Miért te ezt el is hiszed? 
Kevés köze lehet azoknak a régi vázlatoknak az új részek forgatókönyvéhez.
Igen elhiszem, mivel ez így van. Csak azért nem sorban forgatták le, mert egyszerűen nem tudták (nem volt elég pénzük ill. fejlett technikájuk) a klónháborút megcsinálni. Egyébként az új részekkel a rajongóknak is pont az a baja, hogy a történetet nem modernizálta Lucas, hanem egy az egyben az akkorit csinálta meg.
Az X-men esetében sem lett volna tilos pár kockát megkérdezni róla, hogy mi is volt a régi filmekben.
Ez már egy másik kérdés ugyebár, mert a wolverine-t is azonnal kivették a kontiból és ugye reboot. Ez sajnos valóban amatőr dolog. A First Class meg ugye még nincs lezárva, elvarrhatnak minden szálat, meglátjuk, hogy sikerül-e...
Szerintem a Birodalom Visszavág a legjobb star Wars produktum, és ahhoz azért még igen sok köze volt Lucasnak.
Szerintem meg közel sem, sőt, a filmek úgy összességében a produktumok legalján vannak...
Bocs, Ben, de ez nekem nagyon erősen hazugságszagú.
Pedig ez egy nyílt titok, a legelső forgatókönyveken (ami már űrös, mivel előtte Lucas filmje volt már minden) aminek a címe az "akármilyen" krónikák még volt egy társszerző is, aztán valahogy eltünt...
pepo: Főleg úgy, hogy akkor minden kritikus lehúzta, alig akarta egy két mozi átvenni, és Lucas szó szerint minden pénzét ebbe őlte bele.
De valóban nem a filmekből jött be a pénz, hanem a mindenféle egyéb termékekből. De az valóban igaz, hogy marketinges szempontból zseniális húzás volt, amit csinált.