Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949380 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #5160 Dátum: 2013. május 20. - 15:33:55 »
Szerintem nem azok Tom, iszonyatosan fájdalmas az összes.
Habár így visszagondolva, én a másodikat és a 3.-at nem is tudom megkülönböztetni már egymástól.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5161 Dátum: 2013. május 20. - 15:47:01 »
Szerintem azért látod így, mert messze nem értesz egyet a film filozófiájával (egyébként én sem). De engem mégis le tudott kötni mindegyik rész annyira, hogy megnézzem a folytatást, mert érdekelt a karakterek sorsa. Szóval valamit azért tudott a film. :D
Inkább a Twilight összes, mint a Macskanő. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5162 Dátum: 2013. május 20. - 15:58:44 »
Hát amnnyiben az önzést filozófiának lehet nevezni. De igen, engem nem maga a film rossz minősége akaszt ki nagyon (pedig már önmagában arról is sokat lehet beszélni, de ezt már sokszor megtettük, így most nem is megyek bele jobban).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5163 Dátum: 2013. május 20. - 16:19:42 »
Inkább a Twilight összes, mint a Macskanő. :lol:
Miért? A Macskanő tök jó film volt. Igaz, hogy semmi köze nem volt az eredeti karakterhez, de ezen kívül tök jó volt. Legalábbis engem nem túlzottan zavart, hiszen alapból nem vagyok DC és Macskanő rajongó, laikus nézőként jó film volt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5164 Dátum: 2013. május 20. - 16:36:59 »
A Macskanő tök jó film volt.
:shocking: :shocking: Ilyen véleményt eddig csak nőktől hallottam erről a filmről. Bocs, nem akarok bunkó lenni, tiszteletben tartom, ha neked tetszik, csak ez meglepett. Én birka türelemmel szoktam hozzáállni a filmekhez, ha elkezdek egyet, akkor nem szeretem félbehagyni, nagyon szarnak kell lennie, hogy félbehagyjam. De a Macskanővel úgy voltam, hogy a felénél majdnem kinyomtam a filmet. Számomra a világ egyik legrosszabb filmje, a képregényfilmek közül pedig egyértelműen a legrosszabb. Pedig én is laikusnak tartom magam DC-ben, mert lényegében a rajzfilmekből/filmekből ismerem leginkább a DC univerzumot.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #5165 Dátum: 2013. május 20. - 16:51:47 »
A következő az lesz hogy Ghost Rider 2 is jó film? mert akkor lehúzom magam a Wc-n. :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5166 Dátum: 2013. május 20. - 17:28:24 »
Számomra a világ egyik legrosszabb filmje, a képregényfilmek közül pedig egyértelműen a legrosszabb.
Csak a DC-feldolgozás képregényfilmek kategóriáján belül egy lapon sem említhető a Batman & Robinnal és a Superman IV mozis változatával, ha meg kiadón kívülre nézünk, de még az USA-ban maradunk, toronymagasan emelkedik az olyanok fölé, mint a Barb Wire, a Sin City 1.5 (amit valamiért Spiritnek neveznek) vagy a Howard the Duck… és ez az egész, az egész ló* ahhoz a *halomhoz képest, ami a Son of the Mask. Vagy a Hupikék törpikék mozifilm. És ha elmennénk a mangaadaptációkig… tudok olyan Dragon Ball filmről, ami mellet az Evolution az emberi kultúra csúcsa.
Szóval hidd el, a Macskanő még csak nem is kapirgálja a "rossz képregényfilm" fogalmát.
Plusz Halle Berry egy alig takaró bőrruhában vonaglik. Egy ilyen nem lehet rossz film. ;D Inkább a rendezőjét és az idegrángásos operatőrét kellett volna kirúgni azelőtt, hogy bárki a film közelébe engedte őket.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5167 Dátum: 2013. május 20. - 17:55:58 »
A következő az lesz hogy Ghost Rider 2 is jó film? mert akkor lehúzom magam a Wc-n. :D
Nyugi, az nekem sem jött be.  ;)

Ilyen véleményt eddig csak nőktől hallottam erről a filmről. Bocs, nem akarok bunkó lenni, tiszteletben tartom, ha neked tetszik, csak ez meglepett.
Nincs semmi gond, mindannyian mások vagyunk, mások az ízléseink, máshogy tetszenek nekünk a filmek. Neked nem jött be, nekem igen. Az a baj, hogy túlságosan komolyan veszitek a filmeket. Ha akarunk, akkor mindenben találhatunk hibát, de akkor meg pont az veszik el, ami a fő célja a filmeknek, még pedig az, hogy szórakoztasson. Persze vannak tényleg rossz filmek, de azért a legtöbb nem vészes, csak nem folyton a hibát kell keresni benne. A Macskanő is egy ilyen film. Egy szimpla, szórakoztató akciófilm, ami meg van spékelve egy kis képregényes témával.

Plusz Halle Berry egy alig takaró bőrruhában vonaglik. Egy ilyen nem lehet rossz film. ;D
Ott a pont.  ;D
Egyébként nekem még a film zenéje is bejött. Hasonlított az Enigma stílusára, ami bejön.  :)

egy lapon sem említhető a Batman & Robinnal és a Superman IV mozis változatával, ha meg kiadón kívülre nézünk, de még az USA-ban maradunk, toronymagasan emelkedik az olyanok fölé, mint a Barb Wire, a Sin City 1.5 (amit valamiért Spiritnek neveznek) vagy a Howard the Duck… és ez az egész, az egész ló* ahhoz a *halomhoz képest, ami a Son of the Mask. Vagy a Hupikék törpikék mozifilm.
Nekem mondjuk tetszett a Batman & Robin is, bár csak a negatív szereplők miatt, a címszereplők nagyon gázosak voltak. De múltkorában megnéztem újra a Howardot is, és még bizonyos szempontból az sem volt annyira gáz. Persze a film főleg a speciális effektekre épített, ami akkoriban biztos nagy szám volt, de mai szemmel nézve már inkább vicces.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5168 Dátum: 2013. május 20. - 20:18:57 »
Nekem spec tetszett a Ghost Rider 2, bár nem vagyok szakértő, csak lekötött.

Amúgy a DC-s filmekkel a baj az, hogy olyan felemásan sikerülnek, nincs egy jó koncepció, mint a Marvelnél. Gyakorlatilag a Batman-en kívül nincs egy olyan jó film, amiben DC-s hős van. A Green Lantern bénácska, a Supermanek is kicsit sántítanak, és hirtelen többet nem is tudok mondani tőlük. És a baj, hogy ráadásul mindegyik film komolyan veszi magát, de a megvalósítás már nem a legjobb.  :uhoh:
SD. EJC.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #5169 Dátum: 2013. május 20. - 20:28:24 »
És a baj, hogy ráadásul mindegyik film komolyan veszi magát, de a megvalósítás már nem a legjobb.  :uhoh:

Pontosan ez volt a bajom Nolan Batmanes agymenésével....

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5170 Dátum: 2013. május 20. - 20:33:49 »
Gondolkodj el azon, hogy egy 13 éves lánnyal mennyi közös témátok van, és ebből mennyi az, ami mindkettőtöknek tökre tetszik. Ha rájössz, hogy nemigen van ilyen téma, akkor megérted, hogy az Alkonyat miért jó film, azzal együtt, hogy szerinted nézhetetlen (mondom ezt úgy, hogy nem láttam). A helyes kifejezés ez esetben is a "nekem nem tetszik". Ha 50 millió ember rajong érte, akkor az a film jól sikerült. Ha 50 millió embernek örömet szerzett, akkor hiába mondjuk sokan, hogy gáz, kevesen vagyunk hozzájuk.  ;)

A Macskanő nekem is az egyetlen képregényfilm szinte, ami kicsit sem tetszett (na jó, meg a Batman 3, Szellemlovas 2). Önmagában nézve is B kategóriás volt, HB pedig nagyon jó nő, de ez a ruha szerintem nem állt jól neki. Inkább az, ami a Kardhalban volt rajta.

Idézet
Csak a DC-feldolgozás képregényfilmek kategóriáján belül egy lapon sem említhető a Batman & Robinnal és a Superman IV mozis változatával, ha meg kiadón kívülre nézünk, de még az USA-ban maradunk, toronymagasan emelkedik az olyanok fölé, mint a Barb Wire, a Sin City 1.5 (amit valamiért Spiritnek neveznek) vagy a Howard the Duck… és ez az egész, az egész ló* ahhoz a *halomhoz képest, ami a Son of the Mask. Vagy a Hupikék törpikék mozifilm.
Jó, de ezek azért a régi szériához tartoznak, amikor még nem létezett képregényes filmtrükk, vagy nem vették komolyan. Az újak közül csak a Szellemlovas 2 mérhető hozzá - az sokkal rosszabb volt.
Különben a Batman és Robin sem ANNYIRA rossz, ahogy sokan mondják.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5171 Dátum: 2013. május 20. - 20:38:17 »
Az a baj, hogy túlságosan komolyan veszitek a filmeket. Ha akarunk, akkor mindenben találhatunk hibát, de akkor meg pont az veszik el, ami a fő célja a filmeknek, még pedig az, hogy szórakoztasson. Persze vannak tényleg rossz filmek, de azért a legtöbb nem vészes, csak nem folyton a hibát kell keresni benne.
Pedig esküszöm, én egy filmhez sem úgy ülök le, hogy hibákat keresek benne. És nem is az a bajom a filmmel, hogy logikai hibákkal lenne tele, vagy ilyesmi, mert ilyen probléma nincs vele. Egyszerűen a film hangulata, a karakterek, a szinészi játék, és úgy az egész alapkoncepció nem tetszett. Halle Berry "átalakulása" irritáló volt, szolid félék nőből feminista ribanccá változott. Sharon Stone iszonyat ripacs volt a "főgonosz" szerepében, az alapkoncepció meg annyira gagyi volt nekem, hogy a fejem fogtam tőle. Nem hittem el, hogy az a nagy sztori, hogy mentsük meg a világot egy gonosz női kencefice gyártól, meg annak a gonosz igazgatónőjétől. Végig az volt az érzésem, hogy én igazából egy feminista kampányfilmet látok, mert annak tökéletes lenne. Csak akkor ne képregényfilmként akarják eladni... Egyszerűen egész mást vártam volna egy modernkori képregényfilmtől, mint amit kaptam. Számomra nagyon kiábrándító volt az egész.
Lehet, hogy ha nem a Macskanő címet adják a filmnek és nem DC képregényadaptációként adják el, akkor nem éltem volna meg ilyen negatívan. Valószínűleg akkor sem tetszett volna sokkal jobban, csak akkor nem fájt volna a szívem, hogy egy jó képregénykaraktert rontanak el.

Plusz Halle Berry egy alig takaró bőrruhában vonaglik. Egy ilyen nem lehet rossz film. ;D
Én is imádom Halle-t, az egyik legszebb színésznőnek tartom, a jelenléte a filmekben máris pirospont nálam, de ebben a filmben még ezt is sikerült elrontaniuk. Nem hittem volna, hogy lehet olyan jelmezt tervezni, amiben Halle Berry gáz, de ez a film bizonyítja, hogy tévedtem. Egyszerűen iszonyat randa a jelmez. Ha maszk nélkül viseli, akkor egy útszéli prostinak néz ki, ha a maszkot is felteszi, akkor egy idióta útszéli prostinak. Szóval ez a másik, amiért haragudtam a készítőkre, sikerült egy ronda Macskanőt kreálniuk.

egy lapon sem említhető a Batman & Robinnal és a Superman IV mozis változatával, ha meg kiadón kívülre nézünk, de még az USA-ban maradunk, toronymagasan emelkedik az olyanok fölé, mint a Barb Wire, a Sin City 1.5 (amit valamiért Spiritnek neveznek) vagy a Howard the Duck… és ez az egész, az egész ló* ahhoz a *halomhoz képest, ami a Son of the Mask. Vagy a Hupikék törpikék mozifilm.
Én elsősorban a modernkori képregényfilmekre gondoltam, amikor a Macskanőt a legrosszabb képregényfilmnek tituláltam, de ha már itt tartunk, nálam még a Batman & Robin és a Superman IV is veri a Macskanőt, mert azokban legalább érdekesebbek voltak a főgenyák, és nem volt ilyen nyálas feminista a sztori... :roll: (Pedig a Batman & Robintól is erősen feláll a szőr a hátamon.)
A Hupikék Törpikék pedig nem is volt olyan rossz szerintem, én még azt is a Macskanő elé rakom. :D Ha nagyon erőlködni akarok, hogy a Macskanőnél szarabb képregényfilmet találjak, akkor talán a régi 80-as évekbeli Amerika Kapitány filmet mondanám, meg a 94-es F4-et (bocs ha nem pontosak a dátumok :) ).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5172 Dátum: 2013. május 20. - 20:41:11 »
Azért a Superman 4 már elég közel járt a Szellemlovas 2-höz. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5173 Dátum: 2013. május 20. - 20:43:21 »
Azért a Superman 4 már elég közel járt a Szellemlovas 2-höz. :)
Ja, de nálam még a Szellemlovas 2 is jobb a Macskanőnél, pedig az is hótt kaki volt.  ;D

Különben a Superman 4-gyel szerintem csak az a baj, hogy nagyon gagyik voltak benne az effektek (ha jól emlékszem, azért is, mert a film költségvetését is megnyirbálták). De az alapötlet, hogy Szupi hajszálából kreáljanak neki egy nemezist, nem volt hülyeség (csak persze nem így kellett volna, hogy a hajszálat egy csomó nukleáris rakétával együtt belehajítják a Napba, aztán az űrben öt másodperc alatt kifejlődik a lombikbébiből a nemezis :lol: ), egy mai modern, korszerű filmben látványosan meg lehetne csinálni. Csak persze fölösleges vesződni vele, amikor ott van Zod és csapata, vagy ha klónsztorit akarunk, akkor Bizarro. ;) 

Idézetet írta: Gaby
Ti tényleg nem láttátok a Son of the Masket.
Nem láttam, de elhiszem neked, hogy az rosszabb, mint a Catwoman. :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 20. - 21:02:52 írta Tom Fireheart »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5174 Dátum: 2013. május 20. - 20:50:30 »
Idézet
Jó, de ezek azért a régi szériához tartoznak
Van közte egy 2004-es és 2008-as.
Ti tényleg nem láttátok a Son of the Masket.
Amúgy a DC-s filmekkel a baj az, hogy olyan felemásan sikerülnek, nincs egy jó koncepció, mint a Marvelnél.
Ez igaz, másrészt egyszerűen nem volt rá szükségük. A Superman inflálva mai napig a legsikeresebb képregényes franchise, igen, egy milliárdos TDK mellett. Az animációs adaptációik harminc éven át meghatározták az ifjúsági műsorokat teljesen önálló és elkülönülő sorozatokkal. A DC egyszerűen úgy épül fel, hogy az egyes elemei kiválóan megállják a helyüket önmagukban.
A Marvel világa azonban annyira egy összefonódott katyvasz, hogy az önálló elemei közül gyakorlatilag az X-Men és úgy-ahogy a Pókember az egyetlen, ami megáll. Pengénél csak azért működtek a filmek, mert a néven túl nulla köze van amúgy a képregényhez (az eredeti Penge egy viktoriánus korban született, kimért angol úriember… szóval ja, gyakorlatilag Snipes Pengéjénél nem lehetne különbözőbb).
És ezt tudták, amikor nekiestek a hetvenes években is, csak akkor ugyanez a kezdeményezés nagyon, nagyon, nagyon, nagyon durván elhasalt. Ne feledjük, hogy húsz évig gyakorlatilag póznával se piszkálták meg a termékeiket a filmesek, és 2000 környékén bagóért vettek meg egy csomó licencet, mert csak úgy ment el. Most is mindössze azért működik a világépítő recept, mert esznéletlen mennyiségű pénz megy bele, márpedig a szórakoztatóiparban ha valami elég pénzt ölnek, az 90%-ban sikeres lesz. A maradék 10% meg a Pókember musical. Vagy bármilyen szuperhősös musical. Supermané és Batmané sem volt jobb. Bár azok eljutottak a bemutatóig.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5175 Dátum: 2013. május 20. - 21:12:40 »
Pedig esküszöm, én egy filmhez sem úgy ülök le, hogy hibákat keresek benne. És nem is az a bajom a filmmel, hogy logikai hibákkal lenne tele, vagy ilyesmi, mert ilyen probléma nincs vele. Egyszerűen a film hangulata, a karakterek, a szinészi játék, és úgy az egész alapkoncepció nem tetszett. Halle Berry "átalakulása" irritáló volt, szolid félék nőből feminista ribanccá változott. Sharon Stone iszonyat ripacs volt a "főgonosz" szerepében, az alapkoncepció meg annyira gagyi volt nekem, hogy a fejem fogtam tőle. Nem hittem el, hogy az a nagy sztori, hogy mentsük meg a világot egy gonosz női kencefice gyártól, meg annak a gonosz igazgatónőjétől. Végig az volt az érzésem, hogy én igazából egy feminista kampányfilmet látok, mert annak tökéletes lenne. Csak akkor ne képregényfilmként akarják eladni... Egyszerűen egész mást vártam volna egy modernkori képregényfilmtől, mint amit kaptam. Számomra nagyon kiábrándító volt az egész.
