Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1284451 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #2340 Dátum: 2009. március 20. - 17:18:40 »
Jaj... :-\
Most megint Miller éra köszönt be...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2341 Dátum: 2009. március 20. - 17:54:35 »
No, emberek. Fellas, brothas, homies. Láttam Frank Castiglione idei megfilmesítését. Letöltöttem, és megnéztem itthon, ha már ez a helyzet, hogy nem játszák a mozikban, és dvd-n is ki tudja mikorra fog kijönni.

"Rövid" véleményem róla. Nem tudom, hogy spoilerbe írjam vagy ne, ezért inkább nem teszek fekete előteret a betűimre.
A legelejének ugyanolyan hangulata volt mint a hulk legutóbbi megfilmesítésének. Egy az egyben arra emlékeztetett. Hasonló zene, és hasonló visszapillantások a főszereplő eredetére. A történet önmagában pofon egyszerű volt, igazából bárki tudott volna ilyet írni, úgyhogy erről ennyit, semmi bonyolult és érthetetlen vagy magyarázatra váró dolog nem volt benne, egyszerű volt mint a raklap.
Inkább (szokásomhoz híven) egy két részletet elemezgetnék, ami tetszett, és ami nem tetszett.
A Forgatókönyv író sem lehetett a szavak embere, és ezzel rá is érzett a karakter lényegére, mert a főszereplőtől 25 percig még csak egy káromkodást sem lehetett hallani. Szóval aki szereti a megtorlót, annak tetszeni fog a film szerintem. Az előző részhez hasonlóan tettek bele néhány szereplőt a képregényből, ez számomra pozitívum volt, mert legalább volt benne képregény hűség.
Az elején azt a tolószékes maffiavezért jó volt eredetiben hallani, tuti, hogy az szinkronnal elveszítette volna a varázsát.
Az első akcióban nagyon nem tetszett amiket a megtorló csinált, mert ami mutatványok voltak abban, azok tök lehetetlenek és képtelenségek voltak, de végülis ezután semmi ilyesmi nem volt, szóval jóra fordult a kivitelezés ennek a végétől.
Ez az akció az elején egy jó véres agyszétdurrantós jelenet volt, de végig véres, belezős volt az egész film. Aki ezt szereti, annak nem lehet panasza.
Hatásvadász jelenet volt a filmben néhány, de igazán hatásos jelenetek nem voltak, szóval e téren is közepes volt az egész, viszont erőltetett jelenetek sem voltak benne.
Ami még nem tetszett, hogy ha fűrész arca a baleseténél úgy szétment, akkor hogyhogy a szeme megmaradt. Mindegy ez is, mert az elején túl kell lépni, és utána akkor kapunk egy jó filmet, amiben én már nem találtam más hibát.
A Soap és a Budinevű fbis fickó első találkozásánál kapunk egy könyedebb jelenetet. apró poén, aztán a végére Soappal kapcsolatban befért egy elég jó poén is. :)
Az is tetszett, amikor a három ugrálós fickót elkapta a tetőn.
Az istenes, meg a templomos jelenetek egész a legvégéig (amikor a neon kereszt egyik része kialszik) nem tettek különösebb hatást rám, kihagyhatóak voltak szerintem.
Az oroszok bevonulása tetszett, az jó volt, és az utána lévő harc is nagyon jól meg volt csinálva. Megtorló igazi vérprofi kommandósként bemegy a házba, és egyedül kicsinál mindenkit, és még hihető is volt. Nem izgultam tele a gatyám, de jól meg volt csinálva.
Szóval olyan film, amiről mint marvel rajongónak és megtorló ismerőnek van véleményem, de ha e nélkül néztem volna meg, akkor tényleg minden kivitelezés ellenére csak egy semmilyen film benyomását keltette volna bennem, úgy értem, hogy se jó, se rossz.

