Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949381 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:Pókember
« Válasz #5180 Dátum: 2013. május 20. - 22:51:47 »

ennél.

Heh! ;D Ezt is többször láttam, mondjuk nagyon régen és csak német nyelven. Nálam ez még a szerethető gagyi kategória. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5181 Dátum: 2013. május 20. - 22:52:37 »
Nem akarok belekötni, de szerintem te egy picit elfogult vagy.
Elképzelhető, hogy ebben igazad van. Én valóban képregényfilmet vártam, magát a karaktert pedig Pfeiffer Macskanőjéhez, illetve a rajzfilmekhez mértem. De ennek a Macskanőnek semmi köze nem volt sem a képregényekhez, sem a rajzfilmekhez, és Halle karaktere is teljesen komolytalan volt Michelle Pfeiffer, de még Anne Hathaway Macskanőjéhez képest is. Lehet, hogy ez elfogultság, de kérdem én, egy képregényfilm esetében nem ez lenne a normális elvárás, hogy a filmnek legyen köze a képregényes alapanyaghoz, vagy legalább a rajzfilmhez? Ha kijönne egy olyan Pókember film, aminek semmi köze a képregényhez, azt tuti minden rajongó anyázná velem együtt (valószínűleg meg is bukna), és azt még a Macskanőnél is jobban elásnám, mert Pókember-rajongóként sokkal jobban bántana. Az tök jó, ha te önálló filmként tudod kezelni a Macskanőt, és nincs azal semmi baj, ha neked tetszik. De nekem még önálló filmként is gyenge. 

Idézet
Egyrészt azért én sem állítottam, hogy az alapsztorija olyan eget rengető lenne, de te már a ló túlsó oldaláról nézed a filmet. Semmivel sem volt eredetibb vagy gagyibb az egész sztori, mint a többi szuperhős mozié. Ha lehámozod az összesről a szépen rákent marketinget, akkor egyik sem volt jobb tőle, még az istenített Nolan féle Batman filmek alapkoncepciója sem.
Nem az eredetiséget hiányoltam. És tudom én is, hogy a legtöbb képregényfilm egy kaptafára épül - megmenteni a világot meg a jó csajt. Csak nem mindegy a tálalás. Nem vagyok hímsoviniszta, de én egész egyszerűen nem tudtam azonosulni ezzel a kenceficegyáros hülyeséggel... Emellett számomra unalmas is volt a sztori, és nem volt semmi csavar benne. Különben még a gyenge sztorit is el lehet viselni, ha jó egy film hangulata, lásd Szellemlovas, vagy az első Penge film. De nekem a Macskanőnél a hangulat sem jött be.

Idézet
A színészi játék valóban nem volt olyan komoly, de még azért bőven belül mozgott az elfogadható skálán.
Tény, hogy nem a színészi alkításon múlt, hogy megbukott a film. Ha komolyabb lett volna a sztori és érdekesebb a forgatókönyv, illetve jobban lettek volna megírva a karakterek, akkor még ezt a színészi teljesítményt is elbírta volna a film. Amúgy Berry és Stone vannak olyan jó színésznők, hogy egy jól megírt karakterből nagyon sokat kihozhattak volna. Úgy érzem, a film elpocsékolta a tehetségüket.

