Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363001 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7860 Dátum: 2013. július 29. - 17:18:10 »
Szerintem az nem gond, hogy beletették egy filmbe, de ebből nekem is erősen kilóg, egy modernebb akció/horror/fantasy filmben inkább el tudnám képzelni.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7861 Dátum: 2013. július 30. - 15:02:35 »
Ja, érdekesnek ígérkezik ez a 47 ronin, csak Keanu nagyon kilóg belőle.

Tegnap megnéztem a G.I. Joe 2-t (Retaliation). Hát nagyon gagyi volt. Nem gondoltam, hogy ezt fogom írni, de alulmúlta az első részt (pedig az sem volt olyan szárnyaló alkotás). Ez a film kb a TF 2 szintjén mozog, azzal a különbséggel, hogy a látvány sokkal gyengébb. Az egyetlen pozitívuma, hogy Kobra Parancsnok végre pofásan néz ki, hasonlít a játékfigurára, de ennyi. Persze nem vártam sokat a filmtől, de ez mindent alulmúlt. Történet nulla, színészi játék nulla, logikáról ne is beszéljünk... Néha a fejemet fogtam a hülyeségektől. És még a látvány is kevesebb és gyengébb mint az első részé. A nindzsás bunyó a hegyekben még jól nézett ki, de a többi nem nagy szám. És erre a semmire tapsoltak el 130 milliót. :roll:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7862 Dátum: 2013. július 30. - 15:19:48 »
Melyiket nézted, a mozi verziót vagy a bővítettet?

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #7863 Dátum: 2013. július 30. - 16:06:43 »
Tegnap megnéztem a G.I. Joe 2-t (Retaliation). Hát nagyon gagyi volt. Nem gondoltam, hogy ezt fogom írni, de alulmúlta az első részt (pedig az sem volt olyan szárnyaló alkotás)....... Az egyetlen pozitívuma, hogy Kobra Parancsnok végre pofásan néz ki, hasonlít a játékfigurára, de ennyi. Persze nem vártam sokat a filmtől, de ez mindent alulmúlt. Történet nulla, színészi játék nulla, logikáról ne is beszéljünk... Néha a fejemet fogtam a hülyeségektől. És még a látvány is kevesebb és gyengébb mint az első részé. A nindzsás bunyó a hegyekben még jól nézett ki, de a többi nem nagy szám. És erre a semmire tapsoltak el 130 milliót. :roll:

Csatlakozom a véleményedhez.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7864 Dátum: 2013. július 30. - 16:09:51 »
Melyiket nézted, a mozi verziót vagy a bővítettet?
A mozisat.
A bővítettben csak az akciójelenetekből van több, nem?

Ju

• Pókfej
« Válasz #7865 Dátum: 2013. július 30. - 16:11:25 »
Tom, nem úgy volt, hogy a GI Joe magasan a legrosszabb film volt a maga szezonjában? ;D Csodálom, hogy rá tudtad venni magad a folytatásra... :lol:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7866 Dátum: 2013. július 30. - 16:25:45 »
Azt nem tudom, hogy magasan a legrosszabb volt-e, de egyszernézős mozinak legalább elment. Attól sem voltam elájulva, de a mostani rész után visszasírom azt a színvonalat, basszus. :lol:

Csodálom, hogy rá tudtad venni magad a folytatásra... :lol:
Igazából nagyon sokat nyomott a latban The Rock szereplése. Ja, meg tesóm is azt mondta, hogy nem rossz film...

Ju

• Pókfej
« Válasz #7867 Dátum: 2013. július 30. - 16:32:18 »
Oké, én úgy hangoskodom, hogy max a trailert láttam és azon is fogtam a fejem. ;D Csak híreket hallottam, hogy valami kegyetlenül kaki lett. Te mondjuk jobban szereted az akciófilmeket, mint én, szóval nem csoda, hogy te végigbírtad.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7868 Dátum: 2013. július 30. - 16:51:13 »
Oké, a trailerben tetszett Kobra Parancsnok jelmeze, ez volt a 3. indok, hogy megnézzem. ;D Meg a trailerekkel úgy vagyok, hogy nem szabad azok alapján ítélni, mert elég félrevezetőek tudnak lenni - kaki filmről is lehet jó trailert összevágni, és jó filmnek is lehet béna trailere. Ettől a folytatástól is azt vártam, hogy majd lepipálja az első részt.
Egyébként azért is voltam kíváncsi a G.I.Joe filmekre, mert gyermekkorom szerves részét képezték az akkoriban igen népszerű akciófiguráik, szóval a nosztalgiafaktor is belejátszott. :)

