Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 950227 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Pókember
« Válasz #5120 Dátum: 2013. május 17. - 13:26:00 »
Erre jön a harmadik rész ahol az állítólagos "fanboy" barátunk szabad kezet kap és valami Frankenstein szörnyéhez hasonló teremtményt gyúr össze több egymástól különböző darabból, aminek aztán meglett a végeredménye. Ha ezekkel az apróságokkal jól bánik a direktor úr, talán összehozhatott volna egy méltó lezárást...
Értem én, mit akarsz mondani, de még mindig csak azt mondod, hogy gáz volt a 3. rész. Az tök független attól, hogy a rajongóknak akartak kedvezni vele, csak Raimi elég önfejű volt hozzá.  ;)
Kaine, a hozzászólásod kulcsmondata, hogy Raimi nem bírja Venomot meg az egész fekete ruhás sztorit. Csakhogy nekem ezzel az a gondom, hogy elvileg ez egy munka volt amiért megfizették és a személyes érzelmeknek itt nincs helye.
Azt akarod mondani, hogy azért, mert Raimi nem kedvelte túlzottan Venomot, DIREKT elrontotta?
Ő megtette, amit tudott, hát ennyi telt tőle. Ez van.
---
Mondok közelebbi témát. Elindítottam ezt a PPP sorozatot. Azért, mert a fanoknak szeretnék kedvezni vele. Ha válogatás nélkül adnék le benne minden kimaradt számot, akkor viszonylag unalmas lenne. Nem lenne jó a VÉGEREDMÉNY. Attól még kétségtelen lenne, hogy a fanok miatt van. Ha talgaby indítana egy új Pók-sorozatot, lehet, hogy a MJLSM és az Adventures lenne benne. Sokaknak nem tetszene? Így van. De tg jót akarna vele? Kétségtelen.
A lényeg, hogy a "rajongó" az gyűjtőnév, rengeteg vélemény és ízlés egyszerre, kizárt, hogy ne legyen néhány százezer ember, akinek egyetlen megoldás sem tetszik.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 17. - 13:31:13 írta kaine »

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5121 Dátum: 2013. május 17. - 13:34:53 »
És megint csak oda jutottunk, hogy nincs tökéletes film.  :) Nekem spec a 3. is tetszett, bár én nagyon elvakult is tudok lenni.
SD. EJC.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #5122 Dátum: 2013. május 17. - 13:35:53 »
A kommented nagy részével egyetértek. De azt nem akarom elhinni, hogy van olyan fan a világon aki így akarta látni a fekete ruhát és Venomot. Az utcán táncols résznél sik híján elsírtam magam. Raimi pedig nyilván nem szándékosan rontotta el csak annyira se érdekelte, hogy alaposabban utánanézzen.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5123 Dátum: 2013. május 17. - 13:39:29 »
Ezt egy képregénynél még el tudom képzelni, de egy 250 milliós filmnél aligha. Tudod, Ulti verzióhoz közelítünk, Brock nem lehetett 40-es, hanem csak fiatal. Pókember rossz: hogyan mutatod be? Pókemberként még oké, de Peterként? Főleg külsőre.
És természetesen még az sem biztos, hogy ez az ő ötlete volt és nem szintén egy fejesé.
Az biztos, hogy az emós tánci nagy ballépés volt - talán a legnagyobb (az új 2. rész táncolós-ugrálós részéig, ha meglépik).

BuB

• Pókfej
« Válasz #5124 Dátum: 2013. május 17. - 13:47:28 »
Lehetett volna feketes és tök táskás a szeme, a kevés alvástól, meg borostás. Ez eléggé bemutatta volna, hogy vmi gebasz van vele. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5125 Dátum: 2013. május 17. - 14:29:31 »
Hát a kialvatlanság még nem jellemzi a rosszfiút. :)

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5126 Dátum: 2013. május 17. - 14:35:46 »
Ellenben ez a megjelenés egy elnyomott ellenállásra utal. Csak épp, hogy nem hogy-hogy nem pont úgy néz ki, mint egy emós. És beképzelt is lett, a táncikálás ezt hivatott bemutatni.