Az előző résszel összehasonlítva pedig hirtelen nem tudom eldönteni, melyik volt jobb. volt olyan ami abban volt jobb, volt olyan ami ebben. Az akciók például hűebbek voltak a megtorló képregényhez ebben, de a másikban kaptunk egy olyan megtorlót Tomas Jane személyében, aki sokkal közönségbarátabb verziót személyesített meg, szóval nekem az emészthetőbb volt mint film. De a története is jobb volt annak, és Jhonn Travolta is jó volt benne. Egyelőre nem tudom eldönteni, melyik tetszett jobban, lehet hogy ezt meg kell néznem még egyszer, de én inkább az előző felé hajlok.
« Utoljára szerkesztve: 2009. március 20. - 18:10:33 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #2342 Dátum: 2009. március 20. - 17:55:59 »
(Figyelem, a képen látható dolgok káros befolyással lehetnek egyes megtekintők lelkivilágára és téves képzeteket idézhetnek elő a film kategóriáját illetően, megtekintése csak nagykorú felügyelete, mozigépész vagy Manci jelenlétében ajánlott.)
Gonosz vagy. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2343 Dátum: 2009. március 21. - 09:03:31 »
 ;)

---------
Új Terminator Salvation képek, és hétfőre új TV spotot ígértek.
http://www.benreilly.extra.hu/index.php?spgmGal=Terminator/Terminator_4/Set

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2344 Dátum: 2009. március 21. - 10:01:45 »
Az a kiscsaj nem megy oda sehogysem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2345 Dátum: 2009. március 21. - 10:03:51 »
Talán az új trilógia későbbi részeiben lesz fontosabb szerepe, és már most elkezdik bemutatni a karaktert.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2346 Dátum: 2009. március 21. - 10:11:21 »
El tudnék viselni egy 3as Megtorló dvd kiadást. meg lenne egybe mind a 3. Meg a legrégebbit még úgysem láttam, legalább azt is meg tudnám nézni. Jól mutatna a polcon a 3 megtorló dvd egymás mellett.
Tanulságos ez a megtorló feldolgozásos mizéria, mert olvasom azért hogy a 2004-es feldolgozás mennyi embernek nem tetszett. (Kissebbségben vagyok azzal a véleményemmel, hogy nem kaki film)  és már az ideiról is egyre több helyről hallom, hogy mennyire rossz, az 1989est meg meg sem említem.
Hogy hány ilyen pocsék feldolgozást fognak tudni még csinálni a Megtorlóból?
----
mondjuk ezt a hármas dvd kiadást csak azért gondolom így, mert külön külön nem valószínű, hogy megvenném őket, de együtt a hármat lehet.
« Utoljára szerkesztve: 2009. március 21. - 10:13:18 írta grey gargoyle »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2347 Dátum: 2009. március 21. - 10:30:13 »
(Kissebbségben vagyok azzal a véleményemmel, hogy nem kaki film)
Nem vagy kisebbségben a véleményeddel, nekem is tetszett.  ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2348 Dátum: 2009. március 21. - 11:21:40 »
Nekem is. Kőkemény Punisher mozi. Olyan amilyennek lennie kell.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2349 Dátum: 2009. március 21. - 11:33:25 »
Nekem is kifejezetten tetszett.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2350 Dátum: 2009. március 21. - 11:35:31 »
Szerintem sem volt rossz. :punisher:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #2351 Dátum: 2009. március 21. - 11:43:21 »
Imádom a 2004 - es Megtorlót. A kedvenc képregényfilmem. :punisher: :punisher:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2352 Dátum: 2009. március 21. - 13:44:33 »
És még szerintem se volt rossz.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2353 Dátum: 2009. március 21. - 13:47:35 »
Szerintem se. B kategóriás akciófilm, sok-sok sablonnal. Mondjuk ha nem lett volna az a koponya valószínű, hogy maximum egyszer néztem volna meg, mert elégé egyszernézős.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2354 Dátum: 2009. március 21. - 14:12:18 »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #2355 Dátum: 2009. március 21. - 14:38:27 »
Hú, de jó trailer! :oh:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2356 Dátum: 2009. március 21. - 19:18:50 »
Új Dragonball trailer:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2357 Dátum: 2009. március 21. - 20:39:57 »
Ma néztem meg a Watchment, és marhára tetszett. Marhára megragadott. A film fele óta azon gondolkozom, hogy mikor lesz arra pénzem, hogy ezt is megvegyem képregényben. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2358 Dátum: 2009. március 21. - 22:12:49 »
Akkor reméled hogy minél hamarabb. a képregény ezért sokkal jobb mint a film, és te már vagy is elég érett hozzá, hogy egy-két komolyabb gondolatvezetésen elgondolkozz. :)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2359 Dátum: 2009. március 22. - 14:31:19 »
Ben: jó kis trailer, de az biztos hogy nem a Dbz-filmé. :lol: :lol: