Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1284667 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kzoli

• Sakál
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #7240 Dátum: 2013. július 29. - 16:07:18 »
Én is megnéztem a "Farkas"-t. Nos,nem estem hanyatt a filmtől. Nekem nem volt elég látványos és valahogy nem jön be egy jakuzás-szamurájos film sem.  :(  Tudtam,hogy erre számíthatok,csak a Rozsomák miatt néztem meg.
Ben Reillynek kösz a stáblista utáni jelenet belinkeléséért.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7241 Dátum: 2013. július 29. - 16:16:55 »

Minek építettek egy lángoló kardú harci páncélt?

Hogy tudja levágni az adamantiumot.

Hogy lehet, hogy ha leég a haja Roszónak, az visszanő pont akkorára, mint volt?

Ez mikor történt?

Minek építettek egy lángoló kardú harci páncélt? Egy vastüdő nem lett volna elég? Ráadásul fel volt szerelve 3-3 fúróval  :stupid: hogy rögtön harc közben megcsapolhassa a csontvelőt és egy egész labor van benne, ami "átadja" az erőt?

Japán technológia. :hehe:

Mire volt jó Vipera vedlése, és miért lett kopasz?Tök béna volt a kopasz parókája...

A "paróka" tényleg picit gáz volt. Olyan Megamind stílusban. Amúgy a vedlés szerintem a gyógyulást akarta szimbolizálni. A haj majd csak visszanő idővel.

Azt nem értettem, hogy Vipera valóban álmában lesmárolja és megharapja Logant, vagy csak a gyanúsan zölden gőzölgő teája volt olyan hatással rá, hogy szimbolikusan így jelent meg képileg a méreg hatása?

Azt hiszem a tea, igen. Mindenképpen benne volt Vipera mérge.

Rozsó karma visszanőttek miután letörték őket a fémmel együtt?

Gondolom ez a healing factor. A csont visszanőtt.

Tetszett, hogy központi szerepet kapott Jean halála és az ezen való szenvelgés, mert nekem jól összekötötte a X-men filmekkel. Éreztem, hogy egy univerzum.

Az nekem is tetszett. Jó volt, hogy éreztették, hogy egy univerzum.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 29. - 16:21:37 írta Szilánkmentes »

balogh44

• Thanos
« Válasz #7242 Dátum: 2013. július 29. - 16:52:35 »
Remélem, Singer valamely módon semlegessé teszi a 3. részben történteket!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7243 Dátum: 2013. július 29. - 17:19:11 »

Ez mikor történt?

A kútban.
Remélem, Singer valamely módon semlegessé teszi a 3. részben történteket!
Miket?
Kíváncsi vagyok, hogy a profnak hogy sikerült visszatérnie a rokkant testébe, mert az nem volt magyarázat rá, hogy "mint mondtam már neked Logan, nem vagyunk egyedül" ...

balogh44

• Thanos
« Válasz #7244 Dátum: 2013. július 30. - 00:08:46 »
Talán egy alterverzum lesz, másik idősík.
Hogy miket? pl. kaphatnánk majd, egy másmilyen Főnix-et, aminek több köze van a képregénybelihez. Ezt Singer is így tervezte volna, a 2. rész végén szinte már láthattuk is volna.....
Aztán jött Ratner, és csinált belőle egy vörös estélyis zombit! :(
Aztán remélem, valahogy Küklopsz is vissza tud jönni!

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #7245 Dátum: 2013. július 30. - 10:07:40 »
Megnéztem én is. :) Tetszett, de semmi extrát nem éreztem, miután kijöttem. A történet érdekes volt, az akciók is, szerintem rendkívül jóra sikeredtek, az, hogy tőből levágták mind két karmát, elég erős volt szerintem, (mármint azért csak nem kellett volna, de jó drámai hatása volt, az bizti), az, hogy Japánba ment, meg, hogy ott az Ezüst Szamuráj, nem vert a padlóhoz. Pedig az elején vártam, hogy "na, ez biztos rohadt jó lesz". De elmaradt. Lehet, ha majd többszörre nézem meg, megjön az a plusz, de most még elment egy 5-ből 4-re vizsgázó Marvel filmnek.
Annak én külön örültem, hogy Jeant is beletették, és hogy voltak utalások a 3. részre. Ahogy látom, most ez a divat, hogy mindegyik hőst gyengének, sebezhetőnek állítják be? Kezdve a Vas3-ban Tonyval.
Amit én nem vettem észre, az a következő: Mindenhol írták, hogy itt Farkas megtanulja, hogy ne izommal harcoljon, és ne karmokkal, hanem néha jobb a beszéd, esetleg a gondolkodás harc előtt/közben, és megtanulja ezt, az eddigi "mindenkit lenyiszálok" helyett. Én ezt egyszer vettem észre, mégpedig mikor harcol a Szamurájjal, és az ő kardját fogja, és lekever egyet neki.

A stáblista utáni jelent persze kérdéseket vet fel bennem a folytatást illetően, és jó újból látni az öreg Prof.-ot.
SD. EJC.