Idézet
A jelmez megint ízlés kérdése. A képregényfilmeknél mindig ez a fő téma, és mindig ezen nyafog a legtöbb rajongó, amitől már komolyan mondom fáj a fejem. Példának okáért - ha már Pókember topikban vagyunk - a Pókember filmeknél is állandóan ez volt az egyik fő téma: miért nagy a szeme, miért kicsi a szeme, miért ez a jel van rajta, miért ez a mintája a hálónak, miért nem az; vagy az Amerika Kapitányos jelmezeknél, hogy látszik-e a füle vagy nem... Ez már igenis szőrszál hasogatás, és teljesen felesleges kötözködés.
Ezzel többnyire egyetértek veled, de annyiból megértem a rajongókat is, hogy egy szuperhős film esetében a jelmez kinézete igenis fontos téma. Fontos, hogy jól nézzen ki a jelmez, mert ez egyben a karakter szimbóluma is, a film emblematikus része. Ez a jelmez marad meg benned a film után, ezt látod majd minden poszteren, dvd-tokon ésatöbbi. Befolyásolja a film hangulatát, és ha nagyon elrontják a jelmezt, az igenis zavarja az embert. De én a jelmezek esetében mindig az összhatást nézem, és ha az jó, akkor nem zavar, ha egy-két apróság nem tetszik rajta. Persze én is meg tudnám mondani, hogy melyik jelmezen mi tetszik és mi nem, de ha az összhatás tetszik, akkor a többi nem zavar. Onnantól már nem szoktam belemenni szőrszálhasogatásokba. Mondjuk engem a rajongók "nyafogása" sem zavar. De az összhatásnak jónak kell lennie, mert ha csúnya a jelmez, az rontja a filmélményt is. Mondjuk szerintem a legtöbb filmben eltalálták a jelmezeket, általában nem volt bajom velük. Csak néhány eset volt, amikor a jelmez kivágta nálam a biztosítékot: a Schumacher-féle Batman filmek csicsás jelmezei, a Macskanő film szerkója, a Pók 3 fekete pókruhája, illetve az előző Pók film elcseszett pókruhája. Illetve a Superman Returns jelmeze sem tetszett annyira, de az még határeset volt. Tény, hogy nem önmagában csak a jelmezen áll vagy bukik a film sikere, de azért a jelmez is fontos része a filmnek. Nem véletlen, hogy az előző pók film után a negatív visszajelzések miatt egyből visszatértek a korábban már bevált ruhakoncepcióhoz, még annak ellenére is, hogy a film egyébként sikeres volt. ;)

Idézet
De még mindig jobb, mint egy emós tánc.  ;D
Most elgondolkodtam, hogy melyik volt a rosszabb. ;D

Vagyis kérdem, hogy bárki szerint rosszabb volt-e a Macskanő ennél.
Heh, ezt a filmet még nem is láttam. ;D De a trailer alapján még így látatlanban is jobbnak tűnik a Macskanőnél. ;D Vannak benne látványos szuperképességek, és az effektek is hozzák a Reeve-filmek színvonalát, ahogy látom. :D És - hogy Sepit idegesítsem - Supergirl jelmeze jobb, mint Macskanőé. ;D
Na jó, komolyra fordítva a szót, így látatlanban nem tudom megítélni melyik a jobb, de szerintem ez az összehasonlítás már csak azért sem fair, mert más volt a technológiai színvonal a két filmnél. Amúgy az effekteket már nem is akartam megemlíteni a Macskanő kritizálásakor, de tény, hogy azok is gyengusak voltak, az animált Macskanő totál úgy mozgott, mint egy videójátékban. De ez zavart volna a legkevésbé, ha tetszett volna a sztori meg a film többi része.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 20. - 23:09:24 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #5182 Dátum: 2013. május 21. - 00:26:54 »
Hát ez azért már a gagyi kategória. Belefektetett Pénz/Munka arányában nálam a Gr2 és a Macskanő a legrosszabb film. Az ilyen hetvenes, nyolcvanas gagyikat én nem számítanám bele. Persze ott van még NICK HÁSSZELHOF FURY is.  :hehe:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5183 Dátum: 2013. május 21. - 08:22:47 »
Az tök jó, ha te önálló filmként tudod kezelni a Macskanőt, és nincs azal semmi baj, ha neked tetszik.
Mivel, mint mondtam, nem vagyok se Macskanő, se DC rajongó, így nem volt nehéz teljesen más szemmel néznem rá. Megjegyzem, szerintem a "feka" Macskanő se nagyobb szentségtörés, mint a "feka" Pókember (lásd: Ultimate).  ;) Vagy a "feka" Vezér és a "feka" Fury. Ezt a filmet is úgy kell értelmezni, mintha egy ultimate-univerzumos történet lenne, és máris emészthetőbb.  ;)

