Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1391181 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2940 Dátum: 2009. október 17. - 19:28:19 »
Nagyon ráérsz, hogy ilyeneket keresel, Ben bácsi. :)

Szeretek nyomozgatni, és az információk felderítése jó gyakorlás.

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #2941 Dátum: 2009. október 18. - 12:19:01 »
a képlet tényleg nagyon jó film, viszont nem szabad előtte olvasgatni, ahogy azt Silver is leirta. :D
én tegnap néztem meg az Inglorious Basterdset, és valami hihetetlen élmény volt, mindenkinek ajánlom, aki szereti QT filmjeit

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2942 Dátum: 2009. október 18. - 14:45:44 »
Én az új QT filmeket nagyon nem csípem ( a KillBill-n is csak röhögni tudtam) de remélem a Brigantik bejönnek majd.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2943 Dátum: 2009. október 18. - 16:10:38 »
A KillBill számomra is nézhetetlen, de a Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, Brigantyk mind-mind zseniális filmek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2944 Dátum: 2009. október 18. - 16:37:17 »
Ponyva és Kutya alapművek az biztos.  8)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2945 Dátum: 2009. október 18. - 19:17:09 »
Черная Молния. Nem, nem vagyok berúgva, és nem kezdtem tökrészegen ciril betűkkel írni. Ez egy orosz film címe, amelyet a Wanted rendezője Timur Bekmambetov készített, és amelynek főhőse egy repülő Volga márkájú kivénhedt gépkocsi. Látszólag. A film gyönyörűen lop a Harry Potterből, a Transformers-ből, a Jumper-ből, a Vissza a Jövőbe trilógiából, a Pókemberből, a Knight Rider-ből s valahány név a naptárban...
Annak ellenére, hogy a forgatókönyvet vodkától reszkető kézzel lopkodták össze szinte minden fontosabb amerikai filmből, mégis van benne annyi fantázia, hogy élvezhető legyen.

A sztori röviden: egy teljesen átlagos egyetemista srác szerez egy öreg, M21-es, "cápafogas" Volgát, amiről kiderül, hogy repülni is tud, és tele van pakolva fegyverekkel. Az új verdával ő lesz Moszkva szuperhőse, aki megvédi a várost a Gonosz seregeitől. A film december 31-én kerül a mozikba. Ja igen, a film nemzetközi címe Black Lightning.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2946 Dátum: 2009. október 18. - 20:24:42 »
Tarantino kapcsán: A Kill Bill pedig legalábbannyira zseniális a maga módján, mint a Death Proof, Ponyva, vagy a Kutyaszorítóban. Az Inglorius meg várólistás.
Képlet: Hááát.  :nemtudom: 6,5/10. Milliónyi, és szörnyen nevetséges klisék,de tényleg oltári nagyok, viszont érdekes befejezés, amit könyv formájában szívesen olvasnék tovább, emellett pedig sok jó ötlet, és egy nagyon király repülőgépkatasztrófa jellemző rá. Egyszer elég volt.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2947 Dátum: 2009. október 18. - 21:04:00 »
És mi volt klisés ? Félre ne értsd nem kötekedésből kérdem, csak érdekel mikre gondolsz.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2948 Dátum: 2009. október 18. - 21:34:47 »
SPOILER:
szokás szerint a gyerekekkel való ijesztgetős elem, humanoid ufók, sötétben ködben terpeszben álló, fekete ruhás alakok, minden másodrangú filmben ugyanolyan suttogás vagy hang, amit hallanak. Hirtelen ennyi jut eszembe.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2949 Dátum: 2009. október 18. - 21:59:27 »

SPOILER EL NE OLVASD HA MEG AKAROD NÉZNI A KÉPLETET !

Hú akkor megnyugodtam  :D

A gyerekekkel való ijesztgetés azért nem klisé, egy ilyen helyzetben nyilván egy gyerek a legvédtelenebb így a nézőre is ez hat a leginkább frusztrálóan, én speciel nagyon izgultam a srácok miatt...

Humanoid ufók: Ezt sem tartom klisének. Pláne mert hogy max az alakjuk volt humanoid formájú de amugy energiából voltak. Azt azonban hozzá tenném hogy tényleg ufok voltak ? ... nem inkább angyalok ?  :D Ez a része nagyon tetszett hogy akkor melyikek is és örültem hogy nem kaptunk választ, nálam mind2-k.

