Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1284674 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #5500 Dátum: 2011. június 27. - 19:34:21 »
Idézet
De valóban nem a filmekből jött be a pénz, hanem a mindenféle egyéb termékekből. De az valóban igaz, hogy marketinges szempontból zseniális húzás volt, amit csinált.
Értem. Akkor a 11 milliós költségvetés mellé termelt mintegy 770 millió dollár (ebből 460 millió otthon, vagyis még arról sem lehet szó, hogy a külföldi forgalmazok kaszálták a nagyot) az csak amolyan mellékes. Mert a pénz egy tetemes része Lucasé lett. A boxofficemojo szerint az a 460 millió mai árfolyamon 1,4 milliárd dollár!

Idézet
Igen elhiszem, mivel ez így van.
Nem igaz, mert John Lennon írta a forgatókönyvet! Csak túl híres volt, hogy vállalja, ezért nem tüntették fel. És ezt mindenki elhiheti, mert így van!

(mielőtt ilyen kijelentéseket teszel , nem ártana valami igazolást is csatolni mellé)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5501 Dátum: 2011. június 27. - 19:37:03 »
Van egy bácsi, Gene Roddenberrynek hívták. Gene bácsi alkotott valamit ami az SW-hez hasonlóan egy egy szubkultúrát hozott létre. Gene bácsi sosem tagadta, sőt büszkén elismerte, hogy a Star Trek nem az ő kizárólagos agyszüleménye, hanem egy 22 fős ötletstáb kreálmánya (TOS) ami a Next Generationra már több mint 200 fősre duzzadt. Lucas bácsi habzó szájjal tiltakozik az ellen, hogy osztozzon a "dicsőségben" ami csak részben illetné meg. Gene bácsi viszont rajongva mesélt azon szerzőtársairól akikkel tető alá hozta a Treket. Tanulság: Gene bácsi egy tiszteletreméltó álmodozó, Lucas bácsi meg egy rettenet nagy pöcs. És igen, habzó szájú Trekker vagyok és büszkén vállalom. Az SW-sek viszont inkább homokba dugják a fejüket ha az Istenük monyóját kétségbe vonják. 

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5502 Dátum: 2011. június 27. - 19:45:50 »
És igen, habzó szájú Trekker vagyok és büszkén vállalom. Az SW-sek viszont inkább homokba dugják a fejüket ha az Istenük monyóját kétségbe vonják.

Egy kissé túlreagálod, nem? Én nem szeretem a Trek-et, de nincs bajom vele, se a rajongóival. Gene bácsi szimpatikus, hogy mással is osztozik. ;)
És Lucas miért pöcs szerinted? Nincs bizonyíték arra amit írtál. Csak szóbeszéd.
Tejet kérek! Csokisat!

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5503 Dátum: 2011. június 27. - 19:47:53 »
Én nem mondom, hogy hazugság, csak míg nem kapok rá bizonyítékot, addig nem hiszem el.

Amúgy nemtom miről beszélsz, mert Lucas már többször mondta, hogy végtére is a nagy SW nem más, mint egy jól összegyúrt, jól összeszedett ötletbörze.

Ettől függetlenül tényleg egy nagy pöcs, de annak egyéb okai vannak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5504 Dátum: 2011. június 27. - 19:51:31 »
És Lucas miért pöcs szerinted? Nincs bizonyíték arra amit írtál. Csak szóbeszéd.

Alan Dean Foster!

BuB

• Pókfej
« Válasz #5505 Dátum: 2011. június 27. - 20:03:20 »
... miért nem indokold meg, mit akarsz ezzel, vki úgyis megkérdezi ki/mi a franc az, nem lenne egyszerűbb egyből leírni? :hehe:
Szal... ki ez?
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #5506 Dátum: 2011. június 27. - 20:13:27 »
Egy elég jó sci-fi író (habár szinte minden híresebb műve kapcsolt termék), akit kétlem, hogy Lucas így kisemmizte volna, hiszen jóval a filmek után is lépten nyomon együtt dolgoztak.
Igen elhiszem, mivel ez így van. Csak azért nem sorban forgatták le, mert egyszerűen nem tudták (nem volt elég pénzük ill. fejlett technikájuk) a klónháborút megcsinálni. Egyébként az új részekkel a rajongóknak is pont az a baja, hogy a történetet nem modernizálta Lucas, hanem egy az egyben az akkorit csinálta meg.
Lefektette az alapjait, de közel sem ugyanolyan, mint a filmekben (ezt erőteljesen érezni azokban a korai művekben, amik visszautalnak a klónháborúra).
És erősen kétlem, hogy van rajongó a földön, akinek az a baja, amiben meghagyta az eredeti sztorit, én pont az ellentétét tapasztaltam, hogy az nem jön be nekik, ahol eltért tőle.
Szerintem meg közel sem, sőt, a filmek úgy összességében a produktumok legalján vannak...
Nem vagyok ellenére az EU-nak, de ezt azért elég erős tulzásnak érzem.
Főleg, hogy az elöbbi nélkül az utóbbi nem is létezne.

