Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363011 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7260 Dátum: 2012. december 14. - 08:39:00 »
Nos, úgy látszik csak nem kell még leírjam gyermekkorom egyik példaképét, Charlie Sheent, csak össze tudja kapni magát, hogy filmben szerepeljen:
Bill Murray is feltűnik benne! :)
Szerintem jó kis film lesz. Nagyon birom Bill Murray-t, és Charlie Sheent is.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7261 Dátum: 2012. december 14. - 12:37:23 »
Ketten együtt meg nagyon ütnek! :D
A Pacific Rim-re is kíváncsi leszek!

Ja, és:

« Utoljára szerkesztve: 2012. december 14. - 13:37:34 írta balogh44 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7262 Dátum: 2012. december 15. - 09:14:06 »
Engem még mindig a Neon Genesis Evangelion-ra emlékeztet, de attól még tényleg jól néz ki.
Mert az is, csak amerikaiasan... vagyis a pszichés kórtörténet elmarad, de lesz benne sok-sok full 3D-s robbanás nagy robotokkal, mert hát ugye ők valószínűleg csak ennyit látnak az NGE-ből. :)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7263 Dátum: 2012. december 20. - 14:20:00 »
 :oh:

balogh44

• Thanos
« Válasz #7264 Dátum: 2012. december 24. - 22:27:10 »
És íme a végleges magyar változata a Pacific Rim-nek, a "Tűzgyűrű" elnevezést kapta a film itthon! :stupid:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7265 Dátum: 2012. december 25. - 10:54:51 »
Mit jelent amúgy? Csendes abroncs? :D
Semmi kifogásom az óriásrobotos filmek ellen, de nem lehet egyszerűbben és nagyobb fizikai erőt kifejteni egy szörnyre egy nagy bombával, mint egy robottal?
« Utoljára szerkesztve: 2012. december 25. - 10:58:19 írta VTomi »

Raisu

• Traveller
« Válasz #7266 Dátum: 2012. december 25. - 12:42:13 »
Mit jelent amúgy? Csendes abroncs? :D
Így látatlanban inkább Csendes-óceáni szakadék/nyílás kb.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7267 Dátum: 2012. december 25. - 13:01:04 »
...a "Tűzgyűrű" elnevezést kapta a film itthon! :stupid:

Ami teljesen jogos is:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_Rim

http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1zgy%C5%B1r%C5%B1

A kettő nem pontosan ugyanaz, de lényegében ugyanarra a területre vonatkozik. A Pacific Rim a Csendes-óceán partjainál lévő országok összefoglaló neve, a Tűzgyűrű meg azt a területet jelöli, ahol földrengések/vulkánkitörések történnek, lényegében ugyanebben a "gyűrűben".

A film szerint gondolom, innen jönnek majd az Angyalok... akarom modnani, szörnyek valamilyen felnyíló hasadékból/másik dimenzióból, amiket majd legyőznek az Evák... akarom mondani, az óriásrobotok.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7268 Dátum: 2012. december 25. - 14:23:43 »
Attól még tartom, hogy ha ez a film nem hasal el egy oltári hatalmas, stúdiórengető módon, akkor a sors nagyon kegyetlen. És az, hogy nem Bay/Snyder rendezi, de mégis olyan, mintha valamelyikük csinálná (bár Snyder valószínűleg rátett volna egy random színszűrőt az egész filmre, mert valamiért meggyőződése, hogy az erőteljesen művészi), még szörnyűbbé teszi. :(
Nem baj, várunk a Rebuild 3.0-ra és 4.0-ra, meg hogy ki legyenek adva végig 3.33 és 4.44-es verzióval, aztán lesz talán nézhető NGE-film az amerikaiak sajátságos hozzáállása nélkül is. :)

Raisu

• Traveller
« Válasz #7269 Dátum: 2012. december 25. - 15:09:41 »
Ami teljesen jogos is:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_Rim
http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1zgy%C5%B1r%C5%B1
Így látatlanban inkább Csendes-óceáni szakadék/nyílás kb.
Így születnek a félrefordítások. :Đ

Btw, az új NGE filmek milyenek? Ha anno nem jött be annyira a sorozat, van rá esély, hogy azok tetszeni fognak? ^^"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7270 Dátum: 2012. december 25. - 16:47:50 »
Nem sok. A hangulat és a mögöttes mondanivaló ugyanaz, a cselekmény teljesen más, egy totál alternatív vonalat mesél most el.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7271 Dátum: 2012. december 30. - 21:37:03 »
Valamelyikőtök mesélt a 2006-os Illusionist-ről... hát, ez valami eszméletlen jó! Nem tudom eldönteni, hogy ez tetszik-e jobban, vagy a Prestige... A Prestige-ben imádtam Teslát és az ő "szabályrobbantó" csavarját a történeten, az Illusionistben meg azt, hogy nincsenek sci-fi elemek.
Bár, igazából belegondolva nem igazán lehet összehasonlítani a két filmet. ;D Oké, hogy mindkettő bűvészekről szól, de itt vége is a hasonlóságoknak. :D

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #7272 Dátum: 2012. december 30. - 22:12:33 »
A mágusról beszélsz, Edward Nortonnal? Hasonló filmek az tuti.  :hehe: Bár nekem a Prestige jobban tetszett, bár lehet csak azért, mert benne volt Rozsomák, Batman és Alfred, a másikban meg csak Hulk.  :hehe:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7273 Dátum: 2012. december 30. - 22:23:05 »
Valamelyikőtök mesélt a 2006-os Illusionist-ről... hát, ez valami eszméletlen jó! Nem tudom eldönteni, hogy ez tetszik-e jobban, vagy a Prestige... A Prestige-ben imádtam Teslát és az ő "szabályrobbantó" csavarját a történeten, az Illusionistben meg azt, hogy nincsenek sci-fi elemek.
Bár, igazából belegondolva nem igazán lehet összehasonlítani a két filmet. ;D Oké, hogy mindkettő bűvészekről szól, de itt vége is a hasonlóságoknak. :D

A Houdini a halál mágusa című film is hasonló, Guy Pearce-el.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Ju

• Pókfej
« Válasz #7274 Dátum: 2012. december 30. - 22:27:54 »
Jaja, arra gondoltam. Tény, hogy Wolvie és Alfred nagy érv a Prestige mellett... meg a rengeteg macska. ;)

Guy Pearce alakításait is sokszor szeretem, felírom a listára. :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7275 Dátum: 2012. december 30. - 22:36:35 »
Jaja, arra gondoltam. Tény, hogy Wolvie és Alfred nagy érv a Prestige mellett... meg a rengeteg macska. ;)

Guy Pearce alakításait is sokszor szeretem, felírom a listára. :)

Nekem ez a filmje nagyon tetszett. De az Illusionist is jó volt. A Tökéletes trükkben Teslát én is bírtam. Őt Bowie játszotta.  ;D   Szeretem Bowie-t. " Im an absolute beginner "  :rock: :pogo:

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

balogh44

• Thanos
« Válasz #7276 Dátum: 2012. december 30. - 22:39:47 »
Én is, a kedvencem a Labirintus (kizárólag régi szinkronnal ;) ), amiben a koboldkirályt játszotta! :)
És ha már fantasy, valaki látta már a Hobbit-ot? Jackson tényleg kivette azt a jelenetet a filmből, mikor felmásznak a fára a farkasok elől?  :headscratch:

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #7277 Dátum: 2012. december 30. - 22:42:55 »
Nekem nagyon tetszett a film. Nem vette ki, benne voltak a wargok, úgy ahogy a könyvben.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7278 Dátum: 2012. december 30. - 22:49:52 »
Valamelyikőtök mesélt a 2006-os Illusionist-ről... hát, ez valami eszméletlen jó!
Igen, én voltam.  ;D Én is csak múltkorjában láttam először, és baromira tetszett nekem is. Norton iszonyat jól játszik benne. :D
Idézet
Így van, szerintem sem lehet összehasonlítani. Én sem tudnám eldönteni, melyik tetszett jobban, mindkét sztori zseniális, jók a csavarok. Nálam talán egy hangyaszőrszálnyit az Illusionist felé billen a mérleg, egyrészt Norton és Jessica Biel miatt, másrészt mert ahogy mondtad, nincsenek sci-fi elemek benne, ugyanakkor a bűvésztrükkök látványosabbak és érdekesebbek, mint a Prestige-ben. Plusz nagyon hatásos, amikor a végén összeáll a kép, hogy az egész egy zseniálisan megtervezett és végrehajtott trükk volt. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7279 Dátum: 2012. december 30. - 23:14:31 »
Nekem nagyon tetszett a film. Nem vette ki, benne voltak a wargok, úgy ahogy a könyvben.

Akkor megnyugodtam, csak mert olvastam, hogy a fára mászós jelenet helyett, csata jelenetet tett be! Biztos hogy jó lesz, alig várom hogy kijöjjön DVD-n.