A ManInBlack beállást már láttuk párszor de itt kifejezeten feelinges volt sőt kifejezetten hatásos, amúgy meg még sem járhatnak az éjszaka közepén fehérben szal ezzel sem volt semmi bajom

+

Ami érthetetlen hogy mi a francért KÉPLET a film címe ? Jó jó mert a magyar film stúdiókban dolgozók mr többször bebizonyították hogy nem tudnak angolul... de egy képlettel ki szokás számítani valamit, itt szó sem volt ilyesmiről, akkár már inkább Üzenet lett volna jó cím de az sem az igazi.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2950 Dátum: 2009. október 18. - 22:40:04 »
szpojler
Igazából mindegyik általad felsorolt indok semmit nem magyarázott meg nekem. :D De ez nem is baj, hiszennem vagyunk egyformák, filmről beszélgetni meg lehet. A Képlet egy baromság, mint cím, szóval ezt ejtsük is.
A gyerekek. Nekem akkor is narancslészagú már minden gyerekkel való ijesztgetés. Valamint oké, hogy azért vitték őket egybolygóra,ahol új életet kezdhet az emberiség, mert ők még talán nem olyan romlottak mint mások. Viszont ők látták a legtöbb szörnyűséget, láttak mindig híradót, és bármennyire is gyerekek, ismerik az emberi gonoszságot, és ott van bennük, még ha abban is jelenik meg, hogy lecsapnak egy legyet. Ennyi erővel egyszerűbb lett volna csecsemőket továbbvinni, és őket felnevelni. Bár logikus a beavatkozás nélküli dolog is, hiszen így az új bolygón az új emberiség azt tehet amit akar. Csak félő, hogy ugyanez lesz a vége. Másrészt egy nagy miért kimaradt a filmből. Miért szerették volna, ha az emberiség tovább él? Ezen el lehet sokat gondolkozni, de szívesen megnéztem volna a másik faj indokait is. Angyal? Ez fel sem merült bennem, de nem is gondolok ilyen lehetőségre. A Men in Blackes beállást pedig ugyanúgy nem szerettem a Képletben, mint semelyik más filmben. A MIB azért kicsit más tészta, ott jól állt a poénos köntösben.
Összességében tehát az idegen faj megjelenése, azon kívül, hogy klisés volt, jó ötlet, de "ufós" témában a Disctrict 9 sokkal nagyobbat alkotott, még ha néhol popcorn mozivá vált.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2951 Dátum: 2009. október 18. - 23:17:32 »
Szerintem is egy egyszer nézhető, erős közepes film volt a Képlet (írtam is róla), a különleges befejezésig, ami az addig teljességgel kiszámítható filmen csavart egy kicsit és bár sokak szemében nagyon kirívó és nem oda illő, szerintem pont, hogy feldobta, az amúgy átlagos filmet.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2952 Dátum: 2009. október 19. - 08:05:36 »
Nekem is ez tetszett benne, főleg az eleje volt lassú és kissé középszerű de aztán nagyon jó írányba ment el.

Predash: Hát igen, nem vagyunk egyformák, lehet 2. v 3. megnézésre már nekem sem fog annyira tetszeni de most nagyon bejön  :D a District9-t nem láttam még de mindenképp esélyes egy nézésre amikor kijön dvd-n.

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #2953 Dátum: 2009. október 21. - 16:26:00 »
a District 9-re én is nagyon kiváncsi vagyok

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2954 Dátum: 2009. október 21. - 19:34:37 »
Arra én is, mivel nagyon kevés filmet nézek, remélem, maradandó élmény lesz majd.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2955 Dátum: 2009. október 21. - 20:53:05 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2956 Dátum: 2009. október 21. - 21:26:20 »
én megnéztem már. Ilyen hosszú véleményt nem fogok írni róla, mert annyira nem fogott meg a film. Látványos, meg érdekes, szóval érdemes moziba megnézni, de szerintem nem egy maradandó alkotás.
This is a joke. A real practical Joke.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2957 Dátum: 2009. október 21. - 21:46:14 »
Érdekes, nekem az akció-scifi csak másodlagos körítésként vetődött fel (mellesleg jól megoldva). A film eredeti célja, a mély társadalomkritika (minden téren, multitól az utolsó parasztig) sokkal jobban megfogott, és szinte gyönyörű volt látni, hogy az emberiség mit tesz nem csak magával, hanem egy olyan dologgal, amiről nem tudja mire képes, és azonnal elkezd félni tőle. A félelem aztán tudjuk mihez vezet az emberiségnél. Az viszont tény, hogy szívesen adtam volna még fél, sőt, egy órát is a rendezőnek, hogy ezt még jobban kifejthesse. Szerintem ez a lényeg a filmben, és ilyen téren nem okozott csalódást, sőt, újszerű is volt.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2958 Dátum: 2009. október 21. - 21:54:16 »
Peter Jacksonnak amúgy van köze a filmhez azon kívül, hogy az ő nevével is reklámozzák?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2959 Dátum: 2009. október 21. - 21:56:44 »
Úgy tudom, hogy felkarolta a rendezőt, akinek amúgy van egy kisfilmje ugyanezzel a témával kapcsolatban. Jacksonnak megtetszett az ötlet, és megtámogatta pénzzel, egyébbel. Ha minden igaz. :D