Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949798 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Pókember
« Válasz #5140 Dátum: 2013. május 19. - 12:14:20 »
Hát ebben igazad van, de hát nem csak a klasszikusok kedvelői a fanok.  ;)
A képregényben nemigen mutatták be, hogy a szimbióta rossz hatással lenne rá. Éjszaka kivitte egy körre, de 1 kivétellel sosem tudtuk meg, miket csinált vele. Legalábbis én nem emlékszem ilyen bemutatásra.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5141 Dátum: 2013. május 19. - 12:31:06 »
Igazából az X-Men törte az utat. Ha az nem lett volna, vagy bukik, akkor nagy valószínűséggel nem lenne ekkora választék képregényfilmekből.
Igen, de a Pókember is fontos mérföldkő volt, mert ez volt a másik nagy franchise, ami megfilmesítésért kiáltott, de a karakter képességei miatt nagyon nehéz volt megfilmesíteni. A Pók 1 nem csak azt bizonyította be, hogy már megvan a technika az ilyen filmek készítéséhez, hanem azt is, hogy egy képregényadaptációból is lehet óriási világsiker (meg jó sok pénzt lehet vele keresni).

Idézet
A TV-s sorozatot, szerintem nem helyénvaló összehasonlítani a mozifilmmel, mert a TV film mindig gyengébb.
Nem összehasonlítani akartam, csak arra utaltam, hogy korábban is voltak mozgóképes próbálkozások Pókemberből, de azok a megfelelő technológia hiányában gagyik lettek, egyszerűen nem voltak képesek élethűen visszaadni Póki képességeit (ez nem kritizálás, egyszerűen csak nem voltak elég fejlettek a vizuális effektek). Raimi volt az első, aki már megfelelő technológiát is kapott ahhoz, hogy igazi Pókember filmet készíthessen.

Én azt mondom, hogy hibák mindig lesznek, csak azok ne legyenek többségben, mint az értékelhető ötletek, megvalósítások.
Így van. Ezért írtam, hogy a Pók 3-ban legalább annyi értékelhető rész van, mint amennyi hiba, ezért nem értek egyet azokkal, akik teljesen lehúzzák.

Tény hogy más univerzum, csak akkor nem kell azt mondani a 3. részre, hogy rajongóknak készült, fanoknak, csak mert ezek a változtatások nem éppen a klasszikus univerzum kedvelőinek készültek, szerintem.
Miért, akik az ultimate univerzumot szeretik, azok nem fanok? :)
A Pók 3 a rajongóknak készült, ez teljesen egyértelmű. A Harry-történetszállal és Homokemberrel a klasszikus fanoknak kedveztek, míg Venommal az ultimate fanoknak. (Az más kérdés, hogy a 616-os Venom már a képregényben is jobb volt, mint az ulti verzió.)

A képregényben nemigen mutatták be, hogy a szimbióta rossz hatással lenne rá. Éjszaka kivitte egy körre, de 1 kivétellel sosem tudtuk meg, miket csinált vele. Legalábbis én nem emlékszem ilyen bemutatásra.
Igen, a képregényben csak annyi volt, hogy baromi sokat aludt (meg rémálmai voltak), mert éjszakánként a szimbióta átvette az uralmat a teste fölött. Erre volt is egy kis utalás a filmben, mert ott is álmában mászott rá Peterre a szimbióta először, és mikor Pete felébredt, már a felhőkarcolók között lógott fejjel lefelé Pókemberként. :)
Az agresszív hatást a rajzfilmben találták ki, ahol a szimbióta majdnem megölte Rengetőt, ha jól emlékszem.

