Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363042 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5480 Dátum: 2011. február 13. - 12:04:22 »
A Kincses sziget az igen.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5481 Dátum: 2011. február 13. - 12:07:56 »
A Kincses sziget az igen.

Úgy értette, hogy a Kincses bolygó = Kincses sziget + Űr sci-fi

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5482 Dátum: 2011. február 15. - 11:53:31 »
Megnéztem tegnap pár baráttal a Halálfutam2-t. Az első még egész jó volt, mintha egy filmrevitt autós videójátékot néznék, mondjuk a Legoracer-t  :D de az a második (ez egy előzményfilm) valami vérgyenge.
Már ott ki akartam kapcsolni, amikor a film elején a 20 éve rablásból élő főhős, későbbi Frankeinstein elmegy 3 társával bankot rabolni. Ő a sofőr. Elmennek egy ilyen autóval:

Ez egy két ajtós autó. És a sofőr kint vár járó motorral. Na most amikor jönnek ki a többiek akkor kiszáll és előre hajtja az ülést?! Nemááár  :stupid:
Aztán ő is bemegy, egy meghal így erre nincs szükség.
De a másik ökörség: Bent a bankban fekszenek az ügyfelek és a biztonsági őrük a földön. a Nagy felfordulásban, amikor kimenekülnének, felugrik a földről négy biztonsági őr és elkezd utánuk lövöldözni. Végig náluk volt a pisztolyuk. Nem vették el tőlük a FEHYVERT!!

Todd

• Pókfej
« Válasz #5483 Dátum: 2011. február 15. - 20:23:05 »
Hétvégén pótoltam egy igazi filmklasszikust, ami eddig valami rejtélyes okból kimaradt.
Kathryn Bigelow  Near Dark című művét, a magyar címet nem vagyok hajlandó leírni, mert mindenki egy mai vámpírfilmre asszociálna róla.
Szóval ez alapvetően egy romantikus elemekkel sűrűn fűszerezett vámpír horror, de kőkeményen viseli magán a 80-as évek minden stílusjegyét.
Még abban az időben készült amikor a vámpírok nem töketlen nyáladzó buzik voltak, sokkal inkább egy vérmocskos rablóbanda, akik lakókocsival járják a modern vadnyugatot, és kivérzett hullákat, és felgyújtott kisvárosokat hagynak maguk után.
A westernes stílujegyek egyébként sokszór bukkannak elő a filmben, de érdekes, hogy folyamatosan olyan érzésem volt, mintha egy korai James Cameron filmet néznék.
A szereplőgárda szinte teljes egészében a director úr színészeiből áll, Lance Henriksen, Bill Paxton és Jenette Goldstein (gyk: ő volt Vasquez az Aliensben, és John Connor nevelőanyja a T2-ben, de feltünt a Titanicban is) egyárant főszereplők, és komplett jelentek köszönnek vissza korábbi vagy későbbi Cameron filmekből.
Szóval kicsit olyan érzésem volt, mintha bigelow akart volna rendezni egy látványos f*sza öldöklős filmet, és a férje mindent a segge alá tolt volna ehhez, a színészektől kezdve a forgatókönyvíron át a speciális effektekkel foglalkozó pofákig (ahogy alighanem így is történt).
Azt is érdekes volt látni, hogy marha sok olyan klissével operál, amik azóta alappá váltak pl. a frissen vámpírrá avanzsált főhős, aki nem bírja elfogadni azt, hogy gyilkolnia kell, vagy a régi gótikus felhangok teljes elhagyása, még vámpírfogaik sincsenek a vámpíroknak (fogadjunk, hogy Garth Ennis-re nagy hatással volt ez a film, mert  Cassidi mintha totál innen lépett volna elő).
Szóval azoknak akik éreznek némi vonzalmat a vámpíros filmek iránt, de tele van a tökük az utóbbi évek hasonló témájú termésével, azoknak bátran ajánlom.
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 15. - 20:32:09 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #5484 Dátum: 2011. február 21. - 00:28:34 »
Látta valaki a Szerelmünk lapjai c. filmet? Meg tudja valaki mondani, hogy ki a filmben    Tim Ivey aki valami Rowert játszik?
http://www.imdb.com/title/tt0332280/

balogh44

• Thanos
« Válasz #5485 Dátum: 2011. február 21. - 15:29:39 »
Machete, kisebb késéssel most láttam a filmet, nagyon jó, akárcsak a Halálbiztos és a többi film! :D
Nimród Antal is ott volt! :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #5486 Dátum: 2011. február 21. - 16:31:33 »
Brutális  egy film , nekem is tetszett.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5487 Dátum: 2011. február 21. - 17:02:14 »
Lassan a Tarantino meg a Rodriguez nevek, garanciák lesznek a hentelésre! :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #5488 Dátum: 2011. február 21. - 17:20:28 »
Miért, olyan közös munkákkal a hátuk mögött, mint az Alkonyattol Pirkadatig, vagy a Desperado eddig nem így volt?

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #5489 Dátum: 2011. február 21. - 18:10:06 »
A Machete-t még ősszel láttam, de nagyon tetszett. Amikor az ember belét használja kötélnek, na az durva. Nimród meg poén. Azon a pár mondaton hangosan röhögtem ;D.
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

balogh44

• Thanos
« Válasz #5490 Dátum: 2011. február 21. - 18:57:58 »
Aki mellette állt meg Rodriguez volt, birtam ahogy játszott Machete a sövényvágóval, vagy mi volt nála! :D

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #5491 Dátum: 2011. február 22. - 19:31:46 »
Ha már Rodriguez:

The Black Mamba. ;)
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5492 Dátum: 2011. február 23. - 08:44:50 »
Szeretem Rodriguez logikáját: bújtatott reklám -> nagyobb büdzsé -> nagyobb robbanások. Jó lenne, ha minden filmes így gondolkodna. A lényeg a nagy robbanás.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5493 Dátum: 2011. február 23. - 08:57:39 »
És neki mindez úgy megy, hogy a végeredmény kib*szottúl szórkoztató legyen, bárgyú poénok, és felesleges üresjáratok nélkül, ellentétben Bay-el, aki szintén valahogy így gondolkozhat.

venom75

• Pókfej
« Válasz #5494 Dátum: 2011. február 23. - 12:47:19 »
Nagyon tetszik fel is tettem a facebookra.  :D

BuB

• Pókfej
« Válasz #5495 Dátum: 2011. február 24. - 17:35:10 »
Hát ez... érdekes lesz. ;D
Az "ifjú Zöld Manó" és "Thor asszonykája" egy Fantasy vígjátékban, van benne egy-két jó poén. :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5496 Dátum: 2011. február 24. - 17:37:37 »
A Youtube cölöpjei összefogtak

BuB

• Pókfej
« Válasz #5497 Dátum: 2011. február 24. - 21:17:03 »
A kedvenc nyúlam is kapott szinkronos trailert. :D

Aránylag jók a hangok, bár a nuyszi hangja tök ismeretlen, ellenben az apja Harsányi Gábor, szinte tudtam már az első megnézésnél, hogy ő lesz a magyarban a hangja :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5498 Dátum: 2011. február 24. - 22:20:11 »
Ez a fantasy paródia tetszett. James Franco hamar kedvencem lett, Portman kisasszony meg mostanában mintha minden filmben játszana. :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #5499 Dátum: 2011. február 25. - 07:04:03 »
Jónak ígérkezik a paródia , pedig én nem nagyon vagyok oda a műfajért.