Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 948968 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Pókember
« Válasz #5200 Dátum: 2013. május 26. - 08:57:57 »
Mert így logikus és a Marvel szerencsére nagyjára erre épít. Ha egyszer diák és szabadúszó fotóriporter, akkor a késő délután/kora éjszaka marad neki szuperhősködni, hogy tudjon aludni suli előtt. Akkor váltott nagyon éjszakákra, amikor inkább szabadúszóként élt meg, mert akkor már semmi sem kötötte.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5201 Dátum: 2013. május 26. - 16:33:00 »
Hát, most még diák. És gimis. De remélem a 2-ben már befejezi a gimit, és megy egyetemre. Vagy nem egyetemre, de melózni. Akkor lesz majd az, amit mondtál.

Mondjuk el tudnám képzelni a 2-ben, hogy elhanyagolja saját magát, és csak a "pók"-nak akar élni. Erre van esély, vagy ahhoz ő túl "vidám" gyerek, a filmben?
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5202 Dátum: 2013. május 26. - 17:22:20 »
Mondjuk el tudnám képzelni a 2-ben, hogy elhanyagolja saját magát, és csak a "pók"-nak akar élni. Erre van esély, vagy ahhoz ő túl "vidám" gyerek, a filmben?
Nem hinném, hogy lenne rá annyi pénz, hogy végig Pókember legyen.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5203 Dátum: 2013. május 26. - 18:15:07 »
Azt mondod egy ilyen volumenű stúdiónak mint a Sony nincs elég pénze CGI-ra? :o Ezt elég nehezen akarom elhinni. Olyan mintha egy Hulk filmben direkt nem változna át a főszereplő csak mert költséges a vizuális effekt.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5204 Dátum: 2013. május 26. - 18:22:27 »
Hát láthatod az első 3 filmben is, miért volt annyi Peter rész, mer túl drágák az effektek.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5205 Dátum: 2013. május 26. - 19:03:53 »
Egyértelműen nincs annyi pénz rá. Az első rész valami 130 millából készült, és van benne 10-15 perc Pókember. A másodiknál jól kitalálták, hogy elhagyja a jelmezt, így megúszták a nagy részét. A harmadik meg nem véletlenül került már 200 millába. A CGI jelentősen a legdrágább költség, csínján kell vele bánniuk.
Ha egy olyan filmet csinálnának, amiben végig Pókember van, szerintem 400 alatt nem állna meg a költségvetése, azt meg nem vállalja be senki.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #5206 Dátum: 2013. május 26. - 19:11:48 »
Az Avengers 220 millióból készült...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5207 Dátum: 2013. május 26. - 19:16:01 »
Világ csodája is. :) Különben ott is nagyon sok olyan jelenet volt, ami nem CGI, csak konkrétan fel se tűnt. Thor, Banner, Stark sokkal többet volt önmagaként, mint akcióban.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #5208 Dátum: 2013. május 26. - 19:19:05 »
Viszont (szerintem) Downey zsebelt egyedül annyit be mint Garfield és Emma, és akkor még hol vannak a többiek. Sokat voltak önmaguk de azért Lokit a Helibázisos részeket meg az idegeneket is számold bele.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5209 Dátum: 2013. május 26. - 19:23:52 »
Akkor ez jelentősen befolyásolja a forgatókönyv tartalmát. Ami nem túl szerencsés mert emiatt olyan ötletek is a kukába kerülhetnek amiért sok rajongó lelkesedne! Egyébként nem röhej ez az egész? Úgy értem itt vannak ezek a stúdiók telis-tele lóvéval,de mikor arra kerül a sor,hogy összehozzanak egy nagy költségvetésű Pókember filmet akkor már csínján bánnak a kiadásokkal :lol: Pedig ha jó a film és kajálja mindenki szerintem azért behozza bőven a kiadási költségeket. Félreértés elkerülése végett nem várom el,hogy végig Pókemberként szerepeljen,de lévén egy szuperhős moziról beszélünk ahol azért illene a film 60%-ban jelmezben flangálnia :spidey:
Erről jut eszembe: Az idei Man of Steel-nél ez,hogy működik? Ott azért több az effekt Supi részéről már ha csak a repülést nézzük meg a hőlátást. Ott is van egyfajta elosztás mint pl. a film első 3/4 órájában civilben nyomja majd utána végig Supermanként? Elég költséges lesz ez a WB-nek ;D

Szerk: Az Avengers példája jó! Ha képesek úgy megcsinálni bizonyos harcjeleneteket,hogy az a nézőnek fel se tűnjön akkor minden f*sza :D Nem rajongok én annyira a CGI-ért,de vannak olyan effektek amiket nem lehet mással megcsinálni így oda elengedhetetlenül szükséges. Fő a kreativitás ;)

« Utoljára szerkesztve: 2013. május 26. - 19:28:21 írta Mr.Sinister »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5210 Dátum: 2013. május 26. - 19:26:55 »
Az is vicces, hogy ezek a CGI fejlesztők valójában nem is azért kérik el a nagy zsét, mert létrehozzák az illúziót, hanem azért, mert kitalálják. Állítólag utánuk csinálni már nem is olyan nagy szám, csak az, amíg kikísérletezik, hogy hogyan oldják meg, és hogy nézzen ki.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5211 Dátum: 2013. május 26. - 20:20:51 »
Szerintem nem lenne jó ha a filmben végig csak Pókember lenne, még ha lenne is pénz rá. Pont az adja a karakter sava-borsát, hogy a magánéleti szálat előtérbe hozták. Ha mindig csak Póki lenne, akkor csak egy sima akciófilmet kapnánk.

