Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949763 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:Pókember
« Válasz #4760 Dátum: 2013. március 05. - 15:29:14 »
Ja, vissza mentek Raimi bácsi filmjeihez!  :drying:
Remélem azért a rendezési stílus, és James Horner zenéje marad!

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #4761 Dátum: 2013. március 05. - 15:47:46 »
Szerintem meg amíg Gwent nem ölik meg tökmindegy milyen MJ, mert nem rúg sokat labdába. Ráérek a harmadik rész miaat aggódni. A tökéletes megoldás az lenne ha MJ halna meg és Gwent klónoznák aztán vörösre festenék a haját, majd nevet változtatna MJre. :)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #4762 Dátum: 2013. március 05. - 15:50:01 »

Vajon mikor meri megmondani Webb-nek az asszisztense, hogy egész idő alatt egy véletlen csere folytán a Raimi-féle Pókember forgatókönyvéből dolgoztak? :hehe:

A tökéletes megoldás az lenne ha MJ halna meg és Gwent klónoznák aztán vörösre festenék a haját, majd nevet változtatna MJre. :)

Ez valahogy Smallville-esen hangzik.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #4763 Dátum: 2013. március 05. - 15:51:31 »
Szerintem meg amíg Gwent nem ölik meg tökmindegy milyen MJ, mert nem rúg sokat labdába. Ráérek a harmadik rész miaat aggódni. A tökéletes megoldás az lenne ha MJ halna meg és Gwent klónoznák aztán vörösre festenék a haját, majd nevet változtatna MJre. :)

Elég meredek koncepció lenne ez így :) De azzal a részével egyetértek,hogy MJ haljon meg és Gwen legyen az akivel a végén együtt maradnak. Végül is ha már szeretnek a fejesek néhol igencsak radikális módon belekontárkodni a Pók-mítoszba akkor ezt simán megjátszhatnák.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #4764 Dátum: 2013. március 05. - 16:08:55 »
Nem írtam Komolyan de 2 Emma Stone jobb mint egy. Amelyik meg nem kell Petyának, postázhatja nekem.  ;D

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4765 Dátum: 2013. március 05. - 18:36:33 »
Nem értem miért kéne visszatérni egy tehetségtelen rendező alkotásához.

Ámen! :)
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

Todd

• Pókfej
« Válasz #4766 Dátum: 2013. március 05. - 18:46:51 »
Azért Sam raimit tehetségtelen rendezőnek titulálni elég erős túlzás.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4767 Dátum: 2013. március 05. - 19:23:59 »
Nem kicsit. Amikor bő 10 évvel ezelőtt nézők millióit bűvölte el egy karakterhű Pókemberrel (ami abban az időben még nem volt divat).

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #4768 Dátum: 2013. március 05. - 19:38:25 »
Én sem tartom jó rendezőnek. A látványhoz ért de a színészvezetéshez nem nagyon. Az összes filmjében bárgyúak a szereplők. Most lesz valami Oz filmje, hát az is borzalmasan néz ki.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4769 Dátum: 2013. március 05. - 19:47:13 »
Én sem tartom jó rendezőnek. A látványhoz ért de a színészvezetéshez nem nagyon. Az összes filmjében bárgyúak a szereplők. Most lesz valami Oz filmje, hát az is borzalmasan néz ki.

Egyetértek.

