Tobey karaktere jóval közelebb állt a képregényes Peterhez, mint Garfieldé.
Nekem pont ezért tetszik jobban a régi trilógia. Ott nagyon jól végigvitték a nagy erő - nagy felelősség témát, igazi, felelősségteljes Pókembert kaptunk, mint a képregényben. Jól megragadta a rendező a karakter lényegét.
Ezzel szemben az új Pókember egy felelőtlen kölyök. Nemrég, amikor újranéztem az ASM 2-t, direkt figyeltem a film eleji akciójelenetet: Póki rengeteget tökölt a kamion megállításával, egy kereszteződés előtt le is ugrott a kamionról, hogy látványosan megmenthesse Max Dillont, miközben Rinó a kamionnal több autót is elkaszált a kereszteződésben, arról nem is beszélve, hogy később beleszállt egy buszba is. De a páncélautóból kilépő terroristák is nyugodtan szitává löttek egy halom rendőrautót, mielőtt Póki elkapta volna őket. Valójában egy ilyen akció rengeteg halálos áldozattal járt volna, ha Pókember ennyit töketlenkedik - a képregénybeli Peter tuti jól lecseszte volna magát, hogy hány ember halhatott volna meg miatta. Nekem nagyon hiányzik az új filmekből Pókember felelősségtudata. Ami azért kár, mert alkatilag, illetve a CGI-nek hála, az új Pókember egyébként nagyon pókos lett.
Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy Garfield mekkora bőgőmasina?

Csak az ASM 2-ben többet bőgött, mint Tobey a régi trilógiában együttvéve.