Én múlt héten újra láttam a filmet, de így is gondolkoznom kellett kicsit, hogy melyik a kedvenc jelenetem... De végülis a csatornás jelenet, valamint az iskolai bunyó a két legjobb, szerintem. A régi Pókember filmekből kapásra rá tudnék vágni jópár kedvenc jelenetet, de itt nehezebb volt találni.
Egyébként így második megnézésre már valamivel jobbnak éreztem a filmet, de nagy vonalakban nem változott a véleményem róla.
Amúgy a csatornás jelenetben hogyhogy nem jelzett Peter pókösztöne, mikor a Gyík odalopakodott hozzá? Illetve ami még eszembe jutott, hogy Peter veszekedése Ben bácsival jó volt (talán ez lehetne a 3. kedvenc jelenet), de szerintem hiba volt a készítőktől, hogy Peter igazi apjának tulajdonították a "híres mondást". Mert így Pete jogosan vágott vissza Ben bácsinak, hogy ha az apja olyan fenenagy kötelességtudó volt, akkor miért hagyta el őt.
Amire én számítottam, és be is jött, hogy így, hogy hálóvető jelen van, egy Póki egyik gyenge pontja lehet, lásd, megsérül, vagy konkrétan összeszorítja a Gyík a kezével együtt. És akkor pá-pá háló.
Ennek örülök, hogy nem volt tabu téma, hogy annak úgyse lehet semmi baja, megmutatták keményen, hogy igenis, az se szent dolog.
Szerintem meg pont az volt a baj, hogy messze nem használták ki a hálóvetőben rejlő lehetőségeket. Egyszer nem láttunk patroncserét a filmben, vagy hogy menet közben kifogyott volna. (Nem mintha hihető lenne, hogy egy olyan pici patronból ilyen sok hálót tud szőni...

) És a jelek szerint Peter még a budira is felcsatolt hlóvetővel jár. Ennyi erővel akár a szerves háló is maradhatott volna, mert semmi különbség nem volt.
Gwen karaktere tényleg jó volt, és jobban is illik Peterhez, mint M.J., mert mindketten kis tudóspalánták.

De ettől függetlenül azért M.J.-nek is volt vér a pucájában, a Pók 2-ben megtámadta Oki Dokit.

Különben meg a forgatókönyvírókon múlik, hogy mit hoznak ki egy karakterből, M.J.-nek se kell tudnia ellenszert szintetizálni ahhoz, hogy méltó partnere legyen Pete-nek. Csak az írók silányították le M.J. karakterét az elrablós sikítozós szerepkörbe. Bár igazából a karakter nem volt rossz, csak egyszerűen sokadjára már unalmas volt, hogy mindig őt rabolták el. Dehát a szuperhős filmek velejárója a hős szerelmének elrablása.

Sőt, ha belegondoltok, hány olyan akciófilm van, ahol a rosszfiú túszul ejti a jófiú szeretteit...