Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364945 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #4440 Dátum: 2010. június 16. - 15:00:11 »
Na ja, mert amit a spoileren kívül leírtunk, az annyira nézőcsalogató. Nem kell ennyire nyavajogni a spoilerek miatt. Aki allergiás rá, az ne olvasson fórumot. Mint pl zozi, aki a Vasember film bemutatója előtt be sem nézett a Vasember topikba. Ennyi. Pláne, hogy a hozzászólásokból itélve, a fórum nagy része látta már a filmet (kivéve zozi, de ő amúgy sem egy mozi-spíler  :D ). Ezért felesleges itt spoilerezgetni egy több éves filmnél. Valamint elég szubjektív megítélni, hogy mi olyan ami spoilerezhető egy filmnél és mi nem. Tehát akkor vagy spoilerezünk mindent filmtől függetlenül, vagy semmit. Hányszor beszéltünk már a T2-ről is, mégsem lettek spoilerezve, pedig lehet hogy van olyan aki még nem látta. Ezért mondom, hogy a legjobb az, hogy ha valaki nem akar megtudni valamit egy filmről, akkor ne olvassa azt a topikot amiben spoilerek lehetnek, ilyen egyszerű.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4441 Dátum: 2010. június 16. - 15:02:30 »
Azért az, hogy ne olvassa valaki a Nem képregény filmek topicot, mert az elmúlt 100 év filmgyártásában lehet olyan film, amit még nem látott elég abszurd, és nem túl demokratikus nézet. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4442 Dátum: 2010. június 16. - 15:06:07 »
Bár azt továbbra sem értem, hogy pusztán azért, mert nem tudja elfogadni a Ködben történt dolgokat, miért tartja azt hülyeségnek, de spoiler kérdésben egyetértek Sepivel.

A Todd féle hozzáállást követve, akár egy 60 éves filmet is spoilerbe kellene tenni, mert ezzel elronthatjuk más szórakozását. Nos, aki nem nézte meg ennyi idő alatt, mert nem érdekelte, nem hallott róla, vagy nem volt képessége rá, ne kérje már számon azokon, akik látták és mindenféle fölösleges spoiler gombozás nélkül szeretnének dumálni a filmről. Én erre mindig azt mondom, hogy aki eddig elmulasztotta, akkor az ezek után már magára vessen. tudom önző hozzáállás, de ez van. Persze ugyanígy én sem várom el másoktól, hogyha egy sok évvel ezelőtti filmről beszélnek, olyanról, amit én nem láttam, akkor  annak cselekményét tegyék  spoilerbe, pusztán azért, mert egy ember nem látta.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4443 Dátum: 2010. június 16. - 15:13:06 »
Bár azt továbbra sem értem, hogy pusztán azért, mert nem tudja elfogadni a Ködben történt dolgokat, miért tartja azt hülyeségnek,
Figyu, nem kell ezt túl dramatizálni. Ez olyan, mint amikor egy horrorfilmben valaki a gyilkos elől a házban az emeletre fut, ahelyett, hogy kimenne a házból. Azt ugyanúgy hülyeségnek tartja az ember, holott bizonyos szemszögből az is elfogadható döntés. Csak attól függ, hogy ki mit gondol erről, hogy ki mit tenne hasonló helyzetben, hogy egyénileg ő hogyan döntene. Ugyanez a helyzet a Köddel is. Valaki érthetőnek tartja azt a lépést, valaki nem. Ennyi. Mindkettőt meg lehet indokolni és meg lehet érteni, de a végeredmény az úgyis az egyén beállítottságától függ. Én vártam volna, és hülyeségnek tartom az azonnali öngyilkosságot, ti meg nem. Szóval nem kell ezen vitázni, meg győzködni a másikat, kinek ez jön be, kinek az.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #4444 Dátum: 2010. június 16. - 15:14:28 »
Spoiler dologban akkor legyen igazatok, nem bánom.
Lehet erről vitatkozni, de attól még tény marad, hogy az csak egy hatásvadász jelenet volt, amit valaki szörnyen jónak valaki meg egyszerű hülyeségnek tart. Ennyi. Én ez utóbbiak közé tartozom, ti nem. Nincs ebből harag, és reméljük, hogy a való életben nem kell ilyen helyzetbe keverednünk, mert úgyis csak akkor tudnátok ti is eldönteni, hogy hülyeség ezt csinálni vagy nem.
Ez így momentám szerintem is igaz. ;)
Habár a Silent Hill Homecomingban is van egy hasonló jelenet, és ott bizony akkor döntünk rosszúl, ha nem húzzuk meg a ravaszt.
Érdekes egyébként, hogy ott bármit választunk, a főhős úgy éli meg, hogy rosszúl döntött.
Egyébként visszatérve még a film lezárára, szerintem ott a film mentalitása és súlya miatt elképzelhetetlen a Happy End, és szerintem ez így is van jól. csak egyetlen egy dolog miatt érzem ezt visszásnak, így a film azt sugallja, hogy ha az ember befogja a pofáját, behúzza fülit farkát, nem segít, nem szól, nem tesz semmit, úgy megússza a dolgot, míg ha harcol a sorsa ellen, úgy elkerülhetetlen a végzete.
Ennek így végső soron kétségkívül van realitás alapja, csak szerintem mivel maga az ember eredendően a könnyebb utat választja, nem kéne még a filmeknek is ezt sugallni.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 15:22:50 írta Todd »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4445 Dátum: 2010. június 16. - 15:19:05 »
Idézet
Valaki érthetőnek tartja azt a lépést, valaki nem. Ennyi. Mindkettőt meg lehet indokolni és meg lehet érteni, de a végeredmény az úgyis az egyén beállítottságától függ. Én vártam volna, és hülyeségnek tartom az azonnali öngyilkosságot, ti meg nem.
oké, téma lezárva, de csak jelzem, hogy én is vártam volna, eszembe nem jutott volna ez a lépés, mégis meg tudom érteni, hogy miért tette az apa azt, amit és nem tartom azért hülyeségnek, mert én nem így cselekedtem volna.

A horrorfilmes példa meg nem valami jó, mert logikailag a felmenni az emeletre az rossz döntés. Persze megérthető az is, de logikailag rossz. Ezzel szemben az apa tette, abban a helyzetben logikailag nem volt rossz egyáltalán, hisz annyira elhanyagolható volt a megmenekülés esélye, hogy ha racionálisan gondolkozott, azt nem vette számításba.

na mindegy, ezzel befejeztem, húzok tanulni. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #4446 Dátum: 2010. június 16. - 15:25:52 »
Meg azért is rossz példa, mert a felrohanni az emeletre egy ordas nagy klissé, amit mindenki kívülről tud. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 17:57:03 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4447 Dátum: 2010. június 16. - 15:45:54 »
Csak az a baj, hogy nem értitek a hasonlatot (bár pepo már közel járt hozzá, hogy megértse, és nem is vitatom a válaszát). Mert mindkét esetben a döntés a lényeg, nem az hogy klisé vagy nem. A emeletre rohanásos dolog csak leegyszerűsítette azt amire ki akarok lyukadni. Hogy a döntés utáni cselekvés fényében lehet eldönteni, hogy az egy jó döntés volt, vagy hülye döntés. A többit lásd lentebb, azt már nem akarom újra leírni.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 15:47:26 írta Sepi »

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #4448 Dátum: 2010. június 16. - 18:49:32 »
http://www.youtube.com/watch?v=UDgHEDgdWoo

3:06nál van a megoldás a spoiler bajokra! de amúgy is bírom ezt a sorozatot.:D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4449 Dátum: 2010. június 16. - 18:51:32 »
Végül pedig maradjunk annyiban, hogy sosem voltatok olyan pszichés helyzetben, hogy most, józan fejjel meg tudjátok ítélni, hogy mi a jó döntés és mi nem. Horrorban felfutni az emeletre nem feltétlenül rossz döntés, mert tudat alatt mindenkinek biztonságot jelent a saját háza, saját szobája - ellentétben az ismeretlen sötétséggel. Továbbá olyan helyzetben logikus gondolkodást elvárni abszolút nem életszerű. Az nem egy játék, ahol bekapcsolod a pillanatálljt, és végiggondolod, hogy mi lenne a legjobb döntés. Agyatlan állapotban egy tizedmásodperced van "dönteni". Úgyhogy nem hinném, hogy jó hozzáállás azt mondani, hogy hülye, aki az emeletre megy.

Spoiler: én Todd mellett lennék. Mi van, ha valaki régóta szeretné megnézni, de eddig nem volt rá lehetősége? Tökéletes példa, hogy ha Todd most nem tette volna spoilerbe a Silent Hill 5 részét, amit én még csak félig játszottam végig, a következő találkozásunkkor legyilkolnám. Ami NAGY spoiler, az legyen is spoilerben. Nyilván az olyanok nem, hogy milyen színű ruhában volt a végén, de ami nagy spoiler, az maradjon kitakarva, erre való a spoiler gomb. A fiatalabbak biztos nem látták az általunk jól ismert filmeket, nekik nincs joguk hozzá, hogy élvezzék, ha itt kedvet kapnak hozzá?