Egyébként nem röhej ez az egész? Úgy értem itt vannak ezek a stúdiók telis-tele lóvéval,de mikor arra kerül a sor,hogy összehozzanak egy nagy költségvetésű Pókember filmet akkor már csínján bánnak a kiadásokkal :lol:
Azért ne feledd, hogy a stúdióknak se jön be minden film, olykor igen nagy buktákat is el kell könyvelniük. ;) Plusz a filmek marketingköltsége is igen jelentős. Ez egy kőkemény üzlet, tök mindegy mennyi pénzük van a kasszában, akkor is ésszel kell szétosztaniuk az anyagi forrásokat az egyes filmekhez, a profit maximalizálása a cél. Meg attól, hogy egy filmre kétszer annyit költesz, még egyáltalán nem biztos, hogy kétszer olyan jó lesz és kétszer annyi bevételt hoz, sőt. ;)

Amúgy az Avengersben tényleg maximálisan kihasználták a költségvetést, én a film előtt pont attól féltem, hogy majd a végére "fárad el" a film, mert a fináléra nem marad lóvé. Amikor megláttam a helibázist, csak néztem, hogy úristen, még ezt is bevállalták. Ehhez képest olyan látványos - és kimondottan hosszú - finálét kaptunk, hogy leesett az állam.

De például a Vas 3-ban is elég sok effekt volt, és kimondottan jók voltak. ;) Szerintem bőven elég ennyi effekt a mostani filmekbe, ügyesen vannak elosztva, de pont elég, és így legalább nem szorul háttérbe a történet sem (Lásd TF2 - hiába látványorgia, mégis egy rakás sz**). Legfeljebb az első modernkori képregényadaptációknál volt ez probléma, ott még húzhattuk a szánkat az effektek minősége és/vagy mennyisége miatt, mint pl a Pók 1, X1 vagy a Hulk. De a mai technikával már átlag 200 milliós költségvetésből olyan látványorgiát tudnak kihozni, ami mind mennyiségileg, mind minőségileg bőven kielégítő.

Állítólag utánuk csinálni már nem is olyan nagy szám, csak az, amíg kikísérletezik, hogy hogyan oldják meg, és hogy nézzen ki.
Igen, szerintem ez is úgy működik, mint minden technológia, ha kellően elterjed, akkor olcsóbb lesz. Ha a régi pók 1-et most újraforgatnák, akkor a mai átlagos blockbuster költségvetésből tele lehetne tömni effektekkel és sokkal élethűbb lenne, mint 10 éve.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

BuB

• Pókfej
« Válasz #5212 Dátum: 2013. május 27. - 09:14:58 »
Hölgyek, urak: Rinó!

;D

He, érzem ez poénos jelenet lesz ;D :spidey:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5213 Dátum: 2013. május 27. - 09:38:07 »
Mi ez a nyakmerevítő szegény Giamatti nyakában? ;D Vagy erre még menni fog némi CGI?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5214 Dátum: 2013. május 27. - 09:38:58 »
Remélem, nem géprinó lesz.  :uhoh:
A másik kép tényleg vicces lehet majd. :)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5215 Dátum: 2013. május 27. - 09:43:25 »
Pedig nagyon úgy fest a dolog,hogy olyan lesz mint az Ultimate Spider-Man videó játékban.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5216 Dátum: 2013. május 27. - 11:29:21 »
Ezek szerint Póki már a Rendőrség "barátja" lesz a 2-ben? Ott áll  a kocsijuk tetején, és a rendőrök nem nagyon idegesek miatta.

Szerintem nem lenne jó ha a filmben végig csak Pókember lenne, még ha lenne is pénz rá. Pont az adja a karakter sava-borsát, hogy a magánéleti szálat előtérbe hozták. Ha mindig csak Póki lenne, akkor csak egy sima akciófilmet kapnánk.
Nem azt mondtam, hogy az egész arról szóljon. Csak legyen egy ilyen rész, nem kell sok belőle, elég 15-20 perc, be lehet azt mutatni úgy, hogy sok idő teljen el a filmben ennyi alatt.

Pedig nagyon úgy fest a dolog,hogy olyan lesz mint az Ultimate Spider-Man videó játékban.
Én úgy tudom, hogy az Ulti szálat követik részben, így nincs kizárva, hogy géprinó lesz. Amúgy miért baj? A film így is elég sok mindenben eltér a nagyon-nagyon gyári Póktól, induljunk ki már csak az első részéből is. A ruha, a pókcsípés, a kontaktlencse, és még sorohaltnám.
A film nagyon a jelenben játszódik, ami nem baj, mert így még hihetőbb az egész, és ma pont az van, hogy midnenhol a tecnológia, automatizálás, szóval a gép van előtérben. Ebbe Rinó teljesen automatizált feltehetőleg bumfordi páncélja szerintem simán belefér, annál is inkább, hogy már eléggé elrugaszkodtunk az eredeti sztoritól. Szerintem.
SD. EJC.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5217 Dátum: 2013. május 27. - 11:42:22 »
Olyan, mintha egy ED-209 "maradékába" bújt volna be Giamatti. Nagyon úgy néz ki, hogy géprinó lesz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5218 Dátum: 2013. május 27. - 11:44:13 »
Szerintem meg semmilyen!
A Rhino csak egy becenév lesz neki. Egy egyszerű fickó lesz, pár rakétavetővel a vállán. Szerintem ez már a végleges külseje.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5219 Dátum: 2013. május 27. - 12:17:10 »
Szerintem meg semmilyen!
A Rhino csak egy becenév lesz neki. Egy egyszerű fickó lesz, pár rakétavetővel a vállán. Szerintem ez már a végleges külseje.

Azt tuti nem fogják megjátszani. Nagyobb adag "salakot" kapnának, mint a Gyíkért.