A kommented nagy részével egyetértek. De azt nem akarom elhinni, hogy van olyan fan a világon aki így akarta látni a fekete ruhát és Venomot. Az utcán táncols résznél sik híján elsírtam magam. Raimi pedig nyilván nem szándékosan rontotta el csak annyira se érdekelte, hogy alaposabban utánanézzen.
Venommal mi a baj? A képregényben is így néz ki, nem? A Black-suittel már jobban egyet értek, na az tényleg nem így néz ki a képregényben, ez vagy egy hülye ötlet, vagy olcsóbb volt, vagy a harmadik valami más.
SD. EJC.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5127 Dátum: 2013. május 17. - 14:39:10 »
Venommal az, hogy viselkedésében semmi köze nem volt a klasszikus Venomhoz.
A Micheline-McFarlene féle Venom egyfelől soha senkivel nem szövetkezett volna, másfelől nem rabolta volna el MJ-t.
A megjelenésével nem volt gond VENOMként, ellenben Eddie-ként minden el volt vele rontva. Lényegében egy még lúzerebb, és iszonyatosan önző Peter Parker volt.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 17. - 14:43:40 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5128 Dátum: 2013. május 17. - 14:57:46 »
Nincs tökéletes film,de egy arany középutat csak össze tudnának hozni ilyen stábbal meg ennyi lóvéval a seggük alatt ;D A harmadik részre tényleg pusztán annyit tudok mondani,hogy a készítők közt nem volt teljes összhang és valószínű Raimi-t sem nagyon izgatta Venom karakterének bemutatása/kibontása. A szándék lehet megvolt benne,de ha ilyen áron tudja megvalósítani akkor köszi inkább nem kell. Több odafigyelést no és persze kreativitást várnék el egy ekkora volumenű filmgyártótól. Ha megerőltetnék magukat bizonyára képesek lennének olyan forgatókönyvet írni ami ha nem is lenne tökéletes,de mindenki igényeit itt-ott ki tudná elégíteni ;) Szeretem ha több sztorit összeollóznak és azt egy filmbe sűrítik bele,mint az új Pókember széria ami az Ulti szimbióta történetet vette alapul. A végeredmény monoton és kiszámítható lett...
Ez lehet a Gyíknak köszönhető meg a faék egyszerű tervének, miszerint mindenkit átváltoztat hüllővé :drying: Oh yeah xD

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5129 Dátum: 2013. május 17. - 16:47:42 »
A Micheline-McFarlene féle Venom egyfelől soha senkivel nem szövetkezett volna, másfelől nem rabolta volna el MJ-t.
Dehogynem, az egyik képregényes utalás éppen az volt, hogy ő is MJ-t szemelte ki magának elsőként. MJ-re ijesztett rá. Ne feledd, hogy Venom sokáig nem volt "ártatlan óvó", csak az Amazing 375 után lett az - illetve kicsit már elkezdte a 333-ban is.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #5130 Dátum: 2013. május 17. - 17:21:26 »
Ellenben ez a megjelenés egy elnyomott ellenállásra utal. Csak épp, hogy nem hogy-hogy nem pont úgy néz ki, mint egy emós. És beképzelt is lett, a táncikálás ezt hivatott bemutatni.

Ezt én is így gondolom. Egyértelmű, hogy a visszahúzódó, könyvmoly ellentéte egy olyan alak, aki közvetlen, csajozós, elengedi magát. Teljesen lefedi a karakter. Az egy dolog, hogy gáz, de a néger Elektró, a kopasz Adidas ruhás Rinó, meg azok a borzalmas ultimate karakterek sokkal szánalmasabbak.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #5131 Dátum: 2013. május 17. - 19:06:09 »
Dehogynem, az egyik képregényes utalás éppen az volt, hogy ő is MJ-t szemelte ki magának elsőként. MJ-re ijesztett rá. Ne feledd, hogy Venom sokáig nem volt "ártatlan óvó", csak az Amazing 375 után lett az - illetve kicsit már elkezdte a 333-ban is.
Na pont azokra a sztorikra gondolok. Nézd meg az még csak az Amzing 317-et. Ott van az amikor May néni nyit Brocknak ajtót, és elvonulnak Peterrel dumcsizni.
Idézet
Ha mindenki elött összeverekszünk, kívülállókat is veszélyeztettünk volna. Azt ha lehet elkerülöm.
Szerintem még csak ekkor szerepelt másodszorra. Szóval már itt is megvolt ez a debil értékrendje, amit aztán annyira eltúloztak, hogy szuperhőst csináltak belőle...
Ezt én is így gondolom. Egyértelmű, hogy a visszahúzódó, könyvmoly ellentéte egy olyan alak, aki közvetlen, csajozós, elengedi magát. Teljesen lefedi a karakter.
És az olyan jelenetek, ahol csak nagypofájú volt, vagy amikor Bettyvel enyeleg, vagy Jamesont oltja tök jók is voltak. Ennyi elég lett volna, a táncólva járás az utcán, meg a szombat esti láz, na azok már átestek a ló túloldalára.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5132 Dátum: 2013. május 17. - 21:39:49 »
Idézet
Na pont azokra a sztorikra gondolok. Nézd meg az még csak az Amzing 317-et. Ott van az amikor May néni nyit Brocknak ajtót, és elvonulnak Peterrel dumcsizni.
Igaz, de ott még nem alakult ki ez a jelleme, talán csak abból indultak ki. MJ-nel azért nem bánt finoman. Konkrétan egy életre dadoghatott volna szegény lány, úgy ráijesztett.
Idézet
És az olyan jelenetek, ahol csak nagypofájú volt, vagy amikor Bettyvel enyeleg, vagy Jamesont oltja tök jók is voltak. Ennyi elég lett volna, a szombat esti láz, na azok már átestek a ló túloldalára.
Ez igaz. Viszont az meg kellett a Klónsztori utaláshoz. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #5133 Dátum: 2013. május 18. - 11:07:43 »
Neked tetszett a 3. rész ennyi. :D
A többségnek ám nem. Nekem se, ha néhány dolgot másképp csinál Raimi, talán bejött volna.
A fekete pókruha és trükkjeit simán be lehetett volna hozni,megnéztem volna hogyan alakul át a gönce civilből pókká. Az emo helyett valóban a kialvatlan, borostás külső ment volna, nameg végig feketében való mászkálás. A táncot, homár frizkót, el kellett volna hagyni, és semmi nem indokolta hogy Eddie Brock fiatalabb legyen, a képregényben sem egyidős Peterrel. Egy gyúrós fickó, volt újságíró kellett volna, nem kellett volna eljátszani Harry halálát se, sőt, Homi se kellett volna. Ebből is látszik, mennyire önző Raimi, mindent ő akart egyszerre, csak sajnos ismejük a mondást arról a bizonyos szarkáról! ;) Nem hagyott elegendő időt Venomra,
csak mert nem szereti, ennyi erővel lehetett volna a film címe Harry Osborn élete is.
Az új film: Pár kép és videó alapján még ne írjuk le előre, várjuk meg az előzetest, trailert, és majd akkor. Engem is zavar a fekete Elektro, de még jól is kijöhet a lépés. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 18. - 11:09:39 írta balogh44 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #5134 Dátum: 2013. május 18. - 11:27:29 »
A többségnek ám nem. Nekem se, ha néhány dolgot másképp csinál Raimi, talán bejött volna.
És ezután felsorolod a komplett filmet. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5135 Dátum: 2013. május 18. - 21:59:31 »
Elég egyszerűen intézed a dolgokat.  ;)
Idézet
Az emo helyett valóban a kialvatlan, borostás külső ment volna, nameg végig feketében való mászkálás.
Tehát ha valaki feketében mászkál kialvatlanul, borostásan, akkor azt megszállta egy idegen lény, ez mindenkinek lejön.  :roll:
Idézet
és semmi nem indokolta hogy Eddie Brock fiatalabb legyen, a képregényben sem egyidős Peterrel.
Semmi sem indokolta? Azon túl, hogy a film más univerzum? Az Ultiban sem indokolta semmi, hogy Harry legyen a Vészmanó, mégis ő lett. Hogy Felicia jelmezén szemüveg legyen, mégis lett. Hogy Gwent Vérontó ölje meg, mégis úgy volt. Folytassam?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5136 Dátum: 2013. május 18. - 23:48:58 »
ha néhány dolgot másképp csinál Raimi, talán bejött volna.
Ott a pont. :lol:

Amúgy tény, hogy felemás film lett a Pók 3, bosszantó hibákkal, de azért nem lett annyira rossz, mint amennyire egyesek lehúzzák. Legalább annyi erénye van, mint amennyi hibája.

