Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364957 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6600 Dátum: 2012. június 25. - 18:20:58 »
Nem ez a bolygó szerpel az Alien 1-ben?
Már hogy teremtene egy egész bolygót? Eleve gy bolygón van. Vagy úgy érted benépesít egyet? Az nem az a bolygó amire leszáll a Prometheus?
(Ott amúgy nem is C alakú hajó van, hanem csészealj.)
Elég érdekes ízléssel rendelkeznek ezek a Teremtők, ha halált teremtenek. Mert ugye az Alieneket így is hívjuk. A legtökéletesebb gyilkológépek ami létezik.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6601 Dátum: 2012. június 25. - 20:47:59 »
Nem ez a bolygó szerpel az Alien 1-ben?

Nem.
Már hogy teremtene egy egész bolygót? Eleve gy bolygón van. Vagy úgy érted benépesít egyet?

Igen, így értettem.
Az nem az a bolygó amire leszáll a Prometheus?
(Ott amúgy nem is C alakú hajó van, hanem csészealj.)

Ez nem derül ki. Akár a föld is lehet, akár egy másik bolygó is, amit benépesítettek.

Elég érdekes ízléssel rendelkeznek ezek a Teremtők, ha halált teremtenek. Mert ugye az Alieneket így is hívjuk. A legtökéletesebb gyilkológépek ami létezik.

Hát először megteremtették az életet, aztán megteremtették a halált is, hogy nyomhassanak a földön egy reset gombot.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6602 Dátum: 2012. június 25. - 21:38:03 »
Nem jött le nekem minden ilyen szépen és tisztán, de ez a film (Prometheus) akkor is nagyon zavaros. Amúgy a geekblogos kritikával értek egyet erősen.
http://geekz.blog.hu/2012/06/06/prometheus_2018

Ja és én nagyon vártam Guy Pierce-t olyan formában, ahogy a viral kampányban nyomta Peter Wayland a TED beszédet, mert az zseniális volt. Erre megjelenik öregen. Én alapból nem szeretem, ha valakit öregnek maszkíroznak, mert sosem lesz hiteles. Így a kettővel együtt meg totál csalódás volt.
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 25. - 21:40:44 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #6603 Dátum: 2012. június 25. - 21:53:55 »
Elég fura ez, hogy bemutatnak egy karaktert egyféleképpen, és egy totál más figura lesz belőle. Egyébként én baromi keveset néztem meg elötte a film reklámjaiból, így ez is csak utólag volt meg. És igen, technika ide vagy oda, még mindig nem hitelesek a mesterségesen öregített színészek. Ami fura hogy miért éreznek egyáltalán erre késztetést, van épp elég vén színész.

Ez a kép zseniális. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6604 Dátum: 2012. június 26. - 09:20:28 »
Ez tényleg marhajó!  ;D
Na hát David motivációját sem értettem. a régi filmekben mindig kiderült, hogy mi a programja a szintetikus tisztnek (akit nem hívtak robotnak). Itt meg mintha magától fertőzte volna meg az archeológust és Nem Wayland utasítására.
Na meg azt sem, és most már ígérem befejezem, hogy a hajó miért vetített holografikus felvételeket a történtekről. Ahogy menekülnek az óriások.
És mi volt az a fluoreszkáló takony a falakon.
Annyi legalább kiderült, hogy az Alien1-ben miért küldik a Nostromót oda a bolygóra. Sejtik mi lehet arrafelé.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6605 Dátum: 2012. június 26. - 13:38:50 »
Szerintem az alapvető különbség David és a többi szintetikus között, hogy David inkább valódi személyiséggel bíró egyén, mint ők. Vagyis rá Wayland a fiaként tekintett és ez gondolom abban is kimerült, hogy őt nem korlátozták szabályok vagy alapprogramok. Nyilván neki is van programja, de Waylandel szóban konzultált, és nem csak utasításokat kapott, és legalább ugyanannyira hajtotta a saját kíváncsisága, mint az alkotójának való megfelelés (szerintem ő amolyan prototípus). Plusz meg is kérdezi Hollowayt, mielőtt megmérgezi, hogy mit tenne meg, hogy válaszokat kapjon, ő azt válaszolja, hogy bármit, akkor tessék itt a bármi. Szóval David sajátságos (gépi és érzéketlen) logikájával Holloway beleegyezett abba, hogy ő legyen a kísérleti nyúl. Ja, és Ash-t is robotnak hívták az Alienben.  ;)
Szerintem a holofelvételt David indítja el a taperolásával. Az meg marha jó kérdés, hogy ő miért tudta irányítani az űrhajót ilyen jól. Úgy vettem észre, hogy a film erre csak azt a magyarázatot adja, hogy mivel ismeri a tervezők nyelvét. Ennyi erővel én is tudok angolul, mégse tudnék repülőt vezetni, ha leülnék a kabinba.
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 26. - 13:46:13 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6606 Dátum: 2012. június 26. - 14:09:38 »
Komolyan mondom, elbutított a sok gagyi film, már nem tudom értelmezni a történteket, ha ne rágják szájba.  :D