Raimi Pókembere egy vonatbaleset, amit csupán a nosztalgia tud széppé tenni. Azért nem jár trófea, hogy egy kiéhezett közönségnek ki juttat először "vizet" annak a filmnek a formájában. Számomra az ASM az első igazi Pókfilm.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4770 Dátum: 2013. március 05. - 19:53:11 »
Fura, hogy így gondoltok vissza rá. Annak idején tűkön ülve vártuk a Pókember filmet, de épp úgy féltünk tőle - világszerte -, hogy totálisan elcseszik. Amikor kijött a film, mindenki térdre borulva istenítette Raimit, mert egy hihetetlenül jó Pókember-filmet készített el - mindenkinek nagy kő esett le a szívéről.
A harmadik rész fiaskója után lett csak divat szidni őt, mert még a 2. részben is csak dicséreteket kapott.
Én olvastam Cameron forgatókönyvét - na AZ lett volna az általad említett vonatbaleset.  ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #4771 Dátum: 2013. március 05. - 20:15:08 »
Na én viszont pont Cameron filmjére lettem volna kíváncsi ;) Hisz már egy ideje tudjuk,hogy ő képes felemelni csak a szintet bármilyen mélyen is legyen az :hehe:
Anno újdonságként hatott Raimi Pókembere mert igazából ő volt az első rendező aki elkészíthetett egy egész estés Pókember filmet. Előtte csak a Nicholas Hammond bohóckodott hálómintás jelmezben,de semmi több az igazi áttörést Sam Raimi hozta el! Akkori gyerekfejjel tetszett amit láttam,de mégis legbelül úgy éreztem valami hiányzik ebből a filmből. Ennél jóval képregényesebb megközelítést vártam és hát a színészek külseje rontott ezen úgy istenigazából :roll: Azóta felnőttem és megtanultam,hogy egy adaptációtól ne várjak túl sokat. A tavalyi ASM-ról meg már felesleges is lenne beszélnem mert az gyengébb eresztés volt mint a 2002-es első Spidey :spidey:

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #4772 Dátum: 2013. március 05. - 20:16:48 »
Cameron forgatókönyvét én is olvastam, tényleg kaki. Eleinte én is imádtam az első két részt. Aztán elkezdtem olvasni a képregényt és akkor esett le, hogy sok minden nem stimmel a filmekkel. És főleg a kreatív döntések rosszak. A manó jelmeze, harry jelmeze, a fekete pókruha, meg, hogy a Pókember történet alapjaiba gázol bele helyenként. Tudom, hogy az első két részt nem Raimi írta, de a 3-at igen és ott sok gond volt a karakterekkel. Arról nem is beszélve, hogy Peter semmilyen személyiségfejlődésen nem megy keresztül a 3 film alatt. Olyan mintha Harry lenne a főszereplő. A színészeket amúgy jól választotta ki csak a karakterük nem igazán volt rendben néhány kivételtől eltekintve mint Jameson pl.
Ami még nagyon zavart Raiminél azok a protekciós színészek mint a testvére aki a Harsonában dolgozott, meg a Gonosz Halottas színész akinek két cameoja is volt és a zeneszerzőváltás a 3. részre mikor beprotezsálta a haverját és kirúgták Danny Elfmannt de a zenéjét azért felhasználták. Plusz a szimbiótához való hozzáállása, attól függetlenül, hogy bevallottan nem kedveli a történetet a személyes érzéseknek nem kellett volna szerepet játszaniuk és legalább utánaolvashatott volna ha már ő írta a forgatókönyvet.
Az új film karakter szempontból sokkal jobb és a harcjelenetek is tükrözik a két szereplő közötti erőviszonyokat. Hát kb ennyi.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4773 Dátum: 2013. március 05. - 20:17:28 »
Nekem egy kedves emlék a Pókfilm, és ugyanolyan jól szeretem, mint a mostani AMS-et.

Amúgy mi lesz, ha a 3. részt is megcsinálják? Ennyi volt, mert a szerződés 6 részre szólt? Vagy van lehetőség tovább folytatni?
SD. EJC.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #4774 Dátum: 2013. március 05. - 20:21:17 »
Elvilag hosszabbíthatnak, csak pénz kérdése sztem.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4775 Dátum: 2013. március 05. - 21:01:28 »
Fura, hogy így gondoltok vissza rá. Annak idején tűkön ülve vártuk a Pókember filmet, de épp úgy féltünk tőle - világszerte -, hogy totálisan elcseszik. Amikor kijött a film, mindenki térdre borulva istenítette Raimit, mert egy hihetetlenül jó Pókember-filmet készített el - mindenkinek nagy kő esett le a szívéről.
A harmadik rész fiaskója után lett csak divat szidni őt, mert még a 2. részben is csak dicséreteket kapott.
Én olvastam Cameron forgatókönyvét - na AZ lett volna az általad említett vonatbaleset.  ;)
Mikor először láttam akkor is csak egy közepes alatti filmnek tartottam, de probaltam bemesélni magamnak, hogy nagyon tetszett, mert a haverokkal arról beszélgettünk akkoriban. Szóval én nem ugy tekintek vissza hogy közben rosszabb lett a véleményem, nekem mindig is ugyanilyen rossz volt a film. :(
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #4776 Dátum: 2013. március 05. - 21:02:12 »
Már kezdem sajnálni szegény M.J.-t, annyi savazást kap. ;D
Idézetet írta: Mr.Sinister
Rusnyának semmiképp sem nevezném a csajt inkább azt mondanám,hogy eddig nem túl előnyös szögből fotózták.
Már ne haragudj, de ennyi képpel nem találták el a jó szöget? :hehe: Ne vicceljünk már... ;D
Amúgy önmagában szerintem sem csúnya lány, csak egy kicsit sem M.J.-s.

