Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949915 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

peti40

• Keselyű
  • **
Re:Pókember
« Válasz #4800 Dátum: 2013. március 07. - 12:20:02 »
Olvastam ma egy interjút Raimivel, azt mondta, hogy nagyon elégedetlen volt a 3. résszel. Legalább van önkritikája. Ez szimpatikus.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4801 Dátum: 2013. március 07. - 12:21:30 »
Durva olyat mondani, hogy MJ "hatalmasat" ugrott, hisz 3 filmen keresztül egy helyben állt Peter karakterével együtt. Vegyük, akkor JJJ-t, Normant meg Okidokit meg talán Harryt. Négy karakter vitte az egész sorozatot a hátán, mert Connors dokitól Gwenig egy halmaz szörnyeteg alakítást láthattunk. Illetve szeritnem Eddie Brock Jr. megvalósítását akármilyen pozitív jelzővel illetni felér egy pofánveréssel.

És ott van az ASM, ahol Garfield számomra remek Pókember, Emma Stone alakítása megint egy nagy plusz és, akkor jöhet Flash, Stacy kapitány, Ben bácsi (tegnap néztem újra blurayen és itt legalább Ben bácsinak ténylegesen éreztetik a szerepét Peter életében, May néni azért tűnik gyengébbnek, mert mindig Ben beszél Peterrel, mikor valami lelki probléma adódik, csak a film végén kezdenek egy hullámhosszra kerülni Mayyal), Norman Osbornt helyetesítő corportate bad guy Ratha személyében is erős volt. Nem lehet összehasonlítani a két filmet, mikor már a két fő szereplő mérföldekkel meghaladja az utóbbi kettőt.
És, az, hogy Connor gyengébb, mint Willem meg Molina? Az nem jelent sokat, mikor a két utóbbi köztudottan remek színész, illetve semmiképp nem húzza le ez a tény az összképet. Kaptunk egy jó ellenfelet, még így is.

Óké, fanboy rage over.  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2013. március 07. - 12:33:59 írta Szilánkmentes »

balogh44

• Thanos
« Válasz #4802 Dátum: 2013. március 07. - 14:19:03 »
-Jemesonról elég nehéz volt elképzelnem, hogy kiadó főnök, családos apa, akinek hős fia van, az egész manus egy bohóc volt!
Ne is haragudj, de nincs igazad. Most komolyan megfordult a fejemben, hogy olvastál te valaha Pókember képregényt? Vagy csak a Pókemberes részeket olvastad belőle, azokat az oldalakat meg átugrottad, amikben nem ő volt? Mert Jameson filmbéli változata volt eddig a leghűbb képregényes feldolgozás. Még egyetlen karatkert sem sikerült ennyire visszaadni a vásznon, mint őt. Ha ismernéd a képregényes JJJ-t, akkor ilyet nem mondtál volna, és ne az Ultimate-ből indulj ki.

Idézet
-Parker egy ügyetlen roncs volt a magánéletben, még a 3. rész emo bulija rájátszott erre egy lapáttal!
Ez igaz, de ezt senki nem vitatta.

Idézet
-Az utcai emberek, járókelők, mind komikusok voltak, egy olyan vélemény se volt Pókemberrel kapcsolatban ami komolyan vehető lett volna.
Ebben mi az új? Amikor a híradóban kérdeznek meg bárkit valamiről, azok is mindig olyan véleményt mondanak, amit nem lehet komolyan venni. De egyébként annak a jelenetnek amúgy sem az volt a célja, hogy társadalompolitikailag elemezzék Pókembert, hanem csak egy tükör volt a valóságban is látható híradós járókelős megkérdezős műsoroknak. Szóval ebben semmi kirívó nincs. Nézz csak meg egy amerikai ilyen járókelő megkérdezős blokkot, és csak ilyet fogsz látni.

Idézet
-Ebből fakadóan egymás után: utcai zenészek, vicces akcentusokkal beszélő ürgék, stb...
Ilyen amerika, ezen mit csodálkozol?

Idézet
-Pókember sokkalta "pókosabban" mozog a vásznon.
Ez a technika fejlődése hozta magával, 10 év múlva biztosan gagyi lesz majd ez is az újhoz képest.

Idézet
-Garfield ugyan nem tökéletes mása a képregénybeli Parker-nek, de csak ezen az egy képen, köröket ver Tobey-ra:
Tobey-ra nem nehéz köröket verni.

1989-óta gyűjtöm és olvasom a Pókember képregényeket, most taposom a 31. életévemet! Nem az Ultimate verziót hoztam fel példának Jameson figurája kapcsán, hanem pont a régebbi, itthon megjelent sztorikat. Kell a humor neki ezt elismerem, mert a karaktere alapból megköveteli, de az, hogy nincs a filmben egy komoly pillanata se, az azért már idegesítő! Itt most felhozhatnám a felelősség érzetét is, mikor pl. bűntudatból lemondott a főszerkesztői posztról (lásd régi CSP 21. szám), az egész Hírharsona, Raimi filmjében egy nagy gagyiság volt, az egyetlen pozitívum amit meg tudok említeni, az Betty karaktere. Remélem a mostani filmekben másabb, képregény hűbb lesz az egész Hírharsona!
Az, hogy hirtelen beadnak totálban egy idióta fickót, aki énekel Pókemberről az utcán, meg egy koreai nem tudom kit, aki hegedül, és kornyikálja ugyan azt a 60-as évek béli, rajzfilm slágert hát.... :roll:
Ezek csak azért kellettek szerintem, mert képtelenek voltak humort adni Pókember szájába!
Örülök, hogy Raimi is belátta a hibáit a végén!

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4803 Dátum: 2013. március 07. - 17:12:27 »
-Jemesonról elég nehéz volt elképzelnem, hogy kiadó főnök, családos apa, akinek hős fia van, az egész manus egy bohóc volt!
Ne is haragudj, de nincs igazad. Most komolyan megfordult a fejemben, hogy olvastál te valaha Pókember képregényt? Vagy csak a Pókemberes részeket olvastad belőle, azokat az oldalakat meg átugrottad, amikben nem ő volt? Mert Jameson filmbéli változata volt eddig a leghűbb képregényes feldolgozás. Még egyetlen karatkert sem sikerült ennyire visszaadni a vásznon, mint őt. Ha ismernéd a képregényes JJJ-t, akkor ilyet nem mondtál volna, és ne az Ultimate-ből indulj ki.

Idézet
-Parker egy ügyetlen roncs volt a magánéletben, még a 3. rész emo bulija rájátszott erre egy lapáttal!
Ez igaz, de ezt senki nem vitatta.

Idézet
-Az utcai emberek, járókelők, mind komikusok voltak, egy olyan vélemény se volt Pókemberrel kapcsolatban ami komolyan vehető lett volna.
Ebben mi az új? Amikor a híradóban kérdeznek meg bárkit valamiről, azok is mindig olyan véleményt mondanak, amit nem lehet komolyan venni. De egyébként annak a jelenetnek amúgy sem az volt a célja, hogy társadalompolitikailag elemezzék Pókembert, hanem csak egy tükör volt a valóságban is látható híradós járókelős megkérdezős műsoroknak. Szóval ebben semmi kirívó nincs. Nézz csak meg egy amerikai ilyen járókelő megkérdezős blokkot, és csak ilyet fogsz látni.

Idézet
-Ebből fakadóan egymás után: utcai zenészek, vicces akcentusokkal beszélő ürgék, stb...
Ilyen amerika, ezen mit csodálkozol?

Idézet
-Pókember sokkalta "pókosabban" mozog a vásznon.
Ez a technika fejlődése hozta magával, 10 év múlva biztosan gagyi lesz majd ez is az újhoz képest.

Idézet
-Garfield ugyan nem tökéletes mása a képregénybeli Parker-nek, de csak ezen az egy képen, köröket ver Tobey-ra:
Tobey-ra nem nehéz köröket verni.

Oké, Sepi, kimondom helyetted, gyűlölöd az új ASM filmet! :D

Idézet
Az, hogy hirtelen beadnak totálban egy idióta fickót, aki énekel Pókemberről az utcán, meg egy koreai nem tudom kit, aki hegedül, és kornyikálja ugyan azt a 60-as évek béli, rajzfilm slágert hát....
Ezek csak azért kellettek szerintem, mert képtelenek voltak humort adni Pókember szájába!
Örülök, hogy Raimi is belátta a hibáit a végén!
Igen. Amikor a film bugyutaságáról beszéltem akkor ilyesmikre gondoltam én is.
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

Todd

• Pókfej
« Válasz #4804 Dátum: 2013. március 07. - 17:19:11 »
Sullkrisz: Bármily hihetetlen, lehetséges az, hogy valaki szeresse mindkét filmet úgy, hogy tökéletesen tisztában van annak hibáival, és erősségeivel.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #4805 Dátum: 2013. március 07. - 17:23:02 »
Sullkrisz: Bármily hihetetlen, lehetséges az, hogy valaki szeresse mindkét filmet úgy, hogy tökéletesen tisztában van annak hibáival, és erősségeivel.
Ez korrekt. Én is szeretem a trilógiát, és ASM-t is. Mindkettőben vannak remek dolgok, és hibák is. A legjobban annak örülök, hogy készítenek ilyen filmeket.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4806 Dátum: 2013. március 07. - 18:29:05 »
Ámen.  ;) :spidey:

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4807 Dátum: 2013. március 07. - 18:36:08 »
Én általában csak dicséreteket mondok arról a filmről amit nagyon szeretek :D
De nyugi, elhiszem, hogy van ilyen. ;)
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

balogh44

• Thanos
« Válasz #4808 Dátum: 2013. március 07. - 19:44:48 »
Szabad vélemény nyilvánítás van, bárki elmondhatja a véleményét, ha nem egyezik a véleményünk valamiről az megosztó, de nem végzetes! ;)

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #4809 Dátum: 2013. március 07. - 19:51:55 »
Nekem a trilógiában az akciójelenetek, Jameson illetve Octavius csápjai és Homokember képességének megjelnítése jöttek be. Tudom, hogy sokaknak piszlicsáré dolgok amikbe belekötök, de nekem ezek fontosak, hogy élvezzem a filmet.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4810 Dátum: 2013. március 07. - 20:05:34 »
Szabad vélemény nyilvánítás van, bárki elmondhatja a véleményét, ha nem egyezik a véleményünk valamiről az megosztó, de nem végzetes! ;)
Nem, egy bizonyos pontig biztos nem :D :P

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #4812 Dátum: 2013. március 07. - 20:42:29 »
De jó lenne látni már Rhinot és Electrot.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4813 Dátum: 2013. március 08. - 08:49:59 »
Oké, Sepi, kimondom helyetted, gyűlölöd az új ASM filmet! :D
Pedig nem így van, hanem ahogy Todd is mondta, látom mindkét verziónak az erősségeit és a gyengeségeit. Pont ezért zavar, hogy ha az egyiket jobban a piedesztálra emelik azért, amiben nem volt jobb, mint az előző, pusztán csak azért, mert az az újabb és az a menőbb.

Itt most felhozhatnám a felelősség érzetét is, mikor pl. bűntudatból lemondott a főszerkesztői posztról (lásd régi CSP 21. szám), az egész Hírharsona, Raimi filmjében egy nagy gagyiság volt, az egyetlen pozitívum amit meg tudok említeni, az Betty karaktere.
Csak a filmben ilyen mélységekig nem jutott el a film, így én ezt nem rovom fel hibának. Nem a harsonáról szólt a film, hanem Pókemberről. Többet nem nagyon lehetett volna belerakni a filmbe belőle. Más a képregény és más a film. Képregényben az elmúlt 50 év alatt volt idő a mellékszereplők személyiségét is fejleszteni, a filmekben nem nagyon van rá mód, főleg egy akciófilmben. Egy sorozatban lett volna rá esély. Legjobb példa erre a Superman. A régi mozifilmekben sem nagyon fejtették ki a Globe-os szálakat, pedig azok még nem is voltak olyan pörgős akciófilmek, míg a Lois és Clark sorozatban hihetetlenül jól kidolgozták a szerkesztőséges részeket, amik még a humorfaktor ellenére is jók lettek.

Az, hogy hirtelen beadnak totálban egy idióta fickót, aki énekel Pókemberről az utcán, meg egy koreai nem tudom kit, aki hegedül, és kornyikálja ugyan azt a 60-as évek béli, rajzfilm slágert hát.... :roll:
Én máshogy látom, de mindegy. Mondom, elég csak megnézni a híradót, amikor nálunk is megkérdezik az utca emberét. Ott is rengeteg ilyen hülye van, akik egy értelmes választ sem tudnak adni. Persze a nagy részüket mindig kivágják, de a neten is lehet ilyen riportokat látni.

A legjobban annak örülök, hogy készítenek ilyen filmeket.
Dettó.  :bravo:

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4814 Dátum: 2013. március 09. - 10:41:27 »
Ezzel én is egyet értek, nekem pontosan ugyanez a véleményem. Mindkettőt szeretem, mindben vannak hibák, csak elfelejtjük azt, hogy olyan film nincs, és semmi sincs, ami mindenkinek tetszik, és ami tökéletes.

Nem vitatom,hogy JK Simmons tényleg hatalmasat alakított mint Jameson és főleg az a jelenet mikor a gyógyszereit készül bevenni :lol:
Na, az nekem is tetszik.  :lol: A másik ilyen jelent, amikor a 3-ban PP felteszi a lábát az asztalra, az ő asztalára, és látszik JJJ-n, hogy nem tudja ezt most összetenni, hogy hogy képzeli, meg ilyenek. De nekem az is tetszett, amikor szinte mindenre az a válasz, hogy ki vagy rúgva, majd rá, hogy ja, még sincs kirúgva.
SD. EJC.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #4815 Dátum: 2013. március 09. - 13:13:58 »
Jameson mellett még Joxer és Autolycus felbukkanása volt nagy poén ;D
Tejet kérek! Csokisat!

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4816 Dátum: 2013. március 09. - 18:05:07 »
Na, ők nincsenek meg. Hol voltak benne? És kik ők?
SD. EJC.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4817 Dátum: 2013. március 09. - 18:40:56 »
Szereplők a Xenából. Utóbbit nem nehéz belerakni egy filmbe, szerintem lassan a cameók királya lesz. :D

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #4818 Dátum: 2013. március 10. - 11:39:55 »
Ja, jó. Xénát nem ismerem.
SD. EJC.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #4819 Dátum: 2013. március 12. - 19:24:36 »
Íme; Gwen és MJ találkozása:

További képekért kattintson az alábbi linkre: http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=75552