Az tetszett, hogy ébredés után rögtön kajáltak. A az első részt idézte, bár úgy emlékszem, hogy ott Ash is hibernálva volt. Itt meg David ébreszti a többieket. Nem értem miért ébredt előbb Vickers a többieknél.

Kösz a felhomályosítást Todd!  :D

Maradok az Alien 1-2-nél.
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 26. - 14:18:11 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #6607 Dátum: 2012. június 26. - 14:32:32 »
Lényeges különbség, hogy Davidről mindenki tudta, hogy szintetikus, míg Ashnek kifejezetten célja volt, hogy senki se tudja meg róla, ezért tett mindent ugyanúgy, mint a többiek. Vickers pusztán hiúságból ébredt előbb. Vagyis az ő szemszögéből ront a tekintélyén az, ha a legénység ilyen szétesett állapotban látja, és gondolom mint az expedíció vezetője úgy állította be a kamrákat, hogy az övé hamarabb ébresszen.
Szívesen. Én íz űrodusszeia megnézése után éreztem azt, hogy "Ez most mi a f*sz volt?". És jöttem rá, hogy azért a túlmisztifikált film sem jó. A Prometheus ott van már minimum féltávon a kettő között (habár határozottan szórakoztatóbb, és eseménydúsabb).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6608 Dátum: 2012. június 26. - 18:14:36 »
Igen, Ash még evett is a többiekkel. De nem tudtam, hogy titkolta, hogy ő szintetikus. Az viszont marha jó, amikor a 2-ben Ripley rájön, hogy Bishob andrioid. Már nem a késes játék miatt, hanem amúgy. A 2. részben amúgy egyedül csak az nem tetszett, hogy a katonák túlripacskodják a szerepüket.

Negyven kínzó kérdés a Prometheus után:
Spoileres.
http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/06/26/40_kinzo_kerdes_a_prometheus_utan/
Lejjebb görgetve, pedig van egy Promtheus species origin táblázat, ami zseniális :D Tulajdon képpen ez a fő bajom a filmmel.

Alapvetően talán az a baj a Prometheusal, hogy Az Alien az egyszerűségétől volt nagyszerű( és nem buta Péntek 13 értelemben). Erre pedig ráépíteni egy teremtéstörténetet, elég fura ötlet.
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 28. - 10:10:06 írta VTomi »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6609 Dátum: 2012. június 28. - 19:46:04 »
Erről mi a véleményetek? Érdekesnek tűnik.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6610 Dátum: 2012. június 28. - 20:26:17 »
Nocsak, az Asylumnak vetélytársa lett a cash-in zsánerben?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6611 Dátum: 2012. június 29. - 00:11:12 »
...a cash-in zsáner...
Az mi?
Nekem nem tűnik asylum minőségűnek(kritikán aluli, nevetséges,hulladék,gagyinak). csak low budget. de ez a ruha tisztességesen néz ki. Mondjuk nagyon emlékeztet a sisak rész Karl Ruprecht Kroenen sisakjára,
http://www.imdb.de/media/rm1981913088/ch0028978
de nem baj mert az nagyon tetszett ;D
PL az Tinta is milyen jó kis film volt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6612 Dátum: 2012. június 29. - 06:40:40 »
Ez az, amikor valami más jól bevált franchise-ra hasonlító címet adunk abban a hiszemben, hogy a sok rajongó beszopja. Ez nem a Prototype című játék megfilmesítése, csak "véletlenül" ugyanaz a címe és "véletlenül" itt is egy különleges képességekkel bíró, kapucnis pulcsis szökevényt üldöz a fél USA, és "véletlenül" az egész produkció teljes költségvetése egy nevenincs hawaii-i cégen keresztül folyik (tehát véletlenül sem tűnik az egész pénzmosásnak...).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6613 Dátum: 2012. június 29. - 14:35:56 »
Én még nem találkoztam akkor ennek a Prototypenak az eredetijével.
Ja vicces Asylum címek vannak:
Legújabbak az Alien origin, vagy az Abrahem Lyncoln and the Zombies.
Akkor ezek az átvert emberekre utaznak, akik csak egyszer nézik meg, mert utána nem maradnak lelkes követők, és a trash rajongók? Érdekes, hogy ebből is fent lehet tartani egy stúdiót.
További címek voltak még csak fejból:
A halál a vadász ellen.
2012 világvége, holnaputános boíróval.
A nap mikor a Föld megállt :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #6614 Dátum: 2012. június 29. - 14:55:59 »
Van egy réteg (főleg Netflixen), igen, akik bedőlnek a címnek, és van egy trashrajongói bázis is mellé. És ne feledd, hogy nagyon olcsón dolgoznak, minimális gázsival. Eddig még tudtommal nem volt olyan Asylum-film, ami ne termelt volna tisztes nyereséget.
Mondjuk egynémely filmjük annyira közel sem gáz a maga egyértelműen B-kategória módján. A Sherlock Holmes-uk nekem például igazából tetszett. Csak az is kicsit vontatott volt (ez mostanában nagyon visszatérő baj náluk, a Titanic 2-t emiatt nem bírtam soha végignézni).

Todd

• Pókfej
« Válasz #6615 Dátum: 2012. június 29. - 21:53:26 »
Zseniális, hogy mennyire sok szabadidőd van tg...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #6616 Dátum: 2012. június 29. - 22:11:25 »
Vagy hipervándor, vagy van neki olyan trükkös zsebórája, mint Hermionénak a Harry Potter filmben.  :hehe:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6617 Dátum: 2012. július 01. - 21:23:55 »
Tegnap egy gyenge pillanatomban úgy döntöttem, hogy ismerjük meg az ellenséget alapon megnéztem a Twillightot. Az nem meglepő, hogy semmi pozitívum nincs a dologban, és, hogy ez nem vámpírfilm (alapvetően nincs jelentősége a történetre annak a ténynek, hogy Edward vámpír). Viszont mint szüzességelvesztés tini film szimbólum, vagy mai tizenéves p*csák lelkivilága tanulmányként megtekintve egészen érdekes volt, mennyire impotens ez a generáció. A mai lányok egy mazochista szenvedős világfájdalmas muffal azonosulnak, akinek az a legnagyobb problémája, hogy a sok seggfej fiú rá nyomul, miközben ő képtelen egy értelmes mondatot is elmondani (2 szó küzütt hármat sóhajt vagy nyög), vagy becsukni a száját http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/77/Bella_Swan.jpg.
Szív szerelme pasija pedig annyira bárgyú, hogy már még akkor is csak tőszavakban tud beszélgetni vele, amikor már bemutatta családjának.
Így, hogy ők az egész film alatt 5 szót sem beszélnek nehéz felfognom, mitől szerettek egymásba. Azért több dologra is rájöttem, ami lehet nem tervezett logikus magyarázat. Edward nem tud olvasni bella gondolataiban, mert nem lát semmit benne, naná Bella ennyire sötét. A vámpírok sosem alszanak, ezért ilyen hülyék, mert az agy alvás közben raktározza el az információkat, és ez nekik nincs, így rendelkeznek 100 évesen egy átlag (alatti) 17 éves értelmi és érzelmi szintjén.
Lefordítva hétköznapira az átlag tizenéves lányok egy olyan srácról álmodoznak, aki úgy néz rájuk, mint aki mindjárt elrókázza magát, totál impotens, és képtelen az emberi beszélgetésre, DE. orvos az apja, izmos, 3 szintes házban él és menő kocsija van. Ergó élj a külsőségeknek, ez az üzenet.
Ha pedig a vámpírharapást a szex metaforájának tekintjük, akkor a mormonoknál (ugyanis mormon a könyv írója), biztos tilos ovszerrel szexelni, így igazából Edward attól fél, hogy képtelen lesz időben kihúzni a farkát Bellából, ezért nem mer töcskölni vele.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6618 Dátum: 2012. július 01. - 21:32:41 »
Évek óta a legjobb kritika.  :lol: :lol:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej