Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 948924 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Pókember
« Válasz #6180 Dátum: 2014. február 04. - 19:06:46 »
Azta-paszta...  :o
Na így kell felépíteni egy Pókos Univerzumot, látja, ezt Mr. Raimi?  :o

Filmnews:
B.J. Novak még márciusban csatlakozott a stábhoz, azonban karakteréről azóta is csak spekulációk születtek, miszerint ő lehet Doktor Octopus vagy Spencer Smythe, aki megalkotta Pókirtó robotjait, kinek az a feladata, hogy eltöröljék a Föld színéről Pókembert.

Mint kiderült, a találgatások nem voltak olyan távoliak, ugyanis Marc Webb rendező megerősítette, hogy a színész fogja alakítani Spencer Smythe fiát, Alistair Smythe-t, aki végül átveszi apja helyét, és még nagyobb Pókirtóvá válik.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6181 Dátum: 2014. február 04. - 19:07:40 »
Nem a félcsőben ugrált

Ja...amikor a képességeit próbálgatta nem is tudom miben ugrált... ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6182 Dátum: 2014. február 04. - 19:20:16 »
Mikor a képességeit tesztelgeti, az az egyik legjobb jelenet a filmből. A Smytheos hír meg még egy plusz, gondolom a 3.-ra fogják építeni vele az alapokat tovább.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #6183 Dátum: 2014. február 04. - 19:24:17 »
Nem a félcsőben ugrált

Ó, látom sikerült megfognod a lényegét....  :roll:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6184 Dátum: 2014. február 04. - 20:52:12 »
Azta-paszta...  :o
Na így kell felépíteni egy Pókos Univerzumot, látja, ezt Mr. Raimi?  :o
Ő is elkezdte ezt Connorsszal, csak aztán a 3. után leállították. Harryvel viszont szépen végigcsinálta.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6185 Dátum: 2014. február 04. - 20:55:40 »
Szerintem nem akart semmit se kezdeni Connorsal, csak ott volt.
De ezt úgy értettem, hogy milyen szépen behozzák az Enemyket civilben, az előzőben ilyenek nem voltak, csak úgy pukk, megjelent a nagy neves tudós és csókolom. :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6186 Dátum: 2014. február 04. - 21:44:33 »
Connorsra már a Pók 1-ben is történt utalás, valószínűleg a Gyíkot is behozta volna Raimi, ha a 3. rész után nem váltják le. Sőt, ha jól emlékszem, már a 3. résznél is tervben volt Gyík, csak Venom mellé nem akarták berakni gondolom. A Raimi-éra alatt is volt valamennyire építkezés, csak nem látszott ennyire következetesnek, mint most. Raimi elsősorban a Harry szálat építette.

Egyébként az előző Pók filmet figyelembe véve meglepő (és megnyugtató) hogy építkezést látok, mert az előző filmből nem úgy tűnt, hogy a rendezőnek hosszabb távú koncepciói vannak (feldobott több szálat, de semmit nem tudtunk meg belőlük).

Amúgy szerintem nem fair ennyire kritizálni Raimit. Vegyük észre, hogy annak idején Raimi (és az egész képregényfilm-ágazat) egész más helyzetben volt. Akkor még épphogy elkezdték felfuttatni a képregényfilmeket, a Pókember,  X-Men, Penge az első úttörők voltak. A Pók 1 baromi kockázatos vállalkozás volt, amiről nem lehetett tudni, hogy világsiker lesz, vagy oltári bukta. Akkor még nemhogy univerzumépítgetésen gondolkoztak, hanem örültek, hogy ilyen világsikerek lettek a filmek. Akkoriban még egy Avengers létrehozása is kvázi lehetetlennek tűnt. Ma már egész más a helyzet, virágzanak a képregényfilmek, a mostani rendezőknek sokkal könnyebb dolguk van. ;) Köztük Webbnek is, mert Raimi kitaposta neki az utat az előző trilógiával. Azon lehet vitatkozni, hogy Raimi trilógiája mennyire volt jó, vagy hogy Webb jobb-e mint Raimi, de az vitathatatlan, hogy Raimi volt az első, aki valóban működő és sikeres mozifilmet tudott készíteni Pókemberről, sőt, egy sikeres trilógiává bővítette, szóval elég sokat letett az asztalra szvsz.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #6187 Dátum: 2014. február 04. - 22:01:21 »
Pedig épp azért lehet kritizálni, mert az első sikere után majdnem teljesen szabad kezet kapott, ill. nem kevés pénzt ama szabad kezek alá.

Amúgy meg egyetértek azzal, hogy nem nagyon kell dicsérni az új filmeket az univerzum/világépítésért, mert azt csak azért látjuk, mert a stúdiók szeretnének Avengers-pénzt csinálni.
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 04. - 22:04:01 írta Szilánkmentes »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #6188 Dátum: 2014. február 04. - 22:04:32 »
Nem a félcsőben ugrált

Ó, látom sikerült megfognod a lényegét....  :roll:

Jól van na, csak kiragadtam a szövegkörnyezetből ;D

De komolyra fordítva a szót nekem ez a része nem tetszett a filmnek, miért kell Petert deszkás srácnak beállítani, oké hogy a 21. században élünk ne egy 60-as évekbeli srácot rakjunk egy mai világba, dehát kérem ma is vannak olyanok akik idejük nagy részét csakis a tanulásnak rendelik alá és hanyagolják a közösségi tevékenységeket, akkor is volt most is van. ;)

Na mindegy ettől a 2. filmtől sokat várok...
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #6189 Dátum: 2014. február 04. - 22:25:23 »
Az, hogy valaki gördeszkával jár a suliba, mióta "közösségi tevékenység"?  :headscratch:
Peter éppenséggel itt sem tűnt egy partyállatnak.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6190 Dátum: 2014. február 04. - 22:35:47 »
Pedig épp azért lehet kritizálni, mert az első sikere után majdnem teljesen szabad kezet kapott, ill. nem kevés pénzt ama szabad kezek alá.
A második rész jó is lett szerintem, csak a 3. részt rontotta el kissé. Egyébként a második résznél még volt külön forgatókönyvírója, csak a 3. részre kapott abszolút szabad kezet, ahol a forgatókönyvet is ő irta a tesójával, ami sajnos meg is látszott a filmen.

