Én is így gondoltam, egészen az Ultimate Póki rajzfilmig. Azt hiszem ott körvonalazódott először igazán a stafétaátadása nálam, mert az volt az első modern Marvel rajzfilm, amit nem tudtam végignézni.
Persze, de ezzel nincs gond, mert az természetes, hogy a kor előrehaladtáva változik az ízlésünk. De én az előítéletekről általánosságban beszéltem. Engem sem fogott meg igazán az Ulti SM rajzfilm, de ennek nem az az oka, hogy magából a rajzfilmnézésből nőttünk volna ki, hanem ez a fajta rajzfilm nem jött be nekünk. De ha készülne egy komolyabb hangvételű Póki rajzfilm, azt valószínűleg simán néznéd, csakúgy, mint az itt jelenlevők többsége.

Egyébként az Ulti SM rajza már megfelelt volna az igényemnek (szemben a botrányosan ronda Spectacular SM-nel szemben), csak túl humorosra vették az egészet, komolytalan lett. Számomra máig a '94-es rajzfilmszéria az etalon.
Amúgy a Disney rajzfilmek éppen rossz példák a felettem említett érvelésre, mert azok eleve univerzális ízben készülnek, hogy szó szerint minden korosztály élvezhesse.
De ha valakiben erős előítéletek vannak a rajzfilmekkel kapcsolatban, az lehet hogy el se jut odáig, hogy megnézzen egy ilyen rajzfilmet, tehát nem tapasztalja meg, hogy ez a rajzfilm neki is szólhat.
Szerintem létezik olyan, hogy valami "gyerekes", meg valid gondolat az, hogy "azért nagyjából viselkedj úgy, mint amit a korod mutat", de ennek semmi köze a rajzfilmekhez.
A jó rajzfilmek kortalanok.
Igen, de szerintem nem ugyanarról beszélünk. Te a viselkedésre gondolsz szerintem, aminél valóban lehet valid a "gyerekes" illetve a "nem korhoz illő" jelző. De mi az emberek érdeklődési körével, hobbijaival kapcsolatos sztereotípiákról, előítéletekről beszéltünk. Itt jönnek képbe a rajzfilmek, de sorolhatnánk a képregényeket, legót, bármit. Én az ilyen hobbikra mondtam, hogy a "gyerekes" jelző nem valid. Mert miért ne foglalkozhatna valaki azzal, amit szeret? Ettől még nem lesz gyerekes a viselkedése. Például lehet valakiből sikeres üzletember, vagy jó családfő akkor is, ha teszem azt, porcelánbabákat vagy plüssnyuszikat gyűjt.

Csak persze hajlamosak vagyunk furcsán nézni egy ilyen hobbira, de ettől még az illető lehet felelősségteljes ember.