Te mondjuk jobban szereted az akciófilmeket, mint én, szóval nem csoda, hogy te végigbírtad.
Igen, de én amúgy se nagyon szeretem félbehagyni a filmeket. Ha már rászánom magam (meg az időt), hogy megnézzem, akkor vagyok annyira mazochista, hogy végignézzem. Nagyon szarnak kell ahhoz lennie, hogy idő előtt kikapcsoljam. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #7869 Dátum: 2013. július 30. - 16:55:20 »
A bővített verzió állítólag más fényt vet az egész filmre, lényegében teljesen újraforgattak hozzá pár részt, ami csak BD ill. DVD-n jött ki.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7870 Dátum: 2013. július 30. - 17:08:01 »
Szerintem kb. új forgatókönyvet kellett volna írni hozzá. :D Mert az eredetit tuti egy ötéves kisgyerekkel iratták 3 gombóc fagyiért.
Amúgy az a baj, hogy hiába javítják fel a filmeket bővített, meg rendezői változatokkal, ha a mozikban a foscsi verziót tolják nézők millióinak a képébe. De a vicc az, hogy a G.I.Joe 2 még így is sikeres lett anyagilag, úgyhogy lesz 3. rész is majd.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7871 Dátum: 2013. július 30. - 18:42:26 »
Amit gondolom, megint csak más fog rendezni.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7872 Dátum: 2013. július 31. - 08:46:16 »
A bővített verzió állítólag más fényt vet az egész filmre, lényegében teljesen újraforgattak hozzá pár részt, ami csak BD ill. DVD-n jött ki.
Sajnos rosszul tudod, csak az akciójelentek lettek bővebbek benne, semmit nem adott hozzá a filmhez.

Egyébként én is a múlt héten néztem meg a filmet, és én is nagyot csalódtam benne. Nekem anno tetszett az első rész, még ha annyira nem is volt nagy szám, de ez nagyon gáz volt. Se Rock, se Bruce Willis nem tudta megmenteni a filmet. Bár a színészi játékkal nem volt nagy gondom, inkább a párbeszédek voltak ultragázok, amiket beerőltettek a színészek szájába. Tehát akárki is írta a filmet, mindenhez ért, csak ehhez nem. A legnagyobb meglepetés a filmben az volt, hogy az előző film főhősét az első 10 percben kinyírják. Így látva a filmet, nem csoda, hogy az első rész gárdájából szinte senki nem vállalta a folytatást.

Valamint ha már a nosztalgia is szóba jött: engem eléggé idegesített, hogy a "Yo, Joe!" csatakiáltás helyett csak egy tök béna "Huah!"-t kaptunk. Mert akármennyire is hülyén hangzik, a régi kiáltás hozzátartozik a G.I. Joe-hoz, mint az "Angyalok, gyülekező" a Bosszú Angyalaihoz, vagy a Kowabunga a Tini Ninja Teknőcökhöz (ami szerintem tuti kimarad a filmből).

balogh44

• Thanos
« Válasz #7873 Dátum: 2013. július 31. - 15:38:03 »
Nekem ennek ellenére tetszett a film, pláne a Cobra parancsnok miatt, és hogy kinyírták azt az idegesítő főszereplőt, az első részből! :hehe:
A hegyes, ugrálós rész pedig szerintem is király volt....

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7874 Dátum: 2013. július 31. - 16:02:12 »
Se Rock, se Bruce Willis nem tudta megmenteni a filmet.
Egyetértek. Bár nekem Willis is nagyon gáz volt itt, pedig amúgy csípem a búráját. De ebben a filmben ugyanazt a cameo-turista figurát hozza, mint az Expendablesben, kb ugyanannyi - vagy még kevesebb beleéléssel. Csak az Expendablesben működött, mert ott poénnak vettük (az az egész franchise egy nagy poén :D ), a G.I. Joe 2-ben viszont zavaró volt. Egyszerűen nem lehetett elhinni róla, hogy ő a film egyik karaktere - ő csak Bruce Willis volt, aki cameózik, mert jó húzónév. Még komolytalanabbá tette az amúgysem komolyanvehető filmet, én inkább kihagytam volna a produkcióból.

Idézet
Tehát akárki is írta a filmet, mindenhez ért, csak ehhez nem.
Az hagyján, én azon lepődtem meg, mikor az egyik kritikában olvastam, hogy a rendező korábban Justin Bieberes meg egyéb táncos musicaleket dirigált. :roll: Így már egyből megértettem, miért lett ilyen kaki ez a film. És a rossz hír, hogy az imdb szerint ő fogja készíteni a folytatást is...

