Sztem nem csak hűségből áll egy képregényfilm...
Szerintem sem csak abból, de kell bele az is. Persze, hogy nem lehet 100%-osan képregényhű, kellenek kompromisszumok, ez természetes. Nem is azt várom el, hogy képkockára megegyezzen a képregénnyel. De attól még valamilyen szinten igenis legyen képregényhű, tükrözze a képregény hangulatát. A Raimi-filmek se egyeztek kockáról kockára a képregénnyel, mégis nagyon jól visszaadták a képregényes hangulatot, ez a lényeg. Egyébként nekem sem a képregényhűséggel volt a bajom az új filmnél, hanem azzal, hogy volt benne pár marhaság, illetve nem aknázták ki a lehetőségeket, egyszerűen egy középszerű popcorn mozi lett belőle. Ugyanakkor végig érződött az izzadtságszag rajta, hogy csakazértisszembemegyünkRaimivel. Lehet, hogy ha ez lett volna a legelső Pókember mozi, akkor így is elájultunk volna tőle, de három sikeres Pókember film után már nem vágódom hanyatt attól, hogy Póki milyen szépen hálóhintázik. Nem azt mondom, hogy bűnrossz film lett, csak lehetett volna sokkal jobb is.

Egyébként ne felejtsd el, hogy Amerikában, illetve a fejlett országokban jóval nagyobb a képregényrajongók aránya, mint nálunk. (Amcsiban Pókember a 2. legnépszerűbb Oprah után, ez elég sokat elmond erről.) Úgyhogy nem tehetik meg a filmkészítők, hogy nagy ívben tojnak a rajongókra, mert abból könnyen bukta lehet.

egy repülő páncélos manó aki röhögve fekete füstöt húzva maga után repked az égen és azt kiabálja h öcsipók. De rengeteg szülő v akár gyerek (ismerőseim közül) aki nem annyira ismeri a képregényt és egy jó filmet akar látni, elsírja magát a bugyutaságán és az erőltetett hülyeségein.
Miért, szerinted a laikusok szemszögéből a Gyík mennyivel volt jobb mint a Zöld Manó? Egy sima tucatszörny volt, amihez hasonlót már kismillió filmben láttak. Wolvie óta meg a regenerálódás se nagy durranás. Ha Raimi nem cseszte volna el Venomot, akkor most a Gyíké lenne a "leggyengébb mozis Pók-ellenség" cím.