagy esetleg addig, amíg Stan Lee írta. A filmekből süt, hogy ő valamelyik a kettő közül. Venomot nem azért nem csinálta meg jobbra, mert nem profi, hanem mert azt se tudta, hogy fogjon hozzá. Valljuk be, Venom nem a legtartalmasabb karakter a "ki akarom zabálni Pókember agyát" mentalitásával, vagyis nem volt hol megragadni a karakter lényegét. Viszont, ha Venom benne van, akkor a szimbiótának is benne kell lennie, aminek korruptnak kell lennie, hogy Peter eldobja, és Raimi ezzel sem tudott mit kezdeni - ebből lett az emós Parker. Azért próbálta kihozni belőle, amit lehetett, mert tényleg telepakolta képregényes utalásokkal (leforgatni nincs idő, se pénz), és nem is rosszakkal.
Homokember lett az a negatív szereplő, akinek mutathattak némi mélységet is, bár elég klisésre sikeredett az is.
Idézet
Én mindig azt mondom, hogy mindenki azt csinálja amihez ért és az tisztán látszik a 3. részből, hogy Raimi nem tud írni. Azért haragszom rá ennyire mert tudta ő is, hogy az emberek mennyire várták ezt köztük én is mert imádom a szimbióta storit és Venomot és mégse volt képes félretenni a saját ellenérzéseit.
Az biztos, hogy az írás nem az erőssége, nem szabadott volna hagyni neki, hogy ő írja a történetet is. De erre mondtam, hogy nem "ellenérzésből" lett elcseszve Venom - hülyén is hangzana, ha egy többszáz milliós filmnél megengedhetné magának, hogy direkt rosszul csináljon valamit.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3356 Dátum: 2012. május 07. - 11:09:28 »
Ezt felejtsük már el, majd pont egy 250 millás blockbusterbe szól bele a világhoz képest elenyésző rajongótábor, mert a fejesek olvassák a képregényes fórumokat meg a youtube kommenteket?
Pedig annó itt a fórumon is beszéltünk erről, asszem. Venomot eredetileg nem tervezték a filmbe, a rajongók miatt döntöttek úgy, hogy legyen benne.
Lehet, hogy a világhoz képest elenyésző a rajongók száma (bár Amerikán kívül is nagyon sok Pók-rajongó van), de Amerikán belül nem. Ott nagyon is komoly tábort jelentenek. És nagyon sok filmnél látszik az, hogy csak Amerikában egy jó nyitóstarttal 1-2 héten belül behozza az árát, sőt, nyereséges is lesz. Egy képregényfilmnél pláne nem mindegy, hogy Amerikában hogyan fogadják. Venom pedig elég komoly húzónév volt, és a rajongók is régóta szerették volna a vásznon látni (bár gondolom, nem ilyen formában).

Idézet
De ha már kilóg a lóláb, akkor a Homokembernek ötödannyi köze nincs a 3. rész "dramaturgiájához", mint Venomnak, szóval ha valakit el tudok képzelni, hogy az utolsó percekben még beleírták, az nem Venom, hanem Homokember. Thomas H. Church nagyon meghatóan tudott nézni, de a karaktere csak szálldogált a semmiben. Venomra ellenben tényleg épült valami (ami rossz volt, persze).
Vicces, mert én pont fordítva látom. :D Szerintem Homi karaktere volt a mélyebb, jobban megírt, és Venom volt a semmilyenebb.

Idézetet írta: Kaine
nem az egész Pókember életművet kedvelik, hanem - ismerek ilyet, tényleg! - azt állítják, hogy Pókember csak addig volt jó, amíg Steve Ditko rajzolta. Vagy esetleg addig, amíg Stan Lee írta. A filmekből süt, hogy ő valamelyik a kettő közül. Venomot nem azért nem csinálta meg jobbra, mert nem profi, hanem mert azt se tudta, hogy fogjon hozzá.
Ezt totál el tudom képzelni. Valóban látszik is a filmeken, hogy amíg klasszikus karaterekkel van dolga, addig nincs gond. De a szimbióta - Venom szálba beletört a bicskája.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3357 Dátum: 2012. május 07. - 11:55:11 »
Idézet
Venom nem a legtartalmasabb karakter a "ki akarom zabálni Pókember agyát" mentalitásával, vagyis nem volt hol megragadni a karakter lényegét.
Azért hogy Venom nem egy mély karakter, arról vitáznék. Pont annyira mély, amennyire megírják. Kicsit átírunk valamit a karakter eredet törénetében, más motivációkkal ruházzuk fel, és máris mélységet kap, és most nem szentségtörésekre kell gondolni, csak apróságokra. Pölö ott van Kraven, Póki egyik legnevettségesebb ellenfele, aztán egy jó író kezében milyen klassz nemezis lett belőle? Venomnak is csak annyi kellett volna egy korrekt filmadaptációban, hogy kihangsúlyozzák, mennyire Peter árnyékában él, és ez elegendő lett volna motivációnak. Kb. ugyanez működött Lokinál is, aki a 4 előzményfilmben messze túlmutat a többi főellenségen

Ezt az agyzabálós hasonlatot mindig elsütöd, de én még egy csomó főellenséget tudnék jellemezni 1 mondattal.

