A skynet nem hiszem, hogy az első terminatort a saját idősíkjának megváltoztatása érdekében küldte vissza.
Pedig de.
Az, hogy Kyle mit mondott, kicsit lényegtelen, mivel Kyle csak egy katona volt, és nem is egy lángész. KÖnnyen lehet, hogy sok mindent rosszul gondolt, értelmezett arról, mit miért tett a Skynet.
Ezeket a dolgokat nem ő találta ki, mondja a filmben is, hogy ő nem tudós, nem ért hozzá, az ellenállás tudósai mondták el neki.
Azért elég fura lenne, ha pont egy magyar nemhivatalos Terminátor sorozatból (amit azóta se értek, hogy maradt meg máig is) csinálnának filmet.
Annyira nem elképzelhetetlen, ezek a könyvek sokkal inkább igazodnak a Terminator világához (talán azért, mert tényleg figyelembe vették a kidolgozott hátteret), mint az új filmekhez írt hivatalos baromságok. És nem lenne új dolog, ha hollywood innen vinne ötleteket, rengeteg sikerfilmnek az alapja a magyar és egyéb Kelet-Európai "ponyvairodalomból" ered.
(+ késöbb egy kiegészítő történet, de az elég gyenge volt)
Szerintem pedig pont az Esélytelenek volt a legjobb regény az összes közül.
pl. gyerekek testébe csempészett be terminátorokat az emberi bázisokra a Skynet, mert azokat úgyse merik kinyírni az ellenörzéseken.
Nem egészen így volt, és bár valóban az egyik momentum, hogy az emberek sokkal inkább összetartóak, de, ha valaki legyen az akár nő vagy gyerek, terminator gyanus, abban a pillanatban kicsinálják minden szívfájdalom nélkül.
Ez mekkora hülyeség! 
Szerintem is az egyik legrosszabb regény, különösen onnantól, hogy csatlakozik hozzájuk az alkimista varázsló...
Én úgy gondolom, hogy az időgépet akkortájt találhatták fel, amikor vesztésre álltak a háborúban.
Ezt nemcsak te gondolod így, ez a hivatalos álláspont, a sztori alapja. Mivel a gépek vesztésre állnak, az egyetlen logikus lépés, hogy kiiktatja Connort a múltban. A jelenben már nem lenne jelentősége, mert már tökéletesen "üzemel" az ellenállási mozgalom, így egyetlen lépés marad...