Idézet
Fontos, hogy jól nézzen ki a jelmez, mert ez egyben a karakter szimbóluma is, a film emblematikus része... mert ha csúnya a jelmez, az rontja a filmélményt is.
Valóban, csak tudod, hogy ez teljesen szubjektív. Biztos volt olyan, akinek az előző Pók-jelmez is nagyon tetszett, és biztos volt olyan, aki teljesen utálta. Mindenkinek más tetszik, ez oké is, csak már tényleg azt unom, amikor például a fórumon is csak azt olvassa az ember, hogy ez meg az a gáz benne, stb. Lásd például BuB hozzászólásait, asszem, ő szokott a legjobban lovagolni a jelmezeken. Jó, szíve joga, meg ő is csak a saját ízlésvilágát fejezi ki így, de akkor sem értem, hogy mire jó a jelmezeken lovagolni.  :nemtudom:
Én például nagyon örülnék, hogy ha a Wolverine mozifilmben rákerülne Rozsira a régi barna-sárga egyenruhája, mert nekem az a kedvencem, de tudom, hogy olyan úgy sem lesz. Ezért nem is rágódom rajta, mert tudom, hogy egy Ultimate Rozsomákot - akarom mondani Farkast - fogunk kapni a filmekben, ahogy eddig is, és bár rühellem az ultimate-et, de elfogadom, hogy annak van létjogosultsága a filmek világában, a végeredményt meg úgyis megnézem belőle, de alapból nem szabad nagy elvárásokkal beülni egy ilyen filmre, mert akkor (mint klasszikus rajongó) biztos, hogy csalódni fogsz.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 21. - 08:25:07 írta Sepi »

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5184 Dátum: 2013. május 21. - 15:23:08 »
Mivel, mint mondtam, nem vagyok se Macskanő, se DC rajongó, így nem volt nehéz teljesen más szemmel néznem rá. Megjegyzem, szerintem a "feka" Macskanő se nagyobb szentségtörés, mint a "feka" Pókember (lásd: Ultimate).  ;) Vagy a "feka" Vezér és a "feka" Fury. Ezt a filmet is úgy kell értelmezni, mintha egy ultimate-univerzumos történet lenne, és máris emészthetőbb.  ;)
Mintha csak én mondtam volna.  ;D Egy a véleményünk, én a Pókemberes filmeket nézem így.