Érdekes ez a feltételezés, hogy Raimi esetleg csak a Stan Lee vagy a Ditko féle Pókembert szereti. Akkor minek herélte ki Gwent úgy, ahogy?
Idézet
Lehet, hogy a világhoz képest elenyésző a rajongók száma (bár Amerikán kívül is nagyon sok Pók-rajongó van), de Amerikán belül nem.
Dehogynem. A filmet megnézték kb 60-70 millióan az USA-ban. Ebből hány százezer olvas Pókembert? Hány megy el a Comiconra, és hány vallja magát igazi rajongónak, nem egyszerű fogyasztónak? Ha 1 milliót mondok, már az is nagyon durva túlzás.

Idézet
Szerintem Homi karaktere volt a mélyebb, jobban megírt, és Venom volt a semmilyenebb.
Nem, mindkettő ugyanolyan felületesen volt megírva. Brocknak ott volt a nője és a munkahelye, és máris kongatta a vészharangot. A Homokember meg azér lopott, mert rá volt szorulva, és véletlenül kiderül, hogy igazából ő ölte meg Ben bácsit, és pont neki kell beleesnie valami kísérlet közepébe? Ha láttál valami mélységet ebben a karakterben, az csak a zene, és a színész megviselt, szomorú arca miatt lehetett.

Most elmondom a filmet dióhéjban, Homokember nélkül.
Pókember ünnepelt sztár, rendben van az élete. Rámászik a szimbióta és ezért megkerkergül: megcsókolja Gwent, ezért összeveszik MJ-vel. Magabiztosabb és erőszakosabb lesz, ezért bemártja Brockot, aki ezek után földönfutóvá válik. Brock menne Gwenhez vígasztalódni, de az meg már a Tobey gyerekkel lóg. Miután Peter majdnem megöli az öntudatra ébredt Harryt, leszedi magáról a szimbiótát, az megtalálja Brockkot, Brocknak összeáll a kép, Pókembert kell utálni. Közben MJ összemelegedik Harryvel. Brock elrabolja MJ-t, úgyhogy Póki érte megy, Harry közben észhez tér, és ős is odarepül segíteni, közös erővel legyőzik Venomot, Harry hősi halált hal, MJ és Peter boldogak, amíg meg nem halnak.

Most elmondom a filmet dióhéjban, Homokemberrel.
Pókember ünnepelt sztár, rendben van az élete. Rámászik a szimbióta és ezért megkerkergül: megcsókolja Gwent, ezért összeveszik MJ-vel. Magabiztosabb és erőszakosabb lesz, ezért bemártja Brockot, aki ezek után földönfutóvá válik. Brock menne Gwenhez vígasztalódni, de az meg már a Tobey gyerekkel lóg. Pókember megtudja, hogy valójában a Homokember ölte meg Ben bácsit. (Whatafuck?!!)Miután Peter majdnem megöli az öntudatra ébredt Harryt, leszedi magáról a szimbiótát, az megtalálja Brockkot, Brocknak összeáll a kép, Pókembert kell utálni. Megkeresi Homokembert, hogy segítsen neki megölni a hálószövőt, hisz ő elvileg rosszfiú. Közben MJ összemelegedik Harryvel. Brock elrabolja MJ-t, úgyhogy Póki érte megy, Harry közben észhez tér, és ős is odarepül segíteni, közös erővel legyőzik Venomot és Homokembert, aki a fináléban elárulja, hogy ő nem is rossz fiú, csak bocsánatot akart kérni, h megölte azt az öreg fószert. Oké, meg van bocsátva, csak ígérd meg, hogy nem rabolsz ki több bankot. Harry hősi halált hal, MJ és Peter boldogak, amíg meg nem halnak.

Most elmondom a filmet dióhéjban, Venom nélkül.
Pókember ünnepelt sztár, rendben van az élete. Rámászik a szimbióta és ezért megkerkergül: megcsókolja Gwent, ezért összeveszik MJ-vel. Magabiztosabb és erőszakosabb lesz, ezért bemártja Brockot, aki ezek után földönfutóvá válik. Brock menne Gwenhez vígasztalódni, de az meg már a Tobey gyerekkel lóg. Pókember megtudja, hogy valójában a Homokember ölte meg Ben bácsit. (Whatafuck?!!)Miután Peter majdnem megöli az öntudatra ébredt Harryt, leszedi magáról a szimbiótát, az megtalálja Brockkot, Brocknak összeáll a kép, Pókembert kell utálni. Megkeresi a helyi roszfiút, Homokembert, hogy segítsen neki megölni a hálószövőt, hisz ő biztos rosszfiú. Közben MJ összemelegedik Harryvel. Brock elrabolja MJ-t, úgyhogy Póki érte megy, Harry közben észhez tér, és ős is odarepül segíteni, közös erővel legyőzik Venomot és Homokember elárulja, hogy ő nem is akart semmi rosszat, csak bocsánatot akart kérni, h megölte azt az öreg fószert. Oké, meg van bocsátva, csak ígérd meg, hogy nem rabolsz ki több bankot. Harry hősi halált hal, MJ és Peter boldogak, amíg meg nem halnak.

Szóval amíg Venomban van koherencia, a Homokemberben nincs. Hajam leteszem, ha ezt valaki megcáfolja.
« Utoljára szerkesztve: 2012. május 07. - 12:30:43 írta NERIDA »

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #3358 Dátum: 2012. május 07. - 12:59:51 »
Egyszer megnéztem a harmadik részt úgy, hogy átugrottam a Homokemberes jeleneteket. Pár fokkal jobb volt :D

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #3359 Dátum: 2012. május 07. - 15:34:33 »
Ha Raimi nem értette Venom lényegét akkor meg kellett volna csinálni a házi feladatot. Nem szégyen.