Amúgy szerintem az elalvós/agresszív verzió keverékét bedobhatták volna a filmben, jobb lett volna, mint az "emós gyökér" verzió. Például civilben agresszív lehetett volna a rokonaival (pl leordítja May néni fejét, hatásos lett volna), ugyanakkor sokat alszik, és mikor felébred, azt látja az újságban, hogy Póki éjjel randalírozott, míg ő aludt. Illetve egy jelenetben bemutathatták volna, hogy Póki hálóhintázik éjjel, aztán a kamera bevisz a maszk alá, és látjuk, hogy Pete alszik, ezután mutattak volna valami frankó rémálmot, király lett volna. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #5142 Dátum: 2013. május 19. - 12:52:36 »

Idézet
A TV-s sorozatot, szerintem nem helyénvaló összehasonlítani a mozifilmmel, mert a TV film mindig gyengébb.
Nem összehasonlítani akartam, csak arra utaltam, hogy korábban is voltak mozgóképes próbálkozások Pókemberből, de azok a megfelelő technológia hiányában gagyik lettek, egyszerűen nem voltak képesek élethűen visszaadni Póki képességeit (ez nem kritizálás, egyszerűen csak nem voltak elég fejlettek a vizuális effektek). Raimi volt az első, aki már megfelelő technológiát is kapott ahhoz, hogy igazi Pókember filmet készíthessen.

Ez az, hogy azok TV filmek voltak. Azok mindig alacsonyabb büdzséből dolgoznak. Ergo: a TV változat van összehasonlítva a mozifilmmel. ;)
Raimi nem csak abban volt az első , hogy " megfelelő technológiát kapott " hanem abban is hogy Pókember mozifilmet csinált.  ;)

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5143 Dátum: 2013. május 19. - 13:01:24 »
A rajzfilmben Rinót is majdnem megölte. Ezzel tényleg jobban bemutathatták volna.  :)
May nénivel nem kellett ordítania, megtette a háziúrral.

A nagy különbség az X-Men 1 és a Pók között, hogy az X bár nyereséges volt, de nem meggyőzően. Vagyis ha egy utána következő képregényfilm bukik, akkor szépen abba is hagyták volna talán. A Pókember hozott annyit, hogy totál meggyőző lett a producerek számára: ebben van fantázia.
Mellesleg nem az X-Men volt az első, hanem a Penge, de kábé épp annyival volt az X alatt (a producerek szempontjából), mint az X a Pók alatt.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #5144 Dátum: 2013. május 19. - 13:21:55 »
Mellesleg nem az X-Men volt az első, hanem a Penge, de kábé épp annyival volt az X alatt (a producerek szempontjából), mint az X a Pók alatt.

Akkor írhatnánk a Spawn-t is, az előbb volt mint a Penge, és ha jól tudom jobban is teljesített.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5145 Dátum: 2013. május 19. - 13:27:58 »
Nem, az az előző generációs képregényfilmek közé tartozott ('89-'97-es szakasz), aminek a Steel tette be végleg a kaput. Amúgy a Spawn igazából nem volt siker. A még úgy-ahogy megmaradt szerencsétlen zombik, akik máig azt hiszik, McFarlane valaha alkotott bármi eredetit, anyagilag sikeressé tették, de a kritikák annyira lehúzták, hogy még a stúdió is kénytelen volt lelőni a folytatást, mert esélyük sem maradt arra, hogy bármi pénzt visszakapjanak belőle.
Ja, és nem teljesített jobban. Ugyanakkora költségvetésben a Penge közel ötvenmillió dollárral verte. Ami amúgy azért szép, mert az az egyetlen film, ami a képregényfilmek nemzedékei közé esett pont. Kicsit mint a lundgrenes Punisher.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 19. - 13:31:50 írta talgaby »

