Végül pedig maradjunk annyiban, hogy sosem voltatok olyan pszichés helyzetben, hogy most, józan fejjel meg tudjátok ítélni, hogy mi a jó döntés és mi nem. Horrorban felfutni az emeletre nem feltétlenül rossz döntés, mert tudat alatt mindenkinek biztonságot jelent a saját háza, saját szobája - ellentétben az ismeretlen sötétséggel. Továbbá olyan helyzetben logikus gondolkodást elvárni abszolút nem életszerű. Az nem egy játék, ahol bekapcsolod a pillanatálljt, és végiggondolod, hogy mi lenne a legjobb döntés. Agyatlan állapotban egy tizedmásodperced van "dönteni". Úgyhogy nem hinném, hogy jó hozzáállás azt mondani, hogy hülye, aki az emeletre megy.
Spoiler: én Todd mellett lennék. Mi van, ha valaki régóta szeretné megnézni, de eddig nem volt rá lehetősége? Tökéletes példa, hogy ha Todd most nem tette volna spoilerbe a Silent Hill 5 részét, amit én még csak félig játszottam végig, a következő találkozásunkkor legyilkolnám. Ami NAGY spoiler, az legyen is spoilerben. Nyilván az olyanok nem, hogy milyen színű ruhában volt a végén, de ami nagy spoiler, az maradjon kitakarva, erre való a spoiler gomb. A fiatalabbak biztos nem látták az általunk jól ismert filmeket, nekik nincs joguk hozzá, hogy élvezzék, ha itt kedvet kapnak hozzá?
Köd: számomra a vég tökéletesen értelmes volt. Én is inkább választottam volna a golyót, mint a biztos és szörnyűséges halált. Nem állítom, hogy képes lettem volna én megölni a gyerekemet, legfeljebb akkor, ha már elragadta egy csáp, de lehet, hogy akkor meg már nem találom el. Ti mind a vége tudatában mondjátok, hogy hülyeség volt, de abban a helyzetben semmi, de semmi remény nem volt rá, hogy nem a szörnyek között végzik.