De előre szaladtok.

Ezt magyarázd meg.
Az a bajom, hogy szerintem az egészet elkapkodták, és erőltetettnek éreztem.
A Zöld Manó alig szerepelt, annyira nem volt rossz, a felvezetése meg az eddigi legjobb, hála a színészválasztásnak is.
Na ez az, hogy a Manó alig szerepelt... Gyakorlatilag megjelenik,
felkapja Gwent és ledobja... Semmi előzetes bunyó? Ráadásul ezután megkaptuk a póktörténelem leggagyibb és leggyengébb Póki - Zöld Manó bunyóját. Egy repkedő ellenfelet beszorítanak egy szűk óratoronyba? Na ne...

Az egészről süt, hogy csak azért kellett feltűnnie a Manónak a film végén, hogy
megölje Gwent. Erőltetett volt, és ebben a tálalásban
ez a Zöld Manó egy nagy nulla volt, semmi olyan mély konfliktus, feszültség nem volt közte és Póki között, mint a képregényben, vagy a régi trilógiában.
Harry felvezetése jó volt, csak számomra nem volt hiteles. Sokkal jobb volt a James Franco féle karakter, igaz hogy ahhoz kellett 3 film, hogy felépítsék, de arról elhittem, hogy Pete legjobb barátja volt, végül a legnagyobb ellensége majd ismét barát. De az itteni Harry csak egy szemét kis p*cs volt, akit egy kicsit sem sajnálnék, ha a kövi rész elején kinyiffanna.
Gwen halála pedig döbbenetes volt. Pontosan 3 perccel a történés előtt elspoilerezték nekem, hogy meg fog történni, mégis akkorát ütött, ahogy kivitelezték, ahogy nem sok minden.
Nekem a film előtt egy héttel elspoilerezték, itt a fórumon.

Amúgy
maga zuhanás és a haláleset tényleg ütős volt, bár a sok belassítás kicsit erőltetett volt itt is
(na meg a Gwen felé nyúló, kis kezet formázó pókháló nekem sok volt
), de ami utána történt az totál elkapkodott és kidolgozatlan, és az egész lényegét vette el: hogy
hogyan éli meg Peter a szerelme halálát, bosszút áll-e a Manón, ez mind kimaradt - csak hónapokig ácsorog a sír föltött aztán x hónap után(!!!) eszébe jut meghallgatni Gwen beszédét, és rájön, hogy mégis fel kéne venni azt a pókruhát, és kapunk egy kínos, ál-happy befejezést, mert mégiscsak kell a happy end a gyerekeknek... elkapkodott és kidolgozatlan volt az egész. Komolyan mondom, Harry halála a Pók 3-ban nekem sokkal nagyobbat ütött, mint most
Gwen halála. De az előző részben Ben bácsi vagy Stacy kapitány halálát se könnyeztem meg... Webb valahogy nem igazán ért a drámai hangulathoz...

Vagy csak nekem nem jön be a stílusa, nem tudom.
A lényeg, hogy kb úgy éreztem, mint a Pók 3.-nál: "legyen Venom, mert a rajongók azt akarják". Csak itt "
Ölje meg Gwent a Zöld Manó, mert a rajongók azt akarják".
Nááh, ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor már Raimi is igen eltért a képregénytől, gonoszok terén mégjobban... Oki doki, aki valójában nem gonosz, csak a csápjai bábja, meg Homokember,aki brühühü véletlen ölte meg Ben bácsit...
ne má...
Igaz, ő is csinált változtatásokat, de azok szerintem pozitívumokat tettek hozzá a karakterekhez, érdekesebbé tette őket (Venomot most nem számítom). Pl tetszett, hogy Oki feleségét is megismerhettük, és hogy abban a bizonyos balesetben halt meg a felesége... Vagy Homokembernél tökre bírtam, hogy a beteg kislánya adta a motivációt neki... Különben ugyanolyan felszínes lett volna, mint Elektró, de Raimi ilyen apró ötletekkel ügyesen feldobta a karaktereket.