Szerk: Kicsit utánanéztem ennek a Fosteres dolognak, és tényleg elég tapló húzás volt Lucas bától.
De még Foster szerint is az alapötlet, és a történt Lucasé, ő csak mivel tapasztaltabb író volt egybe tette az egészet, hogy abból egy korrekt forgatókönyv legyen.
De azért tényleg jól kifogta a hülye rendezőkkel. Finnchner-el is annyira tele lett a töke, hogy többet nem is írt Alient.
« Utoljára szerkesztve: 2011. június 27. - 20:38:08 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #5507 Dátum: 2011. június 27. - 20:37:44 »
No, Cap am 2. trailer magyarul.
Hát itt már a hangok között a fél gárdát lecserélték, csak Tommy lee jones hangja maradt a szokásos, talán Evans hangja nem is rossz, nevét nem tom, de ő volt Syler a Hősökben. :D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5508 Dátum: 2011. június 27. - 20:39:21 »
(mielőtt ilyen kijelentéseket teszel , nem ártana valami igazolást is csatolni mellé)
Úgy gondoltam ez elég nyilvánvaló dolog, a neten számtalan helyen megtalálható, Sőt minden létező SW kommentárban, doksifilmben, nyilatkozatban stb (amiből azért már elég durván sok van, de hát fent kell tartani a "lázat"...) benne van. Ahogyan a bevételek megoszlása, az SW láz története stb.
Lefektette az alapjait, de közel sem ugyanolyan, mint a filmekben (ezt erőteljesen érezni azokban a művekben, amik visszautalnak a klónháborúra).
És erősen kétlem, hogy van rajongó a földön, akinek az a baja, amiben meghagyta az eredeti sztorit, én pont az ellentétét tapasztaltam, hogy az nem jön be nekik, ahol eltért tőle.
Nem az alapjait fektette le, ennek is nézz utána. Bár egyik SW fan haverom szerint, a doksifilmek is ütik egymást sok helyen, erről azonban nem tudok nyilatkozni, mert kínzással sem tudnának rávenni, hogy megnézzem az összeset...
Nem vagyok ellenére az EU-nak, de ezt azért elég erős tulzásnak érzem.
Mint mondtam, ez az én véleményem (meg még elég sok emberé),  te a filmeket jobban szereted, ennyi, nincs ebben semmi rossz dolog, elég nagy az SW univerzum, elférünk benne mindannyian. :).
Szerk: Kicsit utánanéztem ennek a Fosteres dolognak, és tényleg elég tapló húzás volt Lucas bától.
De még Foster szerint is az alapötlet, és a történt Lucasé, ő csak mivel tapasztaltabb író volt egybe tette az egészet, hogy abból egy korrekt forgatókönyv legyen.
Hoppá! Hoppá!  ;D A második részéhez meg persze, persze :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #5509 Dátum: 2011. június 27. - 20:40:34 »
BuB: Úgy néz ki, a nagy Lucas vitában elsiklottál fölötte, mert ben ezt már egy órája belinkelte.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5510 Dátum: 2011. június 27. - 20:44:39 »
talán Evans hangja nem is rossz,
Én azt hittem Evansnak is van állandó magyar hangja... :o

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5511 Dátum: 2011. június 27. - 20:47:19 »
Alan Dean Foster!

Az Új Remény regényváltozatát írta meg Lucas nevében. Ezt találtam róla. Valaki egy linket dobhatna hol olvasható valami ez ügyben.
Tejet kérek! Csokisat!

BuB

• Pókfej
« Válasz #5512 Dátum: 2011. június 27. - 20:50:09 »
BuB: Úgy néz ki, a nagy Lucas vitában elsiklottál fölötte, mert ben ezt már egy órája belinkelte.
Akkor jóvan, ez is jól sikerült. ;D

Evansnek a legtöbbszö Sthol volt a hangja, de ő már elvben foglalt Sólyomszemnek, és ugye, a börtönét kitolták szeptemberig, így lehet letudná szinkronizálni, bár a franc tudja ki lesz neki... volt már neki Markovits Tamás, Bozsó Péter, én őket nem tudnám elképzelni, mint Kapi hangja... az első trailerben Nagy Ervin volt, ő meg Thor hangja volt, ki tudja, hogy a stúdió mennyire figyel erre.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5513 Dátum: 2011. június 27. - 20:51:00 »
Nem az alapjait fektette le, ennek is nézz utána. Bár egyik SW fan haverom szerint, a doksifilmek is ütik egymást sok helyen, erről azonban nem tudok nyilatkozni, mert kínzással sem tudnának rávenni, hogy megnézzem az összeset...
Én Lucas kijelentéseit, nyilatkozatit mindig erős fenntartásokkal kezelem, mivel valóban mindig mást mond.
Azt, hogy annó sokminden nem úgy volt, mint az új filmekben, tényleg azokra a könyvekre alapozom, amiket annó Lucas a 80-as 90-es évek elején iratott olyan pofákkal, mint Timothy Zahn, és a (most már sokat emlegetett) Alan Dean Foster (úgy néz ki, ekkor már fel lehetett tüntetni a nevüket).
A poén az, hogy amikor Zahn megírta a trilogiája előzményét, akkor egy rakás dolgot pont emiatt át kellett írnia, hogy a régi történet helyett az új filmekhez igazodjon.
Hoppá! Hoppá!  ;D A második részéhez meg persze, persze :)
Bezony, van még olyan SW rajongó, aki nem homokba dugja a fejét, hanem inkább utánanéz a dolgoknak (ugye Ben  ;)).
Pedig Foster mondta, úgyhogy ez még akár igaz is lehet. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2011. június 27. - 22:30:06 írta Todd »

venom75

• Pókfej
« Válasz #5514 Dátum: 2011. június 27. - 20:58:56 »
Ez volt ?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5515 Dátum: 2011. június 27. - 21:00:43 »
Tetszik az új Kapi trailer. :D Már csak Evans miatt is nézős. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5516 Dátum: 2011. június 27. - 21:02:58 »
Szinkronnal
No, Cap am 2. trailer magyarul.
Vazze, én meg már a múlt héten!  :twisted: :D
 :cavinton: Ezt nektek!  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #5517 Dátum: 2011. június 27. - 21:06:22 »
Evansnek a legtöbbszö Sthol volt a hangja, de ő már elvben foglalt Sólyomszemnek, és ugye, a börtönét kitolták szeptemberig.
Szerintem amiatt nem kell aggódnunk, hogy Stohl ne tudna tovább szinkronizálni, mivel elég valószínű, hogy egy percet se fog ülni.

Venom: Szerintem még nem volt, köszi.

kaine: Jó van na, biztos meg is néztük, de ki tud egy hetes távra emlékezni valamire? :nemtudom:
Az kész csoda, hogy még azt tudtam, hogy ben belinkelte. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5518 Dátum: 2011. június 27. - 23:29:46 »
Idézet
Úgy gondoltam ez elég nyilvánvaló dolog, a neten számtalan helyen megtalálható, Sőt minden létező SW kommentárban, doksifilmben, nyilatkozatban stb (amiből azért már elég durván sok van, de hát fent kell tartani a "lázat"...) benne van.
Ehem. Akkor okés, elfogadom.

Hát, mint mondtam, Lucast eddig is egy f@szfejnek tartottam, most meg aztán triplán egy f@szfej.  :D

De csak a tokáját tudnám feledni....

BuB

• Pókfej
« Válasz #5519 Dátum: 2011. június 28. - 22:31:56 »
Hö, "nálunk" Szegeden a Thortól nem sokat várhattak, valszeg azért adták csak 3d-ben a multkor, gondolom, hogy legyen is vmi haszon...
Viszont a Tf-től, a ma esti info alapján, vmi megváltást várhatnak vagy  nem tom, mert adják sima 3d-ben, 3d-ben eredeti nyelven, Imax 3d, meg hála az égnek sima 2d-ben is. Remélem, holnap, amikor a moziműsort kirakják így is marad.