Én azt gondolom, hogy az egész trilógiát nézve, nincs miért szégyenkezni Raiminek. Óriási feladat és nyomás lehetett, hogy ő készíthetett elsőként igazi, komoly Pókember filmet mozivászonra (a korábbi tv-s Pókember próbálkozásokat inkább hagyjuk...), és baromi sok múlt azon, hogy bejön-e az első filmje. És a mai képregényfilmáradat egyik fontos előfutára és úttörője volt a Pókember 1 anno. Ha bebukott volna, talán az ASM 1-2-ről sem beszélgetnénk most. Szerintem a körülményekhez képest nagyon jól helytállt Raimi, a 3. résszel valóban elcsúszott picit, de az első kettő tök jó volt.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #5137 Dátum: 2013. május 19. - 07:58:06 »
ha néhány dolgot másképp csinál Raimi, talán bejött volna.
Ott a pont. :lol:

Amúgy tény, hogy felemás film lett a Pók 3, bosszantó hibákkal, de azért nem lett annyira rossz, mint amennyire egyesek lehúzzák. Legalább annyi erénye van, mint amennyi hibája.

Én azt gondolom, hogy az egész trilógiát nézve, nincs miért szégyenkezni Raiminek. Óriási feladat és nyomás lehetett, hogy ő készíthetett elsőként igazi, komoly Pókember filmet mozivászonra (a korábbi tv-s Pókember próbálkozásokat inkább hagyjuk...), és baromi sok múlt azon, hogy bejön-e az első filmje. És a mai képregényfilmáradat egyik fontos előfutára és úttörője volt a Pókember 1 anno. Ha bebukott volna, talán az ASM 1-2-ről sem beszélgetnénk most. Szerintem a körülményekhez képest nagyon jól helytállt Raimi, a 3. résszel valóban elcsúszott picit, de az első kettő tök jó volt.

Igazából az X-Men törte az utat. Ha az nem lett volna, vagy bukik, akkor nagy valószínűséggel nem lenne ekkora választék képregényfilmekből.
A TV-s sorozatot, szerintem nem helyénvaló összehasonlítani a mozifilmmel, mert a TV film mindig gyengébb. Lévén alacsonyabb költségvetésű, bevételt is kevesebbet hoz, és időre készül. Akármilyen jó a Hannibál sorozat, a Bárányok hallgatnakhoz képest egy nagy halom sz*r.  ;)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5138 Dátum: 2013. május 19. - 11:25:20 »
Plusz az elsők mindig afféle prototípusok is. Próbálgatások. Nyílván a mostani ASM-ben nem lesz emós Parker, mert a közönségnek általában az nem jött be, és ezt a sztorit, ha lesz ilyen másként mutatják be.
De ugyanakkor ők is el fognak követni hibákat. Vagyis már követtek el hibákat.

Én azt mondom, hogy hibák mindig lesznek, csak azok ne legyenek többségben, mint az értékelhető ötletek, megvalósítások.
SD. EJC.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5139 Dátum: 2013. május 19. - 11:53:14 »
Elég egyszerűen intézed a dolgokat.  ;)
Idézet
Az emo helyett valóban a kialvatlan, borostás külső ment volna, nameg végig feketében való mászkálás.
Tehát ha valaki feketében mászkál kialvatlanul, borostásan, akkor azt megszállta egy idegen lény, ez mindenkinek lejön.  :roll:
Idézet
és semmi nem indokolta hogy Eddie Brock fiatalabb legyen, a képregényben sem egyidős Peterrel.
Semmi sem indokolta? Azon túl, hogy a film más univerzum? Az Ultiban sem indokolta semmi, hogy Harry legyen a Vészmanó, mégis ő lett. Hogy Felicia jelmezén szemüveg legyen, mégis lett. Hogy Gwent Vérontó ölje meg, mégis úgy volt. Folytassam?

Nem rosszindulatból írtam! ;)
Szerintem a régi képregények elég jól bemutatták a szimbióta hatását Peterre nézve, simán elég lett volna azokat átvenni, és igen, szerintem működött volna a dolog a vásznon is!
Tény hogy más univerzum, csak akkor nem kell azt mondani a 3. részre, hogy rajongóknak készült, fanoknak, csak mert ezek a változtatások nem éppen a klasszikus univerzum kedvelőinek készültek, szerintem.