Köd: számomra a vég tökéletesen értelmes volt. Én is inkább választottam volna a golyót, mint a biztos és szörnyűséges halált. Nem állítom, hogy képes lettem volna én megölni a gyerekemet, legfeljebb akkor, ha már elragadta egy csáp, de lehet, hogy akkor meg már nem találom el. Ti mind a vége tudatában mondjátok, hogy hülyeség volt, de abban a helyzetben semmi, de semmi remény nem volt rá, hogy nem a szörnyek között végzik.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4450 Dátum: 2010. június 16. - 19:11:30 »
A fiatalabbak biztos nem látták az általunk jól ismert filmeket, nekik nincs joguk hozzá, hogy élvezzék, ha itt kedvet kapnak hozzá?
Jó, csak akkor ki dönti el, hogy mi legyen spoilerben és mi nem? Mert ennyi erővel bizony még akár az Aranypolgár is tartogathat meglepetéseket egy fiatal számára. Mert akkor viszont minden filmet spoilerekben kell kibeszélni. Szóval szerintem nem gond, ha régi filmekről már nem spoilerekben beszélünk, ahogy pepo is mondta, nehogymár én érezzem magam szarul, mert más még nem nézte meg, holott lett volna rá ideje. Mert az oké, hogy új filmeket inkább úgy beszéljünk ki, de többéves filmeknél már ne ez legyen a meghatározó, hiszen biztos mindig akadna, aki még nem látta. Pláne, hogy szerintem annyira nem volt nagy durranás a ködben a végejelenet. Én nem estem hanyatt tőle.

Ti mind a vége tudatában mondjátok, hogy hülyeség volt,
Akkor nem figyeltél, vagy rosszul értetted, mert erre mondtam ezt, hogy:
Idézet
az emberben nagy az élniakarás. Még a legkilátástalanabb helyzetben is kitart a végsőkig. Pláne egy olyan helyzetben, amikor a gyermekét kell védenie.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4451 Dátum: 2010. június 16. - 19:47:49 »
Tökéletes példa, hogy ha Todd most nem tette volna spoilerbe a Silent Hill 5 részét, amit én még csak félig játszottam végig, a következő találkozásunkkor legyilkolnám.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4452 Dátum: 2010. június 16. - 20:47:05 »
Mert az oké, hogy új filmeket inkább úgy beszéljünk ki, de többéves filmeknél már ne ez legyen a meghatározó, hiszen biztos mindig akadna, aki még nem látta. Pláne, hogy szerintem annyira nem volt nagy durranás a ködben a végejelenet. Én nem estem hanyatt tőle.
Na igen, ez már érdekesebb kérdés, hogy ki mit tart nagy spoilernek. Szerintem baromi nagy volt a vége, és Todd szerint is.
Persze nem lehet mindent spoilerbe tenni, de ne feledd, hogy az ilyen meglepi végű filmek viszonylag újak. Csak a 6. érzék óta vannak kihegyezve egy vége csattanóra - és még így is elég kevés van belőlük.  ;) Úgyhogy annyira azért talán nem nehéz azt a néhány darabot kiválasztani és befeketíteni.

az emberben nagy az élniakarás. Még a legkilátástalanabb helyzetben is kitart a végsőkig. Pláne egy olyan helyzetben, amikor a gyermekét kell védenie.
Azt hiszem, értem. De erre mondtam, hogy akkor és ott az autóban ez volt a helyzet: az egész ismert világot elárasztották a szörnyek. Teljesen kilátástalan volt menni, keresni a "végét", és ráadásul még az se sikerült - a kocsi nem ment tovább. Ott ment át előttük a legnagyobb szörny. Tökéletesen tisztában voltak vele, mi vár rájuk, hisz a saját szemükkel látták a gyógyszertárban. Ha valamire lehet mondani, hogy "halálnak halálával haltak meg", hát arra biztosan.
Most akkor lehet ülni a kocsiban abban bízva, hogy hátha lesz valami (de mi lehetne az eddigiek tudatában), viszont abban benne van, hogy egy szörny hirtelen betöri az ablakot, és kiragadja a fiad (vagy éppen téged, és akkor már nem fogsz tudni segíteni). Vagy éppen csak felborítja a kocsit és már nem tudsz lőni. Erre abszolút minden esélyük megvolt, csak idő kérdése volt. Az, hogy megmenekültek volna, az egyszerűen isteni beavatkozás-szintű csoda volt. Reálisan abszolút nem vehették figyelembe. Ezzel ellentétben az volt, hogy iszonyatos halált halnak - vagy a fájdalommentes golyó. Rettenetes akaraterő kellett hozzá, hogy megtegye (a többiekkel még nem is annyira). Ez totál bizonyos. Majdnem meg is őrült tőle a végén. De hogy jól döntött a körülmények tudatában, az kétségtelen.

