Szerintem nem lenne jó ha a filmben végig csak Pókember lenne, még ha lenne is pénz rá. Pont az adja a karakter sava-borsát, hogy a magánéleti szálat előtérbe hozták. Ha mindig csak Póki lenne, akkor csak egy sima akciófilmet kapnánk.
Egyébként nem röhej ez az egész? Úgy értem itt vannak ezek a stúdiók telis-tele lóvéval,de mikor arra kerül a sor,hogy összehozzanak egy nagy költségvetésű Pókember filmet akkor már csínján bánnak a kiadásokkal
Azért ne feledd, hogy a stúdióknak se jön be minden film, olykor igen nagy buktákat is el kell könyvelniük.

Plusz a filmek marketingköltsége is igen jelentős. Ez egy kőkemény üzlet, tök mindegy mennyi pénzük van a kasszában, akkor is ésszel kell szétosztaniuk az anyagi forrásokat az egyes filmekhez, a profit maximalizálása a cél. Meg attól, hogy egy filmre kétszer annyit költesz, még egyáltalán nem biztos, hogy kétszer olyan jó lesz és kétszer annyi bevételt hoz, sőt.

Amúgy az Avengersben tényleg maximálisan kihasználták a költségvetést, én a film előtt pont attól féltem, hogy majd a végére "fárad el" a film, mert a fináléra nem marad lóvé. Amikor megláttam a helibázist, csak néztem, hogy úristen, még ezt is bevállalták. Ehhez képest olyan látványos - és kimondottan hosszú - finálét kaptunk, hogy leesett az állam.
De például a Vas 3-ban is elég sok effekt volt, és kimondottan jók voltak.

Szerintem bőven elég ennyi effekt a mostani filmekbe, ügyesen vannak elosztva, de pont elég, és így legalább nem szorul háttérbe a történet sem (Lásd TF2 - hiába látványorgia, mégis egy rakás sz**). Legfeljebb az első modernkori képregényadaptációknál volt ez probléma, ott még húzhattuk a szánkat az effektek minősége és/vagy mennyisége miatt, mint pl a Pók 1, X1 vagy a Hulk. De a mai technikával már átlag 200 milliós költségvetésből olyan látványorgiát tudnak kihozni, ami mind mennyiségileg, mind minőségileg bőven kielégítő.
Állítólag utánuk csinálni már nem is olyan nagy szám, csak az, amíg kikísérletezik, hogy hogyan oldják meg, és hogy nézzen ki.
Igen, szerintem ez is úgy működik, mint minden technológia, ha kellően elterjed, akkor olcsóbb lesz. Ha a régi pók 1-et most újraforgatnák, akkor a mai átlagos blockbuster költségvetésből tele lehetne tömni effektekkel és sokkal élethűbb lenne, mint 10 éve.