Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 949011 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #5240 Dátum: 2013. május 28. - 17:33:11 »
Tökéletesen egyetértek. Az új Pókban arcra, alkatra sokkal jobban passzóló sokkal szimpatikusabb színészek játszanak egy sokkal gyengébben megírt filmben...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5241 Dátum: 2013. május 28. - 19:02:59 »
Már most rossz nemhogy évek múlva :hehe: A képregény adaptációk zuhanórepülése becsléseim szerint úgy 2006-ban kezdődött el az X3 és Superman returns idején. Fura mert pont,hogy jobbnak kellene lenniük és nem az ellenkezőjének! Már adva van a cgi is és lám-lám a filmek egyre pocsékabbak lesznek.
Zuhanórepülés? Hol? Amikor az elmúlt években sorra jöttek ki az olyan sikerfilmek, mint az Amerika Kapitány, Thor, First Class, Avengers, Csodapók, Vasember 3, TDK és TDKR? Persze tény, hogy a filmek megítélése szubjektív, és némelyik meg is osztotta a rajongókat (nekem is volt olyan, amivel elégedetlen voltam), de ettől még anyagilag sikeresek lettek, és a többségnek tetszettek is. Én nem látok zuhanórepülést. ;) Inkább pont, hogy el vagyunk kényeztetve az utóbbi években, szerintem nem panaszkodhatunk. Főleg a CGI miatt nem, ami jobb, mint valaha. ;)

Az új Pókban arcra, alkatra sokkal jobban passzóló sokkal szimpatikusabb színészek játszanak egy sokkal gyengébben megírt filmben...
Ezzel egyetértek. Bár azt nem mondanám, hogy sokkal gyengébben volt megírva a film (bár tény, hogy gyengébb lett, nem tudták kihozni a maximumot egyes karakterekből), inkább túlságosan erőlködtek, hogy elhatárolódjanak az előző trilógiától, és ez meglátszott a filmen. De a második rész talán annyiból jobb helyzetből indul, hogy a kötelező eredettörténet végre le van tudva, szabadabban alakíthatják a történetet.
Viszont én is kezdem úgy érezni, hogy igazuk van azoknak, akik azt írják, hogy az új Pók széria már nem a mi korosztályunknak szól, ezzel nincs mit tenni... Bár nem értem, miért mennek el ennyire a tini irányba, amikor a Batman irtó sikeres lett annak ellenére, hogy nem tinifilm, és (hálistennek) a Man of Steel sem ígérkezik tinifilmnek...

Ami a Rinót illeti, én már akkor sejtettem, hogy a gépváltozatot szedik elő, amikor megtudtuk, hogy Giamattit választották a szerepre...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5242 Dátum: 2013. május 28. - 19:41:21 »
Abból amit felsoroltál egyedül a Batman az ami tényleg f*szántosra sikeredett rajongói és laikus szempontból is. A többi nálam még mindig az egyszer nézős popcorn mozit jelenti aminek roppant ostoba sztorija van és a színészek sem erőltetik halálra magukat! A kapitány első része meg hol sikerfilm? Az Avengers sikerét nem vitatom,de a Vasemberen kívül az összes többi Marvel franchise csak a másodhegedűs szerepét képes betölteni. És ez lenne a Vas széria sorsa is ha Robert Downey Jr helyett valaki más repkedne a konzervdobozban. Tehát választék az van csak egyre inkább kezd sablonossá és kiszámíthatóvá válni a filmipar ezen része.

Egyébként miféle duma ez,hogy azért lett gyenge az ASM mert túlságosan el akartak határolódni a régi trilógiától? Egy frászt! Így is úgy is ilyen lett volna a végeredmény (még ha más az író,rendező,főellenség stb) mert a 10-13 éves korosztályt akarják maguknak megnyerni :drying: Felesleges különböző elméleteket gyártani hisz ebben a műfajban is csak egyvalami dominál az pedig a pénz :roll:

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5243 Dátum: 2013. május 28. - 21:06:54 »
Hehe... Egyre biztosabb vagyok benne, hogy Mr. Sinisterrel nem ugyanabban az univerzumban nézzük a filmeket. Más magyarázat nem lehet ennyire eltérő élményekre. Zuhanórepülés? Soha nem is voltak a magasban. Mindig volt egy-két jó cucc és sok gagyi, épp mint most. CGI ide vagy oda. Az ASM meg mindenféle szempontból jobb, mint a Raimi féle. (színészek, forgatókönyv, rendezés)
"Live for nothing or die for something, your call."

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5244 Dátum: 2013. május 28. - 21:42:46 »
Hehe... Egyre biztosabb vagyok benne, hogy Mr. Sinisterrel nem ugyanabban az univerzumban nézzük a filmeket. Más magyarázat nem lehet ennyire eltérő élményekre. Zuhanórepülés? Soha nem is voltak a magasban. Mindig volt egy-két jó cucc és sok gagyi, épp mint most. CGI ide vagy oda. Az ASM meg mindenféle szempontból jobb, mint a Raimi féle. (színészek, forgatókönyv, rendezés)

Ami igaz az igaz ;D Egyébként mint azt észrevetted eléggé háklis tag vagyok és ami a többségnek bejön az nekem általában nem. A zuhanórepülést leginkább a gyér forgatókönyvre és a mennyiségre értettem. Gyártják őket tömegével mert jó pénz van bennük,de maga a film nem tartalmaz semmi értéket semmilyen szempontból! A Pókember szériákat pedig nem valami logikus dolog összehasonlítani mert mindegyikből az hiányzik ami a másikban megtalálható :D Ezt írtam pár hsz-szal fentebb. A Raimi érának volt egyfajta atmoszférája és a színészek alakítása is korrekt volt (a 3.rész kivételével),de ott a casting-gal volt a legfőbb gond. Most itt van ez a new age-es Spidey jó színészekkel,modern technikával és lópikulát nem ér az egész ha egy összecsapott forgatókönyvet toltak a színészek segge alá :roll: Túl könnyed volt és logikátlan ez az új ASM én úgy látom.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5245 Dátum: 2013. május 28. - 22:07:24 »
Logikát vársz egy képregényfilmben? ;D
Tejet kérek! Csokisat!