Összevont üzenet ideje: 2010. június 16. - 20:49:07
Tökéletes példa, hogy ha Todd most nem tette volna spoilerbe a Silent Hill 5 részét, amit én még csak félig játszottam végig, a következő találkozásunkkor legyilkolnám.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, sajnos a Silent Hill 3-at elspoilerezték nekem, úgyhogy egy nagy dologról lemaradtam belőle - mondjuk úgy, hogy szegényebb lettem általa. Azóta is sajnálom, biztosan még sokkal jobban tetszett volna az a játék, ha nem futok bele.
« Utoljára szerkesztve: 2010. június 16. - 20:49:07 írta kaine »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4453 Dátum: 2010. június 16. - 21:17:55 »
Azt hiszem, értem. De erre mondtam, hogy akkor és ott az autóban ez volt a helyzet:
Igen, csak erre lehet mondani azt, hogy a remény hal meg utoljára. Szerintem egy normális ember biztos várt volna még az öngyilkossággal. Bármennyire is kétségbeejtő és reménytelen a helyzet, még lehetett reménykedni akár a csodában. Kiváncsi lennék, hogy te hogy döntenél hasonló helyzetben. Képes lennél-e megölni a saját családod úgy, hogy nem tudod, mit hozhat az elkövetkező egy-két nap? Várnál, és reménykednél abban, hogy hátha megmentenek, vagy inkább a biztosra mész és kinyírsz mindenkit, hogy ne szenvedjenek?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4454 Dátum: 2010. június 16. - 21:23:57 »
Reméljük azért, hogy ezt soha ne kelljen megtapasztalja senki.  :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4455 Dátum: 2010. június 16. - 21:26:18 »
Persze, ezt írtam már én is. De kívülről könnyű kibeszélni valamit, viszont ha már beleképzeljük magunkat abba a helyzetbe, nem biztos, hogy ilyen könnyű a döntés.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #4456 Dátum: 2010. június 16. - 21:37:40 »
Nem feltétlen mindig jó beleképzelni magunkat adott szituációkba. Szerintem adott tulajdonságok, mint pl. talpraesettség, felelősségtudat, ráció, segítenek át az élet szoros helyzetein. Van mikor a képzelet elkalandozása miatt sínylünk meg egy-egy helyzetet, remek példa a Ködben ez a szitu. Mivel még akkor is, ha a főszereplő nem tudhatta előre, hogy a megmentés közel van, a többiek lepuffantása alapvetőleg rossz döntés, hisz mindig meg kell hagyni azt a 0.1% esélyt a túlélésre (ami mellesleg be is következett!) ahelyett, hogy elkezdjünk spekulálni, hogy mi rosszabb és inkább mi végezzünk a szeretteinkkel.  Szerintem egyes dolgokat már elvből is kikell zárni, mint szituációmegoldás, hisz ez utóbbi nem tekinthető megoldásként, mivel csak annyit bízonyított, hogy beismerték a harcképtelenségüket és kiakarták játszani a sorsukat - amiért a sors kegyetlenül meg is vámolta a palit, mert lefogadom miután megjelent a mentőosztag, inkább azt kívánta, hogy rothadjon egy pókhálon félholtan, mintsem így éljen tovább.  :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4457 Dátum: 2010. június 16. - 22:08:45 »
Hát igen, éppen ez volt a legbrutálisabb dolog a teljes egész filmben.  ;)
Ugyanakkor annyira kevés volt az esélyük, hogy például vegyük a gyógyszertárban maradtakat. Jönnek a pókok, bemásznak, néhánynak levágják a lábát a fonállal, néhányat elkezdenek beszőni - néhányat pedig máris esznek. Te még ott vagy a sarokban sértetlenül, de a kijárat már elzárva. Van nálad egy pisztoly. Mit teszel? Imádkozol a megmentésért (0,01%), vagy fejbe lövöd magad? Tételezzük fel, hogy a többieknél is volt pisztoly, de a pókok kirántották a kezükből - vagy a kezüket vágták le a fonallal.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4458 Dátum: 2010. június 16. - 22:17:04 »
Mindig kivágod magad egy kérdéssel.  ;D
Csak azért vegyük figyelembe, hogy itt a kérdéses helyzetben nem egy szobában voltál rengeteg óriási más dimenzióból jött gyilkospókkal, hanem egy kocsiban. Amit még ha megtámadnak, akkor is van esélyed végezni magaddal.  ;) Vagy jelen esetben legalább a gyerekkel. Mert a többiekkel én sem foglalkoznék, elsőként őket dobnám ki prédának.  :twisted:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4459 Dátum: 2010. június 16. - 22:22:38 »
Ebben van valami, bár a lányba már szerintem kicsit szerelmes volt - azt tudom, hogy én igen.  ;D De ne feledd, amit előbb írtam: hogy felborítják a kocsit, hogy betör egy csáp és elragad téged, vagy a fiadat... megkockáztatnád? (megint kérdés :))