Egy elég jó sci-fi író (habár szinte minden híresebb műve kapcsolt termék), akit kétlem, hogy Lucas így kisemmizte volna, hiszen jóval a filmek után is lépten nyomon együtt dolgoztak.
Igen elhiszem, mivel ez így van. Csak azért nem sorban forgatták le, mert egyszerűen nem tudták (nem volt elég pénzük ill. fejlett technikájuk) a klónháborút megcsinálni. Egyébként az új részekkel a rajongóknak is pont az a baja, hogy a történetet nem modernizálta Lucas, hanem egy az egyben az akkorit csinálta meg.
Lefektette az alapjait, de közel sem ugyanolyan, mint a filmekben (ezt erőteljesen érezni azokban a korai művekben, amik visszautalnak a klónháborúra).
És erősen kétlem, hogy van rajongó a földön, akinek az a baja, amiben meghagyta az eredeti sztorit, én pont az ellentétét tapasztaltam, hogy az nem jön be nekik, ahol eltért tőle.
Szerintem meg közel sem, sőt, a filmek úgy összességében a produktumok legalján vannak...
Nem vagyok ellenére az EU-nak, de ezt azért elég erős tulzásnak érzem.
Főleg, hogy az elöbbi nélkül az utóbbi nem is létezne.
Szerk: Kicsit utánanéztem ennek a Fosteres dolognak, és tényleg elég tapló húzás volt Lucas bától.
De még Foster szerint is az alapötlet, és a történt Lucasé, ő csak mivel tapasztaltabb író volt egybe tette az egészet, hogy abból egy korrekt forgatókönyv legyen.
De azért tényleg jól kifogta a hülye rendezőkkel. Finnchner-el is annyira tele lett a töke, hogy többet nem is írt Alient.