Most néztem meg harmadszorra a filmet. Elsőre nem tetszett. Harmadszorra megnézve már jobban tetszik. De nem vagyok kibékülve a szereplők maszkírozásával egyáltalán. Az eddigi 5 Pók-film megnézése után a véleményem: képtelenek rendes Zöld manós maszkot csinálni, Elektro kinézete pedig kicsit túl volt gondolva, továbbá gagyi volt a Gyík kinézete, és nem értem, mi ez a robotruhába öltözött Rinó? Hát hogy néz ki?! Szánalmas! Ami viszont szerintem jól sikerült: Oki doki, a csörgőkígyó-szerű hangot adó csápjaival, jó színészi teljesítménnyel, aztán Venom szerintem fantasztikusan volt megcsinálva, Homokember pedig pont úgy nézett ki, amilyennek elképzeltem. Színészekről: Gwen az új sorozatban sokkal élethűbb, szerethetőbb mint az első sorozatban. MJ az első sorozatban (mivel csak ott volt, így nincs összehasonlítási alap) egyszerűen nem az volt, akit vártam. Sajnos. Legvégén a főszeplő következik: Nem tehetek róla, de egyik sem az az igazi Pókember-típus számomra. Tobey katasztrófális volt, Garfield egy fokkal jobb, de csak egy fokkal...
Nem a mostani időbe és idősíkba tartozik, de jó 20 évvel ezelőtt, amikor a SKY CHANNEL-en ment egy Pókember sorozat a tv-ben, az a főszereplő simán úgy nézett ki, mint ahogy a képregényekben megálmodták. Persze, a technika vívmányai akkor még nem voltak a mai szinten, de a címszereplő kiválasztása remek volt.