Ez igaz, másrészt egyszerűen nem volt rá szükségük. A Superman inflálva mai napig a legsikeresebb képregényes franchise, igen, egy milliárdos TDK mellett. Az animációs adaptációik harminc éven át meghatározták az ifjúsági műsorokat teljesen önálló és elkülönülő sorozatokkal. A DC egyszerűen úgy épül fel, hogy az egyes elemei kiválóan megállják a helyüket önmagukban.
A Marvel világa azonban annyira egy összefonódott katyvasz, hogy az önálló elemei közül gyakorlatilag az X-Men és úgy-ahogy a Pókember az egyetlen, ami megáll. Pengénél csak azért működtek a filmek, mert a néven túl nulla köze van amúgy a képregényhez (az eredeti Penge egy viktoriánus korban született, kimért angol úriember… szóval ja, gyakorlatilag Snipes Pengéjénél nem lehetne különbözőbb).
És ezt tudták, amikor nekiestek a hetvenes években is, csak akkor ugyanez a kezdeményezés nagyon, nagyon, nagyon, nagyon durván elhasalt. Ne feledjük, hogy húsz évig gyakorlatilag póznával se piszkálták meg a termékeiket a filmesek, és 2000 környékén bagóért vettek meg egy csomó licencet, mert csak úgy ment el. Most is mindössze azért működik a világépítő recept, mert esznéletlen mennyiségű pénz megy bele, márpedig a szórakoztatóiparban ha valami elég pénzt ölnek, az 90%-ban sikeres lesz. A maradék 10% meg a Pókember musical. Vagy bármilyen szuperhősös musical. Supermané és Batmané sem volt jobb. Bár azok eljutottak a bemutatóig.
Na igen, azt észre vettem, hogy mindegyik jól elvan a maga világában. Szinte mindegyik egy kis marvel rövidített univerzum, de hát nem tudom, nem válik unalmassá egy idő után? (Hülye kérdés, mert ezek szerint 30 éve nem vált unalmassá.) Úgy értem, hogy ha nincsenek átmenetek, hogy egyszer a két hős összedolgozik, vagy az egyik hős üti a másik rosszfiúját, folyton mindig csak az az egy világ van. Ez így nem idegesítő? Mert a Marvelnél szerintem ezt nagyon jól kitalálták, és eyáltalán nem bánom, hogy mindenhol minden össze van kötve. Így jóval több történet készíthető, még hosszú évekig, a sima csak az adott karakterről szóló füzeteken kívül.
SD. EJC.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5185 Dátum: 2013. május 21. - 15:41:13 »
Nem, nem válik unalmassá, mert az, amit a Marvelnél csak a Pókemberen tapasztalni, a DC-nél nagyon általános: mindenkinek megvannak a maga roppant egyedi és jól elkülöníthető gaztevői. A Flash esetében például külön fogalmat és kategóriát alkotnak a képregény világán belül is. Ennek persze erős hátránya, hogy az egyes gonoszok nem igazán használhatóak más hősöknél, mert ösztönösen érzi mindenki, hogy kilógnak a környezetből. A DC-nél van is egy kifejezés hősök között, hogy "ő a te ellenfeled".
Ráadásul sokuk, akármilyen fura, a megkopott eredettörténete és akár hetvenéves kora ellenére sokkal összetettebb, színesebb figura, mint a Marvel-féle bűnözők 90%-a. A Marvel emberi szereplőket alkot, ám emiatt rengeteg kell nekik belőlük, mert alapvetően egy-két jellemvonást leszámítva eléggé szürkék. Most gondolj egy Jokerre vagy Zodra. Egyetlen képregénypanelben komolyabb hatást gyakorolhatnak, mint a Marvel-gonoszok 99%-a. Egyszerűen másban rejlik az erejük. A DC mindig is mitikus alakokat gyártott, a marvel meg hétköznapi szereplőket, akik különleges képességek birtokába jutottak és egy reális működésű világban próbálnak élni ezzel.
Marvelnél is akadnak párok, persze, de nem egyértelműek. Pókembernek van a legstabilabb gárdája, meg úgy-ahogy az X-eknek. De ott is például a Többszörös Ember az F4 ellenségeként indult, Rozsomák meg egy Hulk-ellenfél volt. Kardfogú kezdetben többet zaklatta Vasöklöt, Misty Knightot és a többi utcai szintűt, mint az X-eket. És ezek csak gyors példák.
« Utoljára szerkesztve: 2013. május 21. - 15:44:13 írta talgaby »