Nem akarok belekötni, de szerintem te egy picit elfogult vagy. Egyrészt azért én sem állítottam, hogy az alapsztorija olyan eget rengető lenne, de te már a ló túlsó oldaláról nézed a filmet. Semmivel sem volt eredetibb vagy gagyibb az egész sztori, mint a többi szuperhős mozié. Ha lehámozod az összesről a szépen rákent marketinget, akkor egyik sem volt jobb tőle, még az istenített Nolan féle Batman filmek alapkoncepciója sem.
A színészi játék valóban nem volt olyan komoly, de még azért bőven belül mozgott az elfogadható skálán.
A jelmez megint ízlés kérdése. A képregényfilmeknél mindig ez a fő téma, és mindig ezen nyafog a legtöbb rajongó, amitől már komolyan mondom fáj a fejem. Példának okáért - ha már Pókember topikban vagyunk - a Pókember filmeknél is állandóan ez volt az egyik fő téma: miért nagy a szeme, miért kicsi a szeme, miért ez a jel van rajta, miért ez a mintája a hálónak, miért nem az; vagy az Amerika Kapitányos jelmezeknél, hogy látszik-e a füle vagy nem... Ez már igenis szőrszál hasogatás, és teljesen felesleges kötözködés. Nem oly mindegy, hogy miben van? Amíg nem rózsaszín gyorskorcsolya jelmezben fogja nyomni, addig úgyis meg fogja nézni az ember, akkor meg nem tök mindegy?? Ha kaki a film, akkor az über-frankó jelmez sem fogja megmenteni, ha meg jó a történet, akkor még ha susogós melegítőben ugrál a főszereplő, az sem fog senkit zavarni.
De hogy visszatérjek a Macskanős jelmezre, az tény, hogy amit az első bevetésén viselt, az jobb volt, a szaggatott ruha már szerintem is túlzás volt, de ez már részletkérdés. De még mindig jobb, mint egy emós tánc.  ;D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #5176 Dátum: 2013. május 20. - 22:21:32 »
A Macskanő az egyetlen képregényfilm, amit egyszer láttam és soha többet nem szeretném megnézni. Egyszerűen felfordult a gyomrom annyira (ál)feminista gagyiság volt. Mondjuk a Szellemlovas 2-t és a Spiritet is csak egyszer láttam eddig, de attól nem zárkózom el, hogy  majd újra megnézem a jövőben. Igen, még a Son of the Mask-et is láttam többször. :) Bár a Hupikék eddig még kimaradt.
A B&R pedig a maga retro módján szórakoztató volt, főleg ha úgy nézzük, hogy tudjuk George Clooney direkt melegre formálta meg Bruce Wayne karakterét. :) A Supi 4-re, a Barb Wire-re és Howardra már nem nagyon emlékszem, de azokat is többször láttam még gyerekkoromban.
Szóval nálam is toronymagasan a Macskanő vezeti a legrosszabb képregényfilmek  listámat.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5177 Dátum: 2013. május 20. - 22:35:42 »
Hát jó, akkor nálad már tényleg be kell dobnom, pedig próbáltam elkerülni. Azon kevés filmek egyike, amiről tudom, hogy láttam, mégsem emlékszem rá, mert az agyam kitörölte, amit lehetett. Kizárt, hogy rosszabb lenne a Macskanőnél bárki szemében. A film, amelyet valószínűleg kevesebbet játszottak le a világ mozijaiban és televíziós adóin, mint a tavalyelőtti Cowboys & Alienst.
Vagyis kérdem, hogy bárki szerint rosszabb volt-e a Macskanő ennél.
És igen, ez egy MOZIfilm.

Raisu

• Traveller
« Válasz #5178 Dátum: 2013. május 20. - 22:40:15 »
ennél.
Úristen, ezt meg kell nézni a haverokkal a következő szarfilmnézős napon. :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #5179 Dátum: 2013. május 20. - 22:43:57 »
Igen, rosszabb, ezt én mindig együtt nézem a Superman filmekkel! Nekem tetszik, igaz lehetett volna kicsit több effektel is megoldani, de a pénzből csak ennyire futott nekik. De még így is karakterközpontúbb valahol, mint a feka Macsakanő! ;)