BuB

• Pókfej
« Válasz #7246 Dátum: 2013. július 30. - 10:34:41 »
Talán egy alterverzum lesz, másik idősík.
Hogy miket? pl. kaphatnánk majd, egy másmilyen Főnix-et, aminek több köze van a képregénybelihez. Ezt Singer is így tervezte volna, a 2. rész végén szinte már láthattuk is volna.....
Aztán jött Ratner, és csinált belőle egy vörös estélyis zombit! :(
Aztán remélem, valahogy Küklopsz is vissza tud jönni!
Náh, tuti nem ilyen lesz, csak a magyar szöveg ilyen béna lett anno és azt kellett ide is átültetni, eredetiben vmi olyasmit, hogy nem vagy egyedül ilyen különleges képességekkel. De ezt ugye nem lehetett gondolom a színész szájába adni anno, így ezt a fordítást kapta...
Amúgy sztem a legtöbb embert az érdekel, hogy-hogy tér vissza a prof ;D remélem jó kis magyarázat lesz rá.
A haj visszanövésen én is filóztam, de az nem is zavart, mert úgy nőt vissza minden, ahogy eredetileg, inkább az volt az érdekes, hogy a bezselézve, beállítva nőt vissza :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7247 Dátum: 2013. július 30. - 12:08:50 »
Amúgy sztem a legtöbb embert az érdekel, hogy-hogy tér vissza a prof ;D remélem jó kis magyarázat lesz rá.

"Tudod, Logan, X3-ban Brett Rattner rendezett minket. És ő egy barom. Hát visszatértem!"  :hehe:

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7248 Dátum: 2013. július 30. - 12:40:43 »

Eredeti terv szerint, akibe a stáblistás jelenetben "lementette" az elméjét a halála előtt, az az (egypetéjű) ikertestvére volt. Xavier elméje sokkal jobban működött, mint az átlag, cserébe a tesója agyhalott volt. Viszont tudott járni. Szóval ha maradnak ennél a verziónál, akkor az öreg profnak szerintem most nem fog kelleni a tolószék (ami a Sentinelek mellett azért elég hasznos dolog számára).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7249 Dátum: 2013. július 30. - 12:47:00 »

Eredeti terv szerint, akibe a stáblistás jelenetben "lementette" az elméjét a halála előtt, az az (egypetéjű) ikertestvére volt. Xavier elméje sokkal jobban működött, mint az átlag, cserébe a tesója agyhalott volt. Viszont tudott járni. Szóval ha maradnak ennél a verziónál, akkor az öreg profnak szerintem most nem fog kelleni a tolószék (ami a Sentinelek mellett azért elég hasznos dolog számára).
Csakhogy a 3-ban láttuk a fickót és nem hasonlított Xavierre, ráadásul a Farkas bónusz jelenetében kerekesszékben repesztett.
Én örülnék neki, ha a bónuszjeleneteket többé nem a legvégére tennék, hanem csak az animált végefőcím után és a stáb elé.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7250 Dátum: 2013. július 30. - 16:02:16 »
A haj visszanövésen én is filóztam, de az nem is zavart, mert úgy nőt vissza minden, ahogy eredetileg, inkább az volt az érdekes, hogy a bezselézve, beállítva nőt vissza :hehe:

Pedig ez képregényhű, ott is így működik a dolog.  :headscratch: :lol:

Idézet
Csakhogy a 3-ban láttuk a fickót és nem hasonlított Xavierre

A stáblista utáni jelenetre gondolsz Moiraval? ( aki persze nem a FC-s Moira) Ott nagyon is hasonlított rá, ugyanis ( emlékeim szerint ) azt a kómában lévő embert is Patrick Stewart játszotta.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7251 Dátum: 2013. július 30. - 16:24:48 »

Idézet
Csakhogy a 3-ban láttuk a fickót és nem hasonlított Xavierre

A stáblista utáni jelenetre gondolsz Moiraval? ( aki persze nem a FC-s Moira) Ott nagyon is hasonlított rá, ugyanis ( emlékeim szerint ) azt a kómában lévő embert is Patrick Stewart játszotta.
Neee! tényleg?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7252 Dátum: 2013. július 30. - 21:31:10 »
Én így emlékszem, hogy anno még amikor a film kijött volt is róla szó itt a fórumon, de majd Ben, Bub vagy valaki megerősíti.  ;)

Szerk.: nem annyira jó az angolom, de talán itt lehet olvasni róla:
http://www.superherohype.com/features/articles/91101-that-x-men-secret-ending

BuB

• Pókfej
« Válasz #7253 Dátum: 2013. július 30. - 22:24:49 »
Öhm,a 3-at nem mostanában láttam... de nekem úgy rémlik, hogy amikor először mutatják az órán az ipsét (kitty és a többi diák az órán van), akkor nem nagyon hasonlít Patrickre. A stáblista végén meg mintha csak a mellkasa látszódna... :headscratch:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7254 Dátum: 2013. július 31. - 00:17:59 »
Teljes egészében látszódik, de nem kivehető:

Úgy emlékszem még a X3 után Ben linkelt valamit, amiben leírták, hogy Patrick Stewart játszotta ezt a szerepet is.  :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7255 Dátum: 2013. július 31. - 16:40:02 »
:wolvie1: Én is láttam időközben, nekem kifejezetten tetszett. Jó volt a Japán motívum, a Mariko apját játszó színészt imádom, gyerekkori hősöm, és engem az apróságok nem zavartak (mint a miért angolul beszélnek Japánban, hogy nő vissza a haja). Egyedül az volt nagy hülyeség, amikor a száz nyílvesszővel a hátában megy Logan, mert miért? Az tényleg marhaság volt, de azon kívül nemigen zavart más. Bár ott még felvontam a szemöldököm, hogy a Harada utáni 500 kilométert miért motoron tette meg hózáporban, amikor korábban ott volt az az Audi, de hát ez Logan.  :hehe:
Tényleg megvolt az, amit mindig is vártak a fanok már az X1 óta: Rozsomák őrjöngve kaszált. Jók voltak a bunyók is, a díszletek is, Jean szereplése pedig számomra nagyon feldobta az egészet. Összekötötték az előző filmekkel, nagy egésznek éreztem, ami óriási pozitívum.   :wolvie2:
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 31. - 17:12:54 írta kaine »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7256 Dátum: 2013. július 31. - 17:19:20 »
Akkor most jöjjön egy negatív hangvételű kritika tőlem, csak a miheztartás végett ;D Alapjába véve nem volt rossz és még a sok hülyeségével együtt is simán elveri az Origins-t minden téren,de azért maga a történetvezetés lehetett volna kissé tempósabb és töményebb! Pl a temetéses jelenetet követően elkezdett pangani a film és úgy igazán nem történt semmi velősebb momentum amit itt most kiemelhetnék. Jean szereplése totál giccsesre sikeredett és izzadtságszagú volt akárhányszor csak felbukkant :uhoh: Ráadásul semmi pluszt nem adott hozzá sem a történethez sem pedig Logan karakteréhez. A japán csajok viszont bejöttek attól függetlenül hogy nem vagyok oda az ázsiai csajokért túlzottan :D Maga a történet fő mozgatórugója sem nevezhető éppen józan és épeszű koncepciónak, mivel ha az öreg Yashida meg akarta volna szerezni Logan képességét akkor miért nem vettek tőle csak szimplán vért? Ez azért is nagy negatívuma a filmnek, mert inkább építettek egy páncélt amibe belesuvasztották az egész laborfelszerelést, holott egy tű vagy penge elég lett volna hogy szövet illetve vérmintát vegyenek tőle :stupid: Vagy netán a naaagy és fejlett high-tech laborba nem lehetett volna véghezvinni ezt a kísérletet kb 5-10 perc alatt? Továbbá a mindenki által lefikázott kétkezes lézerkardot én se tudtam mire vélni,de azt főleg nem mikor az öreg Yashida úr Darth Vader-t megszégyenítő módon létfenntartó páncélba bújt és kiszívta Rozsiból az adamantiumot (?) Tele volt elcsépelt és kiszámítható mozzanatokkal, bár összességében azért nem volt rossz film. Én személy szerint túl rövidnek találtam :-\

A bónusz jelentnél viszont nem értettem Magneto miért tudja lemerevíteni Wolvie-t mikor elvileg kiszívták belőle az adamantiumot.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7257 Dátum: 2013. július 31. - 17:33:15 »
Ez utóbbi engem is elgondolkodtatott. Lehet, hogy tényleg van csípőprotézise?  :hehe:

BuB

• Pókfej
« Válasz #7258 Dátum: 2013. július 31. - 17:34:19 »
Nem az adamantiumot szívták ki belőle, hanem... mit tom én mit ;D génjeit, bár inkább talán a csontvelőt? Ezért kellett levágni a karmokat, hogy hozzá férjenek a csonthoz? Gondolom ezt a csontvelő átültetést akarták így megoldani, nem? :headscratch:
Szal, Magnus, csak simán a kezében maradt fémet uralta a végén. (mer ha kiszívja a teljes adamantiumot mit ért volna el vele?  :headscratch: )

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7259 Dátum: 2013. július 31. - 17:35:38 »
angolul beszélnek Japánban

Már tisztáztuk fentebb, hogy ez nemigen történt meg. Egy, talán 2 jelenetre lehet ráerőltetni, máshol mindig stimm volt. Szóval nem is zavarhatott.  :D

Egyedül az volt nagy hülyeség, amikor a száz nyílvesszővel a hátában megy Logan, mert miért?

Ott én is néztem. Miért szált le a mociról elsősorban, mikor már csak pár száz méter lett volna? Muszáj volt megmondja a tutit Haradának.  :lol:

A bónusz jelentnél viszont nem értettem Magneto miért tudja lemerevíteni Wolvie-t mikor elvileg kiszívták belőle az adamantiumot

Nem az adamantiumot szívták ki belőle, hanem a healing factort vagy a csontvelőt (?), azt hiszem. Az adamantium endoskeleton maradt.
Szerk.: BuB megelőzött.
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 31. - 22:15:52 írta Szilánkmentes »