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5186 Dátum: 2013. május 22. - 15:45:10 »
Igen, így értem, valóban nem válhat unalmassá. Bár a DC-t nem ismerem, de azért Joker megvan, hogy ki. :) Ő egy komoly karakter, érdekes eset, és a világmeglátása is az. Ha ehhez párosítok egy Marvel-gonoszt, ott ugyanezt nem tudom elmondani.
SD. EJC.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5187 Dátum: 2013. május 22. - 16:05:39 »
Ha ehhez párosítok egy Marvel-gonoszt, ott ugyanezt nem tudom elmondani.
Hát, azért ez erős túlzás. A Marvelnél is vannak azért komoly gonoszok. Példának okáért Fátum. Valamint azért azt is vegyük számításba, hogy az emblematikus DC-s rosszfiúk is az idők múlásával és sok-sok író karakterizálásával lettek komoly szintre hozva,  eredetileg ők is csak piti bűnözők voltak. Joker is egy vicc volt karakter szempontjából, évtizedek teltek el ott is, mire kihoztak belőle valamit, csak mostanában erről mindenki megfeledkezik.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5188 Dátum: 2013. május 22. - 16:08:03 »
A legdurvább Marvel gonosz az Cókmókus ;D
Tejet kérek! Csokisat!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5189 Dátum: 2013. május 22. - 17:00:25 »
Nemsokára magyarul is!  :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #5190 Dátum: 2013. május 22. - 23:20:02 »
Nocsak, meghagyod annak, nem lesz Csapdász? :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5191 Dátum: 2013. május 23. - 07:40:51 »
Eredetiben is két különböző nevet takar (Paste-Pot Pete és Trapster).

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5192 Dátum: 2013. május 23. - 19:51:35 »
Hát, azért ez erős túlzás. A Marvelnél is vannak azért komoly gonoszok. Példának okáért Fátum. Valamint azért azt is vegyük számításba, hogy az emblematikus DC-s rosszfiúk is az idők múlásával és sok-sok író karakterizálásával lettek komoly szintre hozva,  eredetileg ők is csak piti bűnözők voltak. Joker is egy vicc volt karakter szempontjából, évtizedek teltek el ott is, mire kihoztak belőle valamit, csak mostanában erről mindenki megfeledkezik.
Bevallom, önző módon csak Pók-bossokra gondoltam, amikor ezt írtam. Ilyen alapon, viszont mindegyik gonosz komollyá fejlődhet, ha azzal foglalkozik egy tehetséges író.

A legdurvább Marvel gonosz az Cókmókus ;D
Nálam a Living Brain veri a csúcsot mindre az ASM 8-ból.  ;D
SD. EJC.

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #5193 Dátum: 2013. május 25. - 11:05:44 »
Nagyon jó képek jönnek ki mostanság. Legalábbis szerintem:
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

balogh44

• Thanos
« Válasz #5194 Dátum: 2013. május 25. - 19:35:39 »
Gyanúsan sok a nappali jelenet.... :roll:

Raisu

• Traveller
« Válasz #5195 Dátum: 2013. május 25. - 19:43:49 »
Ez elvileg nem a filmből van, csak Garfieldék leálltak kosarazni néhány gyerekkel. De amúgy... lehet, hogy én olvastam kevés Pókember sztorit, de szvsz ő legalább annyit, ha nem többet van az utcákon nappal, mint éjszaka. Vagy tévedek?

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #5196 Dátum: 2013. május 25. - 19:51:54 »
Most elég sokáig egy üldözési jelenetet forgattak, azért ennyi a nappali kép.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5197 Dátum: 2013. május 25. - 20:31:07 »
De amúgy... lehet, hogy én olvastam kevés Pókember sztorit, de szvsz ő legalább annyit, ha nem többet van az utcákon nappal, mint éjszaka. Vagy tévedek?
Szinte évtizede válogatja. A kilencvenes években éjszakázott folyton, mert akkor mindennek sötétnek és zordnak kellett lennie, mint BatMillernek. Csak ugye errefelé is sokan a kilencvenes évek képregényeire emlékszenek főleg.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5198 Dátum: 2013. május 25. - 20:45:32 »
Szerintem is inkább nappali lény Póki. :) Nekem pont az volt a fura, hogy az első részben főleg éjszaka akciózott, dehát ez a darkos hangulathoz kellett.

Ez akár az írd alá topicba is mehetne. :lol: "Mit nézel, öcsi, nincs nálam zseton, ne lejmojjál!" ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5199 Dátum: 2013. május 25. - 23:20:36 »
Ez így van, mostanában minden darkos. Pedig Póki tényleg egy életvidám humoros emberke, abszolút nem egy Batman. Amúgy a régi szériába is sok volt a nappali jelenet.
SD. EJC.