Idézet
A legnagyobb meglepetés a filmben az volt, hogy az előző film főhősét az első 10 percben kinyírják.
Ez számomra nem volt meglepi, mert a film előtt elspoilerezték nekem. Mondjuk én nem is bántam, mert valahogy nem kedvelem a Tatum gyereket. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #7875 Dátum: 2013. július 31. - 16:16:28 »
Akkor már ketten vagyunk! ;)
Valahol egy kategória nekem Vin Diesel.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7876 Dátum: 2013. július 31. - 16:25:02 »
Én bírom Dieselt. :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7877 Dátum: 2013. július 31. - 17:09:34 »
Ez számomra nem volt meglepi, mert a film előtt elspoilerezték nekem. Mondjuk én nem is bántam, mert valahogy nem kedvelem a Tatum gyereket. :)
Én se rajongok érte, de ha már az első rész köré volt építve, azt várta volna az ember, hogy a második is hozzá fog kötődni. Lehet, hogy előtte is említették már, hogy meghal, de én nem emlékeztem rá. Mondjuk úgy ahogy van, az egész film az én szemszögömből teljesen láthatatlan volt. Egyszer valamelyik film előtt láttam az előzetesét úgy fél éve, aztán hallottam, hogy elhalasztották a bemutatót, és onnantól kezdve semmi infóm nem volt róla, hirtelen már csak azt láttam, hogy megjelent DVD-n. Lestem is, mert azt hittem, hogy még a moziban sem mutatták be.

Egyszerűen nem lehetett elhinni róla, hogy ő a film egyik karaktere - ő csak Bruce Willis volt, aki cameózik, mert jó húzónév.
Az a poén, hogy volt egy szál a filmben, amit teljesen lógva hagytak és nem magyaráztak meg vele kapcsolatban. Mert Rock egyszer mondja, hogy miatta hívják őket Joe-knak (ezen egyébként tök jót röhögtem magamban, mert "Joke-nak" hangzik  :lol: ). De hogy miért is, azt már nem derül ki. Most az ő neve is Joe, vagy miért?  :nemtudom: Vagy csak én maradtam le a magyarázatról.  :headscratch:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7878 Dátum: 2013. július 31. - 17:25:50 »
Bruce Willis nálam már egy ideje nem húzónév. Ott van ő is, hogy már minden kakiban megjelenik, amiért valamelyest jól fizetnek (pl.: RED, ill. egy film 50 Centtel, ami jééééézusatyamáriafogomafejemésanapralehetnéznideafilmvászonranem szintet üti).
Nem hibáztatom érte, főleg, hogy múlik az idő, kell a zsé, de vele már nekem nem lehet eladni filmet.  :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7879 Dátum: 2013. július 31. - 17:52:09 »
Az a poén, hogy volt egy szál a filmben, amit teljesen lógva hagytak és nem magyaráztak meg vele kapcsolatban. Mert Rock egyszer mondja, hogy miatta hívják őket Joe-knak. De hogy miért is, azt már nem derül ki. Most az ő neve is Joe, vagy miért?  :nemtudom:
Tényleg nem fejtették ki részletesen, de nekem úgy jött le, hogy ő volt az első G.I. Joe. Most utánanéztem, tényleg így van (még a neve is Joe ;D ): http://en.wikipedia.org/wiki/General_Joseph_Colton

Idézet
ezen egyébként tök jót röhögtem magamban, mert "Joke-nak" hangzik :lol:
:lol: ;D

Bruce Willis nálam már egy ideje nem húzónév. Ott van ő is, hogy már minden kakiban megjelenik, amiért valamelyest jól fizetnek
Ezért írtam, hogy cameo-turista. :)

Idézet
Nem hibáztatom érte, főleg, hogy múlik az idő, kell a zsé, de vele már nekem nem lehet eladni filmet.
Ezzel azért nem értek egyet teljesen. Egyrészt van film amiben jó volt, pl a Looper; illetve gyanítom, hogy a Die Hard 5 sem miatta lett olyan kaki, mint mondják (az is itt figyel a gépemen, meg kéne nézni valamikor... :lol:). Másrészt nekem eléggé sántít, hogy ilyen nagy hollywoodi legendák anyagilag rászorulnának, hogy bármilyen szerepet elvállaljanak. Ha Willis holnap bejelentené, hogy leáll a filmezéssel, és visszamegy a birtokára lábat lógatni, akkor is kényelmesen eléldegélne élete végéig valszeg. Valószínűleg Schwarzi sem anyagi gondok miatt tért vissza a filmezéshez a kormányzói szék után. :) Persze van az a mondás, hogy a pénz sosem elég, de nekem nem hihető indok a kaki szerepek elvállalására a "kell a zsé". Nem szorulna rá anyagilag, hogy bármit elvállaljon, megvállogathatná a szerepeit. Szerintem két ok miatt vállalnak el minden szerepet a mára már megkopott fényű csillagok: egyrészt szeretnek filmezni, másrészt azért csinálják, hogy benn maradjanak a köztudatban (a negatív reklám is reklám, meg a cameo is).

Ha már szóba került Schwarzi: ma olvastam, hogy az új Conan filmben állítólag teljes mértékben ő lesz a főszereplő, szó sincs arról, hogy belerakják a fiát, és Schwarzi csak másodhegedűs lesz. :D Schwarzi is azt nyilatkozta, hogy Conan 66 évesen sem öreg a csatákhoz. :D