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #5146 Dátum: 2013. május 19. - 13:46:31 »
Én is abban reménykedtem, hogy a 90-es évekbeli rajzfilmet veszik majd alapul, mivel akkor még az összevont univerzum teljesen lehetetlennek tűnt, szóval a titkos háborús eredetsztori kiesett. A rajzfilmben Jameson fia hozza a holdról a szimbiótát. Ezért is dörzsöltem már a tenyerem, amikor feltűnt a második részben, aztán csak arra használták, hogy Peter féltékeny legyen. A rajzfilmben is szerepelt egy rémálom amikor rámászott Peterre a szimióta. Azt is felhasználhatták volna. Én pont azt az agresszív viselkedést vártam Petertől ami a rajzfilmben volt, voltak nagyon erős jelenetek, például mikor majdnem megöli Rínót. JJ-t is belevonhatták volna azzal, hogy pénzdíjat ajánl Pókember elfogásáért. A rajzfilmben ugye lezuhan az űrrepüló mert a szimbióta megtámadja John-t és a társát. Aztán JJ kitalálja, hogy Pókember okozta a balesetet. Ezzel egy plusz nyomást lehetett volna helyezni Peterre. A filmet én úgy fejeztem volna be, hogy Brockra rámászik a szimbióta, de nem, látjuk csak az árnyékát. Majd mondott volna egy mondatot és a falon láttuk volna az árnyékát. Szerintem sokkal erősebb sztori lehetett volna mint amit kihoztak belőle.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5147 Dátum: 2013. május 19. - 15:34:32 »
Ja, és nem teljesített jobban. Ugyanakkora költségvetésben a Penge közel ötvenmillió dollárral verte. Ami amúgy azért szép, mert az az egyetlen film, ami a képregényfilmek nemzedékei közé esett pont. Kicsit mint a lundgrenes Punisher.
Nem egészen. Akkoriban több helyen is lehetett olvasni, hogy valóban a Penge volt az a karakter akivel újra akarták éleszteni a képregényfilmes korszakot, habár akkoriban ezt még nem annyira beharangozva tették. És bár a mozikban nem volt olyan kiemelkedő siker, de az utólagos forgalmazásban nagyot kaszált, nem véletlen, hogy szinte azonnal a folytatás mellett döntöttek. És ezt meglovagolva dobták be az X-Men film ötletét, és akkor hangoztatták, hogy ha sikeres lesz, akkor várhatóak további képregényfilmek. Így bár az X-Men volt az úttörő, de az ösvényt a Penge taposta ki neki.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5148 Dátum: 2013. május 19. - 19:30:22 »
A filmet én úgy fejeztem volna be, hogy Brockra rámászik a szimbióta, de nem, látjuk csak az árnyékát. Majd mondott volna egy mondatot és a falon láttuk volna az árnyékát.
Na de akkor nem lett volna benne Venom! Mekkora csalódás lett volna már a fanoknak.  :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #5149 Dátum: 2013. május 19. - 19:34:49 »
Arról nem is beszélve, hogy semmi garancia nincs rá, hogy lett volna több film,akkor meg ott állnánk most egy félbehagyott Pókemberrel.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5150 Dátum: 2013. május 19. - 20:10:26 »
Pont ezt akartam mondani. Akkor nincs befejezve a film, és még rosszabb lenne néha újra és újra megnézni a 3.-at. Így legalább valamilyen szinten le van kerekítve a vége, és esetleg csak az a hiány lehet, hogy miért nem folytatták, de a szálakat már úgy vágták el, hogy a folytatása azoknak kizárásos alapon jó.
SD. EJC.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #5151 Dátum: 2013. május 19. - 20:30:35 »
Nem egészen. Akkoriban több helyen is lehetett olvasni, hogy valóban a Penge volt az a karakter akivel újra akarták éleszteni a képregényfilmes korszakot, habár akkoriban ezt még nem annyira beharangozva tették. És bár a mozikban nem volt olyan kiemelkedő siker, de az utólagos forgalmazásban nagyot kaszált, nem véletlen, hogy szinte azonnal a folytatás mellett döntöttek. És ezt meglovagolva dobták be az X-Men film ötletét, és akkor hangoztatták, hogy ha sikeres lesz, akkor várhatóak további képregényfilmek. Így bár az X-Men volt az úttörő, de az ösvényt a Penge taposta ki neki.