Idézet
Amúgy meg egyetértek azzal, hogy nem nagyon kell dicsérni az új filmeket az univerzum/világépítésért, mert azt csak azért látjuk, mert a stúdiók szeretnének Avengers-pénzt csinálni.
Nem feltétlenül azt mondtam hogy nem kell dicsérni, mert ez jó dolog. Csak annyit írtam, hogy 12 éve más világ volt, akkor még nem volt lehetőség efféle univerzumépítgetésre.
Egyébként amíg a végeredménnyel mi, nézők, jól járunk, addig marhára nem érdekel, hogy mennyi pénzt zsebelnek be a stúdiók. Akkor van gáz, ha már izzadtságszagú rókabőrlehúzásba megy át egy franchise (mint pl. a Mátrix 2-3, vagy Terminátor 3-4).

Na mindegy ettől a 2. filmtől sokat várok...
Meglepő, de én is egyre inkább reménykedem, hogy jó lesz... :)

Marc Webb rendező megerősítette, hogy a színész fogja alakítani Spencer Smythe fiát, Alistair Smythe-t, aki végül átveszi apja helyét, és még nagyobb Pókirtóvá válik.
De ezek szerint Spencer is benne lesz a filmben? Lehet, hogy ő lesz a kalapos ember? :headscratch:
Mindenesetre érdekes lesz Alistairt a filmben látni úgy, hogy az ASM játékban is ő volt a főgenya... :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 04. - 22:40:33 írta Tom Fireheart »

BuB

• Pókfej
« Válasz #6191 Dátum: 2014. február 05. - 11:06:38 »
Egyébként az előző Pók filmet figyelembe véve meglepő (és megnyugtató) hogy építkezést látok, mert az előző filmből nem úgy tűnt, hogy a rendezőnek hosszabb távú koncepciói vannak (feldobott több szálat, de semmit nem tudtunk meg belőlük).

Tény, hogy ott volt Connors, de ennyi, én nagyon más építkezést nem nagyon vettem észre... akkor lett volna jó, ha lettek volna már ott is utalások Okira, vagy akár Connors gyíkos kutatásaira.
Nekem pont ezért tetszett a Spectacular is, már az első részben egy rakás gonoszról volt említés, utalás. Én mindig így képzeltem el az első részt belőle.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6192 Dátum: 2014. február 05. - 11:50:39 »
Az első részben ott voltak Oki csápjai, de végül kivágták a filmből.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6193 Dátum: 2014. február 05. - 11:54:26 »
Hát, hiba volt  ;D
Tényleg ott voltak? Vagy ezt csak utólag magyarázták, hogy "mi bizony beleakartuk rakni a csápokat, de aztán kivágtuk, mer nem illett oda, blablabla"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6194 Dátum: 2014. február 05. - 11:55:31 »
Nem, volt róla fotó is, még az első film megjelenésekor.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6195 Dátum: 2014. február 05. - 13:39:18 »
Erről nem is tudtam. Lehet, hogy azért vágták ki, mert még nem voltak biztosak benne, hogy Oki csápjai tényleg úgy néznek majd ki, illetve hogy Oki lesz-e a főgenya a 2-ben.

BuB

• Pókfej
« Válasz #6196 Dátum: 2014. február 05. - 13:42:53 »
Na látod, ez az  ;D
nem mertek előre tervezni, ami valahol érthető...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6197 Dátum: 2014. február 05. - 13:44:18 »
De tegyük hozzá, hogy sokáig még abban se voltak biztosak, hogy lesz egyáltalán Pók 2.  ;D

nem mertek előre tervezni, ami valahol érthető...
Igen, erre írtam korábban, hogy Raimi más helyzetben volt, mint most Webb.
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 05. - 13:46:34 írta Tom Fireheart »

BuB

• Pókfej
« Válasz #6198 Dátum: 2014. február 05. - 13:45:57 »
Tom, azért mondom, hogy vhol érthető. de hány olyan film volt, ahol kockáztattak a második részre, aztán pofára estek és nem lett belőle semmi, de attól még próbálták volna felvezetni a dolgokat...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6199 Dátum: 2014. február 05. - 13:54:14 »
Hát igen, van ilyen is, de azért valahol az is ciki, ha úgy bukik meg egy film, hogy közben felvezették benne a folytatást, vagyis nincs teljesen lezárva.
Mondjuk, ha úgy vesszük, ilyen szempontból Webb sem kockáztatott sokat az ASM-mel, feldobott ugyan több szálat is, de igazából annyira nem tudtunk meg semmit belőlük, hogy ha nem lett volna folytatás, akkor se lett volna különösebb hiányérzetünk, sőt gyakorlatilag bármilyen irányban folytatni lehetett a sztorit. Igazából egyvalamivel kockáztatott Webb, de azt látványosan be is bukta: a pókrucival. ;D