Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365162 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5880 Dátum: 2011. június 24. - 11:21:27 »
Idézet
Életem legdurvább mozis fél órája volt a nagy csata utáni szenvedés,  az biztos.
Teljesen együtt éreztünk Frodóval.  ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #5881 Dátum: 2011. június 24. - 11:24:43 »
Szorítottatok érte.  :D :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5882 Dátum: 2011. június 24. - 11:55:41 »
 ;D ;D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5883 Dátum: 2011. június 24. - 12:24:28 »
Tényleg kissé hosszúra nyújtották,(a Shop Stop 2-ben volt is erről egy király paródia) de összességében nem rossz film. Liv Tyler telitalálat  :oh:
Tejet kérek! Csokisat!

Ju

• Pókfej
« Válasz #5884 Dátum: 2011. június 24. - 12:45:14 »
Van Alan Lee által illusztrált változat is, az feldobja a GyU olvasását! ;)
Jaja, az nekem is megvan. :) Bár személy szerint John Howe illusztrációit szeretem, sokkal több élet van bennük. :)

Sorba akartam menni, a Babó :) tetszett, de a GYU-t nem bírtam végigolvasni.
Komolyan?! :D Ez nekem nagyon furcsa, nekem a Hobbiton kellett átszenvednem magam... :D annyira értelmetlen volt... ezzel szemben a GyU-t olvastam vagy 3x. :)

Én eljutottam a 180. oldalig, akkor feladtam, mert azt mondták, ott már tök jó.
Lehet, hogy ezt én mondtam? ;D Általában így szoktam ajánlani a GyU-t. ;D Amikor már elérnek az első nagyobb városba (Bree, a fogadóval), onnantól jó, előtte én is untam. :)

Zsákos Dildó
Talán Bilbó, nem? ;D
A paródiában Mákos Dildó. :hehe: :D

A film alapján különben ne ítéljétek meg a könyvet. :) Rettenetesen könyvhű adaptáció lett (néhány értelmetlen kavarástól eltekintve :roll:), de ami a könyvben működik, az a filmben nem biztos, pl az, hogy az írói stílus mennyire belehúz a könyvbe, nem igazán jön át.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5885 Dátum: 2011. június 24. - 14:04:37 »
Komolyan?! :D Ez nekem nagyon furcsa, nekem a Hobbiton kellett átszenvednem magam... :D annyira értelmetlen volt... ezzel szemben a GyU-t olvastam vagy 3x. :)
A Babó egy egyszerű történet volt, valami csatára mentek, ha jól emlékszem. Nem volt nagy szám, de olvasható volt.
Én eljutottam a 180. oldalig, akkor feladtam, mert azt mondták, ott már tök jó.
Idézet
Lehet, hogy ezt én mondtam? ;D Általában így szoktam ajánlani a GyU-t. ;D Amikor már elérnek az első nagyobb városba (Bree, a fogadóval), onnantól jó, előtte én is untam. :)
Nem, akkor még nem ismertük egymást. Általános nézet, hogy az első 100 oldal leíráson túl kell verekedni magunkat, onnantól lesz jó. Ennek tudatában kezdtem bele, és amikor elmondtam valakinek, hogy az erdő közepén mendegélünk, azt mondta, hogy az már a tök jó rész. Számomra pedig a "mérsékelten érdekes" kategóriában leledzett, és figyelembe véve, hogy ebben a szellemben hátra lenne még vagy 1500 oldal, skippeltem a maradékot. :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5886 Dátum: 2011. június 24. - 14:20:08 »
Szerintem a GyU filmek teljesen rendben vannak minden szinten :bravo: a végén a fél óra fura volt de kellett a történetnek. Méltó levezetés, főleg hogy jön 2 résznyi előzmény.

Ju

• Pókfej
« Válasz #5887 Dátum: 2011. június 24. - 14:27:38 »
A Babó egy egyszerű történet volt, valami csatára mentek, ha jól emlékszem. Nem volt nagy szám, de olvasható volt.
Ja, engem az idegesített h "még mindig csak mennek arra a csatára és még mindig nem történik semmi, és még mindig csak mennek".  :)

Idézet
és figyelembe véve, hogy ebben a szellemben hátra lenne még vagy 1500 oldal, skippeltem a maradékot.
Így érthető. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5888 Dátum: 2011. június 24. - 14:32:03 »
Ja, engem az idegesített h "még mindig csak mennek arra a csatára és még mindig nem történik semmi, és még mindig csak mennek".  :)
Tényleg?? Ha nem olvastad volna háromszor, most óva intenélek a GYU három kötettől.  :lol:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5889 Dátum: 2011. június 24. - 14:34:01 »
Hát de most őszintén egy utazásra épülő sztoriban nem kell csodálkozni ha mennek  :D Mi lesz majd veletek a Setét Torony-al ? Ott lesz amikor még vonatra is szállnak  ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #5890 Dátum: 2011. június 24. - 14:52:20 »
Nem lehet hogy ti mást olvastatok, meg néztetek? :D
A "Babó" (ami sehogy sem akar a számra jönni, ezért maradok a Hobbit-nál)-ban, mennek, vissza "lopni" az aranyat, amit a sárkány Szmóg őrizz! Vannak a sztoriban még goblinok, beszélő sasok, egy pasas aki medvévé alakul, és persze Gollam barátunk is feltűnik! :) És láthatjuk hogyan dermedt kővé a három Troll, akik meg akarták főzni Bilbót! ;)
Könyvek: Nekem az Európa Könyvkiadó által kiadottak vannak meg, a Gyűrűk Ura 2002-es változata ami 1139 oldalas + függelékek, illusztrálta Alan Lee.
A Hobbit szintén az Erurópától, 2004-es változat 304 oldalas, szintén Alan Lee illusztrálta!
Valamint a Ciceró kiadó által itthon is megjelentetett Hobbit képregény, nagyon szép, keménytáblás kötésben!
Megvannak a kibővített DVD-k is, valamint a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején készült Hobbit, és Gyűrűk Ura rajzfilmek, utóbbi szépséghibája, hogy sose sikerült befejezni az alkotóknak!

Ju

• Pókfej
« Válasz #5891 Dátum: 2011. június 24. - 15:14:32 »
Tényleg?? Ha nem olvastad volna háromszor, most óva intenélek a GYU három kötettől.  :lol:
Tényleg. :D A GyU-ban más volt a hangulat, vagy nem tudom. :) A Hobbit nekem túl meseszerű volt a GyU után, ami persze nem baj, mert az alapból egy mesekönyvnek készült, csak én nem annak olvastam. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5892 Dátum: 2011. június 24. - 15:20:55 »
Hmm, itt lehet a kutya lényege elásva. Mert én a Babót olvastam előbb a sorrend miatt, és tényleg mese volt. Ezért én a GYU-t egyértelműen meseként olvastam, számomra semmi fantasy nem volt benne.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5893 Dátum: 2011. június 24. - 15:28:46 »
Maximum az eredeti fordításban lehet mese, bár ahhoz nem volt szerencsém. Az eredetijén már messziről látszik, hogy a D&D jellegű fantasyk prototípusa.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5894 Dátum: 2011. június 24. - 15:36:21 »
Ma már lehet, de nekem még az első kiadás volt meg.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5895 Dátum: 2011. június 25. - 21:28:11 »
Szerintem is jók a GYU filmek, csak nagyon hosszúak, meg lassan halad a cselekmény. A könyveket nem olvastam.

Bezzeg ha ott lett volna Bear Grylls! ;D "Egyétek meg az olifántsz@rt, gyerekek!" :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #5896 Dátum: 2011. június 30. - 09:27:21 »
Kijött a Mission: Impossible 4 első előzetese.
Szerintetek milyen lesz?

“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5897 Dátum: 2011. június 30. - 11:51:46 »
Ebből volt harmadik rész? :o

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5898 Dátum: 2011. június 30. - 12:43:05 »
Volt, JJ Abrams rendezte. És egész korrekt volt, annak ellenére, hogy nyilván már durván rókabőrről van szó. Ha úgy vesszük jobb volt, mint a Woo féle 2. rész, bár nekem az jobban bejött a stílusa, a lassítások, fehér galambok, meg a zenéje miatt.

A 4. részt úgy tudom Brad Bird rendezi, szerintem korrekt lesz. Remélem Renner visz egy kis Daniel Craig féle szikárságot a filmbe.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5899 Dátum: 2011. június 30. - 14:41:29 »
Az első szerintem közepes volt, a második nem tetszett, a harmadikat már nem is láttam, úgyhogy vélhetően ez sem fog nagy örömet okozni.