Igen, én a nyitó hétvége adataira értettem. A Spawn jobban teljesített. No, és szerintem a Spawn jobb is mint a Penge. Egy haverom mondta, mikor megnézte a Pengét, a milyen volt kérdésre, hogy eldobható. Szerintem teljesen le is fedi azt a filmet. Később ezen már csak rontottak. Ha belegondolok, hogy megjelenéskor vettem meg a 2. részt teljes áron... :(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5152 Dátum: 2013. május 19. - 21:07:14 »
Nekem a 2 tetszett elsőre, másodikra már untam.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #5153 Dátum: 2013. május 19. - 21:37:50 »
Abban a változatban amit vázoltam nem szerepelt volna Venom. Nem a Pók 3-ra vonatkoztattam az írást. Hanem, hogy én hogy képzeltem volna el a sztorit. Az biztos, hogy lett volna anyázás ha Venomból csak egy árnyékot látnak a fanok, viszont tuti, megnézték volna a következőt. Azzal a sztorival nem lett volna ennyire megosztó a film. Én nagyon sajnálom, hogy így alakult a Pókember 3, nálam jobban kevesen várták akkoriban. Ha jól oldják meg akkor minden idők egyik legjobb képregényfilmje lett volna. De így csak egy kihagyott lehetőség. A bevétel pedig nem számít, kaki filmnek is lehet nagy bevétele. Például az Alkonyat széria.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5154 Dátum: 2013. május 19. - 22:01:53 »
Ha jól oldják meg akkor minden idők egyik legjobb képregényfilmje lett volna. De így csak egy kihagyott lehetőség.
Anno volt olyan terv is, hogy Raimi a 3. és 4. részt egyszerre forgatná le. Ha így történt volna, akkor a 4. részre áttolhatták volna a Venom-történetszál nagy részét. Bár lehet, hogy akkor se kaptunk volna sokkal jobb Venomot, mert a karakterének az "elrontásába" belejátszott, hogy Raimi nem kedvelte. :-\

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5155 Dátum: 2013. május 19. - 22:39:18 »
Nem hinném,hogy azért lett elrontva Venom mert Raimi keze volt a dologban. Sokkal inkább az volt a helyzet,hogy nem tudott mit kezdeni magával a karakterrel no és persze nagy nyomás nehezedett rá minden irányból! Egy ilyen komolyabb nemezist mindig fel kell vezetni és nem szabad összecsapni a bemutatását. Ha mindössze annyit kapunk belőle,hogy PP-re rámászik a szimbióta és az egész 3.részben ezt az élőlényt viseli, akkor az már egy jó alapozásnak számítana ;) Aztán ebből az következne,hogy a film végére Peter kezd megváltozni szépen fokozatosan bedurvul majd magára ismerve gyorsan elvágtat a templomban lévő haranghoz és innen már tudjátok,hogy végződne a film :spidey: Az utolsó képkockákon meg Eddie transzformációját csodálhatnánk meg,de mindezt úgy,hogy csak alig-alig mutatnak belőle valamit. Pont mint a rajzfilmben mert ott is az árnyéka látszódott csak! Na így már felkeltenék a rajongók kíváncsiságát és biztosan beülnek a 4.részre, amiben természetesen már Venom lenne a fő genya (és talán Vérontó).

Nem értek a forgatókönyvíráshoz sem a rendezéshez meg ilyesmi,de most őszintén nem ez lett volna a leglogikusabb lépés mind közül? Vagy legalábbis valami ehhez hasonló. Olyat meg azért ne mondjunk már emberek,hogy ez lett volna minden idők legjobb képregényfilmje  :hehe: Egyrészt szubjektív mi a jó ebben a zsánerben, másrészt számomra ezek az adaptációk csak színes,csillogó termékek egy képzeletbeli polcon és csakis azért vannak,hogy elfogyaszd őket semmi másért. Tudom ez így erős,de ne lássunk bele ennél többet ha kérhetem :lol:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5156 Dátum: 2013. május 20. - 00:21:35 »
Eddig a legjobb szimbióta-Peteren adaptációt a Spectacular SM rajzfilmsorozatban láttam. Ott úgy 3 részen keresztül is rajta van a szimbióta és nagyon jól kivesézik a változásokat Peter jellemén. Nem beszélve, hogy az egész Sinister Sixet legyőzte a gönc, miközben Petey aludt.  :brow:
Érdemes megnézni azokat az epizódokat, már csak ezért is.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #5157 Dátum: 2013. május 20. - 07:11:49 »
Nekem a 2 tetszett elsőre, másodikra már untam.

Ugye?
A harmadik meg akkora gáz volt, hogy azt elmondani sem lehet. Jót tenne annak a sorozatnak is egy remake, de hirtelen nem is tudok olyan színes színészt, aki eljátszhatná.... De a trendet követve, lehetne fehérbőrű is. Gondolom az viszont kiverné a biztosítékot.  :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5158 Dátum: 2013. május 20. - 12:35:13 »
Abban a változatban amit vázoltam nem szerepelt volna Venom. Nem a Pók 3-ra vonatkoztattam az írást.
Mivel minden sikerszéria trilógiára van tervezve, totál kizárt, hogy úgy hagyták volna félbe a harmadikat, hogy majd a folytatásban. Azért a Pókember-filmek nem egy Gyűrűk ura (vagy Hobbit), hogy egy sztorit elnyújtanak 12 órává és 3 részre, azok mind önálló filmek.  ;)
De a trendet követve, lehetne fehérbőrű is. Gondolom az viszont kiverné a biztosítékot.  :hehe:
;D Nekem különben nem hiányzik a folytatása. Vámpíros film, a 3 is bőven elég volt belőle.
A bevétel pedig nem számít, kaki filmnek is lehet nagy bevétele. Például az Alkonyat széria.
Nagyon divat szidni mindent, aminek nagy bevétele van, vagy sikeres (lásd nemrég Titanic, előtte Star Wars), de a számok magukért beszélnek: ha több millióan szeretik, és fizetnek érte, akkor az egy jól sikerült alkotás. Más kérdés, hogy nem mi vagyunk a célcsoportja. De olyan ez, mintha a mangákra azt mondanád, hogy kakik, csak azért, mert téged nem érdekelnek.  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5159 Dátum: 2013. május 20. - 15:28:43 »
Eddig a legjobb szimbióta-Peteren adaptációt a Spectacular SM rajzfilmsorozatban láttam. Ott úgy 3 részen keresztül is rajta van a szimbióta és nagyon jól kivesézik a változásokat Peter jellemén. Nem beszélve, hogy az egész Sinister Sixet legyőzte a gönc, miközben Petey aludt.  :brow:
Máig nem tudom megérteni, hogy ha a sztorira ennyire odafigyeltek, akkor mi a f***ért rontották el a sorozatot az ótvar grafikával? :roll:

Nagyon divat szidni mindent, aminek nagy bevétele van, vagy sikeres (lásd nemrég Titanic, előtte Star Wars), de a számok magukért beszélnek: ha több millióan szeretik, és fizetnek érte, akkor az egy jól sikerült alkotás. Más kérdés, hogy nem mi vagyunk a célcsoportja.
Így van. Az Alkonyatot már csak divatból is divat fikázni, pedig igazából nem olyan rossz filmek. A második része tényleg nagy kaki, azzal kínozni lehetne, de a többi rész igazából teljesen nézhető. Nem mondom, hogy jó, de nézhető. Viszont nem mi vagyunk a célcsoport, hanem a tinilányok - elhiszem, hogy nekik ez tetszik.