Viszont Raimi ilyen mértékű fikázását nem értem, tehetségtelen rendezőnek titulálni őt meg egyenesen hülyeség (eleve, ha tehetségtelen lenne, nem bízták volna rá a Pók projektet). Annak idején az első Pókember film igazi világszenzáció volt, nekünk rajongóknak azért, mert kaptunk egy hiteles és látványos Pókember-filmet, a világ többi részének meg azért, mert sorra döntögette a bevételi rekordokat, olyannyira, hogy még a sajtó is beszámolt róla. Nem mellesleg a film igen komoly mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a stúdiók bele merjenek vágni a képregényadaptációk készítésébe, aminek eredménye a mai képregényfilmes kánaán. Persze lehet, hogy 10 év után már az embernek kicsit uncsi a Raimi-féle stílus, de ennyi idő alatt bármit meg lehet unni. Én sem vagyok a változás ellen. De ettől még a maga idejében óriási siker volt az első Pók film, emlékszem hogy még lemezen is rongyosra néztem, szinte kívülről fújom a szövegeit. És nekem a Raimi-féle Pókemberhez képest bizony csalódás volt az ASM, mert Raimi filmjei hangulatban verik az új Pók filmet. A Pók 3-at valóban elcseszte Raimi, azért lehet szídni őt, de az első két rész teljesen jó volt szvsz. Főleg az első, pedig ott nagyon nagy nyomás volt Raimin, ha a Pók 1 bebukott volna, akkor most valószínűleg nem beszélgetnénk az ASM-ről sem. ;)

Amúgy mi lesz, ha a 3. részt is megcsinálják? Ennyi volt, mert a szerződés 6 részre szólt? Vagy van lehetőség tovább folytatni?
Amíg elég sikeresek a filmek, és amíg van igény rá az emberek részéről, addig jönnek a rókabőrök folytatások, ne aggódj. :)

Na én viszont pont Cameron filmjére lettem volna kíváncsi ;)
Ahol Schwarzenegger lett volna Oki doki? Kösz, nem. :yucky: Amúgy is láthattuk, milyen Schwarzi egy képregényfilmben. :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4777 Dátum: 2013. március 05. - 21:17:50 »
Tom, szó sincs arról, hogy nekem unalmas lenne. Engem a filmben levő bugyutaság zavar ami kepregényben teljesen természetes, de egy filmben sokszor nevetséges. Most nem tudok példát mondani, mert annyira nem emlékszem már rá.
De nem akarok egy mindent lefikázó baromnak tűnni, mert számomra a 2. rész még élvezhető volt. Maradjunk annyiban, hogy Raimi sosem lesz a példaképem a rendezők közt. :)

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #4778 Dátum: 2013. március 05. - 21:56:33 »

Mi ez a cucc, az ilyen kabátokról mindig a Michelin baba jut eszembe.

Pedig így egész jó lenne:

Jah, így tényleg nem lenne rossz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #4779 Dátum: 2013. március 05. - 22:01:59 »
Ami engem zavart a Raimi filmekben:

-Peter elég sűrűn kapkodta le a maszkját, nagy tömegben is.
-Béna volt a karaktere egyfolytában, egy ügyetlen idióta volt, sehova nem fejlődött a karakter a 3 rész alatt.
-A fekete pókruhát elcseszték, és ha már itt tartunk akkor az Eddie Brock Jr./Venom párosítást is!
-A jelenetek kapkodóak voltak, idegesítő volt látni az erőltetett humorfaktort a Hírharsonán belül.
  :drying: