Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1392057 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #5920 Dátum: 2011. július 06. - 15:29:07 »
Idézet
A művészfilmekkel szemben meg bennem elég nagy előítéletek vannak, úgyhogy azokról nem szállok be a vitába...
Milyen vitába? Azon filmek megítélését illetően, amik tényleg ebbe a kategóriába tartoznak egyetértés van köztünk holloo-val, a vita abból volt, hogy szerinte mi tartozik bele ebbe a kategóriába. ;)

Idézet
Amúgy a  TF3-tól én nem várok semmit a második rész után, állítólag nem is lett sokkal jobb annál. És egyetértek pepoval abban, hogy nekem sem tetszenek az olyan filmek amik csak a látványra mennek rá, a történet meg nulla. A TF2 és a Titánok harca is sz@r volt, hiába a nagy látvány... Az a vicces, hogy az ilyen filmekből tényleg jó anyagot lehetne kihozni, ha a történetre is odafigyelnének. Ha az effektekre van egy rakás zsé, akkor nem hiszem hogy olyan nehéz lett volna jobb történetet rakni alájuk...
A látvány 20-25 percig érdekes, huhh meg wow, de semmit sem ér, ha nincs mellette jó sztori, jó karakterek, amik megragadnak. Különben olyan a film is, mint katalógusba illően szép, de tök ízetlen gyümölcs: Persze, hogy első körben erre fut össze a nyál a szánkban, de miután megízleltük, hogy valójában se íze, se bűze, csak szép, akkor inkább már a kicsit hibás, kevésbé szép, de legalább finom gyümölcsöt fogjuk fogyasztani.

És az a baj ezzel a filmekkel ha sikeresek, hogy egy teljesen rossz üzenetet közvetítenek a producerek, a stúdiók felé: Nem kell sem értelmes történet, se mondanivaló, se karakterek, csak legyen szép, robbanjon nagyot, legyen hangos és ez már elég. Sajnos, mivel anniy ilyen üzenetet közvetítő filmsiker van, szerintem igaz is általánosságban.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5921 Dátum: 2011. július 06. - 16:03:39 »
A TF 3-ból kivették azt, amiért nézhető volt egyáltalán az első kettő, úgyhogy számomra felejtős. :)

Azt olvastam, hogy folytatnák a történetet egy negyedik résszel és Jason Statham lenne a főszereplő. Löböff már korábban jelezte, hogy neki ez volt az utolsó rész.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5922 Dátum: 2011. július 06. - 16:08:11 »
Nehéz őt elképzelni Böff után, de csak jobb lehetne.  :)
Annyira nem is elszállt ötlet, lévén, hogy a barátnője játszik a 3-ban.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5923 Dátum: 2011. július 06. - 16:13:53 »
Biztos valami katona figurát hozna. Bár azt is el tudnám képzelni, hogy egy autószerelőt alakítana akihez begördül egy sérült autobot.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5924 Dátum: 2011. július 06. - 18:03:38 »
Sőt, legyünk őszinték, hogy az eredeti vámpírsztorik és filmek sem szóltak semmiről... ;)
Azt hittem, azok a művészieskedő független filmek, amik nem szólnak semmiről. :headscratch:

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5925 Dátum: 2011. július 15. - 17:01:05 »
Sőt, legyünk őszinték, hogy az eredeti vámpírsztorik és filmek sem szóltak semmiről... ;)
Azt hittem, azok a művészieskedő független filmek, amik nem szólnak semmiről. :headscratch:
Igazából, mint Pepo is megemlítette, nálam ez inkább gyűjtőfogalom, mint konkrét kategória.  ;D És igen, rengeteg "mainstream" filmet is nyugodtan beleömleszthetnénk... :hehe: És bár tudom, hogy te szereted hangoztatni, hogy a mai vámpírfilmek milyenek (amiben egyébként nagyrészt igazad is van) az eredeti "klasszikus" változatoknak is kb. 3 archetípusa lelhető fel, mégpedig:
1. Jaj, én vagyok a szegény vámpír nem tudok meghalni, szerelmem is meghalt, szomorú, blablabla
2. Húúú, de gonosz vagyok, ragadozó, kinyírok mindenkit ész nélkül, minél véresebb formában blablabla
3. Én vagyok a fene nagy ellentmondás, mert gonosz faj, de én jó vagyok és blablabla
és természetesen ezeknek a különböző kombinációi, úgyhogy annyira a mai feldolgozások sem mások vagy rosszabbak, mint az elődök...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5926 Dátum: 2011. július 15. - 22:44:34 »
A klasszikus alatt most az ötvenes-hatvanas-hetvenes éveket érted, ugye? Mert az első vámpírfilmekben a vámpír egy humanitást nélkülöző, rideg, számító szörnyeteg. Sőt, ha nagyon az elejére akarunk menni, akkor szimplán csak egy rémisztő szörny-archetípus, amiből fokozatosan felmentek az emberiségellenes dühöt kimértséggel álcázó manipulátor gyilkosig.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5927 Dátum: 2011. július 16. - 11:48:01 »
Természetesen, sem időrendi, sem fontossági sorrend nincs a felsorolásomban. :) Annyira a dolgok mélyére sem akartam menni, hiszen akkor kezdhetnénk akár a különböző kezdeti folklór legendákkal...  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #5928 Dátum: 2011. július 16. - 16:26:17 »
De megint oda jutunk el, hogy ez minden kommersz műfajra igaz. ;)
Nincs az a film/műfaj, amit ne lehetne egy mondatban öszefoglalni.

Te hangoztatod oly sokszor, hogy mennyire szubjektív egy film megitélése, mégis ha arrol van szó, könnyűszerrel értékelsz le egy komplett zsánert.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5929 Dátum: 2011. július 16. - 17:15:14 »
Te hangoztatod oly sokszor, hogy mennyire szubjektív egy film megitélése, mégis ha arrol van szó, könnyűszerrel értékelsz le egy komplett zsánert.
Ez így van, és az a szép ebben, hogy nincs benne semmi ellentmondás (sőt ez amit most megfogalmaztál lényegében esztétikai alapfogalom). Sőt az esztétika szerint ugyanazon színészek, ugyanazt a darabot, ugyanazon nézőkkel, ugyanazon körülmények között sem képesek újraalkotni (és ez a videó felvételre is igaz, hiszen sosem fogja a néző ugyanúgy dekódolni az üzenetet).  Ez a művészet lényege.  Ha egy kicsit "jedisen" akarnám megfogalmazni, akkor mondanám, hogy mindenre objektíven tekints, de mégis szubjektíven vagy fordítva. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #5930 Dátum: 2011. július 17. - 13:21:52 »
A klasszikus alatt most az ötvenes-hatvanas-hetvenes éveket érted, ugye?
A felsorolása alapján a 90-es éveket érti.
Ezek a tipusok a 90-es évek leghíresebb filmjei.
1. Coppola: Drakula
2. John carpenter: Vámpírok, Penge
3. Interjú a vámpírral

Vagyis Coppola munkája most süllyedt le egy szintre Holloo szemében a twillight-al, ami azért elég durva. :headscratch:
Ha egy kicsit "jedisen" akarnám megfogalmazni, akkor mondanám, hogy mindenre objektíven tekints, de mégis szubjektíven vagy fordítva. :)
Hát ezt én ha konyhanyelven fogalmaznám, akkor azt jelenti, hogy mindig azt az elvet vallom magaménak, amiből előnyt tudok kovácsolni. ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #5931 Dátum: 2011. július 17. - 14:07:17 »
A klasszikus alatt most az ötvenes-hatvanas-hetvenes éveket érted, ugye?
A felsorolása alapján a 90-es éveket érti.
Vagyis Coppola munkája most süllyedt le egy szintre Holloo szemében a twillight-al, ami azért elég durva. :headscratch:
Ha szerinted ezek amiket felsoroltam a 90-es évek filmjei, akkor szerintem nincs tovább miről beszélnünk. Bár lehet, hogy a te híres vámpíros ismereteid odáig terjednek.
Hát ezt én ha konyhanyelven fogalmaznám, akkor azt jelenti, hogy mindig azt az elvet vallom magaménak, amiből előnyt tudok kovácsolni. ;)
Igen, ezt már észrevettem rajtad, hogy a vitában, ha már nincs mit mondanod, akkor jönnek a poénosnak vélt beszólogatások. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #5932 Dátum: 2011. július 17. - 15:01:34 »
Igazad van, ha már arrol vitáznánk, hogy ki hogy vitázik, az rég értelmetlen.
Bocsánat, hogy személyes vizekre tereltem a szót, a jövőben igyekszem elkerülni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5933 Dátum: 2011. július 17. - 15:21:19 »
Megjött Carpenter kultikus The Thing című filmjének az előzményének az előzetese.
Kisbetűvel említeném meg, hogy az eredeti film is adaptáció, ráadásul nem is az első.
John W. Campbell: Who Goes There? című novelájján alapszik, és 1951-ben már készült róla film The Thing from Another World címmel.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #5934 Dátum: 2011. július 18. - 12:52:54 »
Lehet rosszul emlékszem, de az első rész elején nem oroszok voltak, akik találkoztak az űrlényekkel? :headscratch: Volt előttük egy másik amerikai csapat is, utána jöttek az oroszok és végül Russel-ék...?

Todd

• Pókfej
« Válasz #5935 Dátum: 2011. július 18. - 13:07:49 »
Nem, nem oroszok. Egy Norvég expedició találja mega lényt.
Az eredeti film pedig úgy indúl, hogy két norvég pasas üldözi a huskyt, akinek a testében rejtőzködik a dolog.
És mivel totál őrülteknek tünnek (összevissza lövöldöznek stb.), így Kurték megölik őket.
Így ettől eltérő befejezést nem szívesen látnék ebben a filmben.

De ahogy látom, az inkább lesz egy előzménynek tituált remake, mert egyébként ugyanazt a helyzetet meséli el más szereplőkkel (sok jelenet már most visszaköszön).
Plusz a mai világban már nem erik bevállalni, hogy ne legyen a csapatban egy kötelező jócsaj.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #5936 Dátum: 2011. július 18. - 14:02:15 »
Á, szóval norvégok... Régen láttam. :D De én is félek, hogy más lesz a befejezés és így remake lesz. :drying:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5937 Dátum: 2011. július 18. - 15:28:41 »
Nekem nem tűnt meggyőzőnek az előzetes. A régiből is csak egyetlen jelenet maradt meg, amikor beszakad a pali mellkasa, miközben nyomják neki valamiért.

Todd

• Pókfej
« Válasz #5938 Dátum: 2011. július 19. - 08:22:07 »
Megpróbálják újraéleszteni, és amikor visszacsukja a mellkasát, le is harapja az orvos mindkét kezét.
Sok hasonlóan sokkoló jelenete van annak a filmnek, még mai szemmel nézve is borzasztóan elborúlt és olyan tömény hangulata van, amit kétlek, hogy be mernek vállalni egy mostani horror filmben.
Szóval igen, engem sem gyözött meg az előzetes arról, hogy egynél több nézést meg fog érni ez a film.

balogh44

• Thanos
« Válasz #5939 Dátum: 2011. július 19. - 18:25:27 »
Íme egy rövid jelenet az új Majmok Bolygójából:

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=79935

Szerintem nem rossz!  ;)