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5246 Dátum: 2013. május 28. - 22:12:57 »
Egy keveset azért elvárok! És nem a tudományos oldaláról beszélek hanem a történet felépítéséről. Legalább ennyi szoruljon bele ha már ilyen ócska termékekkel szúrják ki a szemünket :P

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5247 Dátum: 2013. május 28. - 22:14:34 »
Én olyan égbekiáltó gaztetteket nem vettem észre benne :D Jó, volt azért néhány kínos jelenet, de ha a 2. részben sikerülne az ilyeneket kigyomlálni, akkor tisztességes munka lenne.
Tejet kérek! Csokisat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5248 Dátum: 2013. május 28. - 22:17:00 »
Egy buta film is kell, hogy valami szabályrendszer alapján működjön. Kevés rendező akad, aki megússza, ha felrúgja a saját szabályait, csak mert zsákutcába dirigálta magát (Nolan ilyen).

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5249 Dátum: 2013. május 29. - 14:24:09 »
http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/05/29/ontja_a_penzt_a_vasember_3/
Na erre mondjátok, hogy zuhanórepülés. :finger:

Hehe... Egyre biztosabb vagyok benne, hogy Mr. Sinisterrel nem ugyanabban az univerzumban nézzük a filmeket.
Én meg kezdem azt hinni, hogy mindannyian külön univerzumban élünk. :lol: Vagy legalábbis csoportonként külön világban. :hehe: Szerintem zuhanórepülés sincs, de az utóbbi képregényfilmekre a "sok gagyi" jelzőt sem lehet ráhúzni. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5250 Dátum: 2013. május 29. - 14:58:22 »
Idézet
Egy buta film is kell, hogy valami szabályrendszer alapján működjön. Kevés rendező akad, aki megússza, ha felrúgja a saját szabályait, csak mert zsákutcába dirigálta magát (Nolan ilyen).

Ott a pont!  :nezze:

Tom Fireheart: Kit érdekelnek a statisztikák? Persze,hogy híres mikor van benne humor,akció,effekt,adrenalin stb. Nekem ez mégis kevés ahhoz,hogy rányomjam minimum az ajánlott plecsnit.
Vessünk egy pillantást a Bosszúállókra: Rekordmennyiségű bevételt hozott a Marvel-nak,de ha végignézzük kritikus szemmel akkor láthatjuk,hogy egy marha primitív szombat reggeli szuperhős sorozat epizódjának az alapanyagát passzírozták bele egy blockbusterbe :roll: Ezt megspékelték Bob Downey-val, Sam Jackson-nal plusz némi szuper effekttel és voilá kész is a "mestermű".
Ebből is látszik mennyire át lehet verni az embereket pár csilli villi filmes trükkel.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5251 Dátum: 2013. május 29. - 15:10:42 »
Ezt úgy mondod, mintha valami új lenne. Érdemes megnézni a legtöbbet hozó amerikai filmek listáját évek szerint. Olyanok akadnak köztük, mint a Moonraker. A Moonraker:shocking:

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #5252 Dátum: 2013. május 29. - 15:46:29 »
az utóbbi képregényfilmekre a "sok gagyi" jelzőt sem lehet ráhúzni. :D

Már hogyne lehetne? Én megcsináltam, tehát lehetséges.  :D
"Live for nothing or die for something, your call."

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #5253 Dátum: 2013. május 29. - 18:26:48 »
Szerintem nem összecsapott az új Pók-film. Tény, hogy csomó minden teljesen másképp van a régihez képest, és az eredetihez képest, viszont sok minden meg pont úgy van. A vége egy teljesen vegyes film lett, ahol vannak hibák, de azok számának megfelelően vannak képregényhű részek is.
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5254 Dátum: 2013. május 29. - 21:14:09 »
Ebből is látszik mennyire át lehet verni az embereket pár csilli villi filmes trükkel.
Itt van a legnagyobb különbség közted és a tömegek között. Amit te átverésnek hívsz, azt ők szórakozásnak nevezik.  ;)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5255 Dátum: 2013. május 29. - 21:16:05 »
Itt van a legnagyobb különbség közted és a tömegek között. Amit te átverésnek hívsz, azt ők szórakozásnak nevezik.  ;)

Jogos :)

Sullkrisz

• Gyík
  • **
« Válasz #5256 Dátum: 2013. május 31. - 21:31:02 »
Mégsem járja, hogy a hőstetteim fotóiból kell megélnem... Talán ha szponzort találnék... Nem, fúj! Akkor minden bunyó előtt azt kéne rikácsolnom, hogy "az akciót a postabank támogatása tette lehetővé!"

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5257 Dátum: 2013. május 31. - 21:45:31 »
Emma. <3

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *